blackholesun Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2010 Εγω ειμαι κατα και δεν συμφωνω με την παραπανω αγορα σου.Πρωτον φιλε μου με 250 ευρω μπορεις να παρεις 8ιντσες και οχι 3 και 4 Δευτερον με το ρομποτικο,ιδιος τωρα που εισαι αρχαριος και δεν γνωρισεις τον ουρανο ετσι θα παραμεινεις κιολας θα περασει ενας χρονος και δεν θα ξερεις την τυφλα σου! οταν θα βαζεις εναν στοχο να βρει το ρομποτικο απλα θα το κανει μονο του, και εσυ απλα θα περιμενεις να σκυψεις και να δεις τον στοχο, οποτε δεν προκειται να μαθεις τον νυχτερινο ουρανο.. Και κατι αλλο τι νομιζεις οτι ειναι 3 και 4 ιντσες ? Σε πληροφορω οτι με το που δεις πλανητες, λιγο οριωνα και αντε Ανδρομεδα, θα το μετανιωσεις που δεν ειχες ενα πιο μεγαλο....Ιδιος αν δεις απο το 8ιντσο δεν προκειται να ξαναδεις απο μικροτερο.Σκεψου το, με το ενα θα βλεπεις στην ουσια 10 πραγματα και με το 8ρη θα βλεπεις 10000 !!
hunter155 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2010 Βρε για το καλό σου το λέμε.Είναι πραγματικά κρίμα να πας να δώσεις τόσα λεφτά για να πάρεις 80 ψοροχιλιοστά (χωρίς παρεξήγηση για κατόχους αναλόγων διαμέτρων ).Δηλαδή με λίγα λόγια μας λές ότι θα πάρεις τηλεσκόπιο ίδιων δυνατοτήτων με αυτό που έχεις τώρα...Πολύ χοντρικά τώρα. Μη κοιτάς τώρα που οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά η αστρονομία έχει γίνει πολύ προσιτή οπότε εκμεταλεύσου το.Ξέρεις τι γέλια θα έριχναν πριν 6-7 χρόνια αν τους έλεγες για 8" με 300 €??Πολοί απο αυτούς που σου απάντησαν είναι βετεράνοι του αθλήματος και ξέρουν.Πολοί μάλιστα όπως και γώ έχουμε βρεθεί στη θέση σου και κάναμε λάθος βήματα παραπλανημένοι απο το marketing με τις ωραίες έγχρωμες φωτογραίες να στολίζουν το site η την συσκευασία.Νταξ να είχες 6",8" και πάνω με goto να πώ να σε πάει σε μερικές χιλιάδες ανικείμενα να τα χαρεις, αλλά αυτό να σε πάει πού?Στον Δία,τον Κρόνο, την Σελήνη την Αροδίτη?Ε αυτά ειδικά αν είσαι σε περιοχή με φωτορύπανση βγάζουν μάτι (λέμε τωρα ). Ουσιαστικά δεν έχεις δει από τηλεσκόπιο..Δεν ξέρεις ακόμα, μπορεί να μην σου αρεσει τελικά το άθλημσ.Το dobaki θα το πουλήσεις εύκολα γιατί όσο να ναι με τόση διαφήμιση που έχει ρίξει το ασροβοξ πουλάει..(και πουλαει τίμια χωρίς καταναλωτικά τρικ).Φιλικά πάντα και για να έχεις γνώμες με το τσουβάλι και να μην βιαστείς.Εμείς εδώ είμαστε ότι και να πάρεις Πάρε το nightwatch και θα τα κινέζικα που σου λέμε τώρα δεν φαντάζεσαι πόσο χρήσιμο θα σου φανεί (ειλικρινά κ.Αντρέα ζητήστε ποσοσά το έχουμε ξεφτιλίσει ) Α ρε zio μας έπεισες να δούμε τον ωρίονα και πήγε περίπατο ο ύπνος Καλημέρα είπαμε? Άλεξ Λομπάνοβ
Δημήτρης Τσακαλής Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2010 Επίσης μπορείς να κανονίσεις να βρεθείς σε μια βραδιά παρατήρησης, (γίνονται 1-2 φορές το μήνα) ώστε να δεις από κοντά πολλά είδη τηλεσκοπίων με διαφορετικές διαμέτρους και το σημαντικότερο να κοιτάξεις μέσα απ' όλα.Τότε θα καταλάβεις τι "παίζει" με τις ίντσες ΦιλικάΔημήτρης CELESTRON Dob www.medicalmarket.gr
stewas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2010 με τετοια πώρωση λέω να πάρω και τα 2. τι λέτε? παιδιά παντως πρέπει να παραδεχτώ ότι είστε κορυφή. σας ευχαριστώ θερμά
stewas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2010 θα πάρω αυτό που είπατε τελικά το Skywatcher Dob 8” λεω να βαλω μια αγγελία μπας και υπάρχει μεταχειρισμένο
filiatra Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 22, 2010 θα πάρω αυτό που είπατε τελικά το Skywatcher Dob 8” λεω να βαλω μια αγγελία μπας και υπάρχει μεταχειρισμένοΣίγουρα το dob 8" είναι το προτιμότερο τηλεσκόπιο για έναν αρχάριο αλλά κ για προχωρημένους.Είναι αυτό που σου προτείνω κ εγώ.Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βιάζεσαι τόσο πολύ?Σε πολλούς απ το φόρουμ αυτό το τηλεσκόπιο δεν ταιριάζει.Μπορεί ένας από αυτούς να είσαι κ εσύ.Γιατί δεν ακολουθείς την συμβουλή του Στέφανου κ να πάρεις πρώτα το nightwatch ώστε ν αποκτήσεις κ δική σου γνώμη πάνω στο αντικείμενο?Είναι εύκολο βιβλίο κ θα σου μάθει πολλά κ για τα τηλεσκόπια αλλά κ για τον ουρανό. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
xXx Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2010 Πολύ καλή επιλογή και το dob φιλε μου!σίγουρα θα δεις πολλά περισότερα απ'έκει μέσα αλλά είναι λάθος να νομίζουμε ότι από ρομποτικά δεν μπορείς να μάθεις τον ουρανό. Συγκεκριμένα εμένα με βοήθησε πολύ. Πληκτρολογούσα το άστρο που ήθελα να δω, το τηλεσκόπιο το έβρισκε κι έπειτα μέσα από laptop και το πρόγραμμα stelarium(συνήθως) κοίταζα τον αστερισμό τον ταυτοποιούσα κι υπολόγιζα πολλά πράγματα όπως πιθανά λάθη που είχα κάνει σε πολική ευθυγράμμιση, συντεταγμένες άστρων,σχετικές θέσεις, θέσεις πλανητών,τις ελειπτικές τους τροχιες κ.λ.π. Την πρόταση αυτή στην έκανα επειδή σκεφτόσουν κατι σε ρομποτικό. Να ξέρεις ότι εκτος από το τηλεσκόπιο για να μάθεις αστρονομία πρώτο ρόλο παίζει η διάθεση σου κι απ'οτι βλέπω εσύ έχεις πολύ! Σου εύχομαι τα καλύτερα και φυσικά καλή αρχή! !Μ΄ένα τηλεσκόπιο κι εγώ ψάχνω το δρόμο να βρω το μακρινό!
stewas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2010 πραγματικά το εψαξα πολύ. Μάλλον καλύτερα πολλά μέλη του φορουμ με καθοδήγησαν αμέσως στο τι να κάνω. κατέλληξα στο να αγοράσω και τα 2 πρώτα το dob και μετά το meade. Όλες οι οικονομίες μου εκεί θα πάνε αλλά προτιμώ να τα χαλάσω σε κάτι αξιόλογο παρά σε καμιά άλλη βλακεία. Μπορεί να φαίνεται ότι βιάζομαι και αυτό είναι αλήθεια. Αλλά τώρα που πήρα μπρος και βρήκα και από που θα ζητήσω βοήθεια πάω βουρ στα βαθιά. Για ρομποτικό με παρέπεμψε και ένας άλλος φίλος πάντως με δίνοντας μου πολύ καλό επιχείρημα περί φωτογράφησης μέσω τηλεσκοπίου και αυτό γίνεται μόνο με ρομποτικό. Άρα μάλλον θα χτυπήσω και τα 2 χιχι. Σας ευχαριστώ θερμά όλους σας
Στέφανος Σοφολόγης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 23, 2010 Λάθος! Το αν είναι ένα τηλεσκόπιο ρομποτικό δεν καθορίζει αν είναι κατάλληλο για αστροφωτογραφία! Άλλο σημαίνει ρομποτικό τηλεσκόπιο κι άλλο σημαίνει τηλεσκόπιο με ισημερινή οδήγηση! Το πρώτο σημαίνει ότι του ζητάς ένα αντικείμενο κι εκείνο στρέφεται μόνο του για να εντοπίσει το στόχο. Το δεύτερο σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί το αντικείμενο (αντισταθμίζοντας την περιστροφή της Γης που το βγάζει συνεχώς από το οπτικό πεδίο) και αν το παρακολουθεί με ακρίβεια μπορείς να κάνεις και φωτογράφιση. Ενα ρομποτικό τηλεσκόπιο μπορεί να είναι ή να μην είναι κατάλληλο για αστροφωτογράφιση. Για να είναι κατάλληλο πρέπει να έχει ισημερινή οδήγηση ακριβείας. Μη βιαστείς να κάνεις πολλές αγορές σ΄αυτή τη φάση, θα κάνεις ακριβά λάθη. Αγόρασε το 8ιντσο νευτώνειο που αποφάσισες, το βιβλίο Nightwatch, και άσε το χρόνο να σου διδάξει βασικές λεπτομέρειες. "Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης "Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης www.a-polaris.org
aristotelis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2010 ΠANTΩΣ NA ΞΈΡΕΙΣ ΠΩΣ TA ΡΟΜΠΟTIKA ΔEN ΦΈΡΝΟΥΝ ΠΆΝΤΑ TO ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΟ ΣTO ΟΠΤΙΚΌ ΠΕΔΊΟ.. KAI EΓΩ ΕΤΧ 125 EXΩ KAI ΜΕΡΙΚΈΣ ΦΟΡΈΣ KANEI TA ΔΙΚΑ TOY.. TO EXΩ ΓIA δεύτερο τηλεσκόπιο. TO πρώτο MOY είναι TO 8άρι ντόμπ...
stewas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24, 2010 ΠANTΩΣ NA ΞΈΡΕΙΣ ΠΩΣ TA ΡΟΜΠΟTIKA ΔEN ΦΈΡΝΟΥΝ ΠΆΝΤΑ TO ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΟ ΣTO ΟΠΤΙΚΌ ΠΕΔΊΟ.. KAI EΓΩ ΕΤΧ 125 EXΩ KAI ΜΕΡΙΚΈΣ ΦΟΡΈΣ KANEI TA ΔΙΚΑ TOY.. TO EXΩ ΓIA δεύτερο τηλεσκόπιο. TO πρώτο MOY είναι TO 8άρι ντόμπ... και εγώ το ίδιο σκέφτομαι να κάνω αλλά καλύτερα να μην βιάζομαι όπως λένε τα παιδιά. σιγά σιγά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα