Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 11.2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δημοσιεύτηκε

Και άμα είσαι "εκτός τόπου και χρόνου" οτι υλικό και να σου δείχνουνε οι άλλοι ,στο δικό σου σύμπαν έχεις πάντα δίκαιο.

Ξέρει αυτός :-$

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε

Βάση των κανόνων ο Γιώργος έχει δίκιο. Δεν είναι θέμα ατομικού σύμπαντος, ούτε η συγκεκριμένη ενότητα πρόσφερεται για το ποιος θα αυτοχριστεί φιλότεχνος...

Οι περισσότεροι από εμάς στο φόρουμ βγαίνουμε οφφ τόπικ -και πρώτη από όλους εγώ-, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν παραβαίνουμε τους κανόνες και πολύ περισσότερο να την λέμε και στους άλλους από πάνω.

Μην κάνουμε το άσπρο μαύρο...

Αν εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος έχει προσωπικά με τον Γιώργο και με τον κάθε Γιώργο, υπάρχουν τα πριβέ να τα λύσετε.

Δημοσιεύτηκε
Δεν έχω παρά να συμφωνήσω απόλυτα με την Κατερίνα. Ότι και να πω παραπάνω, νομίζω πως είναι περιττό.

“Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow. The important thing is to not stop questioning.”

― Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε

Η έννοια της ενέργειας εκτός από την Φυσική όπου ορίζεται μεταξύ των άλλων ως η ικανότητα παραγωγής έργου, εμφανίζεται στα πιο διαφορετικά θέματα:

Στο Σκάκι η ενέργεια μιάς πλειάδας κομματιών, θα μπορούσε να ορισθεί σαν την αποτελεσματικότητα των συμμετεχόντων κομματιών. Ενώ όμως οι φυσικές ποσότητες είναι μετρήσιμες και μπορούν να παίρνουν αριθμητικές τιμές, η εκτίμηση της αποτελεσματικότητας των κομματιών στο σκάκι γίνεται με εμπειρική εκτίμηση και σε σχετική κλίμακα. Παρ΄όλα αυτά όμως η μάζα (υλικό) στο σκάκι μπορεί να μετασχηματίζεται (όπως και στην Φυσική) σε ενέργεια! Ο γνωστός σκακιστής Tarrasch εντρύφησε σε αυτό το είδος του μετασχηματισμού και διαμόρφωσε την "θεωρία" ότι μια σωστά υπολογισμένη θυσία υλικού δημιουργεί αποτελεσματικότητα (πλεονέκτημα) χώρου και χρόνου, δηλαδή μετασχηματισμό του χαμένου υλικού σε αυξημένη ενέργεια των κομματιών.

Αναρωτιέμαι, αν έχει γίνει ξανά μέχρι τώρα τέτοιου είδους προσέγγιση στο γνωστό ποίημα του Μανώλη Αναγνωστάκη...!

1022436061_c9c3300cb5_m.jpg.dfd7505307079dc81d047b28cde54efa.jpg

Δημοσιεύτηκε
Αφίσες από κινηματογραφικές ταινίες.

Η πρώτη είναι αφιερωμένη στη wereniki πού έχει προσφέρει "διαμάντια" σε αυτήν την ενότητα. :D

Σ' ευχαριστώ Κατερίνα, εξαιρετικό το βιβλίο, υπέροχη η ταινία! :D

Δημοσιεύτηκε

Έχοντας αναρτήσει 6537 θέματα σε αυτή την ενότητα θεωρώ πως δικαιούμαι προσωπικά να έχω και μερικά εκτός θέματος για την πλειοψηφία των μελών του forum -και όχι για εμένα καθώς μάλλον οι συνειρμοί μου είναι διαφορετικοί και θεωρώ πως είμαι πάντοτε εντός θέματος, άλλοτε μέσω κέντρου και άλλοτε μέσω Καρδίτσας, είναι πολυδαίδαλοι άλλωστε οι λαβύρινθοι του εγκεφάλου και σε αυτό αντιρρήσεις δεν μπορώ να δεχθώ. Θεωρώ πως το ίδιο μπορεί να ισχύει και για την Κατερίνα, από τις 381 πάντοτε καλοπροαίρετες δημοσιεύσεις της ορισμένες μπορεί να θεωρηθούν εκτός θέματος, όχι όμως από όσους έχουν προσέξει την έφεσή της στον ποιητικό λόγο και γνωρίζουν πως αυτός μπορεί να συσχετίζει κάποια πράγματα με μηχανισμούς εναλλακτικούς της κλασσικής λογικής.

Από την άλλη θεωρώ εκτός θέματος κάποιον που οι 90 στις 100 δημοσιεύσεις του μοναδικό σκοπό φαίνεται πως έχουν την συνεχή απρόκλητη παρενόχληση των άλλων και βάσει των κανόνων είναι συνεχώς άδικος. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο γιατί οφείλω να σεβαστώ την επαγγελματική μου δεοντολογία και τους κανόνες του forum. Εύχομαι να ξημερώσει η ημέρα που θα τους σέβονται όλοι.

Για το πως σχετίζονται το σκάκι με την αστρονομία, αν η γνώμη ανθρώπων που αποκαλούνται κατάμουτρα βλάκες με την ανοχή των συντονιστών του forum σας τρομοκρατεί και προκειμένου να μην πέσετε στο επίπεδό τους και κατανικηθείτε, μπορείτε να ρωτήσετε τον Grandmaster Dr John Nunn, φανατικό ερασιτέχνη αστρονόμο, ο οποίος έδωσε μια συνέντευξη στον ιδιοκτήτη του Global Rent-a-Scope Christian Sasse πάνω στο θέμα αυτό στις 06.09.2010.

nunn07.jpg.3228ce2aba052f6e3dd7f718084b26b5.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Owl City- "Galaxies"

http://www.youtube.com/watch?v=CPqqeTxz6Tc&feature=related

Call back the cap com,

Tick off the time bomb,

Let felicity fly.

Armor the air lock,

Blanket the bed rock,

And kiss the planet goodbye.

Dear God, I was terribly lost

When the galaxies crossed

And the sun went dark.

Dear God, You're the only North Star

I would follow this far.

Fight back the flight deck,

Bring on the break neck

To the solar eclipse

Summit the sunset

Dubtail the dragnet

And blow your backbone to bits.

And the sun went dark.

I would follow this far.

Oh telescope,

Keep your eye on my only hope,

Lest I blink and be swept off the narrow road,

Hercules, you've got nothing to say to me,

'Cause you're not the blinding light that I need.

For He is the saving grace of the galaxies.

(Galaxies, galaxies, galaxies, galaxies)

He is the saving grace of the galaxies. (Galaxies)

And the sun went dark

I would follow this far.

I would follow this far.

double-galaxies.jpg.4d7c76478b3daa151ac872cb3d0f9cc8.jpg

Δημοσιεύτηκε

Καλούς πλόες σε μας, που σηκώνουμε άγκυρα, ανοίγουμε πανιά και σαλπάρουμε για Κυκλάδες!

Καθαρούς ουρανούς σε όλους...

Το σίγουρο είναι, ότι θα απολαύσω έναστρο ουρανό καταμεσής της Θάλασσας με αρκετή υγρασία μεν, μηδέν φωτορύπανση δε

και ορατότητα 360ο , ανοιχτό πεδίο!

Γι’ αυτό εκεί, καταμεσής του πελάγους, η σκέψη μου δεν είναι ονειροπόλος αλλά... ονειροδίαιτος!

Καλή αντάμωση :D

Http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=2&pv=3283581&path=2456821

030401005_anemos_sto_ionio.gif.7baec9bfc5ce6e940a7a498987bc7b74.gif

Guest
Αυτή η συζήτηση είναι κλειστή σε νέες απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης