alkouras Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2010 Καλησπέρα, Ξέρει κανείς (μίας και εγώ είμαι αρχάριος) αν αυτό το τηλεσκόπιο αξίζει? Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2010 απ'οτι βλεπω ειναι κοντινο σχεδιο του 114/1000 της skywatcher, μαλλον θα εχει barlow στον εστιαστη για να ανεβασει το f γαιτι το μηκος του σωληνα ειναι 500mm ενω το f ειναι 1000, επισης απ'οτι ειδα δεν κατασκευαζεται πια, κατα την αποψη μου παρολο που ειναι celestron και τα οπτικα θα ειναι καλα δεν θα το αγοραζα μιας και η τιμη του που θα ειναι γυρω στα 300 ευρω θα τα ξοδευα για ενα dob edit σαν χαρακτηριστικα ειναι καλο για εισαγωγη στην αστρονομια και μετα την παροδο των ετων σαν ενα grab n go τηλεσκοπιο οπως εχω κανει με το δικο μου αλλα τιποτα παραπανω Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
alkouras Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2010 Βασικά το συγκεκριμένο το βρίσκω στα 150e, για αρχή θα ήθελα να ξεκινήσω με κατι τέτοιο ή ένα διοπτρικό που έχω βρεί 80/900. Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.
kookoo_gr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2010 παρολο που εινα φθηνα δεν θα μπορεσεις να δεις πολλα γιατι εχουν μικρη διαμετρο και ειδικα απο περιοχες με φωτορυπανση θα περιοριστεις στους πλανητες και τα φωτεινοτερα νεφελωματα οπως του οριωνα αλλα και παλι η φωτεινοτητα τους θα ειναι περιορισμενη. καλο ειναι να περιμενεις να μαζεψεις περισσοτερα λεφτα και να πας στο ντομπ 8΄΄ που θεωρειται πια το κατεξοχην εισαγωγικο τηλεσκοπιο απο τους ελληνες εραστιτεχνες αστρονομους Φιλικά Κώστας http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/
alkouras Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 8, 2010 Φίλε Κώστα σε ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες.Εχω λυσάξει πάντως να δώ τον ουρανό απο κοντά,μπορεί άμα βρω χρόνο το Σάββατο να έρθω Πάρνωνα. Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.
giorgosgr Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2010 Νευτώνιο 6" f/8, βάση EQ3 και πάνω προσοφθάλμιοι 25 και 12 με πεδίο 60 μοίρες, barlow 3x ΟΧΙ dob OXI "goto". Period! ΥΓ ναι να θυσιάσεις δυο ίντσες για να πάρεις ισημερινό τηλεσκόπιο και ναι να είναι f/8 και όχι f/5. Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2010 Με συγχωρείτε, λάθος! Προοριζόταν για την Γκαλερί. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
alkouras Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2010 Εγω λέω να αρχίσω με ένα διοπτρικό 80/900 σε eq βάση και σιγά σιγά να μαζέψω money για κάτι καλύτερο, θα μου μείνει και σαν οδηγητικό μετά. Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2010 Εγω λέω να αρχίσω με ένα διοπτρικό 80/900 σε eq βάση και σιγά σιγά να μαζέψω money για κάτι καλύτερο, θα μου μείνει και σαν οδηγητικό μετά. Επειδή δεν αξίζει να δώσεις πολλά χρήματα για ένα καινούριο τέτοιο τηλεσκόπιο, σκέψου το 70/700 της Lidl που θα το βρείς στις μικρές αγγελίες στα 50-60 ευρώ.Ψάξε το λίγο.Αλλιώς, με λίγα παραπάνω (200 ευρώ) παίρνεις καινούριο ένα ωραίο 5'' (130mm) Skywatcher Heritage Minidob με σταθερότατη βάση και γύρω στα 250 ένα κλασσικό 6'' Skywatcher Dobson καινούριο ή μεταχειρισμένο 8΄΄ Skywatcher Dobson. Όλα αυτά τα χρησιμοποιείς άμεσα και τα βάζεις αύριο και σε μια EQ3 ή EQ5. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα