Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Έχω ήδη στην κατοχή μου την Sony DSLR a300, αλλά βλέπω ότι οι αστροφωτογράφοι προτιμούν τις Canon.

Επειδή η 1000D με φακό 18-55 έχει πλέον μια ιδιαίτερα λογική τιμή - 350 ευρώ - σκέφτομαι να πουλήσω την a300 και να πάρω μια 1000D;

Ακούω γνώμες.

Δημοσιεύτηκε

Εγω θα δοκιμαζα και με αυτο το μοντελο .Κοιτα μεχρι ποια επιτρεπτα ορια ISO μπορεις να φτασεις .ΑΝ ο θορυβος ειναι συγκρισιμος γιατι να την αλλαξεις ?

Απλως για τις CANON βρισκεις πιο ευκολα καποια εξαρτηματα οπως φιλτρα μπροστα απο τον αισθητηρα .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε
Δεν διακρίνω ιδιαίτερους ενθουσιασμούς για την Canon, οπότε θα κρατήσω την Sony μάλλον. Την έχω σχεδόν ένα χρόνο αλλά έχει ελάχιστα κλικ, οπότε είναι και σχεδόν καινούργια, έχω και τον αντάπτορα για το τηλεσκόπιο :-)
Δημοσιεύτηκε
Δες τις φωτογραφίες του ASTROC http://www.astrovox.gr/forum/album_search.php?mode=user&search=astrocμάλλον είναι ο κατάλληλος για να σου απαντήσει.

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε

Αν και δεν εχω αυτο το μοντελο αλλα την α700 , νομιζω πως αν κρατας το iso σε χαμηλα λογω ccd εναντι cmos θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα. Βεβαια εδω ανοιγει μια μεγαλη συζητηση γιατι ειναι πολλοι οι παραγοντες που παιζουν ρολο και που απο μοντελο σε μοντελο ακομα και της ιδιας εταιρειας λογω κατασκευης, εχεις καλυτερα ή χειροτερα αποτελεσματα.

Παραδειγμα η α100 η οποια σε μεγαλους χρονους εκθεσης παρουσιαζει προβλημα θερμοκρασιας του αισθητηρα με αποτελεσμα να βγαινει κοκκινη μια γωνια της φωτογραφιας ....

Απο αυτα που εχω δει κυριως απο α900 και λιγοτερο απο α700 στο web, μπορεις να μιλησεις για ισαξια αποτελεσματα με τις canon . Και κατι τελευταιο οι canon επεξεργαζονται λιγοτερο τα raw αρχεια απο την sony ή την nicon και για αυτο τον λογο θεωρουνται πιο καταλληλες για αστροφωτογραφια .... δηλαδη παιρνουμε λιγοτερο μαγειρεμενο raw απο τις αλλες 2 εταιρειες (τουλαχιστον μεχρι τωρα , γιατι για τα καινουργια μοντελα δε βαζω και το χερι μου στην φωτια , βλεπε 7d)

:cheesy:

Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Δημοσιεύτηκε
Δες τις φωτογραφίες του ASTROC http://www.astrovox.gr/forum/album_search.php?mode=user&search=astrocμάλλον είναι ο κατάλληλος για να σου απαντήσει.
.

Φυσικά και δεν ειμαι ο πλεον κατάλληλος προκειμενου να δωσω μια απαντηση στο διλημμα του φιλου garvanit, σχετικα με την συγκριση των δυο αυτων DSLR. H εμπειρια μου μεχρι τωρα ειναι απολυτα θετικη για το συγκεκριμμενο μοντελο 1000d ειδικώτερα και μετα την τροποποιηση που προχωρησα.Φυσικα δεν θα μπορουσα να προτεινω σε καποιον να πουλησει την συγκεκριμμενη Sony DSLR a300 και να αγορασει την Canon EOS 1000D διοτι απλουστατα δεν εχω χρησιμοποιησει το συγκεκριμμενο μοντελο για αστροφωτογραφιση και φυσικα δεν γνωριζω τις δυνατοτητες του.Εκεινο που θα μπορουσε να κανει ο φιλος garvanit , μια και εχει την συγκεκκριμμενη dslr, ειναι να κανει μακροχρονιες εκθεσεις με την δικη του sony με ιδιους χρονους σε μεγαλο iso προκειμενου να δει πως ανταποκρινεται το μοντελο αυτο στο θεμα του θορυβου σε σχεση με μια canon . Νομίζω οτι ειναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος συγκρισης. Φιλικά.Χρήστος.

http//www.ethaleia.gr/ , http//astrochania.blogspot.gr/
Δημοσιεύτηκε
Min shutter 30 sec

Max shutter 1/4000 sec

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Sony/sony_dslra300.asp

Αν ισχύει κάτι τέτοιο μάλλον δύσκολο να κάνεις 3 λεπτες εκθέσεις.

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε
Στο λινκ που δίνω δεν αναφέρει bulb...

Δημοσιεύτηκε
συνήθως στις dslr μπορείς να ορίσεις το διάφραγμα ανοιχτό μέχρι 30 sec! Από εκεί και πέρα υπάρχει η ρύθμιση bulp στην οποία μπορείς να έχεις σχεδόν όση ώρα θες ανοιχτό το διάφραγμα αρκεί να πατάς συνέχεια το κουμπί! χονδρικά!
Δημοσιεύτηκε

Παραδειγμα η α100 η οποια σε μεγαλους χρονους εκθεσης παρουσιαζει προβλημα θερμοκρασιας του αισθητηρα με αποτελεσμα να βγαινει κοκκινη μια γωνια της φωτογραφιας ....

:cheesy:

Το οποιο πιθανως θα απαλειφεται με dark frames που ετσι κι αλλιως θα πρεπει να "τραβαει " .

Το amp glow το χουν ολες οι μηχανες .Το θεμα εινα ποσο εχει η καθεμια .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Με το bulb mode το διάφραγμα μένει ανοιχτό όσο θες.Αν το κάνεις απλά με το κουμπί της μηχανής,το διάφραγμα μένει ανοιχτό όσο το πατάς.Σε μερικές μηχανές μπορεί και να το πατάς μία φορά και να ανοίγει και να κλείνει με 2ο πάτημα.Μπορείς ακόμα να το κάνεις και με εξωτερικό χειριστήριο ή τηλεχειριστήριο.

Αυτό σημαίνει θεωρητικά ,απεριόριστο χρόνο έκθεσης.

Π.χ. έχεις ενα τηλεχειριστήριο (πλεονέκτημα ότι δε πατάς κουμπί στη μηχανή ,άρα δε κουνιέται) πατάς μία φορά το κουμπί και μετά πας για....καφέ!

Επιστρέφεις σε μία ώρα ,ξαναπατάς και έχεις μια φωτογραφία με έκθεση μίας ώρας :cheesy:

Έτσι γίνονται οι φωτογραφίες "μακράς έκθεσης"

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης