kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2011 Ceres 1974, Christiaan van der Klaauw Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2011 Orion, Christiaan van der Klaauw Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2011 Ariadne, Christiaan van der Klaauw Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2011 Mondial, Christiaan van der Klaauw Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2011 Satelite du Monde, Christiaan van der Klaauw Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2011 Real Moon, Christiaan van der Klaauw Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2011 Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches Μερικά ακόμη αριστουργήματα των συλλογών μπορείτε να θαυμάσετε εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=12092&postdays=0&postorder=asc&start=3585 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2011 Ανατολή και Δύση...Δύση και Ανατολή...Γέννηση και Θάνατος...Αναγέννηση...το πέρασμα από το φωτεινό στο αθέατοαπό το οικείο στο ξένοαπό το γνωστό στο άγνωστο...μια μετάβασηένας αέναος κύκλος...και επιστροφήενσάρκωσηενοίκηση... 'όπως μέσαέτσι κι έξωόπως πάνωέτσι και κάτω' [Ερμής Τρισμέγιστος, Κυμβάλιον] Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2011 ΜΟΥΣΙΚΗΜουσική: ίσως των αγαλμάτων ανάσα, των εικόνων σιωπή.Γλώσσα, όπου οι γλώσσες τελειώνουν, χρόνος,που, πάνω σ` αφανισμένες καρδιές, κάθετος στέκει.Συναίσθημα, μα γιατί;Ω εσύ του συναισθήματος μεταμόρφωση, - αλλά σε τι;Σε τοπίο ήχων.Ω εσύ, ξένη: Μουσική! Της καρδιάς μας το άπειρο μεγαλώνεις.Τα βάθη μας είσαι, που μας διώχνουν,ξεπερνώντας μας - ,ιερέ χωρισμέ: όταν μας περιβάλλουν τα βάθη μας,σαν γυμνασμένοι ορίζοντες,σαν άλλες πλευρές του ανέμου,αγνές, γιγάντιες, ακατοίκητες. Ράινερ Μαρία Ρίλκε Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2011 Κόμικ: το όχημα “spirit” της NASA στην επιφάνεια του Άρη Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
Dimitris M. Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Επιτρέψτε μου να παραθέσω κι εγώ την προσωπική μου άποψη για το τι θεωρώ τέχνη. Ως αθεράπευτος λάτρης του ήχου (και της εικόνας), θεωρώ πραγματικά έργα τέχνης τα παρακάτω Hi-End ηχεία.. θα μου πείτε: «Μα καλά… τι σχέση έχει ο ήχος με την αστρονομία ρε μεγάλε;» Κατ’εμέ έχει, και μεγάλη μάλιστα! Απλά φανταστείτε να είχατε ένα «σετάκι» από τα παρακάτω Hi-End ηχεία, και να βλέπατε ξανά πχ τις αγαπημένες σας ταινίες επιστημονικής φαντασίας, (για αρκετούς από εμάς οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας ήταν η κύρια αιτία η οποία μας έδωσε την ώθηση στο να ασχοληθούμε με την ερασιτεχνική αστρονομία), τώρα μάλιστα που αρκετές από αυτές κυκλοφορούν και σε Blu-Ray με HD ήχο και εικόνα.. φανταστείτε την πανδαισία των ήχων να κατακλύζει το σαλόνι σας! Ή να βλέπατε ξανά τα αγαπημένα σας ντοκιμαντέρ πχ Hubble 15 years of Discovery, τη σειρά Cosmos του αγαπημένου Carl Sagan, και πολλά ακόμη... Πρόκειται για πανάκριβες υλοποιήσεις βέβαια, όμως δεν είναι κακό το να ονειρεύεται κάποιος.. Focal JMlab Grande Utopia EM Με βάρος 260 kg έκαστο και σχεδόν 2 μέτρα ύψος.. πραγματικά ουτοπία!! klipsch Palladium P-39f Οι ναυαρχίδες της Klipsch Bowers & Wilkins NautilusΤα διαμάντια της Βρετανικής B & W “Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.” ― Albert Einstein
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Αχ αυτή η πολυσυζητημένη Τέχνη! Αληθινή επανάσταση δεν είναι; Εισχωρεί βαθιά στην ψυχή και φτάνει στα όνειρα... μεταμορφώνοντάς σε από καταναλωτή σε μύστη των αισθήσεων.. Ήχος...αστρονομία... και το στερέωμα κάποια βράδια σαν...παρτιτούρα! Εξαιρετικό το ντιζάιν των ηχείων , «ηχούν» από μόνα τους!!!Πειράζει να κάνουμε τα πιο ακριβά όνειρα; αφού είναι...τσάμπα! Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Γενέθλια του πολυαγαπημένου Μπόρχες σήμερα, (24 Αυγούστου 1899 Μπουένος Άιρες- 14 Ιούνη 1986 Γενεύη),που στα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν τυφλός. "Εγκώμιο της σκιάςΤα γερατειά (όπως τ’ αποκαλούν οι άλλοι)μπορεί και να ’ναι ο καιρός της ευτυχίας μας.Το ζώο έχει πια πεθάνει ή πεθαίνει όπου να ’ναι.Απομένει μονάχα ο άνθρωπος κι η ψυχή του.Ζω ανάμεσα σε θαμπές και διάφανες μορφέςπου ακόμα δεν έχουν γίνει απόλυτο σκοτάδι.Το Μπουένος Άιρεςπου παλιά μοιραζόταν σε φτωχογειτονιέςπρος τη μεριά του απέραντου κάμπου,έγινε πάλι το νεκροταφείο Ρεκολέτα, η πλατεία Ρετίρο,τα δρομάκια της παλιάς πόληςκαι τα ετοιμόρροπα παλιά σπίτιαμια περιοχή που ακόμα λέμε Νότο.Πάντοτε στη ζωή μου όλα ήρθαν άφθονα.ο Δημόκριτος ο Αβδηρίτης έβγαλε τα μάτια του για να σκέφτεται.ο χρόνος ήταν ο δικός μου ο Δημόκριτος.Αυτό το μισοσκόταδο σέρνεται αργά αργά και δεν πληγώνει.κυλάει πάνω σε μια ήρεμη πλαγιάκαι μοιάζει σα να είναι η αιωνιότητα.Οι φίλοι μου δεν έχουν μορφήοι γυναίκες είναι όπως ήταν εδώ και πολλά χρόνια,μπερδεύεται η μια γωνιά του δρόμου με την άλλη,δεν έχουν γράμματα οι σελίδες των βιβλίων.Όλα αυτά θα ’πρεπε να με τρομάζουνόμως αφήνουν μια γεύση γλυκιά, μια επιστροφή.Από τα τόσα κείμενα που έχουν γραφτεί πάνω στη γηλίγα μονάχα έχω διαβάσεικι αυτά τα ίδια συνεχίζω να διαβάζω με τη μνήμη,να τα διαβάζω και να τα μεταπλάθω.Απ’ το Νοτιά, τη Δύση, την Ανατολή και το Βοριά,συγκλίνουν οι δρόμοι που μ’ οδήγησανστο μυστικό μου κέντρο.Οι δρόμοι αυτοί ήταν αντίλαλοι και βήματα,γυναίκες, άντρες, αγωνίες, αναβιώσεις,μέρες και νύχτες,λήθαργοι κι όνειρα,η καθεμιά στιγμή του χτες,του κάθε χτες του κόσμου,το κραταιό σπαθί του Δανού και η σελήνη του Πέρση,τα έργα των νεκρών,ο έρωτας που βρήκε ανταπόκριση, τα λόγια,ο Έμερσον και το χιόνι, τόσα και τόσα…Τώρα μπορώ να τα ξεχάσω. Φτάνω στο στόχο μου,στην άλγεβρά μου, στην κλείδακαι στον καθρέφτη μου.Σύντομα θα ξέρω ποιος είμαι." Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Aurora Over Greenland, Juan Carlos Casado, 2011 APOD 23/08/11 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 A Pileus Iridescent Cloud Over Ethiopia, Esther Havens, 2011 APOD 24/08/11 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Δέστε τι ανακάλυψα! Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 απίστευτες φωτογραφίες του νυχτερινού ουρανού Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Goblin Valley National Park στον Green River, Utah Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 όπου η πραγματικότητα ξεπερνάει την ανθρώπινη φαντασία Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 από τον φωτογράφο Bret Webster Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 με τη χρήση απλής ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2011 με απλή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή;;;;; Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Κάνοντας ξεκαθάρισμα στον υπολογιστή μου, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ανακάλυψα ΚΑΙ θησαυρούς! Όπως:"perfect day" Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 ..βρήκα και αυτό το εξαιρετικό ποίημα της Κικής Δημουλά! "ΒΡΟΧΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ" Εγώ, όταν θα μεγαλώσωθα γίνω Σεπτέμβρης, έλεγε ο Αύγουστος. Έβρεξε δω λιγάκι.Δοκιμαστικά, σαν έλεγχοςαν λειτουργούν καλά οι πτώσεις.Όπως χτυπάνε κάθε τόσοξαφνικά οι σειρήνες, δοκιμαστικά, αν λειτουργεί καλάο τρόμος του πολέμου.Ελάχιστη βροχή,ίσα που την πλατάγισε στο στόμα τουτο χώμα τη σταγόνα-καθώς δοκιμαστής κρασιών-,μόλις που πρόλαβε η υγρόεσσα ευωδιάπαραπονιάρα να τριφτείπάνω στα περιβόλια. Δέναν οι παραθεριστέςστις σχάρες των αυτοκινήτων την Αθήνα,μαρσάραν τις βαλίτσες τους και φεύγαν.Πεθαίναν απ’ τις ζήλιες τους τα σπίτιακοιτώντας τα τροχόσπιταστην Εθνική Οδό του Σεπτεμβρίου.Απ’ τ’ ανοιχτά παραθυράκια τους,μικρά όσο ένα σάντουιτς ματιάς,κουρτινάκια φτερακίζαν κατά έξωνάιλον γλάροι εμπριμέ, δεμένοι.Λοξά στημένη νανούριζε τα τέλια της μια κιθάρα ηλιοκαμένη.Άντε να δούμε τώρα πώς θα ζήσεισε γκαρσονιέρα-θήκη.Ευτυχώς βελτιώθηκετο βιοτικό επίπεδο της βάρκας.Γίνανε βάρκες κατοικίδιες -αστυφιλία των σκαριών.Αστραφτερές, εξωλέμβιες,πάνω στα τρέιλερ κουρνιασμένες,ακολουθούν τ’ αφεντικά τους,σκυλάκια ράτσαςχωρίς καθόλου τρίχωμα θαλάσσης. Γαύροι πηδάνε κατά πάνω,μια τελευταία ασημένια περιέργεια. Κάτι θα την πονέσει απόψε τη βραδιάγι’ αυτό το προς το τέλος.Αν έχει ξαστεριάθα πιεί κάποιο παυσίπονο αστέρι. Εγώ θα μείνω ακόμα λίγο.Μήπως και ξαναβρέξει.Να σε ξεπλύνω λίγοεσωλέμβιε.Είσαι μες στην αρμύρα και τ’ αλάτιααπό τότε που ήμουνα θάλασσα. (Κ.Δημουλά - ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ) Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25, 2011 Meudon Observatoire, Παρίσι, 1876 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις