Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Εχει κανεις σας αυτο το διαγωνιο ->

http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/language/de/info/p4240_.html

Το αγορασα πριν κανενα μηνα, ειναι πολυ καλο ποιοτικο, απλα στην αρχη η υποδοχη του (εκει που κουμπωνει μεσα στο τηλεσκοπιο) ηταν σταθερη, δηλαδη βιδωνα τα βιδακια του τηλεσκοπιου και παραμενε ακινητη, τωρα εδω και καμια βδομαδα οταν γυρναω το τηλεσκοπιο σε πιο οριζοντια θεση, αντι να ξεβιδωσω τα βιδακια γυρναω απλα το διαγωνιο, το εχω ανοιξει μεσα να δω αν ξεκολησε ο σωληνας αλλα ειδα οτι ειναι πεπλατισμενες και οι δυο πλευρες για να μην φυγει , μαλλον η κατασκευη του ειναι ετσι φτιαγμενη για να μην βιδωνεις και ξεβιδωνεις συνεχεια (πολυ καλυτερα δηλαδη), απλα θα ηθελα να σιγουρευτο επειδη μου το ξεκινησε μετα απο δυο βδομαδες...

82758172.gif
  • 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιεύτηκε
Ωραια, να το ΘΕΣΩ λιγο διαφορετικα, υπαρχουν διαγωνια 2ιντσα που οταν τους βιδωνεις το λαιμο μεσο στο τηλεσκοπιο εξακολουθουν να γυρνανε για πιο ανετη παρατηρηση και για να μην ξεσφιγκεις συνεχεια ?
82758172.gif
Δημοσιεύτηκε
Ωραια, να το ΘΕΣΩ λιγο διαφορετικα, υπαρχουν διαγωνια 2ιντσα που οταν τους βιδωνεις το λαιμο μεσο στο τηλεσκοπιο εξακολουθουν να γυρνανε για πιο ανετη παρατηρηση και για να μην ξεσφιγκεις συνεχεια ?

Μάλλον το χάλασες...

Εγώ έχω δύο 2" και πάντα τα ξεσφίγγω για να τα γυρίσω. Πρέπει να πιάνουν τέλεια γιατί βάζω μεγάλο βάρος (Ethos 21mm και powermate 2x= 1,5kg).

Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
Δημοσιεύτηκε

...και μάλιστα έχουμε τα ίδια διαγώνια...

Δημοσιεύτηκε
Δεν ξερω οχι οτι δεν σε πιστευω, αλλα το εχω λυση και εχω δει μεσα στον στροβυλο του οτι εχει δυο ασφαλειες για τον συγκεκριμενο λογο δηλαδη να γυριζει, ειχα ρωτηση και αλλα δυο παιδια και μου ειπαν οτι γυριζουν μερικα διαγωνια που θεωρουνται καλα, τωρα και παλι εχω την αμφιβολια μου, διοτι το συγκεκριμενο χαρακτηριζεται και σαν deluce εκδοση.
82758172.gif
Δημοσιεύτηκε
Δεν ξερω οχι οτι δεν σε πιστευω, αλλα το εχω λυση και εχω δει μεσα στον στροβυλο του οτι εχει δυο ασφαλειες για τον συγκεκριμενο λογο δηλαδη να γυριζει, ειχα ρωτηση και αλλα δυο παιδια και μου ειπαν οτι γυριζουν μερικα διαγωνια που θεωρουνται καλα, τωρα και παλι εχω την αμφιβολια μου, διοτι το συγκεκριμενο χαρακτηριζεται και σαν deluce εκδοση.
82758172.gif
Δημοσιεύτηκε

πρεπει να εχει λασκαρει το 2'' nosepiece απο το σωμα του διαγωνιου.

Σφιξε το και στερεωσε το καλα!!!!!!!!!!με χρηση στερεωτικης κολλας για σπειρωματα, (ή λιγο μανό νυχιων.Σε αυτα τα λεπτα σπειρωματα ειναι ΟΚ).

Αν τα σπειρωματα εχουν κλωτσησει, ειναι θεμα χρονου να δεις κατι ακριβο, να περιστρεφεται, και να καταληγει στο εδαφος.....Εχω δει σε καλα διηλεκτρικα διαγωνια, DSLR ,naglers κλπ, να περιστρεφονται σαν..... προπελες λογω λασκαρισμενων 2'' χιτωνιων.

(Κολλα, σφιξιμο και ΟΚ για παντα αν ειναι απλα λασκαρισμενο.Αν ειναι κλοτσημενο, τοτε μονο κυανοακρυλικη κολλα,(αναλογα φυσικα με τον βαθμο βλαβης) χωρις καμια εγγυηση μακροβιοτητας)

Δημοσιεύτηκε
πρεπει να εχει λασκαρει το 2'' nosepiece απο το σωμα του διαγωνιου.

Σφιξε το και στερεωσε το καλα!!!!!!!!!!με χρηση στερεωτικης κολλας για σπειρωματα, (ή λιγο μανό νυχιων.Σε αυτα τα λεπτα σπειρωματα ειναι ΟΚ).

Αν τα σπειρωματα εχουν κλωτσησει, ειναι θεμα χρονου να δεις κατι ακριβο, να περιστρεφεται, και να καταληγει στο εδαφος.....Εχω δει σε καλα διηλεκτρικα διαγωνια, DSLR ,naglers κλπ, να περιστρεφονται σαν..... προπελες λογω λασκαρισμενων 2'' χιτωνιων.

(Κολλα, σφιξιμο και ΟΚ για παντα αν ειναι απλα λασκαρισμενο.Αν ειναι κλοτσημενο, τοτε μονο κυανοακρυλικη κολλα,(αναλογα φυσικα με τον βαθμο βλαβης) χωρις καμια εγγυηση μακροβιοτητας)

Μάλιστα...να τα έχω και εγώ υπόψη μου τα παραπάνω.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης