kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2011 Grand Central Terminal, Paul Cesar Helleu, 1912, Νέα Υόρκη Έχοντας πρόσφατη την εντύπωση από την επίσκεψή μου στον εκπληκτικό Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Νέας Υόρκης, η αποτύπωση του Ζωδιακού στην οροφή ήταν η δεύτερη μόλις ανάρτησή μου στο Σύμπαν της Τέχνης. Επανέρχομαι με μια εντυπωσιακή φωτογραφία του Rob Shaw που μόλις ανακάλυψα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2011 Faceless: Under the Stars, John Robert Smith, 2010 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2011 Explore Scientific 120 9mm Argon Purged, 2011 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2011 Nude under a Full Moon, ~carvenaked, 2011 Ξυλόγλυπτο Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7, 2011 Nude under the Moon, Yamamoto Hosui, 1882 Ελαιογραφία Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Χρόνια καλά σε κάθε Μιχάλη, Μικαέλα, Άγγελο, Αγγελική, Σταμάτη, Σταματία!Μακάρι να έχουν πάντα δίπλα τους εκείνο που αληθινά χρειάζονται, αξίζουν και ποθούν!!! "Τ’ αστέρια"Στίχοι: Υπόγεια Ρεύματα Μουσική: Υπόγεια Ρεύματα Πρώτη εκτέλεση: Υπόγεια Ρεύματα Τ΄ αστέρια δε χαθήκανε δεν έσβησε το φεγγάριη μοναξιά δεν είναι δρόμος να τον μετράςκανένας δεν αγάπησε πιο πολύ απ΄ όσο μπορούσεκι ούτε κανένας έκρυψε τον ήλιο που κοιτάς. Τα κύματα δεν τσάκισαν τους τσακισμένους βράχουςτα σύννεφα δε φέρνουνε της λήθης το νερόκανένας δε λυπήθηκε πιο πολύ απ όσο μπορούσεκι ούτε κανείς κατάφερε ν΄ αγγίξει το κενό. Τα δέντρα δε χαμήλωσαν τις ρίζες τους να νοιώσουνκαι λόγια δεν ακούστηκαν μες τη βαθιά σιωπήκανένας μας δεν άντεξε πιο πολύ απ΄όσο μπορούσεκι ούτε κανείς αγκάλιασε μια όμορφη ψυχή. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 "Το εικαστικό Σύμπαν των Ρώσων πρωτοπόρων στο Ίδρυμα Ευγενίδου". Μεγάλη έκθεση με έργα της συλλογής Κωστάκη για πρώτη φορά στην Αθήνα. Πηγή:http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=428866 Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 «Όνειρο είναι, ο μαγικός εκείνος χώρος στον οποίο αποτυπώνεται η λανθάνουσα έστω κοινή όμως ανθρώπινη ανάγκη για ουρανό». Μίλτος Σαχτούρης Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 «Δίψα»Στίχοι: Νίκος ΠορτοκάλογλουΜουσική: Νίκος ΠορτοκάλογλουΠρώτη εκτέλεση: Νίκος Πορτοκάλογλουhttp://www.youtube.com/watch?v=WZUnemLo1c8 Δεν είν' η Κίρκη,η μάγισσα, του σεξ η θεά,η Καλυψώ, η Ναυσικάμε του μπαμπά τα λεφτά.Δεν είν' η θάλασσα, ο ήλιος,τα χαμένα νησιά.Δεν είναι τίποτα απ' όλακι είναι όλ' αυτά... Είν' η κρυφή σου, η ατέλειωτη δίψαείν' η δίψα που σε κρατά ζωντανό.Είν' η κρυφή σου, η ατέλειωτη δίψαείν' η δίψα για καθαρό ουρανό. Δεν είν' οι φίλοι, τα ξενύχτια,τσιγάρα, ποτάοι μουσικές, οι μουσικέςγύρω απ' την ίδια φωτιά.Παλιά σου όνειρα, ταξίδιαμε καινούργια πανιάΔεν είναι τίποτα απ' όλακι είναι όλ' αυτά... Είν' η κρυφή σου... Παλιές σου νίκες και ήττεςκαι λάθη σωστά.Η ξενιτιά, η ξενιτιάτου γυρισμού η χαράκι αυτός ο κάποιος που σου γνέφειαπ' το λιμάνι μακριάΔεν είναι τίποτα απ' όλαΚι είναι όλ' αυτά... Είν η κρυφή σου, η ατέλειωτη δίψαείν' η δίψα που σε κρατά ζωντανόΕίν' η κρυφή σου, η ατέλειωτη δίψαείν' η δίψα για καθαρό ουρανό. Για ουρανόπου χρώματα αλλάζεικαι σαν ποτάμι μοιάζει,σαν νερό.Σαν το νερόπου σκύβεις και το πίνειςμα τη φωτιά δε σβήνεις,δε σβήνεις τον καημόγια ουρανό... Είν' η κρυφή σου, η ατέλειωτη δίψαείν' η δίψα που σε κρατά ζωντανό.Είν' η κρυφή σου, η ατέλειωτη δίψαείν' η δίψα για καθαρό ουρανό. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Super Nova, Toni Storino, 2009 Ακρυλικό Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Milky Way, Georgeta Blanaru, 2010 Ακρυλικό Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Great Milky Way, Αγνώστου Ψηφιακός πίνακας Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Sensory Mural Painting, Debra Knight, 2011 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Ρε παιδιά, είχε δει ποτέ στην ζωή του ο Βαν Γκόγκ γαλαξία; Πως του ήρθε και το ζωγράφισε αυτό; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 The Infant Milky Way in the Womb of Mother Universe, Moon, 2011 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Full Moon, Du Fu, 712-770 (αγγλική απόδοση από τον David Hinton) Above the tower -- a lone, twice-sized moon.On the cold river passing night-filled homes,It scatters restless gold across the waves.On mats, it shines richer than silken gauze.Empty peaks, silence: among sparse stars,Not yet flawed, it drifts. Pine and cinnamonSpreading in my old garden . . . All light,All ten thousand miles at once in its light ! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 9, 2011 Για τη σημερινή πανσέληνο(επιτρέψτε μου, να μου το αφιερώσω..) «Πανσέληνος»Στίχοι: Χαρούλα ΑλεξίουΜουσική: Χαρούλα ΑλεξίουΠρώτη εκτέλεση: Χαρούλα Αλεξίου Στην μέση ενός μικρού σπιτιού που 'χω νοικιάσειτο γέλιο ενός μωρού παιδιού με έχει αγκαλιάσει.Τα ζήτησα όλα απ' τη ζωή μου, τα πλήρωσα με την ψυχή μουνα έχει ένα τόπο η καρδιά πριν να γεράσει... Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραίαείναι αλλιώτικη η σιωπή χωρίς παρέα.Δεν νοιώθω θλίψη, μα μου ΄χει λείψειτο κοριτσάκι αυτό που αγάπησες τυχαία.Δεν νιώθω θλίψη, μα μου 'χει λείψειτο λάγνο ψέμα σου, που τα 'κανε όλα ωραία. Είναι σκληρό για μια γυναίκα να 'ναι μόνηστο λέω τώρα που η αλήθεια δεν θυμώνει.Όση και να 'ναι η δύναμή μου, θέλω έναν άνθρωπο μαζί μουΗ μοναξιά στήνει παγίδες και πληγώνει... Μα έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραίατο σπίτι μου έρημο μα κάνουμε παρέα.Δεν νοιώθω θλίψη, μα μου 'χει λείψειτο κοριτσάκι αυτό που αγάπησες τυχαία.Δεν νοιώθω θλίψη, μα μου 'χει λείψειτο λάγνο ψέμα σου, που τα 'κανε όλα ωραία. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2011 Δυο πολυαγαπημένα τραγούδια, που ταιριάζουν στη σημερινή διάθεση και στο συννεφιασμένο ουρανό.. «Καινούρια ζάλη»Στίχοι: Αγγελάκας ΓιάννηςΜουσική: ΤρύπεςΠρώτη εκτέλεση: Τρύπες Ο χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρόςΣε καίει, σε σκορπάει και σε παγώνειΜα εσύ σε λίγο δεν θα βρίσκεσαι εδώΚάποιοι άλλοι θα παλεύουν με τη σκόνη Θέλεις ξανά ν' αποτελειώσεις μοναχόςΈνα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνειΚάτω απ' τα ρούχα σου ξυπνάει ο πιο παλιός θεόςΜες τις βαλίτσες σου στριμώχνονται όλοι οι δρόμοι Ποιοι χάρτες σου ζεστάνανε ξανά το μυαλόΠοιες θάλασσες στεγνώνουν στο μικρό σου κεφάλιΠοιος άνεμος σε παίρνει πιο μακριά από δωΠες μου ποιο φόβο αγάπησες πάλι Σε ποιο όνειρο σε ξύπνησαν βρεμένο, λειψόΠοιοι δαίμονες ποτίζουν την καινούρια σου ζάληΠοιος έρωτας σε σπρώχνει ποιο μακριά από δωΠες μου ποιο φόβο αγάπησες πάλι Το όνειρο που σ' έφερε μια μέρα ως εδώΣήμερα καίγεται, σκουριάζει και σε διώχνειΜια σε κρατάει στη γη, μια σε ξερνάει στον ουρανόΤο ίδιο όνειρο σε τρώει και σε γλυτώνει Θέλεις ξανά ν' αποτελειώσεις μοναχόςΈνα ταξίδι που ποτέ δεν τελειώνειΚάτω απ' τα ρούχα σου ξυπνάει ο πιο παλιός θεόςΜες τις βαλίτσες σου στριμώχνονται όλοι οι δρόμοι Ποια νήματα σ' ενώνουν με μια άλλη θηλιάΠοια κύματα σε διώχνουν απ' αυτό το λιμάνιΠοια μοίρα σε φωνάζει από την άλλη μεριάΠες μου ποιο φόβο αγάπησες πάλι Ποια σύννεφα σκεπάσαν τη στεγνή σου καρδιάΠοια αστέρια τραγουδάνε τη καινούρια σου ζάληΠοιο ψέμα σε κρατάει στην αλήθεια κοντάΠες μου ποιο φόβο αγάπησες πάλι Ποιες λέξεις μέσα σου σαπίζουν και δεν θέλουν να βγουνΠοια ελπίδα σ' οδηγεί στην πιο γλυκιά αυταπάτηΠοια θλίψη σε κλωτσάει πιο μακριά από παντούΠες μου ποιος φόβος σε νίκησε πάλι Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2011 «Έχε γεια»Στίχοι: Ελένη ΖιώγαΜουσική: Ευανθία ΡεμπούτσικαΠρώτη εκτέλεση: Ελευθερία Αρβανιτάκη Στο ταξίδι αυτό που βγαίνειςνα πηγαίνεις πάντα με αέρα καλόνα μη νοιάζεσαι αν θα κλάψωκι αν θα πάψω, κάποτε να σ' αγαπώ Δε γυρίζει πίσω αυτό που αφήσαμεδεν αλλάζει δρόμο η καρδιάΌ,τι αξίζει είναι αυτό που ζήσαμεδε πειράζει αγάπη μου έχε γεια Στα άλλα μέρη όταν θα φτάσειςνα ξεχάσεις ό,τι περάσαμε εδώνα μη σκέφτεσαι αν πονέσωκι αν θα αντέξω, μ' άδεια αγκαλιά να ζω Δε γυρίζει πίσω αυτό που αφήσαμεδεν αλλάζει δρόμο η καρδιάΌ,τι αξίζει είναι αυτό που ζήσαμεδε πειράζει αγάπη μου έχε γεια... Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2011 Sphinx Noir, Susan Seddon Boulet, 1981 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2011 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2011 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2011 Γιάννης Ρίτσος«Γαλάζιο αστέρι, κόκκινο αστέρι, πράσινο αστέρι – το βερικοκί, το κίτρινο – γαλάζιο, βιολετί, πορτοκαλί – τ’ αστέρι, θεέ μου – στρόβιλος, στρόβιλος, μενεξελί και ρόδινο..» Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2011 Percy Bysshe Shelley«Το μεγαλείο του ουράνιου θόλου του χρόνουμπορεί να σκιαστεί, όμως δεν σβήνεισαν άστρο σκαρφαλώνει στο καθορισμένο ύψος τουκαι ο θάνατος είναι μια χαμηλή ομίχλη που δεν μπορεί να σβήσειτη λάμψη που σκεπάζει» Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2011 In the Arms of M83,Hubble Legacy Archive, ESA, NASA, Robert Gendler APOD 11-11-11 Μια υπέροχη επεξεργασία του "Γαλαξία των χιλιάδων ρουμπινιών" Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις