kapoulasvas Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Καλημέρα παιδιά!!! Σήμερα το απόγευμα πραγματοποίησα το όνειρο μου, απέκτησα dob 8' pyrex...Αν και στην αρχή πίστευα πως μου ταιριάζει ένα ρομποτικό τηλεσκόπιο,πιστεύω πως έκανα την καλύτερη επιλογή..Η χαρά μου δεν περιγράφεται, έχω τελιώσει το μοντάρισμά του και περιμένω πως και πως την αυριανή νύχτα να ξεκινήσει το μεγάλο μου ταξίδι - και παρθενικό- H συσκευασία περιελάμβανε 2 προσοφθάλμια super plossl, ένα 25mm και ένα 10mm..Για αρχή πιστεύω πως είναι ιδανικά..μέχρι να μου ανοίξει περισσότερο η όρεξη..Το 10mm πότε θα το χρησιμοποιώ?? (Μην βαράτε ρε παιδιά, αρχάριος είμαι....) Πήρα και το nightwatch, θα χρειαστώ κάτι επιπλέον?? Μέχρι αύριο ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ!!!!!!!!!
ziorange Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Το 10mm σου κάνει μεγαλύτερη μεγένθυση αλλά μικραίνει το πεδίο που βλέπεις! Δες τον κρόνο μέσα από αυτό και θα ενθουσιαστείς! Καλό ταξίδι σου εύχομαι! http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Έκανες μια καλή αγορά. Όταν μαζέψεις χρήματα, παίρνεις και μια ισημερινή ρομποτική βάση (ίσως και μεταχειρισμένη) και εκπληρώνεται η αρχική σου επιθυμία σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Καλορίζικο! Ο προσοφθάλμιος 10mm θα σου δίνει μεγέθυνση 120Χ. Είναι καλός για πλανήτες και διπλούς αστέρες καθώς και για να "διασπάς" σφαιρωτά σμήνη. Μάθε να χρησιμοποιείς το τηλεσκόπιό σου και κοιτάς για διάφορα αξεσουάρ αργότερα.Αυτό που προτείνω εγώ να πάρεις άμεσα είναι ένας 1Χ ερευνητής (red dot ή προτιμότερο Rigel Quikfinder) όχι telrad είναι ογκώδης και μακρύς και αναγκαστηκά θα σκύβεις περισσότερο για να στοχεύσεις και τον pocket sky atlas. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Rossolatos Antonios Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Με γειάαααα! Αυτή η χαρά ενός νέου τηλεσκοπίου και η αναμονή για την νύχτα είναι αυτά που σου μένουν στην ερασιτεχνική αστρονομία και σε αυτό το χόμπι που είναι εκπληκτικό. Νάσε πάντα καλά και να το χαρείς και σιγά σιγά θα φτάσεις εκεί που θέλεις. GreekTelescope: Your online Telescope Hellenic Online Robotic Telescopehttps://greektelescope.grhttps://greekastronomy.grhttps://www.facebook.com/greektelescope.grhttps://www.facebook.com/antonis.rossolatos.greekastronomy
Makis Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Έκανες μια καλή αγορά!!!Σου προτείνω να αγοράσεις μερικά καλά βιβλία όπως τοΣΕΛΗΝΗ του Πλανηταρίου Θεσσαλονίκης. Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
giorgos v Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 καλη αρχη φιλε μου,μου θυμιζεις εμενα πριν 3-4 χρονια οταν πηρα το πρωτο μου τηλεσκοπιο(κ μοναδικο μεχρι τωρα-ας οψεται η κριση ! ).
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Καλοριζικο, μεγιες. Ευθυγραμμισε τον ερευνητή του με το 10mm οσο ποιο καλά μπορεις, ημέρα, σε μακρινο στοχο (μακρια απο τον Ηλιο !!) και μαθε να εστιαζεις και να χειρίζεσαι ανετα την σωλήνα. Κανε τον σταυρό σου να μην εχει συννεφα , εντοπισε τον Κρονο και βουρ. Καλοταξιδο.
PapGeo Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Καλορίζικος και καλές παρατηρήσεις! Χάρτης – επιπεδόσφαιρο – ερευνητής – σκοτεινός ουρανός… έφυγες!!!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Για την σημερινή συννεφιά λοιπόν ευθύνεσαι εσύ! Εντάξει, πήρα σήμερα και εγώ κάτι ψιλό. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kapoulasvas Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 5, 2010 Τελικά ναί, το παραδέχομαι, εγώ φταίω για τη συνεφιά...Ήμαρτον ρε παιδιά ..Τόση ατυχία???Και μάλλλον μέχρι το Σαββατοκύριακο έτσι θα πάει...Τέλος πάντων, ηθικόν.....ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2010 Καλώς τον και καλώς όρισες και καλορίζικο. Η συννεφιά χαλάλι σου (λέμε τώρα αλλα μην το παρακάνεις) και μη φοβάσαι, όρεξη να έχεις και απο νύχτες..........Για αρχή πιστεύω πως είναι ιδανικά..μέχρι να μου ανοίξει περισσότερο η όρεξη.. Να τονίσω να προσέχεις. Η όρεξη αν σου ανοίξει για φαί, το πολύ πολύ να παχύνεις. Αν όμως σου ανοίξει για αγορές, προβλέπονται πείνες μεγάλες. ΦιλικάΔημήτρης Δημήτρης
kapoulasvas Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2010 Χαχαχαχαχαχα.. Ευχαριστώ πολύ παιδιά να είστε όλοι καλα...Σήμερα το πρωί προσπάθησα να να κάνω ευθυγράμμιση στον ερευνητή...δεν καταλαβαίνω όμως γιατί τα ''δείχνει'' όλα ανάποδα..Μήπως πρέπει να κάνω κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση????Επίσης ενώ όλα τα έβλεπα ανάποδα από τον ερευνητή από το προσοφθάλμιο (έβαλα το 10mm)τα έβλεπα όλα θολά...
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2010 απο τον ερευνητη πρεπει να τα βλεπεις αναποδα. οφειλεται στα οπτικα και δεν κανεις καμια ρυθμιση γι'αυτο. οσο για το προσοφθαλμιο των 10μμ απλα ρυθμισε την εστιαση. εαν βλεπεις σε κοντινο επιγειο στοχο ο,τι και να κανεις θα βλεπεις θολα. Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
Bi2L Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2010 Καλορίζικο και καλες παρατηρησεις!!! Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2010 Χαχαχαχαχαχα.. Σήμερα το πρωί προσπάθησα να να κάνω ευθυγράμμιση στον ερευνητή...δεν καταλαβαίνω όμως γιατί τα ''δείχνει'' όλα ανάποδα..Μήπως πρέπει να κάνω κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση????Επίσης ενώ όλα τα έβλεπα ανάποδα από τον ερευνητή από το προσοφθάλμιο (έβαλα το 10mm)τα έβλεπα όλα θολά... OK τα πάμε ένα έναΕστίαση: Ο βραχνάς του αστρονόμου. Ακούγεται απλό αλλα θέλει τον κόπο του. Λοιπόν: Βάλε μία έντονη φωτεινή πηγη στο προσοφθάλμιο σου. Καλό είναι να είναι λάμπα δρόμου, όχι πολύ μακρυά, καμιά 100στη μέτρα. Τερμάτισε τον εστιαστή σου προς την μία κατεύθυνση (όποια θέλεις όλο κάτω ή όλο κάτω) και μετά άρχισε να κινήσαι αντίθετα. Θα δείς ότι η φωτεινή θολούρα στη μέση θα αρχίσει να μικραίνει όλο και πιό πολυ και στο τέλος θα αποκτήσει ένα σχήμα ευκρινές. Παίξε εμπρός και πίσω αρκετές φορές για να αποκτήσεις την αίσθηση του εστιαστή σου, και να καταλάβεις το πόσο λεπτές θα πρέπει να κινήσεις στην τελική εστίαση και είσαι ΟΚ Ευθυγράμμιση ερευνητή με τηλεσκόπιο: Στοχεύεις με το τηλεσκόπιο έναν μακρυνό επίγειο στόχο, κατα προτίμηση λάμπα δρόμου αλλα μακρυά σου για να αποφύγεις σφάλμα στην ευθυγράμμιση. Βάζεις λοιπόν τη λάμπα στη μέση στο προσοφθάλμιο και εστιάζεις (τα είπαμε έτσι, μην τα ξαναλέμε). Μόλις το κεντράρεις κοιτάς μέσα απο τον ερευνητή. Το πιθανότερο είναι να κοιτάει αλλού γι αλλού. Παίζεις με τα βιδάκια του ερευνητή, μέχρι που ο νηματόσταυρος να είναι κεντραρισμένος όπως και ο προσοφθάλμιος. Είσαι ΟΚ και έτοιμος. ΠΡΟΣΟΧΗ. Μη ευθυγραμμισμένος ερευνητής = Ούτε Σελήνη δε θα βρίσκεις Το ανάποδα γίνεται γιατί ουτε ο ερευνητής ούτε το τηλεσκόπιο έχουν αναρθωτικά πρίσματα (και μην ασχοληθείς), οπότε και τα δύο θα σου δείχνου το επάνω κάτω και το δεξιά αριστερά. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το συνηθήσεις όπως όλοι μας εξ άλλου. Εύκολο είναι μη σκάς.ΦΙλικάΔημήτρης Δημήτρης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2010 Χαχαχαχαχαχα.. Σήμερα το πρωί προσπάθησα να να κάνω ευθυγράμμιση στον ερευνητή...δεν καταλαβαίνω όμως γιατί τα ''δείχνει'' όλα ανάποδα..Μήπως πρέπει να κάνω κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση????Επίσης ενώ όλα τα έβλεπα ανάποδα από τον ερευνητή από το προσοφθάλμιο (έβαλα το 10mm)τα έβλεπα όλα θολά... OK τα πάμε ένα έναΕστίαση: Ο βραχνάς του αστρονόμου. Ακούγεται απλό αλλα θέλει τον κόπο του. Λοιπόν: Βάλε μία έντονη φωτεινή πηγη στο προσοφθάλμιο σου. Καλό είναι να είναι λάμπα δρόμου, όχι πολύ μακρυά, καμιά 100στη μέτρα. Τερμάτισε τον εστιαστή σου προς την μία κατεύθυνση (όποια θέλεις όλο κάτω ή όλο κάτω) και μετά άρχισε να κινήσαι αντίθετα. Θα δείς ότι η φωτεινή θολούρα στη μέση θα αρχίσει να μικραίνει όλο και πιό πολυ και στο τέλος θα αποκτήσει ένα σχήμα ευκρινές. Παίξε εμπρός και πίσω αρκετές φορές για να αποκτήσεις την αίσθηση του εστιαστή σου, και να καταλάβεις το πόσο λεπτές θα πρέπει να κινήσεις στην τελική εστίαση και είσαι ΟΚ Ευθυγράμμιση ερευνητή με τηλεσκόπιο: Στοχεύεις με το τηλεσκόπιο έναν μακρυνό επίγειο στόχο, κατα προτίμηση λάμπα δρόμου αλλα μακρυά σου για να αποφύγεις σφάλμα στην ευθυγράμμιση. Βάζεις λοιπόν τη λάμπα στη μέση στο προσοφθάλμιο και εστιάζεις (τα είπαμε έτσι, μην τα ξαναλέμε). Μόλις το κεντράρεις κοιτάς μέσα απο τον ερευνητή. Το πιθανότερο είναι να κοιτάει αλλού γι αλλού. Παίζεις με τα βιδάκια του ερευνητή, μέχρι που ο νηματόσταυρος να είναι κεντραρισμένος όπως και ο προσοφθάλμιος. Είσαι ΟΚ και έτοιμος. ΠΡΟΣΟΧΗ. Μη ευθυγραμμισμένος ερευνητής = Ούτε Σελήνη δε θα βρίσκεις Το ανάποδα γίνεται γιατί ουτε ο ερευνητής ούτε το τηλεσκόπιο έχουν αναρθωτικά πρίσματα (και μην ασχοληθείς), οπότε και τα δύο θα σου δείχνου το επάνω κάτω και το δεξιά αριστερά (βασική οπτική). Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το συνηθήσεις όπως όλοι μας εξ άλλου. Εύκολο είναι μη σκάς.ΦΙλικάΔημήτρης Δημήτρης
kapoulasvas Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 6, 2010 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥΥΥΥΥ!!!!!!ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΟΛΑ,ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΟΙΤΟΥΣΑ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ.... Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Ο ...... ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ.... ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΩ.............
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 7, 2010 ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΩ............. Χα, τωρα που τσιμπησες, θα εισαι τυχερος αν ειναι μονο ενα βραδυ το ξενυχτι σου Καλη συνεχεια, παρε κανενα χαρτη, κανενα pocket atlas κλπ να σε βοηθησει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα