wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Στον ουρανό είν' ένα αστέρι _ Καίτη Χωματά Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2012 Σελήνη (Στ.Κραουνάκη-Λ.Νικολακοπούλου) Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2012 South Pole Star Trails!!!APOD 2/8/2012 Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2012 Hymn to the Night, Henry Wadsworth Longfellow, 1807-1882 I heard the trailing garments of the NightSweep through her marble halls !I saw her sable skirts all fringed with lightFrom the celestial walls !I felt her presence, by its spell of might,Stoop o'er me from above ;The calm, majestic presence of the Night,As of the one I love.I heard the sounds of sorrow and delight,The manifold, soft chimes,That fill the haunted chambers of the NightLike some old poet's rhymes.From the cool cisterns of the midnight airMy spirit drank repose ;The fountain of perpetual peace flows there, --From those deep cisterns flows.O holy Night ! from thee I learn to bearWhat man has borne before !Thou layest thy finger on the lips of Care,And they complain no more.Peace ! Peace ! Orestes-like I breathe this prayer !Descend with broad-winged flight,The welcome, the thrice-prayed for, the most fair,The best-beloved Night ! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3, 2012 Νομίσματα των 5 Kwacha με Ασιατικό (Κινεζικό) ζωδιακό κύκλο, Malawi, 2005 Τα νομίσματα φέρουν στην άλλη πλευρά πορτραίτο της Βασίλισσας Ελισσάβετ. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 4, 2012 Και το όνομα αυτής..."Ανατολή"!!! Δικό της: Ξύπνησες, κοριτσάκι;Ξύπνησε ο ήλιος. Mπήκαν μπροστά τα μοτεράκια των χρυσών σπόρων. Aκούς; Tέσσερις μαργαρίτεςτροχοί σ’ ένα αμαξάκι ―σου κουβαλάν πολλάκαλούδια και καλά. Tέσσερα χελιδόνια-τσαγκαρόπουλαπάνω-κάτω, πάνω-κάτωπηγαινέλατραβάνε τις μακριές κλωστέςτις αργυρέςμιας καλοκαιριάτικης βροχούλαςκαι σου ράβουν ― γεια-χαρά σου ―τα γαλάζια πέδιλά σου Mέλισσες τρυγάν, τρυγάντα ξανθόχρυσα λουλούδιατα ξανθόχρυσα τραγούδιακαι σου φτιάχνουν και σου φτιάχνουν(άνοιξε το χέρι σου)σου ’φτιαξαν το μέλι σου. Mια μουγγή, κοντόχοντρη― δες ― μια αστεία χελώνακόβει ένα κομμάτι φως στρωτόγαλανό και γελαστόαπ’ το ρυάκιστο κρεμάει στην κούνια σουκαθρεφτάκιγια να κοιταχτείςκαι να χτενιστείς. Ένα αγαθό στρογγυλοπρόσωπο ψωμίμέσα στη χρυσήτου καλοκαιριού κουζίναβράζει, βράζει (ακούς πώς βράζεισαν να παίζουν μαντολίνα),τ’ αγαθό ψωμί(πώς γελούν τα μάτια τα μεγάλα σου)σου ’βρασε το γάλα σου. Tα κυκλάμινα στυλώνουνε τ’ αυτάκια τουςσαν τριανταφυλλένια γαϊδουράκιαγια ν’ ακούσουν τι θα πειςμέσα στο χωνάκι της σιωπής. Kι ως ανασηκώνεις το χεράκιφτιάχνεις ένα γεφυράκικι από κάτω του περνάνε,σεργιανάνεκύκνοι-κρίνοικρίνοι-κύκνοι. (από το βιβλίο: Γιάννης Pίτσος, Πρωινό άστρο, Eκδόσεις «Kέδρος», 1964) Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2012 Ωραιότατες φωτογραφίες του 2012, που ξεχωρίζουν! Galactic monsoon Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2012 Mount Rainier casting a shadow on clouds Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2012 World’s edge ή όπως λέει ο Καβάφης "Εδώ ας σταθώ. Κι ας δω κ’ εγώ τη φύση λίγο... λαμπρά μαβιά..." Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2012 Ε, κι αυτήν, γιατί αγαπώ πάρα πολύ τούτο το ντελικάτο Θαλασσινό ζωντανό!!!A seahorse inspects a diver's watch Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2012 The Light of Stars, Henry Wadsworth Longfellow, 1807-1882 The night is come, but not too soon ;And sinking silently,All silently, the little moonDrops down behind the sky.There is no light in earth or heavenBut the cold light of stars ;And the first watch of night is givenTo the red planet Mars.Is it the tender star of love ?The star of love and dreams ?O no! from that blue tent above,A hero's armor gleams.And earnest thoughts within me rise,When I behold afar,Suspended in the evening skies,The shield of that red star.O star of strength! I see thee standAnd smile upon my pain ;Thou beckonest with thy mailed hand,And I am strong again.Within my breast there is no lightBut the cold light of stars ;I give the first watch of the nightTo the red planet Mars.The star of the unconquered will,He rises in my breast,Serene, and resolute, and still,And calm, and self-possessed.And thou, too, whosoe'er thou art,That readest this brief psalm,As one by one thy hopes depart,Be resolute and calm.O fear not in a world like this,And thou shalt know erelong,Know how sublime a thing it isTo suffer and be strong. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2012 "Όταν χαράζει" ................Η εξαιρετική φωτογραφία είναι από το μέλος spartiatis με τίτλο:"Ξημέρωμα στο Λακωνικό κόλπο." Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Στο θεό του...πολέμου, μια και έχει την τιμητική του σήμερα.. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 μερικές καλλιτεχνικές απεικονίσεις Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 του πλανήτη Άρη! Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Μια όμορφη αυγή στον Άρη, Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 ο επίκαιρος κρατήρας Gale, Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 και ένας χάρτης του Άρη, έργο του Ευγένιου Αντωνιάδη (1870-1944), ενός από τους μεγαλύτερους πρωτοπόρους μελετητές του κόκκινου πλανήτη. Πολλά από τα ονόματα των περιοχών του Άρη οφείλονται σε αυτόν. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Στο υπέρτατο αγαθό και δικαίωμα του καθενός, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! "Μικρόκοσμος" Στίχοι: Ναζίμ Κιχμέτ Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Δημητριάδη Άλλες ερμηνείες: Υπόγεια ρεύματα Και να, τι θέλω τώρα να σας πωΜες στις Ινδίες,μέσα στην πόλη της Καλκούτας,φράξαν το δρόμο σ' έναν άνθρωπο.Αλυσοδέσαν έναν άνθρωπο 'κει που εβάδιζε.Να το λοιπόν γιατί δεν καταδέχουμαινα υψώσω το κεφάλι στ' αστροφώτιστα διαστήματα.Θα πείτε, τ' άστρα είναι μακριάκι η γη μας τόση δα μικρή. Ε, το λοιπόν, ό,τι και να είναι τ' άστρα,εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω.Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει,είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2012 Από τον Ανθιμόπουλο Χρήστο ένα "μπλε φεγγάρι", λάδι πάνω σε καμβά και κολάζ. μπλε φεγγάρι Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 minutes before Mars (το πλάνο)http://apod.nasa.gov/apod/ap120731.htmlAPOD 31/7/2012 wheel on Mars (το γεγονός)http://apod.nasa.gov/apod/ap120807.htmlAPOD 7/8/2012 Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 "Βάζοντας τα λουλούδια στο νερόδεν μεριμνάς.Τους λες το πρώτο ψέμανα ονειρεύονται τ' απελπίζεις." Κική Δημουλά Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Moonlight, Henry Wadsworth Longfellow, 1878 As a pale phantom with a lampAscends some ruin's haunted stair,So glides the moon along the dampMysterious chambers of the air.Now hidden in cloud, and now revealed,As if this phantom, full of pain,Were by the crumbling walls concealed,And at the windows seen again.Until at last, serene and proudIn all the splendor of her lightShe walks the terraces of cloud,Supreme as Empress of the Night.I look, but recognize no moreObjects familiar to my view ;The very pathway to my doorIs an enchanted avenue. All things are changed. One mass of shade,The elm-trees drop their curtains down ;By palace, park, and colonnadeI walk as in a foreign town.The very ground beneath my feetIs clothed with a diviner air;White marble paves the silent streetAnd glimmers in the empty square.Illusion ! Underneath there liesThe common life of every day;Only the spirit glorifiesWith its own tints the sober gray.In vain we look, in vain upliftOur eyes to heaven, if we are blind ;We see but what we have the giftOf seeing; what we bring we find. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Εάν αυτή η φωτογραφία δεν αναρτηθεί, τότε ποια;Εάν όχι εδώ, τότε πού;Είναι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ! Σ' ευχαριστώ, φίλε spartiatis, γιατί ΑΥΤΗ η φωτογραφία είναι αληθινή πηγή έμπνευσης, γιατί στη δύσκολη, αλλά μεγάλη αλλαγή που συμβαίνει στη ζωή μου, μου έκανε "κλικ" ξυπνώντας ξανά την εσώτατη, ναρκωμένη ανάγκη μου, να εκφραστώ μέσα από το γράψιμο... Αξίζει μεγάλες διακρίσεις, ΜΠΡΑΒΟ!!! Από το εμπνευσμένο μέλος spartiatis, με τίτλο: "Λακωνικό τοπίο" και περιγραφή:"Νυχτερινή εξόρμηση στο Βαλτάκι έξω από το Γύθειο, έκανα χθες το βράδυ μιας και οι συνθήκες ήταν καλές και όρεξη υπήρχε........" Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7, 2012 Λένε, πως πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, και εγώ ξέχασα να γράψω τους στίχους του Καβάφη, που η παραπάνω φωτογραφία μου θύμισε! Ε, τι να κάνουμε; "...Είπες, κάθε προσπάθειά μου, μια καταδίκη είναι γραφτήκι είν΄η καρδιά μου, σαν νεκρός θαμμένηείπες, ο νους μου ως πότε μες στο σπαραγμό αυτόν θα μένειόπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δωερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώπου τόσα χρόνια πέρασα και ρήμαξα και χάλασα..." Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
Προτεινόμενες αναρτήσεις