kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Son of Sky, Beyond the Astral Skies album, Uli Jon Roth's Electric Sun Band, 1985 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Περσέας με κεφαλή της Μέδουσας, Benvenuto Cellini, 1570Χαλκός, Loggia dei Lanzi, Piazza della Signoria Φλωρεντία Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Urania's Mirror, Sidney Hall, 1825 http://www.ianridpath.com/atlases/urania.htm Η περιοχή του Βοώτη Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Nova Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Dark star crashes, pouring its light into ashes.Reason tatters, the forces tear loose from the axis.Searchlight casting for faults in the clouds of delusion.Shall we go, you and I while we canThrough the transitive nightfall of diamonds? Mirror shatters in formless reflections of matter.Glass hand dissolving to ice petal flowers revolving.Lady in velvet recedes in the nights of good-bye.Shall we go, you and I while we canThrough the transitive nightfall of diamonds? Ακολουθώ το "φορμάτ" του κυρίου Κοκκώλη αν και οι στοίχοι παίζουν τον μικρότερο ρόλο σε αυτό το κομμάτι...
pierios Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΠΕΦΤΕΙ ΠΕΦΤΕΙΜουσική: Απόστολος Καλδάρας, Στίχοι: Γιώργος Σαμολαδάς Ένα αστέρι πέφτει πέφτειτο κοιτώ στον ουρανόμια ευχή κάνω για σένατελευταία μου ελπίδατον Θεό παρακαλώ Ένα αστέρι πέφτει πέφτειτο κοιτώ στον ουρανό Μήπως το 'στειλε η ψυχή σουμήπως το 'στειλε η καρδιά σουτ' άστρο αυτό το φωτεινόκι ήρθε να μου φέρει δάκρυή για να μου φέρει ελπίδαμες στην ώρα που πονώ Ένα αστέρι πέφτει πέφτειτο κοιτώ στον ουρανό Θα γίνεις καλύτερος όταν δεις πόσο μικρός είσαι!!!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΠΕΦΤΕΙ ΠΕΦΤΕΙΜουσική: Απόστολος Καλδάρας, Στίχοι: Γιώργος Σαμολαδάς Ένα αστέρι πέφτει πέφτειτο κοιτώ στον ουρανόμια ευχή κάνω για σένατελευταία μου ελπίδατον Θεό παρακαλώ Ένα αστέρι πέφτει πέφτειτο κοιτώ στον ουρανό Μήπως το 'στειλε η ψυχή σουμήπως το 'στειλε η καρδιά σουτ' άστρο αυτό το φωτεινόκι ήρθε να μου φέρει δάκρυή για να μου φέρει ελπίδαμες στην ώρα που πονώ Ένα αστέρι πέφτει πέφτειτο κοιτώ στον ουρανό Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ, Τηλέμαχου Αθανασιάδη, 2010 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Άστρα, M.C. Escher, 1948Χαρακτικό σε ξύλο Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 αὐτὰρ ὁ πηδαλίῳ ἰθύνετο τεχνηέντωςἥμενος, οὐδέ οἱ ὕπνος ἐπὶ βλεφάροισιν ἔπιπτενΠληιάδας τ᾽ ἐσορῶντι καὶ ὀψὲ δύοντα ΒοώτηνἌρκτον θ᾽, ἣν καὶ ἄμαξαν ἐπίκλησιν καλέουσιν,ἥ τ᾽ αὐτοῦ στρέφεται καί τ᾽ Ὠρίωνα δοκεύει, οἴη δ᾽ ἄμμορός ἐστι λοετρῶν Ὠκεανοῖο·τὴν γὰρ δή μιν ἄνωγε Καλυψώ, δῖα θεάων,ποντοπορευέμεναι ἐπ᾽ ἀριστερὰ χειρὸς ἔχοντα.ἑπτὰ δὲ καὶ δέκα μὲν πλέεν ἤματα ποντοπορεύων,ὀκτωκαιδεκάτῃ δ᾽ ἐφάνη ὄρεα σκιόεντα γαίης Φαιήκων, ὅθι τ᾽ ἄγχιστον πέλεν αὐτῷ·εἴσατο δ᾽ ὡς ὅτε ῥινὸν ἐν ἠεροειδέι πόντῳ. Μὲ τὸ τιμόνι τεχνικὰ κυβέρναε καθισμένος,κι ὁ ὕπνος δὲν κατέβαινε στὰ μάτια του ὅσο 'κοίτατὴν Πούλια, τὸ Βοδοζευγὰ ποὺ ἀργεῖ νὰ βασιλέψη,καῖ τὴν Ἀρκοὐδα, -- κι Ἅμαξα τὴ λέν, -- ποὺ αὐτοῦ γυρίζεικαὶ τὸν Ὠρίωνα τηράει, καὶ μόνη αὐτὴ ποτές τηςστὰ πέλαγα δὲ λούζεται ἐκείνη τοῦ 'πε ἡ νύφη,νὰ τὴ φυλάη ἀπ' τὴ ζερβὴ μεριὰ σὰν ἀρμενίζη.Ἀρμένιζε ἔτσι δεκαφτὰ μερόνυχτα ὁ Δυσσέας,στὰ δεκοχτὼ φανήκανε τὰ ὄρη τὰ ἰσκιωμένα,τῶ Φαιάκων, πού κοντύτερα στὸ δρόμο του βρισκόνταν,καὶ σὰν ἀσπίδα μὲς στ' ἀχνὰ φαντάζανε πελάγη. Ομήρου Οδύσσεια, 7ος αιώνας πχΡαψωδία Ε, Φαιακίς, Οδυσσέως Σχεδία, 270-281Μετάφραση Αργύρη Εφταλιώτη Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Νύκτα με αστροφεγγιά, Edvard Munch, 1923-24ΕλαιογραφίαMunch Museum, Oslo, Νορβηγία Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Αστερισμός, Ξυπνώντας το δειλινό, Joan Miró, 1941Γκουάς σε χαρτί, ιδιωτική συλλογή Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Αφροδίτη Εκείνο το βράδυ, εκοίταζε τα άστρα και τους αστερισμούς. Όμως, στο νου μου, ήτο ημέρα. Μέσα στο φως της, με κοίταζες Εσύ, αγαπητή, ροδόχρους και απαλά ντυμένη, και κάποτε-κάποτε ονειρευόμουν αυξάνοντας μέσα μου την ζωηρή φωτοχυσία. Και όμως, έξω ήτανε νύκτα. Αλλά τι νύκτα; Νύχτα γιομάτη θάματα, νύχτα σπαρμένη μάγια. Εγώ κοίταζα τα άστρα και τους αστερισμούς, μα έβλεπα Εσένα ταυτοχρόνως. Ιδού ο Τοξότης, έλεγα, ιδού ο Αιγόκερως, ο Σείριος, ο Ωρίων. Αλλά, συγχρόνως, έβλεπα Εσένα. Αγαπητή, ροδόχρους και απαλά ντυμένη, στεκόσουν μέσα μου, σε άπλετη φωτοχυσία, και πότε έγερνες δεξιά, και πότε αριστερά την κεφαλή σου, με τον Ωρίωνα, η με τον Σείριο στα μαλλιά σου, με τον Τοξότη στην καρδιά σου. Εγώ εκοίταζα τα άστρα και τους αστερισμούς. Ιδού ο Τοξότης, έλεγα, ο Αιγόκερως, ο Σείριος, ο Ωρίων, μα έβλεπα Εσένα ταυτοχρόνως. Αγαπητή, ροδόχρους, και απαλά ντυμένη, καθόσουν σε μια καρέκλα μέσα στην καρδιά μου, σε μια απερίγραπτη φωτοχυσία, με την σκιά σου, πότε δεξιά και πότε αριστερά, και έμενες ασάλευτη, απλή, γλυκειά, ωραιότατη και καθισμένη στην καρέκλα σου με τέτοιο τρόπο, που μου ερχόταν να σε βάλω να καθίσεις στα γόνατά μου, με το ένα μου χέρι στα στήθη σου, και το άλλο κάτω από το φόρεμά σου, ανάμεσα στα σκέλη σου. Και έλεγα και ξανάλεγα: Ιδού ο Τοξότης, ιδού ο Αιγόκερως, ο Σείριος, ο Ωρίων, και έβλεπα πάντοτε, και τους αστερισμούς και Εσένα. Τούτη όμως την φορά, ήσουν ξαπλωμένη -απόλυτα ξαπλωμένη- και τα μαλλιά σου τα ανέμιζε ο αέρας. Το χέρι μου σε έψαυε. Τα μάτια σου μου μιλούσαν. Και εγώ έλεγα και ξανάλεγα με πάθος: Ιδού ο Τοξότης, ιδού ο Αιγόκερως, ο Σείριος, ο Ωρίων, μα τώρα πλέον, έβλεπα μονάχα Εσένα. Τότε συνέβη ένα μεγάλο θαύμα. Έσβησαν όλα τα άστρα μονομιάς και έμεινες μόνον Εσύ στον ουρανό μαζί μου, μέσα σε μιαν ανέσπερη ημέρα, στο πλευρό μου. Εγώ σε κοίταζα αγαλλιών, και έλεγα και ξανάλεγα το όνομά σου. Και Συ; Εσύ, γλυκειά και Μεγαλόχαρη, μέσα στο χέρι σου, κρατούσες την καρδιά μου. Ανδρέας Εμπειρίκος Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=C2ODfuMMyss&feature=related Der Hölle Rache, W.A. Mozart, Die Zauberflöte, K. 620, 1791Άρια της Βασίλισσας της Νύκτας Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Rosser Reeves Star Ruby138.7 ΚαράτιαΠροέλευση: Σρι ΛάνκαNational Museum of Natural History, Smithsonian Institution Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Veloce RH 300, Officina StellareRiccardi-Honders Astrograph, 300mm Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Prague OrlojMikuláš of Kadaň & Jan Šindel, 1410Δημαρχείο Παλαιάς Πόλης της Πράγας Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 A Philosopher Giving that Lecture on the Orrery, in which a Lamp is put in place of the Sun, Joseph Wright of Derby, 1766ΕλαιογραφίαΠροσέξτε τα πρόσωπα γύρω από το πλανητάριο: αναπαριστούν τις φάσεις της σελήνης! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Visconti-Sforza Tarot, 1440-1470Τρία λίγο μεταγενέστερα χαρτιά, τα οποία αντικατέστησαν τα αρχικά, χαμένα ή κατεστραμμένα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 StonehengeΑστρονομικό παρατηρητήριο & τόπος παγανιστικής λατρείας (; )3100-2200 πχStonehenge, Αγγλία Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Ἀστέρας εἰσαθρεῖς ἀστὴρ ἐμός. εἴθε γενοίμηνΟὐρανός, ὡς πολλοῖς ὄμμασιν εἰς σὲ βλέπω.Πλάτων428-348πχ Βίοι καὶ γνῶμαι τῶν ἐν φιλοσοφίᾳ εὐδοκιμησάντωνΔιογένους ΛαερτίουΒιβλίον Γ΄Πλάτων29 Ἀρίστιππος δ' ἐν τῷ τετάρτῳ Περὶ παλαιᾶς τρυφῆς φησιν αὐτὸν Ἀστέρος μειρακίου τινὸς ἀστρολογεῖν συνασκουμένου ἐρασθῆναι, ἀλλὰ καὶ Δίωνος τοῦ προειρημένου - ἔνιοι καὶ Φαίδρου φασί - · δηλοῦν δὲ τὸν ἔρωτα αὐτοῦ τάδε τὰ ἐπιγράμματα, ἃ καὶ πρὸς αὐτοῦ γενέσθαι εἰς αὐτούς·Ἀστέρας εἰσαθρεῖς Ἀστὴρ ἐμός· εἴθε γενοίμηνοὐρανός, ὡς πολλοῖς ὄμμασιν εἰς σὲ βλέπω.Καὶ ἄλλο·Ἀστὴρ πρὶν μὲν ἔλαμπες ἐνὶ ζῳοῖσιν Ἑῷος,νῦν δὲ θανὼν λάμπεις Ἕσπερος ἐν φθιμένοις. I've come so far to find youThrough darkened worldsand a sea of nightAt last I look into your eyesand all I seeare starsZanslev, Deviant Art Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Équinoxe, Jean-Michel André Jarre, 1978 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Atlas Eclipticalis, John Cage, 1962Ο John Cage δημιούργησε αυτή την μουσική τοποθετώντας ένα πεντάγραμμο πάνω από τον ομώνυμο αστρικό χάρτη του αστρονόμου Antonin Bekvar, 1950Τα άστρα τα λόγισε ως νότες και ακολούθως τα ενορχήστρωσε! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Ἁγία Σοφία, Ισίδωρος ο Μιλήσιος και Ανθέμιος ο Τραλλεύς, 360μχ Απεικόνιση του Ουρανού υπεράνω της Γης, σύμφωνα με την κοσμοθεωρία της εποχής Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=yczW4d5TiKE Total Eclipse, Samson HWV 57, George Frideric Handel, 1743Το Ορατόριο βασίζεται στο δραματικό ποίημα του Milton Σαμψών Αγωνιστής, 1671 Η τύφλωση του ήρωα προσομοιάζεται από τον ίδιο με ολική έκλειψη ηλίου:SamsonTotal eclipse! No sun, no moon!All dark amidst the blaze of noon!Oh, glorious light! No cheering rayTo glad my eyes with welcome day!Why thus depriv'd Thy prime decree?Sun, moon, and stars are dark to me! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 16, 2010 Η προέλευση του Γαλαξία, Peter Paul Rubens, 1637 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις