kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2011 Πλειάδες, Elihu Vedder, 1885 Επιτρέψτε μου να επαναρτήσω δύο αγαπημένες απεικονίσεις των Πλειάδων... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 8, 2011 Η χαμένη Πλειάς, William-Adolphe Bouguereau, 1884 ...και υπόσχομαι να συνεχίσω με την... Μεγάλη Άρκτο, ίσως και του χρόνου! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 "Πάρε τη λ έ ξ η μου, δώσ’ μου το χέρι σου "(Α. Εμπειρίκος) Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Πλειάδων συνέχεια και αστρονομικά κοσμήματα από έναν ερασιτέχνη αστρονόμο τον Rick Owens, που έκανε την αγάπη του για την αστρονομία, δεύτερο επάγγελμα. http://ricksastronomyjewelry.com/
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Αγναντεύοντας τα άστρα, αφουγκραζόμαστε τα μελλούμενα όπως ένας μαυροπίνακας φαντάζεται μια κιμωλία να ζωγραφίζει πάνω του.
50mm Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Πολυ μου αρεσουν αυτα τα κοσμηματα (αν και δεν περιμενα ποτε οτι θα το πω αυτο). Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Μέλλοντος συνέχεια. http://ricksastronomyjewelry.com/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Όσο να' ναι, οι περισσότερες πέτρες χαρίζουν σε ένα κόσμημα. Εκτός από τις μεγάλες έγχρωμες που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά εδώ, οι κοσμηματοποιοί συχνά πλαισιώνουν τους σπουδαιότερους λίθους με μπριγιάν που επιτείνουν την λάμψη και το δέος. Ας πούμε ένα κόσμημα με 6 υπέρλαμπρους λίθους και άλλους 44 θα φαίνεται υπέροχο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Κατερινα Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Πολυ μου αρεσουν αυτα τα κοσμηματα (αν και δεν περιμενα ποτε οτι θα το πω αυτο). Κι εμένα μου άρεσαν -ως ιδέα κυρίως-! Ένα από τα παραπάνω μάλιστα, έχει βρει ήδη το δρόμο του για Ελλάδα! Υ.Γ: Ίσως άξιζε τον κόπο ν ανοίξω ξεχωριστό θέμα γι αυτό μιας και είναι ιδιαίτερα δώρα για γυναίκες και θυγατέρες
studious Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Μια που έγινε τόσος λόγος για αστέρια, λίθους, τριφύλλια και άλλες πόες, ας ακούσουμε και μια πραγματικά καλλιτεχνική εκδοχή του τριφυλλιού. Στίχοι: Οδυσσέας ΕλύτηςΜουσική: Λίνος ΚόκοτοςΠρώτη εκτέλεση: Ρένα Κουμιώτη Μια φορά στα χίλια χρόνιατου πελάγου τα τελώνιαμες στα σκοτεινά τα φύκιαμες τα πράσινα χαλίκια. Το φυτεύουνε και βγαίνειπριν ο ήλιος ανατείλειτο μαγεύουνε και βγαίνειτο θαλασσινό τριφύλλι. Το θαλασσινό τριφύλλι ποιοςθα βρει να μου το στείλει.Ποιος θα βρει να μου το στείλειτο θαλασσινό τριφύλλι. Μια φορά στα χίλια χρόνιακελαηδούν αλλιώς τ' αηδόνια.Δε γελάνε μήτε κλαίνε,μόνο λένε μόνο λένε. Μια φορά στα χίλια χρόνιαγίνεται η αγάπη αιώνια.Να 'χεις τύχη να 'χεις τύχηκι η χρονιά να σου πετύχει. Το θαλασσινό τριφύλλι ποιοςθα βρει να μου το στείλει.Ποιος θα βρει να μου το στείλειτο θαλασσινό τριφύλλι. διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Stream of passion,Into the black hole: [A. THE EYE OF THE UNIVERSE] A dark sphere surrounds usSurreal... oblivious...In the centre of the galaxyA hidden force has found usPowerful... mysterious...At the boundary of eternity Nothing escapes, not even lightBeyond the mystical horizonWe surrender to it's mightGazing into the eye of the universe A deep roar is soundingDeafening... thunderous...As if the universe were cryingMy heart is poundingFrantic... delirious...My every nerve is dying [b. HALO OF DARKNESS] I hear screams of fallen souls, sad cries of agonyWithin the void of this evil hole, deep inside the blackCould it be my imagination, the mirror of my fantasy?A fear-induced hallucinationOr is there no way back from the halo of darkness? Spirits - apparitions - misery - sufferingHorrid dreams and dire visions rising up from the black Look away in disbelief, this cannot be happeningThe end has come, I bow in griefThere is no way back from the halo of darkness [C. THE FINAL DOOR] Now silence devours usMassive... suffocating...The calm before the stormGravity overpowers usInvincible... dominating...And leads us through the final door Feed me light, I'm the halo of darknessFeel my might, I'm the eye of the universe Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Into the black hole, Live in the Real World, Stream of Passion, 2006 Stream of passion,Into the black hole: [A. THE EYE OF THE UNIVERSE] A dark sphere surrounds usSurreal... oblivious...In the centre of the galaxyA hidden force has found usPowerful... mysterious...At the boundary of eternity Nothing escapes, not even lightBeyond the mystical horizonWe surrender to it's mightGazing into the eye of the universe A deep roar is soundingDeafening... thunderous...As if the universe were cryingMy heart is poundingFrantic... delirious...My every nerve is dying [b. HALO OF DARKNESS] I hear screams of fallen souls, sad cries of agonyWithin the void of this evil hole, deep inside the blackCould it be my imagination, the mirror of my fantasy?A fear-induced hallucinationOr is there no way back from the halo of darkness? Spirits - apparitions - misery - sufferingHorrid dreams and dire visions rising up from the black Look away in disbelief, this cannot be happeningThe end has come, I bow in griefThere is no way back from the halo of darkness [C. THE FINAL DOOR] Now silence devours usMassive... suffocating...The calm before the stormGravity overpowers usInvincible... dominating...And leads us through the final door Feed me light, I'm the halo of darknessFeel my might, I'm the eye of the universe Είναι όμορφη και η μουσική των Stream of Passion, αξίζει να την ακούσουμε. Metal Rules! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Όταν ο Βόρειος σταυρός συναντά τον σταυρό του Αϊ-Λιά, Σταύρος Χίος, 2011 Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που το Astrovox αναδεικνύει ένα ακόμη ταλέντο. Μάγος του φωτός, αυτό έχω μόνο να πω.Με τα λόγια του καλλιτέχνη:O Bόρειος σταυρός με τον Albireo αγγίζει σχεδόν τον σταυρό του Αϊ-Λιά, στην πλαγιά του Ταϋγέτου, υψόμετρο 1050μ.Στο βάθος απέναντι το κίτρινο φέγγος , δηλώνει την παρουσία της σελήνης κατά τη ανατολή της πίσω απ τον Πάρνωνα ,ενώ ένα πέπλο ομίχλης απλώνεται πάνω από τον Λακωνικό κάμπο... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 9, 2011 ...και η Μαρία Νεφέλη λέει: Κάθε φεγγάρι ομολογεί Κάθε φεγγάρι ομολογεί και μες στα δέντρα κρύβεται μηνκαι το καταλάβεις έχεις αναστατώσει τόσο τους καιρούς που μήτε ο ίδιος ξέρειςαπό πού το μήνυμα θα λάβεις. Εσύ 'σαι ο ένας απ’ αυτούς που του ‘δωσαν χαρτί μεγάλογια να γράψει και δεν έστερξε την πέννα του να πιάσειπου του ‘ρθε η τύχη σαν λακκάκι μες στο μάγουλο και πουδεν είπε μπάρεμ να χαμογελάσει. Εσύ 'σαι αυτός που του ριξαν το δίχτυ μέσα στο λουτρό νατον σκοτώσουν μα κρατάει μες στο βασίλειο του ακόμηπου σπρώχνει την αγάπη απ’ το παράθυρο κι ύστερα κλαίγεταικαι λέει ότι τον αδικούν οι νόμοι. Κάθε φεγγάρι ομολογεί κι εσύ κάνεις πως τάχα δεν καταλαβαίνεις.Ξέρεις ότι φορείς τον ήλιο – και ότι πριν εκείνο κατέβει εσύ ανεβαίνεις. Δίνε δωρεάν το χρόνοαν θες να σου μείνει λίγη αξιοπρέπεια. ΟΔ. ΕΛΥΤΗΣ Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2011 Αν υπήρχε Διεθνές Ταμείο παραπονούμενων εποχών, θα είχε καταφύγει προ πολλού η φετινή Άνοιξη, έχοντας νικηθεί από έναν παρατεταμένο Χειμώνα, που δε λέει να αποκαλύψει το μεγαλείο του έναστρου ουρανού... τοιχογραφία από το Ακρωτήρι της Σαντορίνης Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2011 Σαν σήμερα το 1905 γεννήθηκε ο Μάρκος Βαμβακάρης "Φεγγάρι αν είσαι λαμπερό" Στίχοι: Μάρκος Βαμβακάρης, ΦράγκοςΜουσική: Μάρκος Βαμβακάρης, ΦράγκοςΠρώτη εκτέλεση: Μάρκος Βαμβακάρης, Φράγκος Χιλιάδες χρόνια στα ψηλά, συντρόφους έχεις τ' άστρα,απόφευγέ τηνε τη γη, γιατί ναι ξελογιάστρα,ποτέ μη θες φεγγάρι μου, ανθρώπους να γνωρίσεις,γιατί τα βάσανα της γης και συ θα τ' αποκτήσεις. Ανθρώπου μάτι μη σε δει, φεγγάρι μου να ζήσεις,γιατί αν είσαι λαμπερό, χωρίς να θες θα σβήσεις,κάτσε στην ησυχία σου, και μεσ'στην μοναξιά σου,όλη της γης ζηλεύουνε, να δούνε τα καλά σου. Παρτίδες με τους άνθρωπους, στο λέγω μην ανοίξεις,γιατί σκληρά θα πληγωθείς και θα μετανοήσεις,οι άνθρωποι είναι κακοί, στη γήινη τη σφαίρακι από τη γη δεν πρόκειται, να δεις μιαν άσπρη μέρα. Πίκρες, καημούς και βάσανα, θα έχεις πρώτoi φίλοι,ποτέ δεν θα γελάσουνε, τα δυο γλυκά σου χείληκι αν είσαι τόσο πλούσιο, μην έχεις εμπιστοσύνη,οι άνθρωποι δεν γνωρίζουνε, ποτέ τους καλωσύνη. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
studious Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2011 ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ Ποίηση: Federico Garcia Lorca. Ποιητική απόδοση: Λευτέρης Παπαδόπουλος. Μουσική: Χρήστος Λεοντής. Πρώτη εκτέλεση: Μανώλης Μητσιάς, δεύτερη φωνή Τάνια ΤσανακλίδουΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ-F.G. LORCA: "ΑΧ...ΕΡΩΤΑ" (COLUMBIA 70136) 1974 Όταν βγαίνει το φεγγάρι πέφτουν στη σιωπή οι καμπάνες και τ' αδιάβατα δρομάκια φανερώνονται Όταν βγαίνει το φεγγάρι θάλασσα τη γη σκεπάζει κι η καρδιά νησάκι νοιώθει μες στο άπειρο. Με το ολόγιομο φεγγάρι δεν διψάς για πορτοκάλια θέλεις παγωμένα φρούτα καταπράσινα Όταν βγαίνει το φεγγάρι κλαίνε με λυγμούς στις τσέπες πρόσωπα εκατό και ίδια τ' ασημόφραγκα. διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
studious Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 10, 2011 Μπολιβάρ, Νίκου ΕγγονόπουλουΈνα ελληνικό ποίημα ΦΑΣΜΑ ΘΗΣΕΩΣ ΕΝ ΟΠΛΟΙΣ ΚΑΘΟΡΑΝ, ΠΡΟΑΥΤΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΦΕΡΟΜΕΝΟΝ Le cuer d’un home vaut tout l’or d’un païs Για τους μεγάλους, για τους ελεύθερους, για τους γενναίους, τους δυνατούς,Αρμόζουν τα λόγια τα μεγάλα, τα ελεύθερα, τα γενναία, τα δυνατά,Γι’ αυτούς η απόλυτη υποταγή κάθε στοιχείου, η σιγή, γι’ αυτούς τα δάκρυα, γι’ αυτούς οι φάροι, κι οι κλάδοι ελιάς, και τα φανάριαΌπου χοροπηδούνε με το λίκνισμα των καραβιών και γράφουνε στους σκοτεινούς ορίζοντες των λιμανιών,Γι’ αυτούς είναι τ’ άδεια βαρέλια που σωριαστήκανε στο πιο στενό, πάλι του λιμανιού, σοκάκι,Γι’ αυτούς οι κουλούρες τ’ άσπρα σκοινιά, κι οι αλυσίδες, οι άγκυρες, τ’ άλλα μανόμετρα, Μέσα στην εκνευριστικιάν οσμή του πετρελαίου,Για ν’ αρματώσουνε καράβι, ν’ ανοιχτούν, να φύγουνε,Όμοιοι με τραμ που ξεκινάει, άδειο κι ολόφωτο μέσ’ στη νυχτερινή γαλήνη των μπαχτσέδων,Μ’ ένα σκοπό του ταξιδιού: προς τ’ άστρα. διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2011 Aesthetics and Astronomy: Studying the Public’s Perception and Understanding of Imagery From Space. Science Communication, Smith, L., Smith, J., Arcand, K. K., Smith, R., Bookbinder, J., Keach, K. Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, 2010 AbstractThis study examined the scientific understanding of astronomical pictures by experts and nonexperts. It explored how both groups perceive astronomical images and their understanding of both what they are seeing and the science that underlies the images. Data comprised n = 8,866 responses from a survey linked to the NASA Astronomical Picture of the Day website and four focus groups held at the Harvard–Smithsonian Center for Astrophysics. Results indicated that variations in presentation of color, explanation, and scale affect comprehension of astronomical imagery. With those who are more expert, shorter, more technical explanations are effective; however, scales are still necessary for complete comprehension. Experts tend to look at the images from a more scientific, data-oriented perspective while nonexperts are more likely to focus, especially initially, on the aesthetic or emotional values of the images. Results provide suggestions for educational outreach to the public. Εικονογράφηση: The Southern Cliff in the Lagoon ( Μ8 ), Julia I. Arias και Rodolfo H. Barbá (Dept. Fisica, Univ. de La Serena), ICATE-CONICET, Gemini Observatory/AURA, 2011, APOD 11/05/11 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
studious Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2011 Τ' άστρο του πρωινού Στίχοι: Θανάσης ΠαπακωνσταντίνουΜουσική: Θανάσης ΠαπακωνσταντίνουΠρώτη εκτέλεση: Θανάσης Παπακωνσταντίνου Άλλες ερμηνείες: Νίκος Παπάζογλου Του πρωινού άστρο θαμπόγια χάρη σου αγρυπνούμε.Η αναπνοή μας σου μιλάκι οι βράχοι κρυφακούνε,άστρο του πρωινού! Το φως σου από ουρανόαπόμακρο το στέλνειςάστρο θαμπό του πρωινούπου τη ζωή μας φέρνειςάστρο του πρωινού! Ένα λοφίο πορφυρόφορώντας πλησιάζεις,αστέρι, που πριν έρθεις καν,άστρο μου φεύγεις πάλιάστρο του πρωινού! Άστρο θαμπό του πρωινούβλέπουμε να σιμώνειςκι όσο έρχεσαι λαμπρύνεσαι,το φως σου δυναμώνεις,άστρο του πρωινού! Άστρο θαμπό του πρωινούγια χάρη σου αγρυπνούμεκαι τούτη η μέρα ας μας βρειμ' αυτούς που αγαπούμε,άστρο του πρωινού! διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
wereniki Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2011 "ατομική μου ενέργεια" Στίχοι: Λίνα ΝικολακοπούλουΜουσική: Θάνος ΜικρούτσικοςΠρώτη εκτέλεση: Δήμητρα Γαλάνη Πάρε με νύχτα, πάρε μεστων αστεριών το άρμανα σεργιανίσω μια ψυχήπου τυραννάω καιρό.. Στον κόσμο αυτό παιδεύτηκαγιατί ήρθα μ' ένα κάρματο παραπέρα απ' τη ζωήνα μάθω ν' αγαπώ! Ατομική μου ενέργειακι ανάσα μου στα χείλητην πρώτη ουσία, την αρχή,σηκώστε με να δω.. Όχι από περιέργεια,μα δε χωράω στην ύληκι ετούτη η ψεύτρα η εποχήτην έχει για θεό. Δίνε μου, κόσμε, δίνε μουτο πιο θλιμμένο όπανα στο γυρίσω μια στροφήμε σώμα ευγενικό. Κι αν είναι από το είναι μουκι απ΄ την καρδιά που το 'πανα γίνει η αγάπη προσευχήκαι στάχτη το κακό. Ατομική μου ενέργειακι ανάσα μου στα χείλητην πρώτη ουσία, την αρχή,σηκώστε με να δω.. Όχι από περιέργεια,μα δε χωράω στην ύληκι ετούτη η ψεύτρα η εποχήτην έχει για θεό. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
studious Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2011 Δημοσιεύτηκε Μάιος 11, 2011 Τ' άστρα στο ρεμπέτικο τραγούδι Νύχτωσε, νύχτωσε Δίσκος HMV A.O. 2936, Συνθ.: Σταύρος Τζουανάκος, Τραγ.: Σταύρος Τζουανάκος, 1950 Οι διαβάτες αραιώσαντο δρομάκι ησύχασε[τα φωτάκια γύρω απλώσαννύχτωσε, νύχτωσε.] x2 Τ' άστρα βγήκαν για σεργιάνικι ένα κάποιο κύλησε[το φεγγάρι βόλτα κάνεινύχτωσε, νύχτωσε.] x2 Τέτοια ώρα να 'σαι μόνοςγιατί σ' άλλον γλίστρησε[ειν' ο πιο μεγάλος πόνοςνύχτωσε, νύχτωσε.] x2 διὸ πολλοί φασι τῶν σοφῶν οἱ μὲν ἁρμονίαν εἶναι τὴν ψυχήν, οἱ δ’ ἔχειν ἁρμονίαν. Αριστοτέλης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις