kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2011 Ηλιακό Ρολόι στο Hall-i-T της Αυστρίας Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2011 "Δέδυκε μεν α Σελάνα και πληιάδες μέσαι δε νύκτες, παρά δ' έρχεται ώρα, εγώ δε μόνα καθεύδω." Σαπφώ Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2011 Astres cruels, et vous dieux inhumains, Les antiquités de Rome, Joachim Du Bellay, 1558 Astres cruels, et vous dieux inhumains, Ciel envieux, et marâtre nature, Soit que par ordre ou soit qu'à l'aventure Voise le cours des affaires humains, Pourquoi jadis ont travaillé vos mains A façonner ce monde qui tant dure ? Ou que ne fut de matière aussi dure Le brave front de ces palais romains ? Je ne dis plus la sentence commune, Que toute chose au-dessous de la lune Est corrompable et sujette à mourir : Mais bien je dis (et n'en veuille déplaire A qui s'efforce enseigner le contraire) Que ce grand Tout doit quelquefois périr. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2011 «Άφησα να μην ξέρω», Κική Δημουλά «Το λίγο του κόσμου» Aπό τον κόσμο των γρίφων φεύγω ήσυχη.Δεν έχω βλάψει στη ζωή μου αίνιγμα:δεν έλυσα κανένα.Oύτε κι αυτά που θέλαν να πεθάνουν πλάι στα παιδικά μου χρόνια:έχω ένα βαρελάκι που 'χει δυο λογιών κρασάκι.Tο κράτησα ώς τώρααχάλαστο ανεξήγητο,γιατί ώς τώραδυο λογιών κρασάκιέχουν λυμένα κι άλυτα που μου τυχαίνουν.Συμβίωσα σκληράμ' έναν ψηλό καλόγερο που κόκαλα δεν έχεικαι δεν τον ρώτησα ποτέποιας φωτιάς γιος είναι,σε ποιο θεό ανεβαίνει και μου φεύγει. Δεν του λιγόστεψα του κόσμουτα προσωπιδοφόρα πλάσματά του,του ανάθρεψα του κόσμου το μυστήριομε θυσία και με στέρηση.Mε το αίμα που μου δόθηκεγια να τον εξηγήσω.Ό,τι ήρθε με δεμένα μάτιακαι σκεπασμένη πρόθεσηέτσι το δέχτηκακι έτσι τ' αποχωρίστηκα:με δεμένα μάτια και σκεπασμένη πρόθεση.Aίνιγμα δανείστηκα,αίνιγμα επέστρεψα.Άφησα να μην ξέρωπώς λύνεται ένα χθες,ένα εξαρτάται,το αίνιγμα των ασυμπτώτων.Άφησα να μην ξέρω τι αγγίζω,ένα πρόσωπο ή ένα βιάζομαι. Oύτε κι εσένα σε παρέσυρα στο φωςνα σε διακρίνω.Στάθηκα Πηνελόπηστη σκοτεινή ολιγωρία σου.Kι αν ρώτησα καμιά φορά πώς λύνεσαι,πηγή αν είσαι ή κρήνη,θα 'ταν κάποια καλοκαιριάτικη ημέραπου, Πηνελόπες και όχι,μας κυριεύει αυτός ο δαίμων του νερούγια να δοξάζεται το αίνιγμαπώς μένουμε αξεδίψαστοι.Aπό τον κόσμο των γρίφωνφεύγω ήσυχη.Aναμάρτητη:αξεδίψαστη.Στο αίνιγμα του θανάτουπάω ψυχωμένη... Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2011 "Με το φορητό τον ουρανό μουστα μισά και κάτι αυτού του δρόμουΈχω ένα σκοπό να πω στο χρόνοόσο σ' αγαπώ σ' ελευθερώνω..." Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2011 «Ιούλιος ο πορθητής»Στίχοι: Ηλίας ΚατσούληςΜουσική - Εκτέλεση: Παντελής Θαλασσινός Φοράει νύχτα στα μαλλιά του φεγγαριού την άλωνα γίνει η αγάπη διάφανη, γυναίκα ποθητήαπό το κάστρο της Ωριάς στέλνει στερνό σινιάλοκαι περιμένει τρέμοντας Ιούλιο πορθητή. Με της φωτιάς τα άλογα ο ήλιος ταξιδεύεισε παϊτόνι ολόχρυσο στους δρόμους τ' ουρανούκαι μια ψυχή που καίγεται τον άνεμο αγναντεύεικαι χάνεται στα σύννεφα τσιγάρου πρωινού. Ένα τσαμπάκι μέλισσες και λιάτικο σταφύλιείναι του μήνα Καίσαρα το βιός τ αληθινόκι ο ποιητής που έψαχνε θαλασσινό τριφύλλιέγινε άστρο ανέσπερο και φως εωθινό.. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2011 Painting Orion at Cinder Hills Overlook, Jeremy Perez, 2008 Ακρυλικό σε καμβά Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2011 Space I, Wayne Beeman, 2010 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2011 Space II, Wayne Beeman, 2010 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2011 The Jetsons, Hanna-Barbera, 1962–63 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2011 Kellog's Sugar Smacks, 1967 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2011 Alien, Ridley Scott, 1979 In space no one can hear you scream! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2011 Your Personal “Flying Carpet”, America’s Independent Electric Light and Power Companies Newsweek magazine Ad, 1959 “The time isn’t too far off, the experts say, when you’ll wash your dishes without soap or water – ultrasonic waves will do the job. Your beds will be made at the touch of a button. The kids’ homework will be made interesting when they are able to dial a library book, lecture or a classroom demonstration right into your home – with sound.” Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
studious Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Ταξίδι στο σύμπαν διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
studious Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Ταξίδι στ' άστρα Στίχοι: Μάνος ΒαφειάδηςΜουσική: Μάνος ΒαφειάδηςΠρώτη εκτέλεση: Ριφιφί Κλείσε τα μάτια σου και νιώσε τον αέρα που σ' αγγίζειΝιώσ' την ανάσα σου στο πέρασμα της τ' όνειρο ν' αρχίζειΆσε το βλέμμα σου το βλέμμα μου μ' ελπίδα να γεμίζειΝιώσε το χάδι μου το χέρι σου μ' αγάπη το αγγίζει Κοίτα ψηλά και μακριάΣτο άγνωστο βάλε φωτιάΖήτα απ' το Δαίδαλο φτερά Φτερά για ν' ανοιχτούμε Στον ουρανό που αγάπησεςΣτα σύννεφα που κοίταζεςΚαι τ' άστρα που ταξίδευες μακριάπολύ μακριά... διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
studious Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Σελήνη, Γιώργος Σαραντάρης Aπό ένα θαύμαAπό ένα πρόσωπο πρωίαςΠαίρνεται ο θυμός μου Σελήνη αθρόα παρουσίαEλένη η καμπύλη του κόσμουM' εβένινη σημασίαH πύλη ανοίγει στον ξένοΣτ' αγέριT' αλέτρι οργώνει τον κάμποEκεί που δε βλέπει η καρδιά Bελάζουν τ' αστέρια στην κρύπτη διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
studious Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Ο Καντ υποστήριζε ότι δύο πράγματα μπορούν να συγκινήσουν την ψυχή του: ο έναστρος ουρανός πάνω του και η δύναμη του ηθικού νόμου που αναγνωρίζει μέσα του. διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Moon and Venus at Dawn, Tunç Tezel, 2011 APOD 02/07)11 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Dead can Dance, “Song of the stars” Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Frank Sinatra - Fly Me To The Moon Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Treasure Planet - "I'm Still Here" I am a question to the worldNot an answer to be heardOr a moment that's held in your arms And what do you think you'd ever sayI won't listen anywayYou don't know meAnd I'll never be what you want me to be And what do you think you'd understandI'm a boy, no, I'm a manYou can't take me and throw me away And how can you learn what's never shownYeah, You stand here on your ownThey don't know me'Cuz I'm not here (CHORUS)And I want a moment to be realWanna touch things I don't feelWanna hold on, and feel I belongAnd how can the world want me to changeThey're the ones that stay the sameThey don't know me'Cuz I'm not here And you see the things they never seeAll you wanted, I can beNow you know me and I'm not afraid And I wanna tell you who I amCan you help me be a manThey can't break meAs long as I know who I am (CHORUS)And I want a moment to be realWanna touch things I don't feelWanna hold on, and feel I belongAnd how can the world want me to changeThey're the ones that stay the sameThey can't see me But I'm still here They can't tell me who to be'Cuz I'm not what they seeYeah, The world is still sleeping while I keep on dreaming for meAnd their words are just whispers and lies that I'll never believe (CHORUS)And I want a moment to be realWanna touch things I don't feelWanna hold on, and feel I belongAnd how can they say I never changeThey're the ones that stay the sameI'm the one now'Cuz I'm still here I'm the one'Cuz I'm still hereI'm still hereI'm still hereI'm still here Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 "ΚαταζητούμαιΔιέρρηξα τον βίο μου.Τι να έκανα;Μόνο με τα ξένα δεν τα έβγαζα πέραείχα βλέπεις να τρέφωεκείνο το ρεμάλι τον ψυχισμό.." Κική Δημουλά, "το ρεμάλι" Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 3, 2011 "ΝΥΝ το αγρίμι της μυρτιάς Νυν η κραυγή του Μάη ΑΙΕΝ η άκρα συνείδηση Αιέν η πλησιφάηΝυν Νυν η παραίσθηση και του ύπνου η μιμική Αιέν αιέν ο λόγος και η Τρόπις η αστρικήΝυν των λεπιδοπτέρων το νέφος το κινούμενο Αιέν των μυστηρίων το φως το περιιπτάμενοΝυν το Περίβλημα της Γης και η Εξουσία Αιέν η βρώση της Ψυχής και η πεμπτουσία Νυν της Σελήνης το μελάγχρωμα το ανίατο Αιέν το χρυσοκύανο του Γαλαξία σελάγισμα Νυν των λαών το αμάλγαμα και ο μαύρος Αριθμός Αιέν της Δίκης το άγαλμα και ο μέγας Οφθαλμός Νυν η ταπείνωση των Θεών Νυν η σποδός του Ανθρώπου Νυν Νυν το μηδέν και Αιέν ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας!" «Άξιον Εστί», Οδυσσέας Ελύτης Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2011 Déjà la nuit en son parc amassait..., σονέτο LXXXIII , L'Olive, Joachim Du Bellay, 1549 Déjà la nuit en son parc amassait Un grand troupeau d'étoiles vagabondes, Et pour entrer aux cavernes profondes Fuyant le jour, ses noirs chevaux chassait ; Déjà le ciel aux Indes rougissait, Et l'aube encor de ses tresses tant blondes Faisant grêler mille perlettes rondes, De ses trésors les prés enrichissait ; Quand d'occident, comme une étoile vive, Je vis sortir dessus ta verte rive, O fleuve mien ! une Nymphe en rient. Alors voyant cette nouvelle Aurore, Le jour honteux d'un double teint colore Et l'Angevin et l'Indique orient. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 4, 2011 Picture Book of Astronomy, Jerome S Meyer, Richard Floethe, 1945 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις