Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Όταν είναι καλοκαίρι το μόνο που σκέφτονται οι περισσότεροι άνθρωποι είναι οι διακοπές , τα μπάνια, η διασκέδαση και γενικότερα ένα αίσθημα χαλαρότητας που σου δίνει το κουράγιο για να συνεχίσεις τις δυσκολίες που έρχονται τον Χειμώνα. Αυτά ακριβώς είχα και εγώ στο μυαλό μου αλλά ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα και συνεχίζω να αντιμετωπίζω με ανάγκασε να τα ξεχάσω όλα αυτά και να με κρατήσει μέσα στο σπίτι τις τελευταίες 2 βδομάδες στερώντας μου τα πράγματα που αγαπώ, εκτός από την κοπέλα μου φυσικά! Ειδικά αν δεν σε πιάνει και εύκολα ο ύπνος τα πράγματα γίνονται ακόμα χειροτέρα αφού αυτές οι σκέψεις κολλάνε το μυαλό και ατροφούν το πνεύμα. Μη έχοντας τι να κάνω λοιπόν άρχισα να κόβω βόλτες από μπαλκόνι σε μπαλκόνι παρατηρώντας αστερισμούς και αστέρια, εκεί λοιπόν έγινε και το θαύμα αφού ο Ωρίωνας άρχισε να ανατέλλει παρακαλώντας με να του ρίξω μία πιο προσεκτική ματιά. Έτσι δεν έχασα την ευκαιρία πήρα το bresseraki αφού το άλλο μου είναι ακόμα αρκετά βαρύ και άρχισα να ψάχνω στα σπλάχνα του. Δεν άργησε να φανεί αν και η θέση και ο αέρας δεν ήταν ευνοϊκά δίνοντας μου την μεγαλύτερη χαρά. Ήταν κάτι σαν άτυπο ραντεβού αφού το επίσημο είναι κανονισμένο για τον Χειμώνα. Εκεί που θέλω να καταλήξω φίλοι μου είναι πως η ενασχόληση μας με τον έναστρο ουρανό είναι πραγματικά κάτι το τρομερό. Μπορεί να προκαλέσει έντονα συναισθήματα τα οποία δεν μπορείς να τα συγκρίνεις με κάτι άλλο! Προσωπικά σήμερα από τον ενθουσιασμό πέρασα στον έρωτα με την Αστρονομία!! Καλή σας μέρα και ελπίζω να μην σας κούρασα…Απλά ήθελα να τα πω!!
Δημοσιεύτηκε

Ομολογώ ότι και εγώ ήμουν στο τσακ να ανέβω στη ταράτσα μου για να συναντήσω τον Ωρίωνα :)

Ήμουν μέχρι τις ~4:30 στο μπαλκόνι μου με το τηλεσκόπιο, απ' όπου οριακά δεν μπορώ να δω τόσο ανατολικά ώστε να τον πετύχαινα! Που θα μου πάει όμως, θα ανέβω και εγώ να τον συναντήσω πριν το "επίσημο" όπως λες χειμωνιάτικο ραντεβού ;)

Δημοσιεύτηκε

Να ειναι περαστικο το προβλημα ziorange!

Σιγουρα η ενασχοληση με την αστρονομια προσφερει χαρα και ενθουσιασμο!! Οσο περισσοτερα μαθαινουμε τοσο περισσοτερο θελουμε να ασχοληθουμε με αυτην! Ειναι τοσο μαγευτικο να ανακαλυπτεις τα μυστηρια του ουρανου και του συμπαντος...!

ΥΓ: πορωθηκα κ εγω τρ να δω τον Ωριωνα το χαραμα :mrgreen:

Το πιο παλιο εικονογραφημενο βιβλιο που εχουμε στην κατοχη μας ειναι ο νυχτερινος ουρανος...

E.W.Maunder

Δημοσιεύτηκε

Τι μου κανετε τωρα :lol:

Σημερα θα το ξενυχτησω και θα προσπαθησω μαλιστα να φωτογραφισω το m42 piggybag με την α700 μου.

Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης