Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

εδω και μερικους μηνες γραφω ενα εισαγωγικο οδηγο για πλανητικη φωτογραφιση με χρηση web camera. επιτελους τελειωσα και μπορειτε να το κατεβασετε απο την σελιδα μου http://kostasastronmy.zxq.net/Projects.html . απυεθυνετε κυριως σε νεους απειρους ερασιτεχνες αστρονομους και ελπιζω να βοηθησει στα πρωτα τους βηματα στη αστροφωτογραφιση.

τελος ενα μεγαλο ευχαριστω στο μανο καρδαση για τον ελεγχο ορθοτητας αυτων που εχω γραψει.

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε
Από μια γρήγορη ματιά που έριξα και τα λίγα που διάβασα, ως αρχάριος στο θέμα θεωρώ ότι είναι απλά άψογος ο οδηγός. Ευχαριστούμε.
Δημοσιεύτηκε

Πολύ καλή και προσεγμένη δουλειά!

Σου αξίζουν συγχαρητήρια που τη μοιράζεσαι μαζί μας!

“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.”

― William Shakespeare, Julius Caesar

ALBIREO OBSERVATORY

Αlbireoobservatory

Δημοσιεύτηκε
Κωστα πολυ ευγενικο εκ μερους σου να μας παρεχεις αυτο το υλικο, ειμαι σιγουρη οτι θα φανει χρησιμο σε ολους μασς! \:D/ απο μια ματια που του εριξα γαινεται πολυ κατατοπιστικο! Να ρωτησω ομως κατι, εκτος απο την χρηση web camera εχουμε και αλλες εναλλακτικες? και το ccd ειναι κατι διαφορετικο? απαιτειται στην αστροφωτογραφηση?

Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...

E.W.Maunder

Δημοσιεύτηκε
Μπραβο Κωστα, πολυ χρησιμο , κανονικα πρεπει να το εκτυπωσουν ολοι. Ειναι ενα χρησιμο manual αστροφωτογραφισης που ασχετος πανω την εμπειρια του καθενος αξιζει να το εχεις στην κατοχη σου.
82758172.gif
Δημοσιεύτηκε
Συγχαρητήρια. Εξαιρετικός οδηγός και πολύ ενημερωτικός! Σας ευχαριστούμε! =D>

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.

Albert Einstein

Δημοσιεύτηκε
Μιας και το θεμα μας ειναι η αστροφωτογραφια, ξερει κανενας την διαφορα μεταξυ ccd και web camera? χρησιμοποιουνται και τα 2 για αστροφωτογραφηση? :?

Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...

E.W.Maunder

Δημοσιεύτηκε

ψηφιακές κάμερες,webcams,ψηφιακές φωτογραφικές,scanners κ.λ.π. έχουν 2 ειδών http://αισθητήρες για να λαμβάνουν το φως και να το μετατρέπουν σε ηλεκρικά κύματα.

CMOS και CCD

Άλλοι κατασκευαστές προτιμούν τους 1ους ,άλλοι τους 2ους.

Οι cmos είναι φθηνότεροι ,αλλά οι ccd είναι ποιο φωτοευαίσθητοι.Προς το παρόν τουλάχιστον.

Γι αυτό οι αστροφωτογράφοι προτιμούν webcams με ccd και όχι με cmos.

Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και webcam με cmos(που είναι οι περισσότερες φτηνιάρες στην αγορα) αν δεν έχεις με ccd,αλλά με υποδεέστερα αποτελέσματα..

Δημοσιεύτηκε

Πολύ καλός ο οδηγός.

Σίγουρα ως νέος στο ... άθλημα θα μου χρησιμεύσει.

Ευχαριστώ και εγώ λοιπόν με την σειρά μου για την πολύ καλή δουλειά.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης