kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Χαιρετώ άπαντες. Κατ' αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους κατά καιρούς απάντησαν σε διάφορες ερωτήσεις μου που, νομίζω δεν ήταν και λίγες. Αισθάνομαι μάλιστα μια ακαταμάχητη παρόρμηση να αδράξω την ευκαιρία ώστε να εξάρω το απαράμιλλο ήθος και την συγκινητική αυταπάρνηση όσων κύπτουν με πατρική αγάπη πάνω από τον εκνευριστικά αδαή αρχάριο ερασιτέχνη και απαντούν, για πολλοστή ενδεχομένως φορά, στα από ανοήτως αφελή έως εξοργιστικά άτοπα ή μη επιδεχόμενα απαντήσεως ερωτήματά του, ή, στην προκείμενη περίπτωση, μου. Η ευγνωμοσύνη μου είναι καθολική, ειλικρινής και αμέριστη. Ο θαυμασμός μου για την εκ των πραγμάτων επίδειξη της αποτελεσματικής καταπολέμησης τόσων σύμφυτων του ανθρωπίνου είδους ελαττωμάτων και μειονεξιών, όπως –ενδεικτικά και μόνο, η απαρίθμηση όλων θα ήταν εργώδης όσο η απαρίθμηση των αστέρων γαλαξία- η οκνηρία, η υπεροψία, ή ο εγωκεντρισμός, είναι τέτοιου μεγέθους που μόνο απέναντι σε εξέχοντα και σχολαστικά επιλεγμένα δείγματα του είδους των μειοθρίχων πρωτευόντων μπορώ να απευθύνω. Σας ευχαριστώ και πάλι κύριοι και κυρίες, εκ βάθους καρδίας. Προκειμένου εν μέρει να σας αποζημιώσω για τα ανεκτίμητα οφέλη που είχατε αυτήν την ανεξήγητη καλοσύνη να μου δωρίσετε, αναγνωρίζοντας πως η μόνη ανθρώπινη αρετή η οποία δύναται να εξηγήσει την υπερβατική συμπεριφορά σας είναι η αγνή ενστικτώδης αγάπη για τον πλησίον, η οποία και θα πρέπει να ανταμείβεται με νέες ευκαιρίες άσκησης της αλτρουϊστικής σας συμπεριφοράς, σας ενημερώνω πως θα συνεχίσω να εξαπολύω ομοβροντίες ερωτήσεων, η πρώτη δόση των οποίων ακολουθεί άνευ περαιτέρω προλόγων και κωλυσιεργίας.Έχει κανείς συνδέσει υπολογιστή χειρός PPC με λειτουργικό Windows Mobile στο ρομποτικό του τηλεσκόπιο; Υπάρχει εμπειρία πάνω στον τρόπο σύνδεσης και το καταλληλότερο πρόγραμμα ελέγχου του τηλεσκοπίου;Εξοπλισμός που διαθέτω:- Celestron Nexstar 6SE- PPC HP iPaQ 214 με USB Host λειτουργία- Σειραϊκό καλώδιο- Καλώδιο Serial to USB δοκιμασμένο και με άψογη λειτουργία σε σύνδεση Laptop μέσω προγράμματος Nexremote και με χρήση Logitech Wireless Rumblepad II Τα εκτυφλωτικά σας φώτα παρακαλώ και εκ των προτέρων σας ευγνωμονώ. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
sportikus Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Αυτό το έχεις δοκιμάσει?http://www.nexstarsite.com/PNSOL.htm ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Αυτό το έχεις δοκιμάσει?http://www.nexstarsite.com/PNSOL.htm Ναι το έχω και μάλιστα από πριν αποκτήσω το Nexstar. Για να το δοκιμάσω όμως πρέπει να έχω κάποιο καλώδιο που να συνδέει το PPC με το τηλεσκόπιο. Έχω 2 USB Host από τα Archos αλλά έχουν διαφορετικό miniUSB. Θα ψάξω πρώτα στα μαγαζιά, αλλά έλεγα μήπως κάποιος είχε δοκιμασμένη λύση. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
sportikus Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 http://www.rexpccard.co.jp/english/products/CF60U.htmlhttp://www.usbgear.com/computer_cable_details.cfm?sku=USBG-232PLX&cats=199&catid=482%2C1303%2C199%2C461%2C106%2C1009%2C601 ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Ευχαριστώ.Serial 2 USB έχω και δουλεύει, αλλά θέλω miniUSB 2 USB host προσαρμογέα για δοκιμή στο PPC.Το CF 2 serial είναι καλό, αλλά η CF υποστήριξη του iPaQ είναι προβληματική. Είδα και έπαθα να αναγνωρίσει μια Kingston 4GB. Αλλά είναι ένας δρόμος.Άλλος δρόμος είναι με Bluetooth προσαρμογέα στο Nexstar, αλλά και το BT προβληματικό είναι (αμάν αυτά τα Windows, α ρε Palm, ίνα τι μας εγκατέλειψες; ) Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
sportikus Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Το δεύτερο λινκ? ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Το δεύτερο λινκ?Α, δεν πρόσεξα πως είναι miniUSB! Νόμιζα πως είναι σαν αυτό που είχα. Είναι και φθηνό. Ευχαριστώ.SerialGear MicroPLUG USB RS-232 Serial to USB MINI-B Adapter Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
sportikus Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 http://www.taltech.com/support/pins2.htmlΔες εδώ και την συνδεσμολογία μήπως μπορεί να σου το φτιάξει κάποιος ή εσύ το καλώδιο. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
sportikus Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 http://www.alfcen.com/pocket/btsetup.htmlΔες και αυτό. ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 12, 2010 Ευχαριστώ και πάλι, είσαι απίστευτα εξυπηρετικός Τελικά συνάδελφε sportikus, μόνο εμείς παραμένουμε μάχιμοι στην Ελλάδα εκ μέρους του πορτοκαλόχρου στρατοπέδου;Κράτα γερά συνάδελφε, φυλάμε Θερμοπύλες! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
nemo_nick Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Καλημέρα! Ως κάτοχος ενος skywatcher mak 127 goto και ενός ipaq 214 με ενδιαφέρει και εμένα άμεσα το θέμα και μάλιστα το είχα ψάξει για χρήση με το πρόγραμμα Astromist. Μια σημαντική λεπτομέρεια: σε κάποιο forum στο νετ (δεν θυμάμαι όμως ποιο) έγραφε ότι η mini USB θύρα στο iPaq ΔΕΝ κάνει για USB host αλλά μόνο η κεντρική θύρα φόρτισης/συγχρονισμού. Υπάρχουν στο νετ διάφορα σχέδια τύπου φτιαξτο μονος σου αλλά αναφέρονταν στο ipaq 210. Το ipaq 214 έρχεται με δικό του καλώδιο κεντρικής θυρας to USB και είμαι πολύ περίεργος αν με ένα αντάπτορα (στα μαγαζιά δεν βρήκα, σημερα θα ψάξω στο νετ) μπορεί να δουλέψει. Φυσικά ιδιαίτερα με ενδιαφέρει ανταπτορας RS232 to USB αλλα και το να συνδέω άλλες συσκευες στο palm δε με χαλάει.Παρεπιπτόντως δε νομίζω ότι απλά θα κοτσάρουμε το καλώδιο και θα παίξει. Μάλλον χρειάζονται και drivers όπως αυτοί http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=480899
nemo_nick Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Α και κατι που ξέχασα: το καλώδιο που ψαχνουμε είναι αυτό http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm/WF06c/A10-51210-64265-306938-64265-3727731-3727732-3727734.htmlμαζί φυσικά με έναν αντάπτορα RS232 to USB Αυτό που δίνει η hp μαζί με το ipaq είναι ίδιο με τη διαφορά ότι δεν έχει τη θηλυκή υποδοχή USB. Από την εικόνα όμως υποπτεύομαι οτι αν κάποιος συνδέσει ένα θηλυκο-θηλυκό USB αντάπτορα στο καλώδιο που μας δίνει (αν υπάρχει κάτι τέτοιο-αυτον θα ψάξω) έχει καλές πιθανότητες να κάνει δουλειά.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 13, 2010 HP 210 & 214 είναι το ίδιο ακριβώς. Το 210 είναι η σειρά και ο τελευταίος αριθμός αλλάζει ανάλογα με την ζώνη για την οποία προοριζόταν, αλλά τελικά δεν ίσχυσε αυτό.Το καλώδιο που λες το είχε και η Expansys.Ενημέρωσέ μας για τις εξελίξεις...Πάντως εγώ είχα πολλά προβλήματα με το 2141. Δεν αναγνώριζε την CF2. Όταν τα κατέφερα να την αναγνωρίσει χάθηκε το Bluetooth3. Τον δεύτερο χρόνο έπαψε να συγχρονίζει4. Μου χάλασε το σύστημα αρχείων της SD πάνω από 20 φορές. Λύθηκε με το να κάνω BackUp στην CF, όταν κατάφερα να δουλέψει.5. Ανεξήγητα κάποια προγράμματα, Internet συνήθως, χάνουν μέρος της λειτουργικότητάς τους.τουλάχιστον η μεγάλη οθόνη και η τεράστια διπλή χωρητικότητα αποζημιώνει. Στα PPC δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το 214, μόνο στα PPC Phone Edition φαίνεται να επιβιώνουν, αλλά με τα Symbian, Android, PalmPre και iPhone δεν το βλέπω και αυτό για πολύ. Πάλι θα αλλάξουμε λειτουργικό. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα