vasilas432 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2010 Τελικά παίδες καμιά φορά αλλιώς το σχεδιάζεις κια αλλιώς έρχεται....CPC 11 στην Ευρώπη απο τον Σεπτέμβριο πάλι.... Κατέληξα στο αμέσως επόμενο CPC 9.25" οπότε και το παρήγγειλα... Τα Meade LX90 και 200 είναι πολύ βαριά κι έτσι τα απέκλησα. Ξέρει κανείς τον συγκεκριμένο σωλήνα? Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2010 Χμ!Γι' αυτό η σημερινή καταιγίδα κράτησε λιγότερο.Κάτι μου λέει όμως πως θα βρέξει καρεκλοπόδαρα σύντομα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vasilas432 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2010 Θα βρέξει Ethos 21mm Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2010 Θα βρέξει Ethos 21mm Αμάν! Θα χρειαστούμε αδρευτικά έργα!Να ξεβουλώσουν τα φρεάτια οι δήμαρχοι.Μην σταθμεύετε αυτοκίνητα στις ρεματιές.Μαζέψτε ξηρά τροφή.Η ΕΜΑΚ σε εγρήγορση.Έρχεται κατακλυσμός του Νώε. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vasilas432 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2010 Πολύ καλή εξυπηρέτηση από το Πλανητάριο! Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2010 Τι έλεγα για καρεκλοπόδαρα; Προκάλεσες χαμηλό βαρομετρικό, αστράφτει και βροντά η Αττική, το αεροπλάνο έκανε τσουλήθρα, ελπίζω να βρέχει και στην Κρήτη, μην φάμε όλη την βροχή εμείς για χάρη σου.Καλορρίζικο. Είσαι οπλισμένος σαν αστακός, εύχομαι να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον εξοπλισμό σου και στα δικά μας οι ανήθικ... εεε... ανύπαντρες ήθελα να πω. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
ASTROC Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2010 Βασίλη καλορριζικο και καλες παρατηρησεις. http//www.ethaleia.gr/ , http//astrochania.blogspot.gr/
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2010 Βασίλη, καλορίζικο Ο σωλήνας είναι πέραν πάσης περιγραφής. Έχω το αντίστοιχο (όχι όμως CPC) και έχω δει, κυριολεκτικά, τον ουρανό με τα άστρα Τώρα.... Λόγω του μεγάλου και "Αργού" εστιακού του λόγου (f/10) συνεργάζεται άψογα με ένα σκασμό από προσοφθάλμιους, ακόμα και σε εκείνους που σε πιό γρήγορα τηλεσκόπια δεν....όπως ας πούμε τα Hyperions που ο Κώστας kokkolis πίνει νερό στο όνομα τους. Πολύ καλή σκέψη για αγορά είναι προσοφθάλμια 2 ιντσών με ευρύ πεδίο. Καλό είναι από καιρού εις καιρόν να τσεκάρεις το collimation του. Σε ένα τηλεσκόπιο με εστιακή απόσταση σχεδόν 2,5μ, παίζει σημαντικό ρόλο. Γενικά τα Schmidt Cass δεν χρειάζονται συχνά, θα έλεγα σχεδόν ποτέ, αλλά έχε το νου σου. Στη διάρκεια της εστίασης, θα παρατηρήσεις ότι το κεντραρισμένο αστέρι θα μετακινείται ελαφρά (από ελαφρά έως αρκετά μάλλον). Μην ανησυχήσεις. Έχει να κάνει με τον τρόπο εστίασης ο οποίος γίνεται με μετακίνηση του πρωτεύοντος. Υπάρχουν λύσεις για να το μειώσεις σαν φαινόμενο, αλλά να το εξαλείψεις δεν γίνεται. Λόγω του τύπου του (κλειστός σωλήνας) κρυώνει αργά και δύσκολα. Φρόντιζε να μένει αρκετά πριν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος χρήσης ώστε να μην έχεις προβλήματα με το είδωλο. Καλό είναι να προμηθευτείς (ή να κατασκευάσεις) ένα προέκταμα δρόσου (dew shield) εφόσον παρατηρείς από περιοχή με αρκετή υγρασία, η οποία έχει την τάση να υγροποιείται στην διορθωτική, και παρατήρηση τέλος.......τουλάχιστον μέχρι να το καθαρίσεις. Αυτά για τώραΦιλικά Δημήτρης
vasilas432 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 25, 2010 Σας ευχαριστώ όλους (Χρήστο, Κώστα, Δημήτρη και λοιπούς) για τα καλά λόγια και τις πολύτιμες συμβουλές σας! Έχω μπεί στην Αστρονομία για τα καλά και ήδη έχω προμηθευτεί τα Nightwatch και The Backyard Astronomer’s Guide προς μελέτη, για να δω και τι προσοφθάλμια μένει να πάρω! (Έτσι Κώστα?) Dew Shield έχω παραγγείλει astrozap flexible.Πάντως δεν μπορώ να αψηφήσω το βάρος του σωλήνα με τα πηρούνια γιατί το τρίποδο μπροστά τους είναι πούπουλο! Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
vasilas432 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2010 Πρώτη δοκιμή με goto και 21mm & 13mm προσοφθάλμιους : M51 και ήταν δίπλα άλλος ένας, ίσως ο NGC5195, M104 που φαινόταν πλάγια ( πολύ όμορφος), Μ63, Αφροδίτη γεμάτη λίγο πάνω απ τη μέση, Άρη, Κρόνο, και Μ7! Πιο χρήσιμος νομίζω οτι ήταν ο 21mm προσοφθάλμιος. Επίσης με βοήθησε πολύ ο χάρτης του Star map pro στο iphone γιατί μπορούσα να δω μόνο δύση, νοτιοδυτικά και βοριοδυτικά. Ήταν φοβερή εμπειρία η θέαση γαλαξιών για πρώτη φορά. Ανυπομονώ να δω περισσότερους! Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 30, 2010 Πρώτη δοκιμή με goto και 21mm & 13mm προσοφθάλμιους : M51 και ήταν δίπλα άλλος ένας, ίσως ο NGC5195, M104 που φαινόταν πλάγια ( πολύ όμορφος), Μ63, Αφροδίτη γεμάτη λίγο πάνω απ τη μέση, Άρη, Κρόνο, και Μ7! Πιο χρήσιμος νομίζω οτι ήταν ο 21mm προσοφθάλμιος. Επίσης με βοήθησε πολύ ο χάρτης του Star map pro στο iphone γιατί μπορούσα να δω μόνο δύση, νοτιοδυτικά και βοριοδυτικά. Ήταν φοβερή εμπειρία η θέαση γαλαξιών για πρώτη φορά. Ανυπομονώ να δω περισσότερους! Κάθαρμα! Είδες γαλαξίες με την πρώτη!Ο 21mm σου δίνει exit pupil 2mm που είναι τέλειο για τέτοιες δουλειές.Θα δεις όμως πως και ο 13 θα είναι πολύ χρήσιμος, καθώς και κάποιο άλλο κοντά στα 10mm για τους πλανήτες. 21mm με barlow ή powermate 2x επίσης θα κάνει την ίδια δουλειά και θα σου δίνει το Ultimum της μεγέθυνσης με τον 13ρη τις απολύτως τέλειες νύκτες. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vasilas432 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2010 Πάνω στο CPC 925 τοποθετήθηκε αποχρωματικό Skywatcher ED80 (έκδοση Black Diamond) το οποίο συμπληρώνει με μεγάλα πεδία, αστέρια σαν μύτη βελόνας, φοβερή οξύτητα και contrast στους πλανήτες. Γενικά έχω ξετρελαθεί με την δυνατότητα να παρατηρώ από δύο προσοφθάλμια συγχρόνως Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2010 3.5 μοίρες πεδίο με τον Ethos 21mm! 2 μοίρες με τον 13. Πληρότητα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα