kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2011 Mal di luna, La Giara tema luna, Kaos, Paolo & Vittorio Taviani, Luigi Pirandello, 1984 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2011 Moonstruck, Norman Jewison, 1987 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
studious Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 26, 2011 moon river for moondreamers.http://www.youtube.com/watch?v=-gvOBH0R_hw&feature=related διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
studious Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 moon river for moondreamers.http://www.youtube.com/watch?v=-gvOBH0R_hw&feature=related διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Αρκετές φορές κατά την αναζήτηση έργων τέχνης συναντώ προβλήματα από την διφορούμενη έννοια της λέξης "άστρο". Εφήμερες τηλεπερσόνες. άνυδρες γλάστρες, ρηχοκαμπυλόγραμμες αοιδοί, πάσης λογής διάττοντες αυτοπροτείνονται ως σφετεριστές της λάμψης του Σείριου, του Λαμπαδία, του Αρκτούρου. Συνήθως προσπερνώ, αυτήν όμως την φορά νιώθω την ανάγκη να κάνω μια εξαίρεση. Όσοι δεν το έχετε ακούσει ακούστε το και οι υπόλοιποι νοσταλγήστε ελεύθερα: Stars, R. J. Dio, Hear N' Aid, 1985 Ronnie James Dio (Dio): Who cries for the children?I do Dave Meniketti (Y&T): Some time in the nightWhen you're feeling the cold Ronnie James Dio: Take a look at the sky above you Rob Halford (Judas Priest): Those are faces in the lightIf the story were told Ronnie James Dio: They are calling you, calling youYeah We are magic in the night Kevin DuBrow (Quiet Riot): We are shadow, we are light Dave Meniketti: We are forever you and I Chorus (vocal lead: Rob Halford): We're starsWe're stars Eric Bloom (Blue Oyster Cult): We can be strongWe are fire and stone Paul Shortino (Quiet Riot, Rough Cutt): And we all want to touch a rainbow Geoff Tate (Queensryche): But singers and songsWill never change it aloneWe are calling you, calling you Don Dokken (Dokken): We're the beating of a heartThe beginning we're the start Paul Shortino: Forever we will shineYeah Chorus (vocal leads: Paul Shortino, Don Dokken, Ronnie James Dio, Geoff Tate): We're starsWe're starsWe're starsWe're stars Guitar solos: 1st solo: Craig Goldie/Eddie Ojeda2nd solo: Vivian Campbell/Brad Gillis3rd solo: Neal Schon/George Lynch4th solo: Yngwie Malmsteen/Vivian Campbell5th solo: George Lynch/Carlos Cavazo6th solo: Brad Gillis/Craig Goldie/Donald "Buck Dharma" Roeser Kevin DuBrow: We are magic in the night Rob Halford: We are shadow, we are light Geoff Tate: We are forever you and I Chorus (vocal leads: Dave Meniketti, Eric Bloom, Rob Halford) We're starsWe're starsWe're starsWe're stars We're stars, yeahWe're starsWe are shadow, we are lightWe're starsWe are magic in the nightWe're stars, oh yeahWe're starsWe're starsWe are magic in the nightWe're starsWe are shadow, we are light We're starsWe're starsWe're starsWe're the magicWe're starsWe're starsWe're the beating of a heart We're starsForever we will shineWe're starsWe're starsWe're starsWe're stars Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
studious Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Ἡ φεγγαράδα, Μίλτου Σαχτούρη Ἀπὸ αἷμα πουλιῶν πλημμυρισμένοκρυμμένο μένει τὸ φεγγάριπότε πίσω ἀπὸ δέντραπότε πίσω ἀπὸ θηρίαπότε πίσω ἀπὸ σύννεφαμὲ θόρυβο ποὺ ξεκουφαίνει τὰ φτερὰ ἀγγέλωνκάτι θέλουν νὰ ποῦν κάτι σημαίνειεἶναι ἀκόμα καλοκαίριὅμως μιὰ μυρωδιὰ ἀπὸ θειάφι φράζει τὸ χειμώναδὲν ἔχει οὔτε καρέκλα νὰ καθίσειςκαὶ οἱ καρέκλες ἔφυγαν στὸν οὐρανό διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
studious Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Φεγγάρι Στίχοι: Γιάννης ΡίτσοςΜουσική: Θάνος ΜικρούτσικοςΠρώτη εκτέλεση: Μαρία Δημητριάδη Δεν είναι τίποτα κοιμήσουΜεθαύριο θα σου φέρω μια βρύση στα χέρια μουΘα σου φέρω ένα ποτάμι μεθαύριοΚοιμήσου Δεν είναι το καράβι Είναι ο άνεμοςΟ διάδρομος με τα πλακάκια Μισά μαύρα μισά κίτριναΚοιμήσου Είναι μια φλέβα στον καρπό του χεριούΠαραμέσα είναι ο σφυγμόςΚαι το σχοινί που αντιστέκεται στον άνεμοΔεν κόβονται ετούτα τα σχοινιάΠαράτα τον σουγιά σουΠήγαινε στ’άρρωστα παιδιάΝα πουλήσεις ασημένια σταυρουλάκιαΜέσα σε τούτα τα χοντρά παπούτσιαΕίναι πολύ λιγνά τα ποδάρια σουΔεν μπορούνε να σύρουν τα ποδάρια σουΕτούτα τα χοντρά παπούτσια των συντρόφων Σκύψε και μέτρησέ ταΝα λογαριάσεις τον δρόμο που περπάτησανΤο δρόμο που θα περπατήσουνΤο δρόμο που δεν έχει τέλος Ετούτα τ’άρβυλα τα μπαλωμέναΤα χοντροκαμωμέναΔεν είναι για τα πόδια σου φεγγάριΕτούτα τ’άρβυλα περπάτησαν τον πόνοΠερπάτησαν το θάνατομπάρμπα φεγγάρι το θάνατο δίχως να σκοντάψουν διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
studious Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Το φεγγάρι βάσανο, Γιάννη Ρίτσου Αργά προβαίνει στη γωνιάτο δίβουλο φεγγάριτ' αστέρια σπέρνουν στη βραδιάμαλαματένιο στάρι Αχ το φεγγάρι βάσανομικρός χρυσός αλήτηςστο γιασεμί σκαρφάλωσεκαι φέγγει τη μορφή της Στον δρόμο τον μενεξελίδιαβαίνει μια κοπέλακαι πέφτουν δυο ροδόφυλλακι ένα γλυκόλαλο έλα διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
studious Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Το τριζόνι, Οδυσσέα Ελύτη Κοιμήθηκα κοιμήθηκα στου γιασεμιού την ευωδιάΣτων φύλλων το μουρμουρητό στων άστρων τον χρυσό γιαλό Οι άνθρωποι μ' αρνήθηκαν κανείς δε μου σιμώνειΜόνο μου κάνει συντροφιά της νύχτας το τριζόνι: -Έννοια σου λέει έννοια σου κι εγώ είμαι δω κοντά σουΓια συντροφιά στην έγνοια σου και για παρηγοριά σου Τρι και τρι τρι και τρι τι πικρή που 'ναι η ζωήΤι γλυκιά και τι πικρή τρι και τρι και τρι και τρι Κοιμήθηκα κοιμήθηκα στων Αρχαγγέλων τη σκιάΣτην ερημιά του φεγγαριού στο κυματάκι του γιαλού Τι να 'φταιξα της μοίρας μου κι έτσι με φαρμακώνειΜονάχα μου αποκρίνεται της νύχτας το τριζόνι: -Είμαι μικρό πολύ μικρό μα 'ναι ο Θεός μεγάλοςΑυτό ποτέ δε θα σ' το πω μήτε κανένας άλλος Τρι και τρι τρι και τρι τι πικρή που 'ναι η ζωήΤι γλυκιά και τι πικρή τρι και τρι και τρι και τρι. διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
wereniki Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 "Προσευχή" Στίχοι: Χαρούλα ΑλεξίουΜουσική: Χαρούλα ΑλεξίουΠρώτη εκτέλεση: Χαρούλα Αλεξίου Δώσ' μου ένα σύνορο να περπατώΔώσ' μου ένα όνομα να μη χαθώΔώσ' μου ένα όνειρο να κρατηθώΔώσ' μου ένα όραμα ν'αντισταθώ Δώσ' μου ένα παιδί να εξομολογηθώΔώσ' μου ένα φιλί να πλύνω το κακόΞύπνησέ με το πρωί μ'ένα σκοπόΠου να λέει χαλάλι στη ζωή που ζω Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
studious Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Η ποδηλάτισσα Το δρόμο πλάι στη θάλασσαπερπάτησα που 'κανε κάθεμέρα η ποδηλάτισσα. Βρήκα τα φρούτα που 'χεστο πανέρι της, το δαχτυλίδιπου 'πεσε απ' το χέρι της. Βρήκα το κουδουνάκι και τοσάλι της, τις ρόδες,το τιμόνι, το πεντάλι της. Βρήκα τη ζώνη της, βρήκα σεμιαν άκρη, μια πέτρα διάφανηπου 'μοιαζε με δάκρυ. Τα μάζεψα ένα ένα και τακράτησα κι έλεγα πού 'ναιπού 'ναι η ποδηλάτισσα. Την είδα να περνά πάνωαπ' τα κύματα, την άλλη μέραπάνω από τα μνήματα. Την τρίτη νύχτωσ' έχασατ' αχνάρια της, στους ουρανούςάναψαν τα φανάρια της. http://www.youtube.com/watch?v=v5eDmR8L75A&feature=related διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
wereniki Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Casta Diva Maria Callas http://www.youtube.com/watch?v=bN0Fc5rjDn8 Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
studious Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Quarda la luna διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
studious Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 la luna nuova διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
studious Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Sarah Brightman -- O mio babbino caro (Gianni Schicchi) O mio babbino caro,mi piace è bello, bello;vo'andare in Porta Rossaa comperar l'anello!Sì, sì, ci voglio andare!e se l'amassi indarno,andrei sul Ponte Vecchio,ma per buttarmi in Arno!Mi struggo e mi tormento!O Dio, vorrei morir!Babbo, pietà, pietà!Babbo, pietà, pietà!http://www.youtube.com/watch?v=mDOCONwjbwg&feature=related διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
wereniki Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 "Νυχτερινό", Ναπολέων Λαπαθιώτης Ένα φεγγάρι πράσινο μεγάλοπου λάμπει μες τη νύχτα,-τίποτ' άλλο Και μόνο ένα παράπονο μεγάλο,στα βάθη του μυαλού μου,-τίποτ' άλλο Μια φωνή που γροικιέται μες στο σάλοκαι που σε λίγο παύει,-τίποτ' άλλο Και μόνο ένα παράπονο μεγάλο,στα βάθη του μυαλού μου,-τίποτ' άλλο Πέρα μακρυά κάποιο στερνό σινιάλοτου βαποριού που φεύγει,-τίποτ' άλλο Και μόνο ένα παράπονο μεγάλο,στα βάθη του μυαλού μου,-τίποτ' άλλο Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Στίχοι: Λουδοβίκος των ΑνωγείωνΜουσική: Λουδοβίκος των ΑνωγείωνΠρώτη εκτέλεση: Λουδοβίκος των Ανωγείων & Μαρία & Στέλλα Τζαννουδάκη ( Ντουέτο ) Ανάμεσα στο όχι και στο κρυμμένο ναιχάθηκε η ζωή μου μεγάλε ουρανέ. Δεν κρύβεται στη νύχτα το άσπρο γιασεμί.Λύγισε η αγάπη όταν είπες μη,λύγισε η αγάπη όταν είπες μη. Βγαίνω στον αέραμε χάρτινο φτερό.Μακριά σου δεν αντέχω,κοντά σου δε μπορώ.Κοντά σου δεν αντέχω, μακριά σου δε μπορώ. Χαμήλωσε τα φώταμεγάλε ουρανέ,το όχι αποκοιμήθηκεστην αγκαλιά του ναι,το όχι αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του ναι. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 27, 2011 "...τα τριαντάφυλλα και τα σπαθιά τάχθηκαν για το κόκκινο..." ΓΚΑΝΑΣ Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
studious Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2011 Φεγγάρι και ήλιος: οι μάσκες του ουρανού διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
wereniki Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2011 απόσπασμα από τα "35 ΣΟΝΕΤΑ" (του ετερώνυμου Αλεξάντερ Σερτς)VIII Πόσες μάσκες και πόσες άλλεςΠάνω στο πρόσωπο της ψυχής μας φοράμε;Άραγε, όταν γι' αστείο η ψυχή τη μάσκα θελήσει να βγάλει;Ξέρει πως έτσι αφήνει το πρόσωπο γυμνό να φανεί;Η μάσκα η πραγματική, δεν νιώθει τίποτα κάτω απ' τη μάσκαΑλλά κοιτάζει μέσ' απ' αυτή με μάτια κρυμμένα. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2011 "Ψαλμός και ψηφιδωτό για μια άνοιξη στην Αθήνα" Ο. Ελύτης, Ποίηση (Τα ετεροθαλή), εκδ. Ίκαρος Άνοιξη θρύψαλο μενεξεδίΆνοιξη χνούδι περιστέραςΆνοιξη σκόνη μυριόχρωμηΆνοιξη πίκρισμα του σκίνουΆνοιξη άζωτο της αμασχάληςΆνοιξη σουσάμι αόρατοΆνοιξη μυρμηγκιά της μέραςΆνοιξη αίμα του βολβούΆνοιξη οπλοπολυβόλο απύλωτοΣτων ωραίων γυναικών τα χέριαΌπου τύχειΡιπές θανάτουΕκατομμύρια σπερματοζωάριαΣτων ωραίων γυναικών τα χέριαΤα δυνατά λουλούδια με τον ήλιο μέσα τουςΆνοιξη τσίτι τσιτωμένοΆνοιξη σφήκα του χεριούΆνοιξη «μη» «θα μας δούνε τέρας»Άνοιξη μούρο αδάγκωτοΆνοιξη βιδωτό φιλίΆνοιξη χάσμα της λιποθυμιάςΆνοιξη 37 και 2Άνοιξη Love Amour και LiebeΆνοιξη no nein και non.Άνοιξη δόντι λυσσαλέοΆνοιξη φούξια του παροξυσμούΆνοιξη αρτεσιανό ηφαίστειοΆνοιξη σάλτο της ακρίδαςΆνοιξη μήτρα σκοτεινήΆνοιξη πράξη ακατονόμαστηΆνοιξη άνοιξη σαλπάρονταςΆνοιξη άνοιξη σημαιοστόλιστηΆνοιξη «αντίο αντίο παιδιά!» Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2011 «Aκόμη και στις πιο φωτεινές, τις πιο καθάριες, τις πιο διαυγείς συνθέσεις του N. Xατζηκυριάκου - Γκίκα πλανιέται ένα μυστήριο. Eίναι ένα μυστήριο δροσερό, γνώριμο που το ξαναβρίσκουμε με ανακούφιση γιατί είναι δικό μας» Oδυσσέας Eλύτης (Aγγλοελληνική επιθεώρηση, Iανουάριος 1947) Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2011 "Βραδινές αναπολήσεις", Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας βραδινές αναπολήσεις Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2011 "αναμνήσεις από την Ύδρα", Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας αναμνήσεις από την Ύδρα Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2011 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28, 2011 "καΐκια", Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας Καΐκια Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
Προτεινόμενες αναρτήσεις