Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Κατ'αρχήν καλησπέρα σας και καλώς,πολύ καλώς σας βρήκα! \:D/

Σκέφτομαι λοιπόν να μπω και εγώ στον κόσμο των αστεριών,των ουράνιων σωμάτων κλπ κλπ...

Απο μικρή μου άρεσε να ασχολούμαι με το ηλιακό σύστημα,με τους πλανήτες και γενικότερα ότι έχει να κάνει με το σύμπαν...

Ψάχνω λοιπόν να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο,έτσι για αρχή σαν πολύ πολύ αρχάρια που είμαι..Διάβασα τη σημασία των περισσότερων εξαρτημάτων ενός τηλεσκοπιου,τον διαχωρισμό αυτών σε διοπτικά, κατοπτρικά κοκ,προσπάθησα να καταλάβω το εστιακό μήκος και λόγο :? πράγμα που πιστεύω ότι θα καταλάβω καλύτερα όταν πλέον θα έχω στα χέρια μου το τηλεσκόπιο και θα πειραματίζομαι με αυτό...

Στο δια ταυτα,βρήκα ένα για ερασιτέχνες που έχει σκόπευτρο 5χ24 και 3προσοφθαλμικούς φακούς, και έχει άνοιγμα 60mm...Λέω λοιπόν επειδή είναι σε πολύ καλή τιμή να το αγόραζα αλλα το σκέφτομαι το μετά...σίγουρα θα κολλήσω με το χόμπυ της παρατήρησης και θα με ενδιέφερε πολύ να κάνω αστροφωτογράφηση μιας και έχω τη λόξα της επίγιας φωτογράφισης...θα μπορέσω λοιπόν στο μέλλον όταν εξοικειωθώ με το χόμπυ να προσθέσω σ'ένα τέτοιο απλό τηλεσκόπιο φωτογραφική;

Οποιαδήποτε πληροφορία για το ξεκίνημα μου θα ήταν πολύτιμη...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων... :)

Τον ουρανό με τ''άστρα να μου τάξεις εγώ θα σου ζητήσω τηλεσκόπιο και μαθήματα αστροφωτογράφισης,γι''αυτο καλύτερα τάξε μου κάτι πιο ευκολο! :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Καλως ειρθες

Στα γρηγορα, χωρις να ξερω ποιο τηλεσκοποιο εχεις υποψην, βαση του 60mm και "φτηνο" θα ελεγα οτι μαλον σκουπιδι κοιτας. Οχι αγορες στα τυφλα, σε αυτο το χομπι σημαινουν πεταμενα λεφτα.

Ψαξε εδω μεσα τις 1000δες φορες που η συγκεκριμενη ερωτηση εχει ξαναγινει για να δεις τι εχει απαντηθει και τι βιβλια εχουν προταθει σε ενα αρχαρειο ωστε να μαθει μερικα βασικα πραγματα και να κανει σωστοτερη την επιλογη του. Ολα ερχονται στο τι πραγματι θες να κανεις, ποσα διαθετεις, απο που μπορεις να παρατηρεις, τι μεταφορικο εχεις και διαφορους αλλους παραγοντες.

Φιλικά

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν το τηλεσκόπιο που με ενδιαφέρει είναι αυτο

http://telescopeshop.gr/show.asp?productId=19

Θα ψάξω σε παλιότερες συζητήσεις να βρώ απαντήσεις βιβλία κλπ...

Ευχαριστώ πολύ!

Τον ουρανό με τ''άστρα να μου τάξεις εγώ θα σου ζητήσω τηλεσκόπιο και μαθήματα αστροφωτογράφισης,γι''αυτο καλύτερα τάξε μου κάτι πιο ευκολο! :cheesy:
Δημοσιεύτηκε

Καλυτερα να μη το παρεις .

Εχε υποψην οτι η αστροφωτογραφηση ειναι ακριβη .

Θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις αυτο το τηλεσκοπιο ή καποιο αλλο θηνο ως οδηγητικο .

Δηλαδη αν ειχες μια στηριξη οπως η HEQ5 κι εβαζες πανω αυτπο το τηλεσκοπιο και πανω του μια φωτογραφικη μηχανη θα μπορουσες να πας για piggyback ευρεως πεδιου .

Πρεπει ομως να βαλεις και προτεραιοτητα ως προς τους στοχους που θες να φωτογραφιζεις (πλανητες ή Βαθυ Ουρανο ) .

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε
Καλυτερα να μη το παρεις .

Εχε υποψην οτι η αστροφωτογραφηση ειναι ακριβη .

Θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις αυτο το τηλεσκοπιο ή καποιο αλλο θηνο ως οδηγητικο .

Δηλαδη αν ειχες μια στηριξη οπως η HEQ5 κι εβαζες πανω αυτπο το τηλεσκοπιο και πανω του μια φωτογραφικη μηχανη θα μπορουσες να πας για piggyback ευρεως πεδιου .

Πρεπει ομως να βαλεις και προτεραιοτητα ως προς τους στοχους που θες να φωτογραφιζεις (πλανητες ή Βαθυ Ουρανο ) .

Βολιώτη;ολα αυτα που μου είπες μου φάνηκαν λιαν επιοικως κινεζικα 8-[

Το καλύτερο που πρέπει να κάνω είναι να λίωσω στο δίαβασμα εδω στο forum και ύστερα έχοντας της σωστές βάσεις να προχωρήσω στην αγορα!

Η αλήθεια ειναι πάντως οτι το περίμενα να μην ήταν κάτι καλό αυτό το τηλεσκόπιο απλά έλεγα΄οτι σαν άσχετη που είμαι είναι μια χαρά για αρχή...Ευχαριστώ πολύ λοιπόν για τον χρόνο σας και τρέχω για δίαβασμα και άμεση ενημέρωση!

Δημοσιεύτηκε
Στην ακριβή διεύθυνση: Virgo Cluster, Milkyway Galaxy, Sol, Corfu Greece, υπάρχει ένα αστέρι του Astrovox, ο Bi2l. Νομίζω βρίσκεστε κοντά, θα μπορούσε να σε κατευθύνει.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Καλως ηρθες!

Θα συμφωνησω και γω με τους προλαλησαντες, μαλλον δεν ειναι καλη ιδεα να το παρεις: ειναι και μικρο και ακριβο!

Αν θες κατι εισαγωγικο θα προτεινα κιαλια πανω απ'ολα, αλλα τωρα αν θες σονυ(ή φιλιπς) και καλα τηλεσκοπιο θα προτεινα να δεις περι τινος προκειται απο καποιον αλλο, και να αποφασισεις απο κει και περα αν θα παρεις κατι μεγαλυτερο γιατι αυτο δεν αξιζει... Αλλα για μενα παντα καλυτερη επιλογη ειναι τα κιαλια :D

Περικλης

ΔS>0: A change we can believe in.

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά μη ξεχνάμε τη βασική ερώτηση στην ερώτηση

Απο € πως πάμε ;

Το μόνο σίγουρο είναι πως όποια και αν είναι η αρχική κατάσταση, αν συνεχίσει, σε λίγο καιρό θα είναι χειρότερα!

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

:cheesy: Λοιπόν αγαπητοί συμφορουμιτες ύστερα απο πολύ διάβασμα εδώ στο forum αποφάσισα οτι πρέπει να ξεκινήσω απο ένα καλό βιλίο αστρονομίας(επέλεξα το nightwalker διοτι οι περισσότεροι αυτο προτίνουν για αρχαριους)κατέβασα το stellarium στον υπολογιστή και ξεκινάω διάβασμα!

Όταν θα έχω μια βασική γνωση αυτών που χρειάζονται θα προχωρήσω στην αγορά ενός τηλεσκοπίου(έως τότε θα έχω μαζέψει κάνα ευρώ και θα μπορέσω να πάρω ένα καλό τηλεσκόπιο)

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο σας στο χιλιοαπαντημένο ερωτημά μου,απ'οτι κατάλαβα εκ των υστέρων και θα τα ξαναπούμε λιαν συντόμως!

Ευχαριστώ και πάλι

Φιλικά Αριάδνη

:) :)

Δημοσιεύτηκε

χχαχαχχαχαχαχαχα....συγχωρα με λοιπον!!!!χαχαχαχχα(πολυ καλο)

Ευτυχως δεν εχω πάρει το βιβλίο στα χέρια μου και έχω ενα λόγο να το πω λαθος αλλιως θα ήμουν αδικαιολογητη και τοτε θα ηταν σίγουρο οτι θΑ το διάβαζα με ένα μπουκάλι Walker!

xaxaxα

Δημοσιεύτηκε
Αριάδνη χωρίς πολλά πολλά βλέπω πως ξεκίνησες με τον σωστό τρόπο.Συνέχισε να διαβάζεις παλαιότερα ποστ στο φόρουμ κ μόνο κερδισμένη θα βγεις.Προσπάθησε να διαβάσεις κ τα πολύ πολύ παλιά ποστ γιατί κρύβουν πολύ γνώση που δεν έχουν τα καινούρια.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Αριάδνη χωρίς πολλά πολλά βλέπω πως ξεκίνησες με τον σωστό τρόπο.Συνέχισε να διαβάζεις παλαιότερα ποστ στο φόρουμ κ μόνο κερδισμένη θα βγεις.Προσπάθησε να διαβάσεις κ τα πολύ πολύ παλιά ποστ γιατί κρύβουν πολύ γνώση που δεν έχουν τα καινούρια.

Αγαπητε filiatra δε φαντάζεσαι το διάβασμα που ρίχνω απο χτές στο forum,έχω ένα τετράδιο και σημειώνω σημειώνω...κοιμάμια κ βλέπω το νεφέλωμα του Ωριωνα προσανατολίζομαι βλέπω διπλά αστέρια και γενικότερα δεν ησυχάζω... :? Μέχρι στιγμής όλα καλά,αυτό που φοβάμια είναι οτι δεν θα μπορέσω να βρω ποτέ τους αστερισμούς!!!Δε ξέρω γιατι..!!!Θα μπορέσω ποτέ να δω τις Πλειάδες;Εντάξει να κοιτάς τον ουρανό και να λες να η Πούλια είναι ευκολο,απλα το λες,το θέμα όμως είναι να την δεις πραγματικά...Τέλος πάντων,υπομονή μέχρι το βραδυ μπας και με τη βοήθεια του Stellarium καταφέρω να προσανατολιστώ και να διακρίνω...αν και στην Κέρκυρα μας τα χαλάει ο καιρος...συννεφια,σνιφ τώρα που αποφάσισα να ασχοληθώ και δεν βλέπω την ωρα!

Δημοσιεύτηκε

Οι Πλειάδες φαίνονται τον Χειμώνα. Τώρα θα δεις το M7, M6, M20 και άλλα. Έχεις κιάλια; Αν δεν έχεις δανείσου. Το βράδυ 11:00-12:00 κοίτα στον νότο. Θα δεις έναν αστερισμό σαν τσαγιέρα. Είναι ο Τοξότης. Δεξιά του είναι ο Σκορπιός με ένα κόκινο λαμπρό αστέρι και ένα τόξο αστεριών πάνω δεξιά από αυτόν. Ψάξε με τα κιάλια ανάμεσά τους. Θα δεις πολλά πράγματα, συγκεντρώσεις αστεριών σαν τις Πλειάδες, στρογγυλές θολούρες (σφαιρωτά σμήνη) κλπ. Δεν χρειάζονται γνώσεις, ούτε τηλεσκόπιο, κιάλια δανεικά και είσαι ΟΚ.

Ψάξε στο Stellarium Τοξότη & Σκορπιό να δεις πως είναι. Θα τους αναγνωρίσεις εύκολα.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Οι Πλειάδες φαίνονται τον Χειμώνα. Τώρα θα δεις το M7, M6, M20 και άλλα. Έχεις κιάλια; Αν δεν έχεις δανείσου. Το βράδυ 11:00-12:00 κοίτα στον νότο. Θα δεις έναν αστερισμό σαν τσαγιέρα. Είναι ο Τοξότης. Δεξιά του είναι ο Σκορπιός με ένα κόκινο λαμπρό αστέρι και ένα τόξο αστεριών πάνω δεξιά από αυτόν. Ψάξε με τα κιάλια ανάμεσά τους. Θα δεις πολλά πράγματα, συγκεντρώσεις αστεριών σαν τις Πλειάδες, στρογγυλές θολούρες (σφαιρωτά σμήνη) κλπ. Δεν χρειάζονται γνώσεις, ούτε τηλεσκόπιο, κιάλια δανεικά και είσαι ΟΚ.

Ψάξε στο Stellarium Τοξότη & Σκορπιό να δεις πως είναι. Θα τους αναγνωρίσεις εύκολα.

Aγαπητέ kkokkolis για σενα μπορει να φαίνονται πολυ απλα αλλα για μενα ήταν διαφωτιστικοτατα αυτα που μου είπες...Ευχαριστω παααααρα πολυ!!!Έχει ο πατέρας μου κάτι κυάλια πολυ καλά που είναι ξεχασμένα σε μια ντουλάπα,απόψε λοιπόν θα ανοίξω το Stellarium(κ μια μπουκαλα Johnie xaxaxaxaxa) και θα ψάξω την τσαγιέρα =D> βέβαια όλα αυτά αν με ευνοήσει ο καιρός γιατί έχει πολλά σύννεφα!!!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια!

(θα έχω βέβαια και την σελίδα με την ακριβή ονομασία των αντικειμένων Messier για να ξέρω οτι το Μ7 που βλέπω είναι ανοιχτό σμήνος στον αστερισμό του Σκορπιού :D )

Ευχομαι να φύγουν τα συννεφα [-o<

Δημοσιεύτηκε
Ξεχασα να ευχαριστισω τον βολιωτη που δεν μου μίλησε κινέζικα όπως σε προηγούμενη απαντησή του! 8)
Δημοσιεύτηκε
Μέχρι στιγμής όλα καλά,αυτό που φοβάμια είναι οτι δεν θα μπορέσω να βρω ποτέ τους αστερισμούς!!!Δε ξέρω γιατι..!!!Θα μπορέσω ποτέ να δω τις Πλειάδες;

Θα μπορέσεις.Το Nightwatch έχει χάρτες κ τους αναλύει τόσο απλοϊκά που θα βρεις σίγουρα τον δρόμο εκεί ψηλά.Το στελάριουμ μπορεί να έχει χάρτη αλλά δεν εξηγεί τι κ πως.Πάρε λοιπόν με το καλό το βιβλίο κάτσε ένα δυο βράδια ν αναγνωρίσεις τους αστερισμους κ μετά με τα κιάλια σου βρες τους πρώτους εύκολους στόχους.Το κακό είναι πως βγαίνει η Σελήνη από εδώ κ πέρα οπότε μπορεί να αναβάλεις για λίγο τα ταξίδια σου.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
ariadne_ge αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια μιας και είσαι πατριώτισσα μπορούμε να βοηθήσουμε. Να έρθεις και σε παρατήρηση για να σου λυθούν περισσότερες απορίες. Για ότι χρειαστείς στείλε π.μ .
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ
Δημοσιεύτηκε

Θα μπορέσεις.Το Nightwatch έχει χάρτες κ τους αναλύει τόσο απλοϊκά που θα βρεις σίγουρα τον δρόμο εκεί ψηλά.Το στελάριουμ μπορεί να έχει χάρτη αλλά δεν εξηγεί τι κ πως.Πάρε λοιπόν με το καλό το βιβλίο κάτσε ένα δυο βράδια ν αναγνωρίσεις τους αστερισμους κ μετά με τα κιάλια σου βρες τους πρώτους εύκολους στόχους.Το κακό είναι πως βγαίνει η Σελήνη από εδώ κ πέρα οπότε μπορεί να αναβάλεις για λίγο τα ταξίδια σου.

Ναι ναι...!!!!χτες βρήκα την μικρη Αρκτο!(σπουδαια δουλεια ε;)Ακόμα και ένα παιδάκι του δημοτικού την ξέρει αλλα για μένα ήταν συναρπαστικο!!Φωναζα στις 1 η ώρα το βράδυ στο μπαλκόνι σαν την βουρλισμένη!!! :D

Τα κυάλια με βοήθησαν,δε μπορώ να πω...απλά ζαλίστηκα σε κάποια φαση :? σημασία έχει που προσανατολίστικα και πλέον με το βιβλίο που περιμένω να έρθει θα συνεχίσω την αναζήτηση..Βγαίνει η Σελήνη τώρα όπου να 'ναι ε;Ωραίααααααα! :)

Καλημέρα σας :)

Δημοσιεύτηκε

Αν ζαλίστηκες πρέπει να τα ρυθμίσεις στα δικά σου μάτια.

Ρύθμισε πρώτα την απόσταση των ματιών σου.

Μετά εστίασε μόνο το αριστερό μάτι από την κεντρική ροδέλα (το δεξί να το έχεις κλειστό)

Μετά ανάποδα, το δεξί μάτι από την ΔΕΞΙΑ ροδέλα πάνω στο προσοφθάλμιο,

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Μετά εστίασε μόνο το αριστερό μάτι από την κεντρική ροδέλα (το δεξί να το έχεις κλειστό)

Υπάρχει περιπτωση αυτο που λες να μη γίνεται στα κυάλια μου; :? εχει μόνο μια κεντρικη ροδελα ανάμεσα και τιποτ'αλλο...(δεν ειναι απο τους κινέζους!υπ'οψιν... :D ειναι ΝΙΚΟΝ)

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει περιπτωση αυτο που λες να μη γίνεται στα κυάλια μου; :? εχει μόνο μια κεντρικη ροδελα ανάμεσα και τιποτ'αλλο...(δεν ειναι απο τους κινέζους!υπ'οψιν... :D ειναι ΝΙΚΟΝ)

Αποκλείεται. Βάλε τα δάκτυλά σου στο δεξί προσοφθάλμιο και δοκίμασε περιστροφή σε διάφορα σημεία. Κάτι θα περιστρέφεται.

Λίγοι άνθρωποι έχουν ακριβώς ίδια όραση δεξιά- αριστερά. Γι αυτό όλα τα κιάλια έχουν αυτή την ρύθμιση.

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης