wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Γελοιογραφίες σχετικές με την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs! "Radio commentary: The discovery of this particle will change the world.Female: Does that mean we can eat it? " Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 και για τις υπόλοιπες εδώ: http://physicsgg.blogspot.gr/2012/07/higgs.html Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 6, 2012 Από το πρωί δουλεύω α-στα-μά-τη-τα-χω-ρίς-παύ-ση, οπότε δικαιούμαι τη δόση μου σε Ποίηση, ε; "Έκστασις" της Κικής Δημουλά Το μικρό μου παιδίσοβαρή αταξία έκανε πάλι.Στο πεζούλι του σύμπαντος σκαρφάλωσε,σκούντησε με το χέρι τουτο κρεμασμένο στον τοίχο τ' ουρανούκόκκινο πιάτο,κι έχυσε όλο το φως επάνω του. Ο θεός απόρησεπου είδε τον ήλιο ντυμένο ρούχα παιδικάνα κατεβαίνει τρέχονταςτης φαντασίας μου τη σκάλακαι να 'ρχεται σε μένα. Κι εγώ κάθομαιτώρακαι μαλώνω αυστηράτο μικρό μου παιδίενώ κλέβω κρυφάτον χυμένο επάνω του ήλιο. Από τη συλλογή Ερήμην (1958) Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Higgs Boson Art Tee, Mxdup, 2012 Άρχισε ήδη η εμπορική εκμετάλλευση! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Higgs Found!, Mxdup, 2012 Τα μπλουζάκια της 6ης αστροσυνάντησης έχουν ισχυρό αντίπαλο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 "Είμαι υπερήφανη για το μικρό μου! Κοίτα το πώς κολυμπάει… Θα γίνει μεγάλος κολυμβητής όπως η μαμά του!Είναι όμως πλέον δύσκολο, να είσαι υπεύθυνος γονιός στις ελληνικές θάλασσες! Η οικογένειά μας έχει συρρικνωθεί τόσο, ώστε να θεωρούμαστε είδος προς εξαφάνιση.Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουμε, είναι πολλοί…Βοήθησέ μας, να συνεχίσουμε το ταξίδι μας!" , από την WWF...........Δεν μπορούσα να μην το αναρτήσω... Έλα, μην γκρινιάζετε, καλοκαίρι είναι και όση χαρά νιώθουμε όταν "κολυμπάμε" με τα τηλεσκόπιά μας ανάμεσα στ' αστέρια, άλλη τόση βιώνουμε και όταν βουτάμε στη μάνα Θάλασσα και ειδικά όταν παίζουν δελφίνια μαζί μας! Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Angel of the Higgs' Boson, Josef Kristofoletti, 2008 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 ATLAS experimental apparatus, Josef Kristofoletti, 2010 CERN, Γενεύη http://0.tqn.com/d/physics/1/0/c/2/-/-/1010219_02.jpg Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Πάρα πολύ ωραία Κωνσταντίνε και έξυπνες ιδέες για να δροσερέψουν ξεροί τοίχοι!και αυτό:http://www.theage.com.au/opinion/blogs/the-crunch/higgs-boson-subatomic-art-20120704-21h6i.html Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Και αυτό, επειδή και εγώ, όταν ακούω το όνομά του, το φαντάζομαι "με κόκκινη μύτη πάνω σε μονότροχο ποδήλατο"! (sorry, αλλά σήμερα ξημερώματα, τέλειωσα μια τεράστια σε όγκο δουλειά, που μου έφαγε πολλούς μήνες και έχω τρελά κέφια από το πρωί)http://www.youtube.com/watch?v=vwchGw3SdgY Πέρα από την πλάκα, ζούμε ωραίες στιγμές Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7, 2012 Γελοιογραφιών συνέχεια... με μία εμπνευσμένη από την ελληνική πραγματικότητα! Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Δέστε εδώ ομορφιά!"Volcano and Aurora in Iceland" APOD 8/7/2012...“…να φορέσω πάλι τον χρυσό μου θώρακα και να βγω με τη ρομφαία στο χέρι…” Ο. Ελύτης Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Αντιδράσεις στην τελευταία ανακοίνωση περί του μποζονίου του Higgs. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Margulies, 2012 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 God Particles, Higgs & Merkcel, Oliver, 2012 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Cameron Cardow, 2012 Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
on_klik Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2012 Charlie Chaplin΄΄Ο Μεγαλος Διδακτωρ.Τεχνη_Απο Καποιον Που Γνωρισαμε Ως Βουβο.Τεχνη_Απο Καποιον Που Οταν Αποφασισε Να Μιλησει_Ειχε Να Πει Κατι. http://www.youtube.com/watch?v=Lx91nPcG8g4&feature=related ΄΄...Η Ευκρίνεια Μιας Μοντέρνας Τηλεόρασης Δεν Αλλάζει Τη Ζωή_Δημιουργεί Πρόβλημα Όρασης...΄΄΄΄...Τράβα & Εσύ Μια Μαχαιριά,Μάθημα Στα Παιδιά Μας_& Όταν Θα Κάνει Ξαστεριά,Θα Πίνουν Στην Υγειά Μας...΄΄
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 “Γεννιόμαστε από ένα σκοτεινό μέρος - τη μήτρα. Καταλήγουμε σε ένα σκοτεινό μέρος - το μνήμα. Το μεταξύ αυτών των δύο το ονομάζουμε ζωή.” Ν. KαζαντζάκηςΚαλό σου ταξίδι...Mozart - Requiem Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Villanelle, Leconte de Lisle, 1884 Une nuit noire, par un calme, sous l'équateur.Le temps, l'étendue et le nombresont tombés du noir firmamentdans la mer immobile et sombre.Suaire de silence et d'ombre,la nuit efface absolumentle temps, l'étendue et le nombre.Tel qu'un lourd et muet décombre,l'esprit plonge au vide dormant,dans la mer immobile et sombre.En lui-même, avec lui, tout sombre,souvenir, rêve, sentiment,le temps, l'étendue et le nombre,dans la mer immobile et sombre. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Charlie Chaplin΄΄Ο Μεγαλος Διδακτωρ. Μια από τις εκατοντάδες αξέχαστες σκηνές του. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Happy People Dancing on Planet Earth, Video Credit: Matt Harding & Melissa Nixon; Music: Trip the Light, 2008 APOD 10/07/12 To APOD σήμερα βγήκε off topic!!! Ή μήπως όχι; Ας ξεκολλήσουμε και ας απολαύσουμε... http://apod.nasa.gov/apod/astropix.html Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Left Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Παιδιά καλησπέρα, Μια στροφή από τους "Υμνους στη Νύχτα" του Νοβάλις.Μετάφραση: Κώστας ΚουτσουρέληςΕκδόσεις: Περισπωμένη Θάρρος, αιώνια πάμεΝα ζήσουμε ζωή.Φωτιά που όλα τ' αλλάζειΖει μέσα μας καυτή.Ρέουν οι γαλαξίες,Χρυσό κρασί ζωής.Θα το ρουφήξουμε όλοΝα γίνουμε άστρα εμείς. Λευτέρης Βακαλόπουλος
Left Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 APOD 10/07/12 To APOD σήμερα βγήκε off topic!!! Ή μήπως όχι; Για μένα Κώστα δεν είναι καθόλου off topic. Λευτέρης Βακαλόπουλος
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 10, 2012 "ΜΙΚΡΗ ΣΤΗΛΗ ΜΕ ΡΗΣΕΙΣ", Ντουρς Γκρυνμπάιν από την ποιητική συλλογή "Αστρονόμος" εκδόσεις Μικρή ‘Αρκτος(μετάφραση – επίμετρο Θανάσης Λάμπρου) Έξω η νύχτα – μέσα μας ο αντίλαλός της.Απ’ την ώρα που γεννηθήκαμε. Έτσι θα είναι Όλα τα χρόνια κι όλο το χρόνο που σου απομένειακόμα.Ν’ ανασαίνεις, να πεθαίνεις σ’ ελεύθερη πτώση... Πυκνοκατοικημένη όλη η γη, μονάχος δεν ζεικανένας πια.Το σώμα – μια πλάνη αιματωμένη. Σε προδίνει Αυτός ο συνένοχος της νύχτας. Το μέλλονΣαν άστρο αστραφτερό που δεν σε ξέρει. Παντού το μη – εγώ, ένας κόσμος δίχως άκρη.Τόσα πολλάΑυτά που περιφρόνησες, τόσα λίγα αυτά πουσυλλογίστηκες – Πανάρχαιων λέξη εσύ – εφήμερος – τόνος.Ένας ανάμεσα σε πολλούς εδώ, συγγενεύονταςμε κάποιους. Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
wereniki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2012 Καλημέρα με την απόκοσμη ομορφιά των Πλειάδων, το εξωτικό άρωμα της Αφροδίτης, την σταθερή λάμψη του Δία και το άγρυπνο μάτι - τον Αλδεβαράν- του Ταύρου! APOD 11/7/2012http://apod.nasa.gov/apod/astropix.html Είθε η σημερινή ημέρα να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες... Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού
Προτεινόμενες αναρτήσεις