Jump to content

gialouris

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    87
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από gialouris

  1. Ωραία! Σε ευχαριστώ! Λογικά θα έρθω!
  2. Στην Δωδώνης είναι η Ακαδημία, δίπλα σε ένα σχολείο;
  3. Ευχαριστώ πολύ! Σου χάλασα και την αγγελία...!
  4. Α οκ...! Υπάρχει κάποιο pdf με οδηγίες για το πως να ξεκινήσει κάποιος και με τι; Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
  5. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η φασματοσκοπία και θα ήθελα να ασχοληθώ κάποια στιγμή. Ο τηλεφακός πόσο κοστίζει; Αν χρησιμοποιηθεί φράγμα που δεν είναι ανακλαστικό δεν είναι πιο εύκολη η διαδικασία;
  6. για να μπορέσει κάποιος να καταγράψει ένα φάσμα χρειάζεται μια CCD κάμερα ή και με μια απλή webcam γίνεται; Bαθμονόμηση ως προς το μήπκος κύματος πως γίνεται;
  7. Αν λέγοντας επιφανειακή λαμπρότητα εννοείες την απόλυτη λαμπρότητα τότε: F0=4*π*Fr*(R^2) και μετά λύνεις ως προς R
  8. gialouris

    Γιάννενα

    Αν διαβάζεις και δεν αφήσεις πολλά μαθήματα δεν θα δυσκολευτείς πολύ! Ειδικά κιόλας αν σου αρέσει!
  9. gialouris

    Γιάννενα

    Έτσι έχω ακούσει κι εγώ, ειδικά σε σχέση με το ΑΠΘ! Γενικά μην ακούς κανέναν... αυτοί που τα λένε συνήθως είναι αυτοί που δεν διαβάζουν καθόλου. Είναι όμως αρκετά δύσκολα! Να είσαι προετοιμασμένος πάντως για πολλά μαθηματικά!!
  10. gialouris

    Γιάννενα

    Θα είμαστε συμφοιτητές δηλαδή! Να κανονίσουμε να συναντηθούμε σε καμιά αστροπαρατήρηση του συλλόγου ή και στην σχολή καμιά φορά!
  11. gialouris

    Γιάννενα

    Δεν ξέρω να σου πω ακριβώς αλλά αρκετές βραδιές ξεχωρίζει άνετα το νεφέλωμα του Ωρίωνα σε περιοχές λίγο έξω απ'τα Γιάννενα. Το πρόβλημα συνήθως είναι η βροχή παρά η φωτορύπανση.
  12. Εγώ κατέφυγα σε άλλη λύση σ'άλλη χώρα: http://www.youtube.com/google
  13. Αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την απάντησή μου πιστέυω πως η Σελήνη μεσουρανεί λίγες ώρες πιο μετά από την κάτω μεσουράνηση του Ήλιου (2-3 ώρες). Επίσης πιστεύω πως θα βρίσκεται στο ορατό ημισφαίριο για λίγο αφότου ανατείλει ο Ήλιος. http://www.astronomia.gr/wiki/images/9/9e/%CE%A6%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%CE%A3%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B7%CF%82.gif (κοντά στο νούμερο 6 πιστεύω πως θα είναι) Δες κι αυτό: http://geogr.eduportal.gr/astronomy/faseis_selinis/fs5.htm Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι!! (όλα αυτά που έγραψα είναι στο περίπου και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για την εγκυρότητά τους!)
  14. εγώ το έγραψα: "Η φωτογραφία αυτή αποτελεί στερεοσκοπικό ζεύγος με την ESP_018457_2065" αλλά κάτι δεν μου αρέσει...!!
  15. Ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Το έγραψα ζώνη απωλειών ως κάτι πιο γενικό.
  16. "Once onto the more level plain, the ice flow stalled and spread out into a bulb shaped pile where it would have gradually evaporated, called the ablation zone." πως μπορεί να μεταφραστεί η ablation zone...;
  17. Έστειλα mail και έχω αναλάβει να μεταφράσω κάποια πράγματα. Απ'ότι μου είπε το άτομο με το οποίο επικοινώνησα, (μόνο) άλλος ένας Έλληνας έχει κάνει κάποιες μεταφράσεις.
  18. gialouris

    παρατηρηση σεληνης

    Εγώ την παρατηρώ μόνο με το μικρό άνοιγμα και είμαι μια χαρά...! Αρκεί να μην θες για λίγη ώρα μετά να δεις κανένα αντικείμενο βαθέως ουρανού!
  19. Τα νεφελώματα φαίνονται και χωρίς φίλτρα. Καλύτερα να δείτε στο μέλλον τι θα χρειαστείτε αφού έχετε αγοράσει το τηλεσκόπιο. Πριν αγοράσετε το τηλεσκόπιο καλύτερα να πάρετε κάποιο βιβλίο όπως το Night Watch(http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1598) ή το the backyard astronomer's guide (http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1765) και τα δύο είναι πολύ καλά!
  20. Καλή σελίδα είναι και αυτή από τη nasa: (υπάρχει περίπτωση να την είχα βρει εδώ ) http://www2.jpl.nasa.gov/basics/index.php
  21. gialouris

    Curiosity rover

    Thanks!!! Really great!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης