Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σαν chip είναι το ίδιο απο όσο ξέρω, το περιτύλιγμα αλλάζει. Ίσως η qsi που έχει ενσωματωμένο τροχό φίλτρων 1.25.
starrynights.blog
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Καλησπερα Σταθη πως τα πας? :) Ναι το chip ειναι το ιδιο αλλα καθε εταιρεια οπως λες βαζει αλλο περιτυληγμα και εκει εστιαζει η ερωτηση μου.

ps. Ελπιζω να απαντησουν αυτοι που κατεχουν καμερες με αυτο το ccd και να μας πουν τα αδυνατα σημεια της καθε υλοποιησης.

Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Η πιο δοκιμασμένη στην Ελλάδα είναι η QHY9 που την έχουμε 5-6 άτομα εδώ και ένα χρόνο.

Σε γενικές γραμμές είναι αξιόπιστη χωρίς προβλήματα. H sbig και η atik που βγήκαν σχετικά πρόσφατα δεν είναι δοκιμασμένες αρκετά αλλά και δεν είναι ετοιμοπαράδοτες. H atik είναι ακόμα στο στάδιο αλλαγών και βελτιώσουν που βγήκαν από τα πρώτα μοντέλα που δόθηκαν για δοκιμές και η sbig έβγαλε το ίδιο πρόβλημα που είχε και η qhy9 με θέμα πάγου από το γυαλί του αισθητήρα το οποίο έλυσε πρόσφατα με τον ίδιο τρόπο που το έλυσε και ο Qui - (δωρεάν ταχυδρομική αποστολή θερμαντικού στοιχείου και βάλτο μόνος σου..) δηλαδή ακόμα και η sbig κουκουρουκου όπως όλοι.

Η qsi πρέπει να είναι ποιοτικά καλύτερη αλλά είναι και ακριβότερη..

Η qhy έχει καλή απόκριση στο service και στην επικοινωνία είτε μέσω forum είτε με email, και κυκλοφορεί σε προσφορά μαζί με τον 2" ηλεκτρικό τροχό 5 θέσεων.

Ελπίζω να βοήθησα !

Σύνδεσμος για σχόλιο

...αφού δεν έχουμε βάλει κανένα περιορισμό...

η καλύτερη υλοποίηση για τον KAF8300 είναι της FLI (ML8300)

http://www.flicamera.com/microline/index.html

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ναι, και η FLI γιατί έχει την καλύτερη ψύξη. Από κει και πέρα άν είσαι σε budget τότε η QHY9 νομίζω είναι η μόνη αξιόπιστη και σχετικά φτηνή σε σχέση με τις υπόλοιπες.
starrynights.blog
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δεν ειναι τοσο απλο, "απλα αλλαζει το περιβλημα". Δεν ειναι τυχαιες οι διαφορες στην τιμη. Αντικατροπτριζουν πολλά πραγματακια που σου βγαινουν στην πραξη. ΠΧ την ποιοτητα στην κατασκευη και το αν αυτη η ποιοτητα ειναι σταθερη για ολα τα μοντελα της ιδιας μαρκας. Την διαφορα στο Δt στην ψυξη που θα ειναι εμφανης το καλοκαιρι. Την σχεδιαση στα ηλεκτρονικα γυρω απο το CCD που θα βγει στο readout noise (αν εχουν γινει συμβιβασμοι μπορεις ανετα να καταληξεις με θορυβο που ειναι δυσκολο να αφαιρεθει). Η ταχυτητα αναγνωσης του καρε απο το USB διαφερει και εχει να κανει τοσο με το θορυβο που προσθετει η καμερα οσο και το αν θα σου σπασει τα νευρα στο download. Επισης πραγματακια οπως το αν εχει γινει προβλεψη να μην πιανει πάγο ή υγρασία για εμενα μετρανε πολύ (μιας και ειναι κατι που το εχω πληρωσει) και αυτο που εγινε πχ με την SBIG ειναι λιγο αστειο (απο την Κινα το περιμενεις, απο την Αγια Βαρβαρα εκ Αμερικής οχι).

Να προσθεσω στις πολυ καλες την QSI (οι δοκιμες την βγαζουν αψογη), παρα το οτι ειναι καπως αργη στην μεταφορα δεδομενων (αν και νομιζω το εφιαξαν αυτο). Και ο Βασιλης εχει την Apogee που επισης πρεπει να σκιζει. Περιμεναμε και την ΑΤΙΚ μιας και οι δοκιμες λενε καλα λογια αλλα ...... :(

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ολες βγαζουν φωτογραφιες οποτε οποια και να παρεις καλη θα ειναι μονο οταν βγαζεις φωτογραφιες.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Γνωρίζουμε αν κάποια εταιρία σκοπεύει να βγάλει CCD με USB3 ;; off topic, αλλα ισως αξιζει να περιμενει κανεις λιγο ακομα, αφου θα ειναι ένα ατού παραπάνω.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σε λίγο καιρό που θα έχω στα χέρια μου την Μoravian G2-8300 θα σας πω εντυπώσεις.
\"Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα\" (Ψαλ. 18,1)
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης