Jump to content

ozzy1948

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με ozzy1948

  • Γενέθλια 04/27/1989

του/της ozzy1948 Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Η κουκιδα κινηται μεν σε σχεση με το red dot οταν αλλαζει η γωνια του ματιου αλλα δεν κινηται σε σχεση με τον ουρανο που ειναι και αυτο που μας ενδιαφερει. Η κουκιδα ειναι σαν να προβαλλεται στο απειρο οποτε (μετα τη σχετικη ευθυγραμμιση) απλα τοποθετεις την τελεια στο σημειο του ουρανου που θελεις και εισαι κομπλε. Βεβαιως δουλευει και σε περιστροφα και πιστολια το red dot.
  2. απο το ιδιο θεμα: http://www.physicsforums.com/showpost.php?s=3504ef4cde220436cae62deb58117ac4&p=2726243&postcount=13
  3. Η σεληνη ελκεται απο τη Γη και αντιστροφως. Το μονο που κραταει την σεληνη απο το να πεσει πανω μας ειναι η περιφορα της γυρω απο εμας. Η ταχυτητα αυτης της περιφορας λογω τριβων (ναι, ακομα και εκει) συνεχως μειωνεται με αποτελεσμα καποια στιγμη η σεληνη να πεσει στη Γη με την προυποθεση βεβαια οτι η γη θα υπαρχει ακομα.
  4. Η Σελήνη έρχεται σιγά σιγά προς τα εμάς, δεν απομακρύνεται.
  5. Ασχετο, αλλα μαλλον αναφερεσαι στον κομητη Hale-Bopp και οχι στον Halley.
  6. ozzy1948

    Δίας

    Η κηλιδα του Δια υπαρχει ακομα και μαλιστα τωρα φαινεται και πιο ευκολα. Πριν 2-3 μερες φαινοταν και με 96χ. Το seeing ηταν αψογο (το καλυτερο που εχω δει μεχρι τωρα) και στα 240χ υπηρχε ελαχιστο "βρασιμο" και ανα διαστηματα διακρινονταν και μικροτερες "ζωνες". Ισως να βοηθησε και η διαυγεια της ατμοσφαιρας λογω της βροχης.
  7. ozzy1948

    Ανδρομεδα

    Η Ανδρομεδα απο πολη με δυσκολεψε και εμενα στην αρχη. Την εψαχνα βεβαια το ξημερωμα οποτε... Στα συνορα Κηφισιας- Ν. Ερυθραιας που προς τα βορειοανατολικα εχει καπως σκοτεινο ουρανο μαγ3.5 χωρις ιδιαιτερη προσαρμογη στο σκοταδι (μεσα-εξω στο σπιτι) φαινεται μια υποψια της και απο τον ερευνητη.
  8. ozzy1948

    Ανδρομεδα

    Δεν πειραζει, κι εγω για αντικατασταση του 10χιλ. της skywatcher τον θελω (στα 8mm βεβαια) ο οποιος μου φαινεται οτι ειναι για πεταμα.
  9. ozzy1948

    Ανδρομεδα

    Εγω δυστυχως ειμαι προς το παρον μακρια απ το τηλεσκοπιο μου αλλα περιμενω τις εντυπωσεις απο τον hyperion για πλανητικη.
  10. Καλημερα σε ολους, μολις γυρισα απο μια αδιαφορη κατα τα αλλα και μοναχικη παρατηρηση στο μπαλκονι του σπιτιου μου. Πριν απο καμια ωρα την ωρα που εκανα διαλλειμα απο την παρατηρηση του Δια για τσιγαρο, βλεπω λιγο χαμηλοτερα απο την Κασσιοπεια ενα δυνατο φως. Αεροπλανο λεω απο μεσα μου μιας ακουγοταν ο ηχος ενος αεροπλανου και αρχικα δεν δινω σημασια. Ομως παρατηρησα οτι απομακρυνοταν απο εμενα με πολυ μικρη γωνια και σκεφτηκα οτι θα ηταν ευκολο να το ακολουθησω απο περιεργεια και μονο καθως δεν εχει τυχει να κοιταξω αεροπλανο με το τηλεσκοπιο. Το βρισκω λοιπον με τον ερευνητη εκτιμω την πορεια του και και κοιταω απ το προσοφθαλμιο. Στην αρχη αυτο που ειδα με εκανε να νομισω οτι εβλεπα τα φωτα προσγειωσης του με δυο ομως διαφορες. Πρωτον το χρωμα ηταν βαθυ πορτοκαλι και δευτερον δεν εβλεπα τον φαρο του. Ξανασημαδευω και αυτη τη φορα βλεπω κανονικοτατα το σχημα του ISS (αφου το ειχα ψιλιαστει κιολας) και το ακολουθουσα μεχρι να κρυφτει απο το μπαλκονι. Δεν μπορω να περιγραψω την ανατριχιλα οταν συνειδητοποιησα οτι αυτο που βλεπω ειναι ενα ανθρωπινο κατασκευασμα 350 χιλιομετρα ψηλα και επανδρωμενο κιολας. Τον ειχα ξαναδει βεβαια αλλα με γυμνο ματι και δεν συγκρινεται. Αυτες τις μερες ειναι ορατος απο την Αττικη τις πολυ πρωινες ωρες, οσοι δεν τον εχετε δει με τηλεσκοπιο μην τον χασετε. edit: Τωρα ειδα οτι εχω κανει τη δημοσιευση σε λαθος ενοτητα. Ζητω συγγνωμη και παρακαλω καποιον διαχειριστη να την μετακινησει στη σωστη.
  11. Απο Αθηνα Β.Προαστεια, προσωπικα εχω δει μονο το Μ13 υπερβολικα αχνα μεν, με ευθεια οραση δε και τα Μ57 και NGC 2403 (το δευτερο κατα τυχη) μονο με πλαγια διοπτευση. Εχω δει και το Μ29 που δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο απλα με εντυπωσιασε η σχεδον συμμετρια του. Εκτος ισως απο το Μ13 τα dso στην Αθηνα ειναι πληρης απογοητευση και γι αυτο δεν εχω ψαξει καποιο αλλο. Σε μια εξορμηση με ενα φιλο στην Χαλανδριτσα κοντα στην Πατρα ηταν αλλη φαση, παρολο που δεν ειχε απολυτο σκοταδι (φαινοταν μονο μια υποψια του milky way στον ουρανο) πολλα Messier φαινοντουσαν ακομα και απο τον ερευνητη. Ειδικα αμα εχεις φωτα γειτονων που βλεπεις ευθεως ξεχνα τα dso.
  12. Α οκ, ευχαριστώ για την απάντηση. Έδωσα το μαιλ μου και είδα οτι έχει κανονιστεί εξόρμηση αν και τη συγκεκριμένη μέρα μου είναι κάπως δύσκολο. Αν πάνε και κάνα-δυο γνωστοί που έχω στον Ωρίονα θα προσπαθήσω να πάω.
  13. Καλησπέρα, καινούριο μέλος αν και χρήστης του Astrovox για αρκετό καιρό και ιδιοκτήτης ενός (τι άλλο; ) Skywatcher 8" dobson. Αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι αν γνωρίζει κάποιος καμιά καλή τοποθεσία για παρατήρηση κοντά στην Πάτρα. Το μέρος που πηγαίνει ο Ωρίονας στη Χαλανδρίτσα που ακριβώς είναι;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης