Jump to content

Bebylos

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Bebylos

  • Γενέθλια 12/24/1983

του/της Bebylos Επιτεύγματα

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Αν ενδιαφέρεσαι για Dobson 8" ρίξε μια ματία στην αγγελία μου http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=16224 . Θεωρώ πως είναι ενα πλήρες πακέτο για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί.
  2. Πουλήθηκε. Ευχαριστώ πολύ.
  3. Ο επικρατής μου οφθαλμός είναι ο δεξιός, ίδιος με τον οφθαλμό παρατήρησης. Όσο για πόδια και τα 2 τα λειτουργώ το ίδιο.
  4. Bebylos

    Deep sky απο την πολη

    Μου θυμίσατε την πρώτη μου παρατήρηση με το Dob 8" περίμενα πως και πως να έρθει το σκοτάδι ώστε να βγάλω το τηλεσκόπιο στο μπαλκόνι μου με το stellarium έτοιμο για καθοδήγηση και παρά την υπερβολική φωτορύπανση που υπήρχε (μένω κοντά στο χατζηκυριάκειο 5ο όροφο και θαυμάζω την σπατάλη ενέργειας που γίνεται κάθε βράδυ στον Ο.Λ.Π.)είδα το m57 να αχνοφένεται και ενθουσιάστηκα τοσο πολύ που το παρατηρούσα για μισή ώρα! Δημήτρη εγω παρατηρώ κυρίως απο πειραιά και απο ξυλόκαστρο, απο τον πειραιά είναι όντος πρόκληση αλλα λίγο το μαύρο βελούδο στο τηλεσκόπιο, λίγο τα παραπετάσματα για ασπίδες απο το φώς μου δίνουν την όρεξη να εξακολουθώ να ρίχνω ματίες στον ουρανό της πόλης μας.
  5. 1. Με το δεξί 2. Όχι 3. Δεξιόχειρ 4. Με το αριστερό χέρι μπορώ να πω οτι είμαι εώς και αδέξιος, τα πάω πολύ καλά και με τα δύο μου πόδια 5. Προτιμώ να έχω τον αλλόν δεξιά μου για παράδειγμα στο περπάτημα, στο κρεβάτι δεν προτιμώ κάποια πλευρά αλλα βολέυομαι να κοιτάζω προς τα δεξιά 6. Αυτιού 7. Πληροφόρικη αλλα διατηρώ κατάστημα εσωρούχων 8. Ναι 9. Κλειστό Περιμένω την διάγνωση!
  6. Παρακαλώ Δημήτρη!Ο φακός ήταν όντως σαν καινούργιος και η πρώτη μου εμπειρία με ζοομ φακό ήταν απολαυστικότατη!
  7. Έχω μυωπία απο 15 ετών 0.75 βαθμό στο αριστερό και 1 βαθμό στο δεξιό μάτι. Φοράω γυαλιά στην οδήγηση, τηλεόραση και όποτε θέλω να δω κατι καθαρά σε μεγάλη απόσταση. Στην παρατήρηση με το Νευτώνιο τηλεσκόπιο μου χρησιμοποιώ τα γυαλιά όποτε κοιτάζω τον ουρανό ή μέσα απο τον ερευνητή, η οπτική μου μέσα απο το προσοφθάλμιο με ή χωρίς γυαλία παραμένει ίδια όμως προτιμώ να βυθίζω τον οφθαλμό μου στην ζεστασία του χωρίς τα γυαλιά.
  8. ’Εχει μήπως κανείς Ipad και το έχει μετατρέψει σε αστρονομικό εργαλείο; Π.χ χάρτες ή καποιό software πλανηταρίου ή κάποια άλλη ιδέα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατα την διάρκεια παρατηρήσης;
  9. Bebylos

    Απόσταση Γης-Σελήνης

    Δεν κρατήθηκα...μου πηρε μόλις 5 δευτερόλεπτα.
  10. Bebylos

    Πόσα τηλεσκόπια έχετε;

    Skywatcher Dob 8 ένα και μοναδικό! (κάνει και ρίμα)
  11. Διαχειριστής του forum αναφέρθηκε με τα παρακάτω. <<< Από αυτά που κατάλαβα, πριν τρία χρόνια ο Άγγελος είχε επεξεργαστεί μερικές φωτογραφίες τρίτων για να τις κάνει 3D (μεταξύ των οποίων και μία του Hubble). Μαζί με αυτές, όμως, ανέβασε και τη φωτό αυτή της Σελήνης (από το APOD) η οποία δεν ήταν δική του ούτε ως φωτογραφία ούτε ως 3D επεξεργασία αλλά δεν το έγραψε και αυτό είναι φάουλ. Από αυτά που μου εξήγησε, έβγαλα το συμπέρασμα πως o Άγγελος δεν είχε πρόθεση να εξαπατήσει, αλλά έδειξε αμέλεια στο να δώσει τις απαραίτητες λεπτομέρειες και στο να διευκρινίσει σε ποιες φωτό έκανε τη 3D επεξεργασία και σε ποιες όχι, πιθανώς γιατί εκείνη την εποχή δεν είχε ιδέα τι παίζει περί copyright ή πως ακριβώς λειτουργεί το astrovox κτλ. Γι'αυτό και νομίζω ότι πρόκειται για διαφορετική περίπτωση από κακοπροαίρετες πράξεις που έχουμε δει στο παρελθόν. >>> Εγώ κατάλαβα οτι πρόκειται για απλή αμέλεια καί άγνοια. Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε που λέει και το λαικό άσμα. Αντιθέτως δεν θέλω να σκεφτώ καν την σκοπιμότητα-δολιότητα ως προς την δημόσια έκθεση απο την στιγμή που το forum δίνει την δυνατότητα για προσωπική επικοινωνία για να δείς την άποψη αυτού που ετοιμάζεσαι να κατηγορήσεις ώστε να του αφήσεις περιθώρια να διορθώση το σφάλμα του που στην ουσία μπορεί να είναι απλά απο αμέλεια. Η πανουργία και η δολιότητα είναι τέκνα της ανικανότητας-Renan Ernest Γάλλος ιστορικός και φιλόλογος.(copyright)
  12. Παρατήρησα οτι μετα απο την εμφάνιση του "αντικειμένου" στο 4ο frame στο 5ο και 6ο frame στα μεγαλύτερα άστρα υπάρχει δεξιά απο το κάθενα ένα επιπλέον μικρότερο φωτεινό "αντικείμενο" το οποίο μετατοπίζετε προς το κέντρο αυτών.(ελπίζω να το περιέγραψα καλά) Απλή αναφορά κάνω μήπως δεν έχει παρατηρηθεί, δεν έχω ασχοληθεί με την φωτογράφιση.
  13. Ωραία ιστορία, εύχομαι η επόμενη εβδομάδα να κάνει τα χατίρια όλων μας! Μένω στον 5ο όροφο κοντά στο Χατζηκυριάκειο και παρατηρώ συνήθως απο ανατολικό μπαλκόνι αλλα τώρα τελευταία τα φώτα απο τον Ο.Λ.Π. πολλαπλασιάζονται και οι βραδιές μου είναι απογοητευτικές τόσο που παρακαλάω να έρθουν κρουαζιερόπλοια να κρύψουν τις λάμπες!(είπα και εγώ τον πόνο μου μιας και βρήκα γείτονες!)
  14. Ευχαριστώ, τουλάχιστον να μην αυταπατώμαι πάω για συνέχιση της παρατήρησης να καταλάβω τι είναι αυτό.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης