Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Καθώς απέκτησα πρόσφατα το Skywatcher Dobsonian 8" λειτουργώντας το με απασχόλησε η σκληρή του κίνηση κατα αζιμούθιο.Έσφιξα, ξέσφιξα το παξιμάδι της βάσης...την μία πολύ σκληρή κίνηση, την άλλη αστάθεια.

Βρήκα κάποιες λύσεις στο διαδίκτυο και απο links που υπάρχουν στο forum που αγγίζουν τα όρια της μετατροπής-κατασκεύης και καθώς σκεφτόμουν τι να κάνω η ιδέα κρυβόταν στο πρώτο ραφάκι της εργαλειοθήκης μου!

Με λίγα λόγια ταινία Teflon!

Σκέφτηκα λοιπόν να τυλίξω όλες τις ροδέλες της βάσης (2 σιδερένιες, 1 πλαστική) με την ταινία Teflon

για να ελαχιστοποιήσω την τριβή.Έλυσα την βάση τύλιξα τις ροδέλες, έδεσα την βάση και έτοιμο.

’Εχει την καλύτερη και ομαλότερη κίνηση που είχε ποτέ!

Δέν γνωρίζω αν πωλούνται ροδέλες απο παρόμοιο υλικό ώστε να ελαχιστοποιεί την τριβή και δεν έτυχε να ρώτησω, αν υπάρχουν το αποτέλεσμα ίσως είναι και καλύτερο.

Προς το παρών η ταινία Teflon δεν δείχνει καμία αλλοίωση και η παρέμβαση είναι τόσο απλή που αν

χρειαστεί ξανά γίνεται μεσα σε 5 λεπτά.

1900768155_endiameshrodela.jpg.4795692e484faf0f1e4ce65bd11c7963.jpg

rodela2.thumb.jpg.47079d754e40294fb2ac5acf83d055a7.jpg

rodela1.jpg.7957f722e3c77beeb3c435d288043d49.jpg

1884285927_teflonrodela.jpg.f518efb7f994e032db6786f6ab701a2d.jpg

Άστρα μη με μαλώνετε που τραγουδώ τη νύχτα...
Δημοσιεύτηκε
Υπάρχουν αν θέλεις μικρές ροδελίτσες τεφλόν αντί για μεταλλικές,αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι αποτελεσματικές.Εγώ πάντως,όπως είπε και ο papg χρησιμοποιώ σπρέι σιλικόνης.
Έλληνες αεί παίδές εστε, γέρων δε Έλλην ουκ έστιν.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης