ggeo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2010 Γειά σας , έπειτα από ενασχόληση με τα κυάλια ήρθε ο καιρός να πάρω και το πρώτο μου τηλεσκόπιο. Θα χτυπήσω το dob 8" από το πλανητάριο το οποίο λέει ότι περιλαμβάνει και προσοφθάλμιους super plossl 25mm(40x) και super plossl 10mm(100x). Ήθελα να ρωτήσω αν και με έναν barlow 2x είμαι καλυμμένος όσον αφορά τους προσοφθάλμιους για τις παρατηρήσεις μου.Με τον barlow δηλ αν έχω καταλάβει καλά θα έχω και μεγεθύνσεις 80χ και 200χ με τα ίδια προσοφθάλμια. Οπότε , επειδή το τηλεσκόπιο σηκώνει μέχρι και 400χ μπορώ να πάρω ακόμη έναν προσοφθάλμιο 3mm (δεδομένου ότι έχω 1200mm εστιακή απόσταση) αλλά δεν επείγει,έτσι? Επίσης ,λέω να πάρω και το laser για την ευθυγράμισση. Ευχαριστώ πολύ !
efxar1sto Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2010 http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=11900ριξε μια ματια...
george_clima Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2010 Φίλε μου πάρε ένα τηλ πρώτα το πλανητάριο και ρώτα ποιους προσοφθάλμιους περιλαμβάνει,γιατι πριν κανα μήνα που το πήρα είχε μόνο ενα των 28mm (φ50.,ο εστιαστής είναι 2" πλέον και συμπεριλαμβάνει και αντάπτορα για προσοφθάλμια 1.25" Έλληνες αεί παίδές εστε, γέρων δε Έλλην ουκ έστιν.
ggeo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2010 Eυχαριστώ για τις απαντήσεις. Καταλήγω μάλλον στα hyperion 13mm και SWA 38mm Στη συσκευασία περιλαμβάνεται τελικά ένα προσοφθάλμιο των 28mm,2" της skywatcher
aristotelis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2010 Παντως , μην κυνηγας πολυ μεγαλες μεγενθυνσεις.. και με 100, 120 μια χαρα εισαι. για βαθυ ουρανο και πολυ ειναι κατα τη γνωμη μου.. Το ζητουμενο ειναι ενας καθαρος και κατασκοτεινος ουρανος.
ggeo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2010 Ναι,συμφωνώ,δεν τρελαίνομαι για μεγεθύνσεις. Απλά τώρα το σκέφτομαι επειδή βγαίνει λίγο ακριβά ,μήπως να πάρω ένα από τα 2 προσοφθάλμια.Μάλλον κλίνω προς το SWA38mm ,καμιά ιδέα?
filiatra Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2010 38mm??Γιατί να πάρεις ένα τέτοιο προσοφθάλμιο?Είναι η τελευταία μεγέθυνση που θα χρειαστείς.Καλύτερα κάτι στα 8 ή 7mm.Πολύ σωστά ο 13 mm αλλά καλύτερα να πάρεις Vixen LVW κ όχι hyperion.Ξέρω πως είναι ακριβότερος αλλά η Aktis τους έχει τώρα σε προσφορά όπως κ το τηλεσκόπιο που θέλεις να πάρεις.Μην συμβιβαστείς σε κάτι λιγότερο απ τους Vixen ακόμη κ αν χρειαστεί να περιμένεις λίγο μέχρι να συγκεντρώσεις τα χρήματα ή να πάρεις ένα προσοφθάλμιο αρχικά. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
aristotelis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2010 Εμενα η επομενη αγορα μου μετα το 8αρι ντομπ ηταν το Hyperion zoom 24-8mm. Μετα ηρθαν τα φιλτρα, barlow κτλ.
ggeo Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2010 Ok ,τελικά πήρα το hyperion 13mm προς το παρόν ,αργότερα βλέπουμε... Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές Άντε να δούμε πότε θα το κρατήσουμε στα χεράκια μας..
aagios Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2010 Αν και το θέμα έχει ολοκληρωθεί, απλά θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για ένα προσοφθάλμιο.Ακούει στο όνομα Vixen LVW, LANTHANUM 8mm. Στην πρώτη μου επαφή με το νέο μου πλέον απόκτημα έμεινα άφωνος! Είπα από μέσα μου πάνω από 10 φορές " Ο Χριστός και η Παναγία" - "Αυτό είναι χειρομβοβίδα". Δεν είχα φανταστεί -καθότι νέος- ότι οι LVW είναι τόσο, μα τόσο τεράστιοι. Αυτό όμως που με εντυπωσίασε περισσότερο από όλα είναι η φανταστική εικόνα που μου έδωσε σε συνάρτηση με το δυνατό eye relief. Ναι...... το βράδυ που έκανα την πρώτη δοκίμη ελεγά και πάλι, αλλά πλέον φωναχτά... " Ο Χριστός και η Παναγία". Μάλλον πρέπει να με άκουσαν και οι γείτονες γιατί με κοίταζαν καλά-καλά. Παναγιώτη και Θέμη......Να ξέρετε ότι πλέον έχετε έναν ακόμα ένθερμο φίλο & υποστηρικτή της σειράς LVW της Vixen. Με εκτίμησηΆρης
aagios Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2010 Ααα....Να προσθέσω και ένα review..... Σίγουρα οι παλιοί το γνωρίζουν! LVW Review.pdfHigh Power Eyepieces Review Με εκτίμησηΆρης
filiatra Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5, 2010 Οντως ο 8mm είναι πολύ καλός προσοφθάλμιος.Οπως ο 13 κ ο 22mm της σειράς. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα