kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2010 Συμμετέχοντας στο καταναλωτικό όργιο, το οποίο κορυφώνεται συχνά στο πεδίο αγοράς προσοφθαλμίων, πόσοι έχουμε συνειδητοποιήσει πως η χρήση οποιουδήποτε απλού, αδιόρθωτου και ανεπίστρωτου φακού που θα τοποθετηθεί στην σωστή απόσταση από τον εστιαστή οποιουδήποτε τηλεσκοπίου, μπορεί να επιτελέσει το βασικό έργο, δηλαδή να προσφέρει στα διψασμένα μάτια μας την ποθούμενη εικόνα; Το είχα ήδη δοκιμάσει από περιέργεια με τον φακό του αειθαλούς πιστού μου φίλου, Victorinox Swiss Champ, χθες το βράδυ όμως, παίζοντας και πάλι, δοκίμασα κάθε μεγεθυντικό φακό που βρήκα μέσα στο σπίτι. Και δούλεψαν όλοι, όχι το ίδιο καλά. Πρωταθλητής ένας φωτιζόμενος 25mm που χρησιμοποιώ για να θαυμάζω την ορυκτολογική μου συλλογή. Ουραγός ένας διπλός πλαστικός (έτσι εξηγείται) σοβιετικός φακός. Και εδώ η ποιότητα του υλικού, όπως και η εκτέλεση μετράνε ως προς το τελικό αποτέλεσμα, με τα σφάλματα του 25mm να πλησιάζουν αυτά ενός Plossl ίδιας εστιακής απόστασης που συνοδεύει το Nexstar.Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε.Εγώ πάω τώρα να καθαρίσω τελετουργικά με Baader Wonder Fluid τον φακό του Victorinox. Αν ποτέ ξεχάσω να πάρω μαζί μου τα βαλιτσάκια με τους προσοφθάλμιους, γνωρίζω πολύ καλά τι θα κάνω: τον Victorinox δεν τον ξεχνάω ποτέ και ουδέποτε αρνήθηκε να μου δώσει λύσεις! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα