Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Έχω ένα 6ιντσο νευτώνιο Celestron f/5 σε σχετικά οριακή για φωτογράφηση στήριξη (CG4). O προσανατολισμός μου είναι φωτογραφικός (κυρίως πλανητική φωτογράφηση) χωρίς να αποκλείεται η παρατήρηση. Για το επόμενο βήμα μου έχω κατά νου τρία τηλεσκόπια και ενός είδους στήριξη: α) διοπτρικό αποχρωματικό μέχρι 1500€, β) 9,25 in καταδιοπτρικό S/C επίσης μέχρι 1500€, γ) mak/cassegrain 6in ή 180mm στα ίδια επίπεδα τιμής. Όσο για τη στήριξη προσανατολίζομαι σε όσο πιο ποιοτική και στιβαρή ρομποτική μπορώ να αγοράσω με 1500€ επίσης . Παρατηρώ και φωτογραφίζω κυρίως στο φωτορρυπασμένο ουρανό της Θεσσαλονίκης. Να παραμείνω στον εξοπλισμό που ήδη έχω με προσθήκη Barlow ή Powermate συν αναβάθμιση της στήριξής μου σε ρομποτική ή να προχωρήσω σε κάποιον συνδυασμό τηλεσκοπίου στήριξης από τα παραπάνω? Στη δεύτερη περίπτωση ποιός είναι ο πιο πλεονεκτικός συνδυασμός? Ακόμη αν και γνωρίζω τα συν και πλην κάθε τύπου τηλεσκοπίου που έχω στο στόχαστρο, θα ήθελα να μου πει κάποιος αν και πόσο η μειωμένη διάμετρος ενό αποχρωματικού διοπτρικού αντισταθμίζεται από την κεντρική παρεμπόδιση των κατοπτρικών/καταδιοπτρικών και αν όχι ποια διαφορά μπορεί να δεί κάποιος στην πράξη όσον αφορά την πλανητική φωτογραφία (γιατί από όσα έχω δει μέχρι τώρα στο βαθύ ουρανό κυριαρχούν τα αποχρωματικά).
Ὁ μὲν βίος βραχύς, ἡ δὲ τέχνη μακρή, ὁ δὲ καιρὸς ὀξύς, ἡ δὲ πεῖρα σφαλερή, ἡ δὲ κρίσις χαλεπή

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης