Efstathios Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2010 Άν πάρουμε κάτι από Αμερική μεταχειρισμένο, γύρω στα 1350 δολλάρια ( dob συγκεκριμένα) πόσο βάζουνε εδώ συνήθως στο τελωνείο? Και τί τιμή συμφέρει να αναγράψει αυτός που το στέλνει? starrynights.blog
ziorange Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 31, 2010 Δεν ξέρω τι γλιτώνεις αν στο στείλουν σαν δώρο…Επίσης ένας φίλος μου είχε πάρει ηλεκτρική κιθάρα ζήτησε να του την κάνουν κομμάτια και να την στείλουν σαν guitar parts όπου οι τελωνειακοί δεν ασχολήθηκαν καθόλου! Τώρα με το dob αυτό μπορεί να είναι και λίγο δύσκολο… http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
takis63 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2010 Όσο λιγότερη είναι η δηλωμένη αξία τόσο το καλύτερο. Βέβαια πολλοί Αμερικανοί πωλητές δεν το δέχονται αυτό και μπορεί να έχεις πρόβλημα. Πάντως εγώ για δηλωμένη αξία 650 USD δεν πλήρωσα δασμούς παρά μόνο τα 3 ευρώ των ΕΛΤΑ!!! Επίσης βοηθάει να δηλωθεί ώς δώρο αλλά μην πέσεις στην παγίδα να δηλώσεις μηδενική αξία, γιατί δεν θα σου το ασφαλίσουν κι αν πάθει κάτι στη μεταφορά... Ο κανόνας λοιπόν είναι να δηλώσεις χαμηλή αξία αλλά όχι μηδενική και να σου το στείλουν ΜΟΝΟ με USPS Priority ή Express Mail ώστε να έχεις tracking number και βέβαια ασφαλισμένο. Αποφεύγεις οπωσδήποτε αποστολή με UPS-DHL-FEDEX κλπ γιατί θα περάσεις σίγουρα τελωνείο και δεν γλυτώνεις τα έξοδα με τίποτα. Ελπίζω να βοήθησα Τάκης Το αδιανοητο σημερα ειναι η μονη λυση για το αυριο ! Επανάσταση δεν είναι μόνο η εξέγερση, είναι και η συνειδητοποίηση της αλήθειας... http://www.spartastronomy.gr
vasilas432 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 1, 2010 Όσο λιγότερη είναι η δηλωμένη αξία τόσο το καλύτερο. Βέβαια πολλοί Αμερικανοί πωλητές δεν το δέχονται αυτό και μπορεί να έχεις πρόβλημα. Πάντως εγώ για δηλωμένη αξία 650 USD δεν πλήρωσα δασμούς παρά μόνο τα 3 ευρώ των ΕΛΤΑ!!! Επίσης βοηθάει να δηλωθεί ώς δώρο αλλά μην πέσεις στην παγίδα να δηλώσεις μηδενική αξία, γιατί δεν θα σου το ασφαλίσουν κι αν πάθει κάτι στη μεταφορά... Ο κανόνας λοιπόν είναι να δηλώσεις χαμηλή αξία αλλά όχι μηδενική και να σου το στείλουν ΜΟΝΟ με USPS Priority ή Express Mail ώστε να έχεις tracking number και βέβαια ασφαλισμένο. Αποφεύγεις οπωσδήποτε αποστολή με UPS-DHL-FEDEX κλπ γιατί θα περάσεις σίγουρα τελωνείο και δεν γλυτώνεις τα έξοδα με τίποτα. Ελπίζω να βοήθησα ΤάκηςΝαι συμφωνώ και γώ ότι τα courier περνούν από εντατικό έλεγχο τελωνείου... Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
scoutboy71 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2, 2010 Πριν από 2 μήνες αγόρασα από Αμερική τα celestron κιάλια 15χ70 και μου τα κρατήσανε στο τελεωνίο. Με μάζεμα χαρούρας 2 ωρών (με την βοήθεια εκτελωνιστή) και κατά 50 Ευρω φτωχότερος τα πήρα. Στο τελωνίο μου είπαν ότι μέχρι 50Ε είναι αφορολόγητα. Τα κιάλια κάνανε 89δολάρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα