Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Σεβαστοί φίλοι (ες) είμαι καινούργιος στο χώρο και στην ενασχόλιση.

Απόψε παρατήρησα απο το πρόγραμμα stellarium που διαθέτω, ένα στοιχείο να διαγράφει τροχειά απο Κασσιόπη, δεξιά του Μουντχιέ της Μ. Άρκτου και έφτασε στον Λέωντα. Ηταχύτητά του ήταν μεγάλη, άφηνε ουρά και διήρκησε ελάχιστα. Πρόκειται όντως περί κομήτη; Η ώρα ήταν 3,4 Αθηνων, πλήν 25 λεπτά 2,41 πλην την καλοκαιρινή ώρα 1,41 λεπτά. Παρακαλώ άν κάποιος έχει την ευαρέσκεια άς μου εξηγήσει.

Ο ελάχιστος!DRG2 :frown:

Δημοσιεύτηκε

Στο Stellarium έχεις την επιλογή να φαίνονται διάττοντες αστέρες. Οπότε μάλλον αυτό θα είδες το οποίο εμφανίζεται τυχαίες ώρες. :P Απλά η συχνότητα εμφάνισης τους αλλάζει ανάλογα με την εποχή και με το πόσος είναι ο μέσος ρυθμός εμφάνισης τους στον νυχτερινό ουρανό! :mrgreen:

πχ τον Άυγουστο θα έχει(αν δεν κάνω λάθος) τον μέγιστο ρυθμό εμφάνισης που είναι κιόλας οι Περσείδες! :cheesy:

π = ΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΥ ΜΗΚΟΣ ΙΝΑ ΟΡΙΣΗ ΔΙΑΜΕΤΡΩ ΠΑΡΗΓΑΓΕΝ ΑΡΙΘΜΟΝ ΑΠΕΡΑΝΤΟΝ ΚΑΙ ΟΝ ΦΕΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΛΟΝ ΘΝΗΤΟΙ ΘΑ ΕΥΡΩΣΙ... :-k
Δημοσιεύτηκε

Είναι σημαντικό να βρίσκεται κάποιος που να εξηγεί τις απορίες σου και να διώχνει την άγνοιά σου.

Ευχαριστώ πολύ άρχοντα gialuris, την καλημέρα μου. :lol:

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης