stauros772000 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2010 αν γνωριζει ή εχει εμπειριες απο αναλογες αποριες,ας με διαφωτισει και μενα.εχω ενα ερασιτεχνικο τηλεσκοπιο στο οποιο κουμπωσα με πατεντες μια dslr και δοκιμασαεπιγια παρατηρηση σε αποσταση 4 χλμ.δεν μου αρεσε το αποτελεσμα,ελαχιστο κοντραστ μερα μεσημερι,χωρις πολυ ζεστη στον οριζοντα,με θεματα με μεγαλο δυναμικο ευρως υπο νορμαλ συνθηκες.΄με τον 75-300 φακο εχω περισοτερες λεπτομερειες,παρα με το τηλεσκοπιο.αν παρω αυτον τον φακο http://www.amazon.co.uk/Opteka-650-2600mm-Definition-Telephoto-Digital/dp/B001NMUZQ8/ref=sr_1_9?ie=UTF8&s=electronics&qid=1274290003&sr=8-9 θα εχω καλυτερα αποτελεσματα???????????να ενημερωσω οτι το τηλεσκοπιο κοστισε 50 ευρω,ο φακος υπολογιζω κανα 300αρι ευρω.δλδ αν παρω τηλεσκοπιο παραπλησιας αξιας,θα εχω ισαξια αποτελεσματα???????
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2010 Ποιό είναι το τηλεσκόπιο που χρησιμοποίησες;Στο κοντράστ και την φωτεινότητα έχουν σημασία η διάμετρος, ο εστιακός λόγος και η ποιότητα των φακών και επιστρώσεων. Με 50 ευρώ δεν πρέπει να είχες μεγάλη διάμετρο και καλή ποιότητα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19, 2010 δοκιμασαεπιγια παρατηρηση σε αποσταση 4 χλμ.Δηλαδη τι ενοεις "παρατηρηση", κοιτουσες μεσα απο την καμερα ; οχι φωτογραφιση; τοτε γιατι εβαλες καμερα και οχι προσοφθαλμιο ;να ενημερωσω οτι το τηλεσκοπιο κοστισε 50 ευρωκαι με δεδομενο οτι χρειαστηκες πατεντες για την καμερα τοτε δεν μιλαμε για τηλεσκοπιο αλλα πιθανοτατα για παιχνιδι, πραγμα που μας οδηγαει αναποφευκτα στο:με τον 75-300 φακο εχω περισοτερες λεπτομερειες,παρα με το τηλεσκοπιο.γιατι φυσικα αυτος ειναι φακος, οχι παιχνιδι.αν παρω αυτον τον φακο http://www.amazon.co.uk/Opteka-650-2600mm-Definition-Telephoto-Digital/dp/B001NMUZQ8/ref=sr_1_9?ie=UTF8&s=electronics&qid=1274290003&sr=8-9 θα εχω καλυτερα αποτελεσματα???????????Αμφισβητουμενη μαρκα και "περιεργη" διαφημιση. Δηλαδη τελικα στα -υπερβολικα- 5 κιλα τι δινει; εστιακή 650, 1300 ή 2600; αναφερει ενα διπλασιαστη, αλλα εγω μετραω τουλαχιστον 2. Μακρια, μυριζει κακης ποιοτητας αχρωματικο και ας κανει αναφορα (εμεσως) σε γυαλι αποχρωματικου. Με αυτα τα λεφτα αγοραζεις ενα μικρό αποχρωματικο καινουργιο (πχ δες http://www.teleskop-express.de/shop/index.php/cat/c55_ED---APO.html ), κάποιο καλό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ φακο ή καποιο μεταχειρισμενο ED80. ΚΑι ξαναρωταω, το θες για φωτογραφιση ή για "¨παρατηρηση" ? (οποτε αυτο που θες ειναι προσοφθαλμιο οχι καμερα ; )
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20, 2010 Οι τηλεφακοί δίνουν καλύτερα είδωλα από ότι τηλεσκόπια ίσης εστιακής απόστασης κατά γενικό κανόνα. Ο τηλεφακός της σελίδας που δίνεις με τόσα λίγα λεφτά σίγουρα είναι της πλάκας και όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω μακριά. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
stauros772000 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2010 σαφεστατα το "τηλεσκοπιο "ειναι της πλακας,οχι ομως "παιχνίδι ".ειναι ενα βανγκουαρντ 600 χιλιοστων νομιζω,με διαμετρο 60αρα.τωρα το εχουν 30 ευρω προσφορα σε πολυκαταστημα.το θεμα για εμενα ειναι να μου διευκρινησει καποιος αν ολα τα 60αρια,μεχρι την τιμη των 200-300 ευρω εχουν την ιδια αποδοση με αυτο το απλο.δοκιμασα και αλλη μαρκα προχτες,απο αλλο καταστημα,με 45 ευρω,και για τις ιδιες συνθηκες ειχε ακριβως την ιδια αποδοση.την επιγεια παρατηρρηση την κανω για να κανω συγκρισεις στις ιδιες κατα το δυνατον συνθηκες ,ωστε να επιλεξω την καλυτερη λυση για φεγγαροφωτο .με τον 300αρι φακο της φωτογραφικης,αλλα και με μια σουπερζουμ με 680 χιλιοστα εστιακη αποσταση,εχω καλη φωτογραφία .θελω κατι αρκετα πιο δυνατο πλεον,γιαυτο κοιταω και τον 2600 που ανεφερα πιο πανω.και τον κοιταω γιατι σε ενα καταστημα που ρωτησα,ειδικευμενο στα τηλεσκοποια,μου ειπαν οτι οι φακοι σε συγκριση με τα τηλεσκοποια ,ειναι παντα καλυτεροι,γιαυτο καο κοστιζουν πολλα περισοτερα γιουρια.αυτος ειναι ο κυριος λογος που κοιταω τον 2600.γιατι λεω,οταν ενας φακος κανον με 400 χιλιοστα εστιακη αποσταση κοστιζει 1000 και βαλε,ο 2600 στα 300,εστω και υποδεεστερος ποιοτικα,πρεπει να ειναι καλυτερος (αλλα και φορητοτερος)απο τηλεσκοπιο αναλογης τιμης.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2010 Σταύρο η συμβουλή σου δόθηκε. Ο Cannon 300mm δεν είναι υποδεέστερος από αυτό το παιχνίδι που σκοπεύεις να πετάξεις τα λεφτά σου...Ένας τηλεφακός πραγματικός και όχι παιχνίδι πχ Nikkor Mirror 2000 έχει κυριολεκτικά αστρονομική τιμή...Άν θέλεις μεγάλο τηλεφακό σε συμφέρει καλύτερα ένα μικρό καταδιοπτρικό τηλεσκόπιο μόνο το σωλήνα πχ ένα Celestron 5 1250mm ή κάτι ανάλογο. Άν θέλεις και παραπάνω εστιακή απόσταση με ένα φωτογραφικό διπλασιαστή ή τριπλασιαστή την επιτυγχανεις. Άλλη καλή λύση είναι ένας κατοπτρικός τηλεφακός 500mm. Βρίσκεις και μεταχειρισμένους πολύ φτηνούς. Πάρε έναν βιδωτό Μ42 και το κατάλληλο αντάπτερ για την μηχανή σου. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
roryt Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2010 σαφεστατα το "τηλεσκοπιο "ειναι της πλακας,οχι ομως "παιχνίδι ".ειναι ενα βανγκουαρντ 600 χιλιοστων νομιζω,με διαμετρο 60αρα.τωρα το εχουν 30 ευρω προσφορα σε Οχι φιλε μου, παιχνιδι ειναι και μαλιστα Αγιοβασιλιάτικο θελω κατι αρκετα πιο δυνατο πλεον,γιαυτο κοιταω και τον 2600 που ανεφερα πιο πανω.και τον κοιταω Την αποφαση την περνεις εσυ, ζητησες γνωμη, την εχεις παρει. Ειναι πεταμενα λεφτα. Οτι πληρωνεις περνεις. Στην συγκεκριμενη περιπτωση ΙΜΗΟ πληρωνεις πολύ περισσοτερα απο ότι θα παρεις.
krisgym Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2010 Δημοσιεύτηκε Μάιος 21, 2010 Παιχνίδι και τι παιχνίδι, από αυτά που είναι χαλασμένα προτού τα αγοράσεις. Φιλικα Χρηστοs.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα