kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 Total Moon Eclipse, Google, 2011 Δυστυχώς δεν μπόρεσα να αποθηκεύσω το υπέροχο αρχείο κινούμενης εικόνας. Αν κάποιος το έχει ας το αναρτήσει παρακαλώ. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 Weather Vane Moons, Αγνώστου (Anacortes Gallery), 2011 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 Full Moon Eclipse 15/06/11 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 Full Moon Eclipse, Paul Politis ( ; ) Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
studious Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 Το φεγγάρι χόρευε ταγκό http://www.youtube.com/watch?v=0BBSRZHYA88 διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
studious Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 Vavoura Band - O dromos tou feggariou διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 An Epistemology of Planets, Annie Dillard, 1945- MercuryA brook runs on all night;a book, shut,still tells itself a story.So you, out of thought,you, forgotten Mercury,still spin and spend the circles of your fury. VenusEvenings, after I’ve eatendessert, you rise, you wearyour barest, shining skin.Later, mornings, you upand do it again.Do you think I’ve forgotten so soon ? EarthPlanets, alone, and grieving,look who you’re running with :look at our baby-blue planet the earthand all of the people, waving. MarsMars keeps its dignity,its networks of cool.Certain photographs revealan air of longing, still. JupiterSwings, spatteredby shadows of Jovial moons :Io, Europa, Callisto,the giant, Ganymede.Companionable, eachnonetheless keepsthe perfected arc of his distance. SaturnIt is to you I come in my dream,you, dancing alone in the dark, light heart,asleep inside your spinning hat ! UranusUranus, cold face,old rock and ice,remembers a songand sings it onceround the dark, twice. NeptuneBanished, Neptune,luminous, green,sleeps, and dreams of the sun.Awake, he holds her roundas tight as he can. PlutoSpends twenty yearswandering in Cancer,that old celestialcrab. Takes years to touchcarapace, jointed footon jointed legs ; nudgesmandibles, roving, awed,in every season.Getting to knowyou, still, I find you clear-eyed,cloistered, clawed. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 ΙΙΙΠάρε το μερτικό σου απ' τη νύχτακι απ' την αυγή, ό,τι σου δίνει νιώσε.Τ' άδεια σου βράδια μ' ευτυχία πνίχτακαι το κενό στην καταφρόνια δώσε. Ένα άστρο δώθε, πιο κει κι άλλο, κι άλλο,μα κάποια το στρατί τους έχουν χάσει.Μια καταχνιά παντού, πέπλο μεγάλο,κι ύστερα νέα μέρα θενά φτάσει. Έμιλυ Ντίκινσον Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 "Ο χορός του φεγγαριού, ο χορός τής γονιμότητας, γνωστός από τις φυλές miao στη δυτική Κίνα και στους ιθαγενείς της Ταϊβάν. Κάθε άνοιξη μαζεύονται στις πλαγιές των λόφων και στα λιβάδια νέοι και νέες, και με τη συνοδεία ενός πνευστού μουσικού οργάνου, του sheng, χορεύουν μέχρι το ξημέρωμα. Στο τέλος του χορού, όταν πια το φεγγάρι φτάσει στη μέση τ' ουρανού, κάθε νέος παίρνει την κοπέλα της εκλογής του και πηγαίνει σπίτι. Αυτή θα γίνει και η σύντροφος της ζωής του." Νίκος Καζαντζάκης"Ταξιδεύοντας. Ιαπωνία, Κίνα."Εκδόσεις Καζαντζάκη 1999, σελ. 230-231 Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2011 «Η φεγγαράδα», Μίλτος Σαχτούρης Από αίμα πουλιών πλημμυρισμένο κρυμμένο μένει το φεγγάρι πότε πίσω από δέντρα πότε πίσω από θηρία πότε πίσω από σύννεφα με θόρυβο που ξεκουφαίνει τα φτερά αγγέλων κάτι θέλουν να πουν κάτι σημαίνει είναι ακόμα καλοκαίρι όμως μια μυρωδιά από θειάφι φράζει το χειμώνα δεν έχει ούτε καρέκλα να καθίσεις και οι καρέκλες έφυγαν στον ουρανό. ἀπὸ τη συλλογή «σφραγίδα ή η όγδοη σελήνη» Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
studious Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Ευτυχισμένη ημέρα του Πατέρα. Αφιερωμένο σε όλους τους μπαμπάδες Φεγγάρι μου φεγγόφωτο Στίχοι: Μάριος ΦραγκούληςΜουσική: Μάριος ΦραγκούληςΠρώτη εκτέλεση: Μάριος Φραγκούλης Φεγγάρι μου φεγγόφωτοκαι νυχτοστολισμένομόνο μου φαίνεσαι θαρρώκαι απομακρυσμένο Ένα όνειρο ονειρεύτηκαστην αγκαλιά σου με είδαπαιδί λουσμένο μεσ' στο φωςτη νύχτα μου δεν είδα Ήσουν φεγγάρι μουπατέρας μου εσύαυτός που περιμένωκαι με τη μέρα την ηλιολούστητη μάνα παντρεμένο Έτσι σας έβλεπα τους δυονα ζείτε στ' όνειρό μουνα πλημμυρίζουν οι στιγμέςμεσ' στο παράπονό μου Τα όνειρα ταξίδεψαμ' αγάπη ποτισμέναμε τα φτερά της μουσικήςτα μάτια δακρυσμένα Φεγγάρι μου φεγγόφωτοτη νύχτα μη φοβάσαιμόνος δε θάσαι πια ποτέστα όνειρά μου θάσαιμόνος δε θάσαι πια ποτέστα όνειρά μου θάσαι Ήσουν φεγγάρι μουπατέρας μου εσύαυτός που περιμένωκαι με τη μέρα την ηλιολούστητη μάνα παντρεμένο Έτσι σας έβλεπα τους δυονα ζείτε στ' όνειρό μουνα πλημμυρίζουν οι στιγμέςμεσ' στο παράπονό μου Φεγγάρι μου φεγγόφωτομια χάρη θέλω μόνοπάντα να μου χαμογελάςστον ήλιο και στο χρόνοπάντα να μου χαμογελάςστον ήλιο και στο χρόνο διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Journey Into Space, Mathew F. Vessel, Herbert H Wong, 1959 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Journey Into Space, Mathew F. Vessel, Herbert H Wong, 1959 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
3c273 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Ευτυχισμένη ημέρα του Πατέρα. Αφιερωμένο σε όλους τους μπαμπάδες Φεγγάρι μου φεγγόφωτο Να εισαι καλα που μας θυμησες την ημερα μας, με ενα ομορφο συμπαντικο τραγουδι. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Django Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Brian Eno - Apollo: Atmospheres and Soundtracks, 1983
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Total Lunar Eclipse from Athens, Greece, Kosmas Gazeas, Jim Foster, 2011 EPOD 17/06/11 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Για τη γιορτή του πατέρα(κινητή γιορτή - κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου)"Στη μνήμη του πατέρα μου", Μελισσάνθη...Πόσο σοφός είν' ο πατέρας! Πόσα ξέρει!Πόσην ασφάλεια νιώθει στο μεγάλο χέρι!Τίποτε, αν το κρατή, στον κόσμο δεν φοβάται!.. Ξάφνου, του λέει εκείνο: "- Σαν θα μεγαλώσω...""- Τότε εγώ πια ένα φτωχός γεράκος θάμαι...Δε θα μπορώ στα χέρια μου να σε σηκώσω,και θα μου λες: ακούμπα πάνω μου να πάμε... Σαν θάρχωνται για να σε παίρνουν έξω οι ξένοι,μόνος στη σκοτεινή γωνίτσα μου θα μένω...""- Εγώ στην άμαξά μου πάντα θα σε παίρνω!"λέει, έτοιμη η μικρή να κλάψη, κ' επιμένει. Νιώθει μια τέτοια ανυπομονησία, σκάει,θέλει μεγάλη, τώρα, γρήγορα να γίνη,αν είναι δυνατόν την ώρα αμέσως κείνη,για να του δείξη πόσο θα τον αγαπάη!.. Κι όπως θερμά τον σφίγγει το λιγνό χεράκι,ο κουρασμένος νιώθει τόση εμπιστοσύνη!..Έγινε εκείνος τώρα το μικρό παιδάκι,και ο προστατευτικός πατέρας είναι εκείνη... Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 «Ο πατέρας», Παντελής Θαλασσινός Στίχοι: Ηλίας ΚατσούληςΜουσική: Παντελής ΘαλασσινόςΠρώτη εκτέλεση: Παντελής Θαλασσινός http://www.youtube.com/watch?v=wmNLcben7n4 Στα χέρια της μητέρας μου, κοιμόταν ο πατέρας μουΚαι η ζωή ξημερώνει στα παιδικά μου μάτιαΚαι το πρωί που έφευγε, μια ακτίνα του ήλιου ξέφευγεΚαι χόρευε στο βήμα του αργά στα σκαλοπάτια Ρεφρέν:Στο μεσιανό του δάκτυλο μια φαγωμένη βέραΚι ανάμεσα στα χείλη του μια ήσυχη γραμμήΔεν μίλαγε μα δάκρυζε, στην πρώτη καλημέραΛόγια είναι τα δάκρυα, κρυμμένα στα κορμί Τους δρόμους που περπάταγε, ασίκικα τους πάταγεΚι ας ήταν ο πατέρας μου σκαρί συνηθισμένοΣτους ουρανούς αρμένισε και το σακάκι ανέμισεΚαιρός πάει που έφυγε μα εγώ τον περιμένω... Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 A webcomic of romance, sarcasm, math, and language.Teaching Physics. Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Ευτυχισμένη ημέρα του Πατέρα. Αφιερωμένο σε όλους τους μπαμπάδες Φεγγάρι μου φεγγόφωτο Να εισαι καλα που μας θυμησες την ημερα μας, με ενα ομορφο συμπαντικο τραγουδι. Αλέξη, μας πήρανε χαμπάρι. Σήμερα με περίμενε ένα μπουκέτο πορτοκαλί τριαντάφυλλα, κινέζικες μινιατούρες. Και το περιτύλιγμα ομόχρωμο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Χρόνια πολλά σε όλους τους πατεράδες, να σας χαίρονται τα βλαστάρια σας! Έτσι, να μην ξεχνάμε και τους μπαμπάδες μας, η γιορτή της Μητέρας διαφημίζεται περισσότερο από του Πατέρα... «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
studious Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2011 Η ζωή έχει ανάγκη την τέχνη και η τέχνη παίρνει ζωή από το γέλιο των ανθρώπων. Ένα ...αστραπόβροντο νομίζω είναι ό,τι πρέπει για το απόγευμα μας. Χατζηχρήστος, all time classic!http://www.youtube.com/watch?v=7cRMEn4-k4I&NR=1 διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις