Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Πολύ πρόσφατα άρχισα να χρησιμοποιώ το Registax με σκοπό την επεξεργασία βίντεο που τράβηξα με την WebCam της Celestron NexImage. Κατέβασα την πιο πρόσφατη έκδοση που μπόρεσα να βρώ στο διαδίκτυο. Τα αποτελέσματα παρ'ότι ακολούθησα τις οδηγίες του manual ήταν επιεικώς απογοητευτικά. Είμαι αισιόδοξος πως θα έχω καλά αποτελέσματα μετά από καιρό. Επειδή είμαι και λίγο ανυπόμονος όμως , μήπως γνωρίζει κάποιος ορισμένα κολπάκια που θα μου δώσουν συντομώτερα το επιθυμητό αποτέλεσμα:
Ὁ μὲν βίος βραχύς, ἡ δὲ τέχνη μακρή, ὁ δὲ καιρὸς ὀξύς, ἡ δὲ πεῖρα σφαλερή, ἡ δὲ κρίσις χαλεπή
Δημοσιεύτηκε

εαν εχεις καλο seeing και εχεις τραβηξει γενικα ενα καο βιντεο του στοχου σου και η εικονα που θα επεξεργαστει στο registax θα ειναι καλη. οσο για τα κολπακια που λες οταν θα παιζεις στο τελος με τα wavelets παιξε με τα 2,3,4 επιπεδα πιο πολυ αλλα μην τα τραβηξεις πολυ μιας και εισαγεις και θορυβο. επισης πρεπει να προσεξεις και το Red και Blue allinment καθως και την φωτεινοτητα και το κοντραστ. δυστυχως δεν υπαρχει μια πανακεια ωστε να εχεις τα τελεια αποτελεσματα θα πρεπει να πειραματιστεις και να τραβηξεις και αρκετα βιντεο ωστε να δεις και διαφορες απο ληψη σε ληψη και επεξεργασια σε επεξεργασια.

τελος γραφω ενα μινι οδηγο τον τελευταιο καιρο για φωτογραφιση με web camera (απο αρχαριο προς αρχαριους φωτογραφους) και επεξεργασια στο registax μολις τελειωσω θα το ανεβασω.

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε

Αν βαλεις αναλυση πανω απο 360 που εχουν τα normal βιντεο του youtube θα δεις ανετα καποιες τεχνικες και οδηγιες στην πρακτικη που ειναι και ο καλυτερος τροπος εκμαθησης.

Παρε και ενα δειγμα

82758172.gif

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης