ourania Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2010 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2010 H Αστροπύλη Σερρών διοργανώνει Αστροβραδιά στις 7 Αυγούστου 2010 στο χωριό της Άνω Βροντούς . Παράλληλες εκδηλώσεις για την αστρονομία και το περιβάλλον θα λάβουν μέρος από τις 6 μέχρι και τις 8 Αυγούστου και θα καλυφθούν τα έξοδα διαμονής και διατροφής 30 νέων που θα προλάβουν να δηλώσουν συμμετοχή. Περισσότερα στο συνημμένο. Δείτε και εδώ. Νεων_v2-1.doc Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Mich Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2010 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2010 Στις 6 με 7 Αυγούστου θα γίνει η 4η Αστροβραδιά στην Άνω Βροντού των Σερρών. Στην εκδήλωση τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο Αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής. Μεταξύ των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης ο ΟΦΑ και η Αστροπύλη των Σερρών. Περισσότερα :http://sarotiko.blogspot.com/2010/08/6-7-4.html Orion Amateur Observatory LangadasGSO-ASTROTECH 16,Meade LXD 55 S/N 8,S/W ED 100, William Optics Zenith StarED 70/420,Guide Scope :Meade 70/600,TS Guide Finder 9x60,Celestron SkyMaster 15x70,Bresser 10x50, Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
ourania Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2010 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6, 2010 Από το ξενοδοχείο Ελπίδα .Οι μισοί έχουν ανέβει ήδη στο χωριό της Άνω Βροντούς.Είμαστε 4 παιδιά μόνο μέχρι στιγμής απ αυτούς που δήλωσαν συμμετοχή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να φιλοξενηθούν αρκετά άτομα ακόμα. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τηλεφωνήσει στην κυρία Κατερίνα Εμμανουηλίδου! Υπάρχει πολλή καλή διάθεση.Υπάρχουν και διάφορες προτάσεις για αστροβραδιές στο κοντινό μέλλον. Αύριο θα ναι μαζί μας ο κύριος Κριμιζής ο οποίος απ' ότι μας είπαν έρχεται κατευθείαν από ... Φινλανδία!Καλό βράδυ Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Constantinos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2010 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2010 Πολλές φορές στην καθημερινότητα μας συμβαίνουν γεγονότα, ικανά να μας εκτρέψουν από το ανιαρό γίγνεσθαι. Έτσι ένα πρωί …..απάντησα στο e-mail του Προέδρου του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας (Ο.Φ.Α.) :….Καλημέρα, αγαπητέ μου Αντώνη.Έλαβα το μήνυμά σου σχετικά με την επικείμενη εκδήλωση στην Άνω Βροντού, ενώ βρίσκομαι σε οικογενειακές διακοπές, στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής. Μετά από μια πολύ δύσκολη, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, περίοδο οικονομικής φύσεως, ύφεση, που επηρέασε ουσιαστικά τις δραστηριότητές μου, απολαμβάνω εξαιρετικές ηλιόλουστες ημέρες χαλάρωσης, αλλά και εκπληκτικές βραδιές, εδώ στο Ξενοδοχείο Αθώραμα, περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλους, με εξαιρετικό επίσης νυκτερινό ουρανό.Κάθε σούρουπο Δυτικά, αποκαλύπτεται πάνω από την Νήσο Αμμουλιανή ο τριγωνικός σχηματισμός των τριών πλανητών (Κρόνος, Άρης, Αφροδίτη.) στα εξαιρετικά χρώματα του ηλιοβασιλέματος και όποιος γνωρίζει, μπορεί να διακρίνει τον πλανήτη Ερμή, μέσα στο λυκόφως, χαμηλά στον ορίζοντα.Έχω μεταφέρει εδώ τον φορητό μου εξοπλισμό, (Ισημερινή στήριξη LXD55, Conus Newton 114, f/8, Διοπτρικό ED80 f/6, Qguider CCD κάμερα, 350D canon με φακούς 200χιλ f/2,8, 35-80χιλ f/4,5, έχω γρήγορο σχετικά Internet, (1mbps), και όπως διαισθάνεσαι δεν πρόκειται να το κουνήσω ρούπι από εδώ. Επειδή γνωρίζεις την βαθιά εκτίμηση που τρέφω, για σένα, επιζητώ την κατανόησή σου, δια μέσω της αμοιβαιότητας των συναισθημάτων που μας δια πνέουν, στα θέματα των υποχρεώσεών μου που αφορούν την συμμετοχή μου στα θέματα του Ομίλου μας.Σου εύχομαι καλή δύναμη, εκ του ασφαλούς θα πεις, βεβαίως, μια που τα έχω φορτώσει όλα στον Κόκκορα ή μάλλον στον Αντώνη Ίτσιο τον πιο αξιόπιστο Πρόεδρο κάθε περιόδου, και στην ασφάλεια που ο χαρακτήρας του αποπνέει!!!Με ιδιαίτερη εκτίμηση εκ βάθους καρδίας αληθινή!!!!!! (ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ!!!!!) Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος.Υστερόγραφο.: Πριν έρθω εδώ, πήγα στο χωριό, στους γονείς μου και βεβαίως στο Α.Σ.Π.Ρ.Ο.Σ. όπου η έρευνα κομητών συνεχίζεται εντατικά, μια που η διαδικασία της έρευνας, όπως το αγώι..... ΞΥΠΝΑΕΙ τον αγωγιάτη!!! Κάθε ημέρα και πιο αποτελεσματικός!!! Constantinoshttp://asprosobservatory.blogspot.comΚαι η απάντηση…..Antonis Itsios to "Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης Α.Σ.Π.Ρ.Ο.Σ." constantaspros@gmail.com 1 Αυγ.Αυτό που ξέρω αγαπητέ φίλε είναι ότι έχω εκτεθεί στους διοργανωτές. Είμαι αναγκασμένος να δηλώσω αδυναμία - ενώ έχουν αναγγείλει την παρουσία μας - ή να παρευρεθώ μόνος μου, ότι και αν σημαίνει αυτό.Οφείλω να ομολογήσω πως είναι από τις στιγμές που αισθάνομαι πολύ μόνος.Χαίρομαι πάντως που περνάτε καλά και εύχομαι έτσι να ολοκληρώσετε τις διακοπές σας! Κάνε καμιά παρατήρηση και για μένα!Φιλιά στην οικογένειά σου!ΑντώνηςΟπότε «τα μάζεψα τα πράγματα», ΔΙΑΚΟΠΗ διακοπών!!!! και αναχωρήσαμε άρον-άρον οικογενειακώς για Άνω Βροντού για 4η συνεχή χρονιά.Βέβαια, επειδή, μέλη του Ο.Φ.Α. Θεσσαλονίκης, αποδέκτες των e-mails, που είναι και μέλη του ASTROVOX επίσης, ανταποκρίθηκαν παρομοίως, ενώ άλλοι όχι, λόγω σοβαροτέρων υποχρεώσεων, βρέθηκα πάλι εν μέσω φίλων ερασιτεχνών αστρονόμων και τηλεσκοπίων όλων των τύπων, ( ο Καλλίας, ο Γιώργος και ο άλλος Γιώργος, ο Αντώνης και εγώ ο Κωνσταντίνος), ( Αποχρωματικό διοπτρικό, Dopsonian, Newton, RC, SG, κιάλια, CCD, φωτογραφικές Digital SLR, και Lap-tops.) Όλα τα καλούδια!!!!!...εκεί ψηλά στα 1100 μέτρα, στην Άνω Βροντού!!!.Ο καιρός ιδανικός, ο ουρανός καταπληκτικός, και επειδή γνωστοποιήθηκε η κινητοποίηση μας, έσπευσαν να συνδράμουν την εξόρμησή μας, με την συμμετοχή τους, άρον-άρον από την Φιλανδία ο Ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής, http://el.wikipedia.org/wiki/Σταμάτης_Κριμιζής, ο καθηγητής Αστρονομίας Ιωάννης Σειραδάκης, http://www.physics.auth.gr/people/11, από το Νησί του Πάσχα όπου είχε πάει για την ολική έκλειψη Ηλίου, ο Επικ. Καθηγητής Βασίλης Χαρμανδάρης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης http://www.physics.uoc.gr/faculty/charmandaris.php , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Βροντούς, οι αρχές του Νομού Σερρών και άλλοι φορείς όπως, www. astropyli.com http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs331.ash1/28695_436057184358_319282874358_5662651_5598328_n.jpg κτλ., όπως καταλάβατε σωστά!!! στο τέλος αστειεύομαι!! Επίσης πρέπει να σημειώσω ότι ο Ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής παραχώρησε συνέντευξη την επόμενη ημέρα στο ξενοδοχείο Ελπίδα Σερρών, παρουσία των υπολοίπων συμμετεχόντων, προς τους νέους και νέες μαθητές και φοιτητές που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Και για να μην συνεχίσω την πολυλογία παραθέτω φωτογραφίες ( Χίλιες Λέξεις είναι άλλωστε η κάθε μία ) Από την συνέντευξη της Κυριακής προς τους νέους και νέες. Ο Γιώργος επί του έργου με Dopsonian και Leiser Pointer. Ο Αντώνης μέσα στα τηλεσκόπια, δεν πιστεύω να νιώθει μόνος; Ο Καλλίας ως αστροφωτογράφος Απονομή αναμνηστικών από τον Πρόεδρο του Ο.Φ.Α. Συμμετείχε και ο Αποσπερίτης στην Εκδήλωση Μια ματιά στην Αφροδίτη με τα κιάλια του Αντώνη Από αριστερά, ο Καλλίας, ο Αντώνης, ο Γιώργος, ο άλλος Γιώργος και δεξιά ο Κωνσταντίνος Οι προστρέξαντες Ο χώρος της εκδήλωσης και της Αστροβραδιάς Η προσέλευση του κοινού, κατέκλυσε τις θέσεις, πολλοί παρακολουθούσαν όρθιοι. Ενδιαφέρουσα και η προσέλευση του κόσμου, σ' αυτή την ακριτική περιοχή. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Constantinoshttp://asprosobservatory.blogspot.com/Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Constantinos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2010 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 9, 2010 Παρακαλώ, όποιοι και όποιες παραβρέθηκαν στην συνέντευξη του Ακαδημαϊκού Σταμάτη Κριμιζή στο Ξενοδοχείο ΕΛΠΙΔΑ Σερρών και επιθυμούν φωτογραφικό υλικό να επικοινωνήσουν με Προσωπικό Μήνυμα (πμ.) Constantinoshttp://asprosobservatory.blogspot.com/Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Alexander Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2010 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2010 Πράγματι και για μας τους μαθητές & φοιτητές όλα ξεκίνησαν με ένα e-mail .Ευχαριστούμε την Αστροπύλη Σερρών .Κ. Κωνσταντίνε , εύχομαι καλές ανακαλύψεις !Και όπως είπατε 1 εικόνα = 1000 λέξεις ... Μια γενική άποψη του χώρου Μετά την συζήτηση του κ.Κριμιζή με τους νέους Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Makis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2010 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 10, 2010 Κρίμα που δεν μπόρεσα να έρθω.Η αλήθεια είναι ότι το'χα εντελώς ξεχάσει.Όπως και να'χει,πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές!!!! Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ) Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
DEEPSKY Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2010 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2010 Μερικά στηγμιότυπα και απο εμένα M 27 Ξημέρωσε.. Ο Κώστας εν δράση... Ολα έτοιμα. Η ανθρώπινη σκέψη αυτοσυνείδηση του σύμπαντος?WE ARE ALL STARDUST...http://kallias.wix.com/kiastrophotography Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Constantinos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2010 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2010 Τα συγχαρητήρια ανήκουν κατά κύριο λόγο στην εξαιρετική Κα Κατερίνα Εμμανουηλίδου, ψυχή και πνεύμα της διοργάνωσης, αλλά και σε όλους τους συνεργάτες της εκδήλωσης, γιατί κανείς μόνος, δεν ανταπεξέρχεται τέτοιες δυσκολίες!!! Εξαιρετική και η φιλοξενεία στο Ξενοδοχείο Ελπίδα, για του λόγου το αληθές, μερικές ακόμη φωτογραφίες!!! Κτηριακές εγκαταστάσεις Εξαιρετικές!!! Και η κρεβατοκάμαρα επάνω εξαιρετικής άνεσης, την αξιοποίησα στο έπακρον την Κυριακή!!! Η Βασιλική πέρασε βασιλικό Σ/Κ!! Ο χώρος της πισίνας!!! Constantinoshttp://asprosobservatory.blogspot.com/Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
ourania Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2010 Συγγραφέας Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2010 Να ευχαριστήσουμε και τον Ο.Φ.Α που ήταν η ψυχή της βραδιάς και τους ραδιοερασιτέχνες από Σέρρες που μπρίζωσαν μερικούς από μας να μάθουμε 5 πράγματα. Το πιο ωραίο σε κάτι τέτοιες εκδηλώσεις είναι που γνωρίζεις άτομα με ενδιαφέροντα και σε κάνουν να γίνεσαι καλύτερος. Ωραίες φωτογραφίες! Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Constantinos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2010 Μοιραστείτε Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 11, 2010 Θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης, απο τα δείγματα αστροφωτογραφιών, παραπάνω, οτι και ο Καλλίας (Deep Sky ) έκανε εξαιρετική δουλειά!! Μπράβο Καλλία, κάνεις περήφανο τον Ο. Φ. Α. με την παρουσία σου Constantinoshttp://asprosobservatory.blogspot.com/Το σύμπαν της τέχνης & οι τέχνες τ’ ουρανού Σύνδεσμος για σχόλιο Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα