Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Γνωρίζω πως ίσως είναι υπερβολή να συζητώ για την επαναλουμινίωση των κατόπτρων του καινούριου μου κατοπτρικού τηλεσκοπίου ( 150mm Omni XLT της Celestron), ωστόσο θα μπορούσε κάποιος να μου πει αν και πότε θα χρειαστεί να κάνω αυτή τη διαδικασία υπό την προϋπόθεση ότι φροντίζω επιμελώς το τηλεσκόπιό μου.
Ὁ μὲν βίος βραχύς, ἡ δὲ τέχνη μακρή, ὁ δὲ καιρὸς ὀξύς, ἡ δὲ πεῖρα σφαλερή, ἡ δὲ κρίσις χαλεπή
Δημοσιεύτηκε

Για την ωρα ειναι υπερβολη, αλλα εξαρτατε στο που θα κανεις παρατηρηση, για παραδειγμα εαν ακολουθεις εξορμησεις οι οποιες ειναι σε βουνα , οι μονοι κινδυνοι ειναι η υγρασια και η σκονη, να υπολογισεις οτι μπορει να θες μετα απο 2 χρονια ενα απλο καθαρισμα του κατοπτρου, μπορει σε 1 χρονο η και σε 10, οπως επισης αν κανεις παρατηρηση διπλα σε θαλασσα μπορει να θολωσει το κατοπτρο απο το συνεχες αλατι που θα ειναι στο αερα σε μορφη υγρασιας, οποτε αναλογα με την περιοχη και την χρηση το καταπονεμειτε διαφορετικα.

Αλλοι χρειαστηκαν απλα να το καθαρισουν μετα απο 5 - 10 χρονια, αλλοι ομως χρειαστηκαν να το επαναλουμινιωσουν...

Η φθορα ειναι καθαρα θεμα χρηστη.

82758172.gif

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης