Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας , έπειτα από ενασχόληση με τα κυάλια ήρθε ο καιρός να πάρω και το πρώτο μου τηλεσκόπιο.

 

Θα χτυπήσω το dob 8" από το πλανητάριο το οποίο λέει ότι περιλαμβάνει και προσοφθάλμιους

 

super plossl 25mm(40x) και super plossl 10mm(100x).

 

Ήθελα να ρωτήσω αν και με έναν barlow 2x είμαι καλυμμένος όσον αφορά τους προσοφθάλμιους για τις παρατηρήσεις μου.Με τον barlow δηλ αν έχω καταλάβει καλά θα έχω και μεγεθύνσεις 80χ και 200χ με τα ίδια προσοφθάλμια.

 

Οπότε , επειδή το τηλεσκόπιο σηκώνει μέχρι και 400χ μπορώ να πάρω ακόμη έναν προσοφθάλμιο 3mm (δεδομένου ότι έχω 1200mm εστιακή απόσταση) αλλά δεν επείγει,έτσι?

 

Επίσης ,λέω να πάρω και το laser για την ευθυγράμισση.

 

Ευχαριστώ πολύ !

Δημοσιεύτηκε
Φίλε μου πάρε ένα τηλ πρώτα το πλανητάριο και ρώτα ποιους προσοφθάλμιους περιλαμβάνει,γιατι πριν κανα μήνα που το πήρα είχε μόνο ενα των 28mm (φ50.8),ο εστιαστής είναι 2" πλέον και συμπεριλαμβάνει και αντάπτορα για προσοφθάλμια 1.25" 8)
Έλληνες αεί παίδές εστε, γέρων δε Έλλην ουκ έστιν.
Δημοσιεύτηκε

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις.

 

Καταλήγω μάλλον στα hyperion 13mm και SWA 38mm

 

Στη συσκευασία περιλαμβάνεται τελικά ένα προσοφθάλμιο των 28mm,2" της skywatcher

Δημοσιεύτηκε
Παντως , μην κυνηγας πολυ μεγαλες μεγενθυνσεις.. και με 100, 120 μια χαρα εισαι. για βαθυ ουρανο και πολυ ειναι κατα τη γνωμη μου.. Το ζητουμενο ειναι ενας καθαρος και κατασκοτεινος ουρανος.
Δημοσιεύτηκε

Ναι,συμφωνώ,δεν τρελαίνομαι για μεγεθύνσεις.

 

Απλά τώρα το σκέφτομαι επειδή βγαίνει λίγο ακριβά ,μήπως να πάρω ένα από τα 2 προσοφθάλμια.

Μάλλον κλίνω προς το SWA38mm ,καμιά ιδέα?

Δημοσιεύτηκε
38mm??Γιατί να πάρεις ένα τέτοιο προσοφθάλμιο?Είναι η τελευταία μεγέθυνση που θα χρειαστείς.Καλύτερα κάτι στα 8 ή 7mm.Πολύ σωστά ο 13 mm αλλά καλύτερα να πάρεις Vixen LVW κ όχι hyperion.Ξέρω πως είναι ακριβότερος αλλά η Aktis τους έχει τώρα σε προσφορά όπως κ το τηλεσκόπιο που θέλεις να πάρεις.Μην συμβιβαστείς σε κάτι λιγότερο απ τους Vixen ακόμη κ αν χρειαστεί να περιμένεις λίγο μέχρι να συγκεντρώσεις τα χρήματα ή να πάρεις ένα προσοφθάλμιο αρχικά.
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

Ok ,τελικά πήρα το hyperion 13mm προς το παρόν ,αργότερα βλέπουμε...

 

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές

 

Άντε να δούμε πότε θα το κρατήσουμε στα χεράκια μας..

Δημοσιεύτηκε

Αν και το θέμα έχει ολοκληρωθεί, απλά θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για ένα προσοφθάλμιο.

Ακούει στο όνομα Vixen LVW, LANTHANUM 8mm.

 

Στην πρώτη μου επαφή με το νέο μου πλέον απόκτημα έμεινα άφωνος! Είπα από μέσα μου πάνω από 10 φορές " Ο Χριστός και η Παναγία" - "Αυτό είναι χειρομβοβίδα". Δεν είχα φανταστεί -καθότι νέος- ότι οι LVW είναι τόσο, μα τόσο τεράστιοι.

Αυτό όμως που με εντυπωσίασε περισσότερο από όλα είναι η φανταστική εικόνα που μου έδωσε σε συνάρτηση με το δυνατό eye relief. Ναι...... το βράδυ που έκανα την πρώτη δοκίμη ελεγά και πάλι, αλλά πλέον φωναχτά... " Ο Χριστός και η Παναγία". Μάλλον πρέπει να με άκουσαν και οι γείτονες γιατί με κοίταζαν καλά-καλά.

 

Παναγιώτη και Θέμη......

Να ξέρετε ότι πλέον έχετε έναν ακόμα ένθερμο φίλο & υποστηρικτή της σειράς LVW της Vixen.

Με εκτίμηση

Άρης

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης