ozzy1948 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2010 Καλησπέρα, καινούριο μέλος αν και χρήστης του Astrovox για αρκετό καιρό και ιδιοκτήτης ενός (τι άλλο; ) Skywatcher 8" dobson. Αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι αν γνωρίζει κάποιος καμιά καλή τοποθεσία για παρατήρηση κοντά στην Πάτρα. Το μέρος που πηγαίνει ο Ωρίονας στη Χαλανδρίτσα που ακριβώς είναι;
astrovox Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2010 Ειναι 5 λεπτά από το χωριό. Δεν έχω τις συντεταγμένες πρόχειρες αλλά θα κοιτάξω να τις βρω. Αν θες δώσε το mail σου στη λίστα του Ωρίωνα γιατί θα υπάρξει εξόρμηση τις επόμενες ημέρες! «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
ozzy1948 Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2010 Α οκ, ευχαριστώ για την απάντηση. Έδωσα το μαιλ μου και είδα οτι έχει κανονιστεί εξόρμηση αν και τη συγκεκριμένη μέρα μου είναι κάπως δύσκολο. Αν πάνε και κάνα-δυο γνωστοί που έχω στον Ωρίονα θα προσπαθήσω να πάω.
santono Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2013 Καλημέρα σε όλους! Είμαι νέος κάτοχος ενός orion xt10i και όλες τις παρατηρήσεις μου έως τώρα τις κάνω από το σπίτι μου (περιοχή καστελλοκάμπου). Υπάρχουν τοποθεσίες κοντά, που να προτείνονται για καλύτερη παρατήρηση?Δεν ψάχνω την τέλεια τοποθεσία. Απλά για αρχή θέλω να δω κάτι παραπάνω, πριν αρχίσω να παίρνω τους δρόμους και τα βουνά. Η περιοχή στην Χαλανδρίτσα που αναφέρεται που ακριβώς είναι?Επίσης το Δρέπανο, προτείνεται σαν τοποθεσία? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! # Σπύρος Αντωνόπουλος #
astrovox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2013 Το ερχόμενο ΠΣΚ θα κάνουμε μια κοντινή εξόρμηση στο Βασιλικό. Αν σε ενδιαφέρει στείλε μου το mail σου με π.μ. για να ενημερωθείς. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
astrovox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2013 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 28, 2013 Για την ιστορία να πω πως πηγαίνουμε στο γήπεδο του Βασιλικού(χάρτης: http://goo.gl/maps/VcvIL )όπου ο ουρανός είναι μέτριος (SQM κυμαίνεται από 20.6 καλοκαίρι έως 20.8 το χειμώνα) αλλά απέχει λιγότερο της μισής ώρας από το κέντρο της πόλης, έχει άφθονο επίπεδο χώρο με χώμα και καλή ορατότητα. Όποιος ενδιαφέρεται για παρέα στις εξορμήσεις ας γραφτεί στη mailing list μας από το www.orionas.gr «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Καραμπούλας Ηλίας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2013 Καλησπέρα.Σχετικά με τόπους παρατήρησης κοντά στην Πάτρα θα ήθελα να σας πω ότι κοντά στο σπίτι μου υπάρχει ένα γήπεδο στο οποίο ο εξωτερικός φωτισμός είναι ελάχιστος , είναι οριακά πιο κοντά από ότι η Χαλανδρίτσα και το Βασιλικό, κοντά 17 χιλιόμετρα από την Πάτρα,στον Ψαθόπυργο.Τα μειονεκτήματα είναι παρεμπόδιση στον νότιο ορίζοντα κοντά στις 15 μοίρες και 5 με 6 σε ανατολή και δύση.Σκοπεύω να κάνω και επίσκεψη λείαν συντόμως κατά το βράδυ για να δω πόσο σκοτεινό είναι το μέρος και να είμαι πιο σίγουρος αν είναι κατάλληλο για παρατήρηση. Αν θες να φτιάξεις μια μηλόπιτα εκ του μηδενός, πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις το Σύμπαν.Carl Sagan
santono Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8, 2013 Ωραία, θα περιμένω και εγώ ενημέρωση σχετικά με τις συνθήκες. Αυτό το Σάββατο πάντως πήγα Βασιλικό και ήταν μια χαρά. # Σπύρος Αντωνόπουλος #
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα