wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 «Του φεγγαριού», παραδοσιακό της ΚρήτηςΣτίχοι: Μιχάλης ΧουρδάκηςΜουσική: Γιάννης ΝικολάουΠρώτη εκτέλεση: Γιάννης Νικολάου & Κώστας Χρονάκης ( Ντουέτο ) Άλλες ερμηνείες: Παντελής Θαλασσινός Δεν το μπορείς του φεγγαριούνα βρεις ένα ψεγάδιγιατί σκορπά την ομορφιάστην πλάση κάθε βράδυ. Ζηλεύγω του, του φεγγαριούπου πάντα σεργιανίζειγιατί θωρεί την π' αγαπώτη νύχτα σαν πορίζει. Σαν θα περνάς την πόρτα τζηφεγγάρι μου σταμάταχαιρέτα μου την,κι ύστερασυνέχισε τη στράταχαιρέτα μου τη, κι ύστερασυνέχισε τη στράτα. Ήλιε μου παραγγέλνω σουνα γοργοβασιλέψειςμην, το φεγγάρι, δεις αυγήγιατί δα ντου ζηλέψεις. Φεγγάρι μου ουρανόστρατοχαμήλωσε μια στάξηνα φέγγει, η αγάπη μουστο σπίτι τζη να φτάξει. Σαν θα περνάς την πόρτα τζηφεγγάρι μου θυμήσουπόσες βραδιές περάσαμεαυτή κι εγώ μαζί σουπόσες βραδιές περάσαμεαυτή κι εγώ μαζί σου. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 «Του φεγγαριού το δάκρυ» Στίχοι: Κώστας ΦασουλάςΜουσική: Ζαχαρίας ΣπυριδάκηςΠρώτη εκτέλεση: Μανώλης Λιδάκης Λένε πως κάνει θαύματα του φεγγαριού το δάκρυσαν πέσει πάνω σε πληγή κάποιος π' αγάπησε πολύχωρίς να βρει την άκρη. Ρίξε φεγγάρι μου φωτιά μέσα μου λίγη στάξεκαι μιας αγάπης τον καημό κάψε απόψε κάψε. Λένε πως βγαίνει τ' όνειρο σαν θέλει το φεγγάρικαι προπαντός να ονειρευτείς ότι μια μέρα θα σωθείςαπ' του έρωτα τα βάρη. Ρίξε φεγγάρι μου φωτιά μέσα μου λίγη στάξεκαι μιας αγάπης τον καημό κάψε απόψε κάψε.. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 "Φεγγάρι αγάπη χωρισμός" Στίχοι: Μανώλης ΛιδάκηςΜουσική: Γιάννης ΣπάθαςΠρώτη εκτέλεση: Μανώλης Λιδάκης Φεγγάρι, αγάπη, χωρισμόςήλιος καρδιά και σκέψηθεέ μου θεριά που προσπαθείάνθρωπος να παλέψει. Τι κρύβεται, τι κρύβεταιστο βάθος της καρδιάςτης ερημιάς μας η φωνήτο φως μιας αγκαλιάς. Έβγα φεγγαράκι μου απόψε πιο δειλάσαν κόρη που τα μάτια της τά ‘χει χαμηλάκι ανάλαφρα περνάπερνά μα δε μιλά. Αυγή και δείλι η ζωήστου ορίζοντα την άκρητον ίδιο δρόμο περπατούντο γέλιο και το δάκρυ. Τι πέρασε, τι έρχεταιφεγγάρι που θα φτάσειτη μοναξιά ο άνθρωποςπώς να την ξεπεράσει; Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 «Μιλώ σου», παραδοσιακό κρητικό Μιλώ σου με τα μάτια μουκι αυτό νομίζω φτάνεινα καταλάβεις η καρδιά μουσε ποια μεριά σε βάνει. Τον τόπο που'χω στην καρδιά μουγια σένα φυλαμένοείναι μπαξές που μήδε εγώκαμιά φορά δε μπαίνω. Ω την παντέρμη τη βραδιάκαι πως θα την περάσωπου πάλι με τα μάτια μουμόνο θα σ'αγκαλιάσω. Μια τιμωρία ο Θεόςμεγάλη μου 'χει δώσειστο όνειρο να 'μαστε μαζίκι όταν ξυπνούμε όχι. Ποτέ μου να μη σ' έβλεπαπάλι θα σ' αγαπούσαγιατί μέσα στα όνειρά μουσυχνά σε συναντούσα. Να μην αργείς να φαίνεσαινα πάψει να με νοιάζεινα έρθει η καρδιά μου στον τόπο τζηνα μην αναστενάζει. Γίνου δεντρί κι εγώ πουλίστα φύλλα σου να λουφάσωκι αρόλιθο στα χείλη σουνα πιώ να ξεδιψάσω. Ήθελα να 'μαι θάλασσακι εσύ ποτάμι να 'σαινα έρχεσαι στην αγκάλη μουμωρό μου να κοιμάσαι. Αν ήσουνα ο ουρανόςθα ήμουν το φεγγάρικαι κάθε νύχτα αγάπη μουθα ήμασταν ζευγάρι. Πάντα θλιμένος περπατώσαν το χλωμό φεγγάριαπού με ήλιο δε μπορείνα γίνουνε ζευγάρι. Γνωρίζωτο φεγγάρι μουπως σου 'χω γίνει βάροςμα και να πω τον πόνο μουαλλού δεν έχω θάρρος. Περίμενάσε ωψ αργάςφεγγάρι μα δε βγήκεςκι αμοναχό στς μοναξιάςτον πόνο μου μ'αφήκες. Φεγγάρι τόσα μυστικάπου σου 'χω ειπωμένανα μη σ' ακούσω μια φοράνα μολοήσεις ένα/να μαρτυρήσεις ένα. Μέσα σε γυάλινο κλουβίθα βάλω την καρδιά μουνα τη θωρείς να μην μπορείςνα την πονάς κερά μου. Θα την αλλάξω την καρδιά μουαφού οι γιατροί μπορούνεμα ίσως κι αυτή να σ' αγαπάσαν την παλιά φοβούμαι. Θα την αλλάξω την καρδιάνα βάλω μαύρο βράχογια να μπορώ κι εγώ καρδιάσαν τη δικιά σου να 'χω. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 "Στη γέμιση του φεγγαριού άλλο δεντρό δεν πιάνει,μόνο τσ’ αγάπης το δεντρό που πάντα ρίζες κάνει"Ερωτόκριτος, Β΄, 315-316. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
studious Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Λάμπει μες το γιαλό Στίχοι: Παραδοσιακό ΚεφαλλονίτικοΜουσική: ΠαραδοσιακόΕκτελέσεις: Λάμπει μες το γιαλότο χρυσαστέριτο κύμα ατάραχο κι η βάρκα φεύγειέλα να φύγουμεμακρυά στα ξέναέλα με μένα έλα μαζί. Η βάρκα του ψαράμας περιμένειστην ακροθαλασιά είν΄αραγμένηέλα να φύγουμεμακρυά στα ξέναέλα με μένα έλα μαζί. Φυσάει ο ζέφυροςκυλάει το κύμακι΄η βάρκα χάνεται σ΄άπειρο μνήμαέλα να φύγουμεμακρυά στα ξέναέλα με μένα έλα μαζί. Μιά θαυμάσια Κεφαλονίτικη Βαρκαρόλα * που μας ταξιδεύει στα ήσυχα νερά του Ιονίου, μια γαλήνια καλοκαιρινή βραδυά. Ο στίχος αποπνέει όλο εκείνο το ρομαντισμό της εποχής, που ο νέος ζητά από την εκλεκτή της καρδιάς του να φύγουν μαζί, μακριά στα ξένα, ενώ η βαρκούλα κυλάει ατάραχα στην απεραντοσύνη της θαλάσσιας νηνεμίας. *Barcarolle=είδος τραγουδιού που ερμηνευόταν μέσα σε βάρκα. Λέγεται πως προήλθε από τους γονδολιέρους της Βενετίας. Ο ρυθμός του είναι πάντα στα 6/8. Η μουσική είναι επηρεασμένη από την Ιταλική βαρκαρόλα "Santa Lucia" ενώ οι στίχοι είνα άγνωστου δημιουργού. Υπάρχει μία καταγραφή στον πρώτο διπλό δίσκο που κυκλοφόρησε ο σύλλογος " Η ΛΕΙΒΑΘΩ" το 1992, με τη χορωδία και μαντολινάτα του μαέστρου Διονύση Αποστολάτου. διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 C-Buggy Ad, Citroen, 2006 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 ASTRA-GNOME Time and Space Car, Metropolitan, 1956 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Ryuga Concept Car, Mazda, 2008 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Aptera 2e, Aptera Motors,2009 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Bubble Space Car Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 "NASA" Space Car, Freaking News Photoshop Contest, Mandrak, 2007 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 "NASA" Space Car, Freaking News Photoshop Contest, AZRainman, 2007 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 "NASA" Space Car, Freaking News Photoshop Contest, Franko, 2007 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 "NASA" Space Car, Freaking News Photoshop Contest, Luciano Morelli, 2007 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 "NASA" Space Car, Freaking News Photoshop Contest, LunaC, 2007 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 "NASA" Space Car, Freaking News Photoshop Contest, Kokoy, 2007 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 "NASA" Space Car, Freaking News Photoshop Contest, hartmann, 2007 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 "NASA" Space Car, Freaking News Photoshop Contest, MWCDO, 2007 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 "NASA" Space Car, Freaking News Photoshop Contest, The Killer Bee, 2007 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 "NASA" Space Car, Freaking News Photoshop Contest, Luciano Morelli, 2007 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Monsanto House of the Future, Disneyland, Anaheim, California, ΗΠΑ, 1957 - 1967 Space Age Design. Το έχουμε παραμελήσει. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 30, 2011 Vacation House of the Future, James R. Powers, 1957 Καθημερινή διαβίωση εμπνευσμένη από το διάστημα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις