kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Αρχαίο (προτηλεσκοπικό) Παρατηρητήριο του Πεκίνου, 1442 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Αρχαίο (προτηλεσκοπικό) Παρατηρητήριο του Πεκίνου, 1442 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Αρχαίο (προτηλεσκοπικό) Παρατηρητήριο του Πεκίνου, 1442 Σύγχρονη κάτοψη του Μουσείου με περιγραφή των οργάνων του 17ου και 18ου αιώνα Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 C. F. Gauss auf der Terrasse der Göttinger Sternwarte, Eduard Ritmüller, 1805–1869 Το όργανο είναι ένα ηλιόμετρο του 1814 Λιθογραφία, Städtisches Museum Göttingen Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Galileo Galilei Planetarium, Enrique Jan, Parque Tres de Febrero, Palermo - Buenos Aires, Αργεντινή, 1962 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 «Μ’ αρέσει να μη λέω πολλά» Στίχοι: Υπόγεια ΡεύματαΜουσική: Υπόγεια ΡεύματαΠρώτη εκτέλεση: Υπόγεια Ρεύματα Μ’ αρέσει να μη λέω πολλάμη λέω πολλάμ’ αρέσει να κοιτάω ψηλάκοιτάω ψηλάστ’ ατέλειωτα τραγούδια. Με τη σκιά μου να πετώνα πετώνα πιάνω αστέρια στο βυθόστο βυθόβυθό της μουσικής σου. Κι όταν θα πέφτει η παγωνιάη παγωνιάνα κάνω κύκλους σαν ολόολόγιομοΦεγγάρι στη σκηνή σου. Μ’ αρέσει να μη λέω πολλάμη λέω πολλάμ’ αρέσει να κοιτάω ψηλάκοιτάω ψηλάστ’ ατέλειωτα τραγούδια. Με τη σκιά μου να πετώνα πετώνα πιάνω αστέρια στο βυθόστο βυθόβυθό της μουσικής σου. Κι όταν θα πέφτει η παγωνιάη παγωνιάνα κάνω κύκλους σαν ολόολόγιομοΦεγγάρι στη σκηνή σου. Να ταν τα φώτα τα θαμπάτα θαμπάνα ταν αστέρια φωτεινάφωτεινάστα χέρια να στ’ αφήσω. Μάτια μου ψάξε να με βρειςνα με βρειςψάξε στους δρόμους της σιωπήςμοναχόςθα σβήνω τη μορφή μου… Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Aπό το απόγευμα στολίζει το λαιμό μου...!Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Planetarium Wallpaper Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Planetarium Suite, Cavalieri Hotel, Ρώμη Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Black Shoals Stock Market Planetarium, Lise Autogena - Joshua Portway, 2001 Δεν πρόκειται για αστρική προβολή. Η εγκατάσταση λαμβάνει ζωντανά χρηματιστηριακά δεδομένα και μέσω αλγορίθμων τα μετατρέπει σε μορφές τεχνητής ζωής οι οποίες τρέφονται από τις οικονομικές παραμέτρους, αναπτύσσονται και καταστρέφονται, κατ' αναλογία με το Game of Life του John Conway. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Πολύχρονοι και...πολύχρωμοι όσοι γιορτάζουν σήμερα!Αφιερωμένα στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες του astrovox... ...στις σιωπές που τραγουδήσαμε... Πόπη Αστεριάδη «σήμερα γιορτάζει όλη η γη» Γιώργος Ζωγράφος «κάποιος γιορτάζει»http://www.youtube.com/watch?v=4lTr46hZ0Ms&feature=related Βασίλης Παπακωνσταντίνου «χρόνια πολλά», Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
studious Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2011 Εύχομαι να έχεις τη δροσιά, τη μεγαλοσύνη, την ομορφιά και τη μαγεία στη ζωή σου που έχει και o Δούναβης ποταμός.Χρόνια πολλά Κωστή. http://www.youtube.com/watch?v=Q7jAp-BQb7I&feature=related διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2011 «Στον ουρανό είναι ένα αστέρι»Αλέκος ΣακελλάριοςΜουσική: Γιάννης ΣπανόςΠρώτη εκτέλεση: Καίτη Χωματά Άλλες ερμηνείες: ΔούκισσαΛένα Αλκαίου Στον ουρανό είν’ ένα αστέρι,είν’ ένα αστέρι μακρινό μες στον ατέλειωτο ουρανό.Στον ουρανό είν’ ένα αστέρι,που είναι μονάχο του και που το συμπονώ. Στον ουρανό είν’ ένα αστέρι,τις νύχτες όταν τριγυρνώ γυρνάει κι αυτό στον ουρανό.Στον ουρανό βρήκα ένα ταίρι,βρήκα ένα σύντροφο της νύχτας φωτεινό. Στον ουρανό είν’ ένα αστέρι,είν’ ένα αστέρι εκεί ψηλά που πάντα μου χαμογελά.Στον ουρανό είν’ ένα αστέρι,που του ’χω πει τα όνειρά μου τα δειλά. Το περσινό το καλοκαίριμες στης νυχτιάς την ομορφιά μού εκρατούσε συντροφιά.Στον ουρανό είν’ ένα αστέρι,που μου το έκρυψε μια γκρίζα συννεφιά. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2011 «Αστέρι αστεράκι» Στίχοι: Κώστας ΠρετεντέρηςΜουσική: Μίμης ΠλέσσαςΠρώτη εκτέλεση: Δημήτρης Χορν http://www.youtube.com/watch?v=CKr4xGjFoK8&feature=related Άλλες ερμηνείες: Τζένη ΒάνουΝανά Μούσχουρη Ξέρω κάποιο αστέρι, αστέρι - αστεράκιπου λάμπει χλωμόνα σου το χαρίσω, το έχω μεράκιαλλά δεν τολμώ.Είναι σαν διαμάντι, για φίνο χεράκικαι άσπρο λαιμότο μικρό εκείνο, αστέρι - αστεράκιπου λάμπει χλωμό Ξέρω κάποιο αστέρι, αστέρι - αστεράκιπου λάμπει ψηλάνα σου το προσφέρω απόψε δωράκιμε παρακαλά,λέει πως στον λαιμό σου, ή και στο χεράκιθα ζει πιο καλάτο μικρό εκείνο, αστέρι - αστεράκιπου λάμπει ψηλά. Ξέρω κάποιο αστέρι, αστέρι - αστεράκιπου ζει μοναχόστ΄ουρανού την πλάτη, το τρώει το σαράκικαι κλαίει το φτωχότ' άστρα των ματιών σου τ΄ανάψαν μεράκικι ανησυχώμη μου σβήσει εκείνο τ΄αστέρι αστεράκιπου ζει μοναχό. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2011 «Γαλαξίες» Στίχοι: Θόδωρος ΠοάλαςΜουσική: Λένα ΠλάτωνοςΠρώτη εκτέλεση: Μαρία Φαραντούρη http://www.youtube.com/watch?v=DJVI53E7mxs Και γαλαξίες θα περάσωτο αστεράκι σου να βρω.Μαζί σου θέλω να γεράσωνα σου σηκώνω το σταυρό. Κι όταν σημάνει παρά πέντε,μαζί στον ίδιο Γολγοθά.Φύσα, αναστάσιμε πουνέντε,να κυματίζει η καρδιά. Και γαλαξίες θα περάσωμ’ ένα τραγούδι να σε βρω,τα όνειρά σου να χαράξωστου παραδείσου το γιαλό. Κι όταν σημάνει παρά πέντε,μαζί στον ίδιο Γολγοθά.Φύσα, αναστάσιμε πουνέντε,να κυματίζει η καρδιά. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2011 «Ελένη»Στίχοι: Οδυσσέας ΕλύτηςΜουσική: Λίνος ΚόκοτοςΠρώτη εκτέλεση: Μιχάλης Βιολάρης Σήκωνε το κλουβί μια δω μια κεικι ο ήλιος πήγαινε απ' την άλληΝ'ανάψει τ' όμορφο κεφάλιμια δω μια κειο ήλιος κάθε Κυριακή Φώναζε στην αυλή και ψι και ψικι ο γάτος σήκωνε ποδάριΜέσα απ' τα μάτια της να πάρεικαι ψι και ψιτην αστραπή τους την χρυσή Πήγαινε ν' ανεβεί σκαλί σκαλίτην αγκαλιά ρούχα γεμάτηΚι έλεγαν οι αγγέλοι νά'τησκαλί σκαλίτη πιο μικρή μας αδερφή Κάτασπρο γιασεμί και μι και μικαι μυστικέ μου αποσπερίτηπάρτε με πάρτε με στην Κρήτηκαι μη και μηκαι μη ρωτάτε το γιατί... το θαλασσινό τριφύλλι Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2011 «Ελένη» Όταν ο μύθος εναρμονίζεται με την πραγματικότητα... Στίχοι: Γιώργος ΣεφέρηςΜουσική: Ηλίας ΑνδριόπουλοςΠρώτη εκτέλεση: Μανώλης Μητσιάς Έζησα τη ζωή μου ακούγοντας ονόματα πρωτάκουστα.Καινούργιους τόπους,καινούργιες τρέλες των ανθρώπωνή των θεών. Η μοίρα μου που κυματίζει ανάμεσα στο στερνό σπαθί ενός Αίαντακαι μιαν άλλη Σαλαμίνα, μ' έφερε εδώ σ' αυτό το γυρογιάλι. (ΑΠΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΡΤΗΣ)Μεγάλος πόνος είχε πέσει στην Ελλάδα. Τόσα κορμιά ριγμένα στα σαγόνια της θάλασσας, στα σαγόνια της γης. Τόσες ψυχές δοσμένες στις μυλόπετρες, σαν το σιτάρι. Κι οι ποταμοί φουσκώναν μες στη λάσπη το αίμα για ένα λινό κυμάτισμα, για μια νεφέλη, μιας πεταλούδας τίναγμα, το πούπουλο ενός κύκνου, για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2011 "Γα την Ελένη" Στίχοι: Μιχάλης ΜπουρμπούληςΜουσική: Μάνος ΧατζιδάκιςΠρώτη εκτέλεση: Στέλιος Μαρκετάκης Άλλες ερμηνείες: ΑλεξάνδραΜαρία Δημητριάδη http://www.youtube.com/watch?v=pGY7rW5ZBnQ Είκοσι χρόνια με ρωτάςποιος πήρε την Ελένημα εκείνη μόνη στο σχολειότον Πάρη περιμένει Είκοσι χρόνια με ρωτάςποιόν αγαπά η Ελένηείναι στη Σπάρτη,στα νησιάστην Τροία παντρεμένη Με ρωτούν για την Ελένη - αχ Ελένηπου΄ναι εικόνα δακρυσμένη - αχ Ελένημα εγώ δεν απαντώτην καρδιά μου τη σφραγίζωκαι την πίκρα μου κεντώ Είκοσι χρόνια με ρωτάςπού θα βρεθεί η Ελένησαν ζωγραφιά στην εκκλησιάή σαν κερί αναμμένη Είκοσι χρόνια με ρωτάςπού θάψαν την Ελένημπορεί στο Άργος στους αγρούςμπορεί στην οικουμένη Με ρωτούν για την Ελένη - αχ Ελένηπου΄ναι εικόνα δακρυσμένη - αχ Ελένημα εγώ δεν απαντώτην καρδιά μου τη σφραγίζωκαι την πίκρα μου κεντώ Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2011 Νανούρισμα, από το συγκρότημα Shriekback και το άλμπουμ Big Night Music, 1986: Sing a cradle-song now, as the light fades around usAnd you breathe like the ocean, lying small in my armsSee it all in a moment - you so young and uncloudedShining bright as a lion - feel the motion of timeAs the world rolls away from the sun.I can feel your life burning - unlived moments within youFurther than I can see... May the fire be your friend and the sea rock you gently,May the moon light your way - till the wind sets you free I remember your face as you cried for the first timeThe cold air of the world and the fierce light of dayAnd the cruel separation in a world washed with tears;Numbed with pain to unfeeling - May you hold to your truthAs you walk the dark night of unreasonThe stone walls which surround us - may your spirit fly round themLike the wind from the sea... May the fire be your friend and the sea rock you gently,May the moon light your way - till the wind sets you free May you never know hunger: may you love with a full heart -The light stay in your eyes... May the fire be your friend and the sea rock you gently,May the moon light your way - till the wind sets you free Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
Προτεινόμενες αναρτήσεις