ckld Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2010 Στις διακοπές μας στη Ζάκυνθο ένα όμορφο πρωινό παρατήρησα ένα σύννεφο να ρίχνει τη σκιά του άνωθεν και να εμφανίζεται η σκιά αυτού σαν περίγραμα πάνω απο αυτό (επισυνάπτω φωτό). Αρχικά σκέφτηκα "ωραίο φαινόμενο!" αλλα δεν μπόρεσα να δώσω εξήγηση στο φαινόμενο αυτό. Δηλαδή τι συμβαίνει και προκύπτει αυτή η σκιά; Αντανακλάται το φώς του ήλιου στην επιφάνεια της γης και επιστρέφοντας το σύννεφο ρίχνει τη σκιά του σε κάποιο ανώτερο λεπτό στρώμα της ατμόσφαιρας; Δε ξέρω και ρωτώ μήπως κάποιος ξέρει να μου απαντήσει σχετικά με το φαινόμενο. Ενα συννεφο με απορία Πιστεύω εις ένα Carl Sagan Cosmo, μισώ τον μεταφυσικό υπερφιαλισμό και τις ουτοπίες, αγαπώ τη νόηση..
George Makris Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2010 νομίζω ότι απλά το σύννεφο ρίχνει την σκιά του πάνω σε άλλα σύνεφφα κ στην υγρασία Αμφιβάλλω, άρα ίσως υπάρχω.
ckld Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2010 Ο ήλιος όμως δεν είναι σε θέση αντίθετη για να συμβαίνει κατι τέτοιο; Ρίχνει τη σκιά του το σύννεφο προς τη κατεύθυνση του ήλιου!!! Πιστεύω εις ένα Carl Sagan Cosmo, μισώ τον μεταφυσικό υπερφιαλισμό και τις ουτοπίες, αγαπώ τη νόηση..
Τουτούνης Δημήτρης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2010 Η σκιά βρίσκεται ανάμεσα σε΄σένα και το σύννεφο.Είναι όντως η σκιά του σύννεφου πάνω στην υγρασία της ατμόσφαιρας και κάτω απο αυτό.Η μεγάλη απόσταση είναι που σε κάνει να νομίζεις οτι η σκιά είναι προς τον ήλιο
george_clima Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2010 ....οφθαλμαπάτη..? Έλληνες αεί παίδές εστε, γέρων δε Έλλην ουκ έστιν.
Bi2L Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2010 Πολυ ωραια φωτογραφια μπραβο Εγω δεν βλεπω τιποτα παραξενο...τετοιες σκιες και ηλιαχτίδες εαν εχει σύννεφα μπορεις δεις συνέχεια Οσο για την εξήγηση...αφου ο ηλιος ειναι ακριβως πισω απο το σύννεφο (σε σχεση με τον φωτογράφο) οι ηλιαχτίδες / οι σκιές που δημιουργούνται μπορουν να παρουν οποιαδήποτε* μορφή, δεν καταλαιβαινω γιατι να ειναι παράξενο το φαινόμενο. Εαν οι σκιες που πεφτουν δεν "συμβαδίζουν" με το συννεφο σκεψου οτι το συννεφο δεν ειναι ακριβως οπως το βλεπεις, αφου εσυ βλεπεις μονο μια αποψη του απο την δυτική πλευρά του και μπορει να εχει ενα τελείως διαφορετικό σχήμα απο την αλλη. Δες κι εδω καποιες πιο παλιες μου φωτογραφιες:http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=8245&user_id=685http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=8372&user_id=685http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=8373 Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Tsaprazi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2010 Είναι μία απλή σκιά πιστεύω: Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.Albert Einstein
ckld Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2010 Ευχαριστώ πολύ παιδιά... κρατάω τα λόγια του φίλου george και συμπληρώνω οτι πρόκειτε για μια πανέμορφη φυσική οφθαλμαπάτη αφου όταν παρατηρούσα το σύννεφο θα ορκιζόμουν οτι η σκια βρισκόταν πίσω απο αυτό!!! Πιστεύω εις ένα Carl Sagan Cosmo, μισώ τον μεταφυσικό υπερφιαλισμό και τις ουτοπίες, αγαπώ τη νόηση..
st0rmrd Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2010 Παίρνουμε: 1 τρισδιάστατο αντικείμενο με ακαθόριστο σχήμα (βλ. σύννεφο)& 1 φωτεινή πηγή αυτό δίνει: 1 δισδιάστατη σκια προβάλλουμε την σκια σε τρισδιάστατη επιφάνεια που δεν είναι επίπεδη ή βλέπουμε την επίπεδη επιφάνεια υπό γωνία (χωρίς να το κατάλαβουμε λόγω έλλειψης σημείων αναφοράς) ή η επίπεδη επιφάνεια είναι πολύ μεγάλη χρησιμοποιούμε σαν όργανο τα μάτια ενός ακίνητου παρατηρητή (που απεικονίζουν την πραγματικότητα στερεοσκοπικά, αλλά δισδιάστατα) ή μια φωτογραφική μηχανή (επίσης δισδιάστατη) τώρα προσπαθούμε να καταλάβουμε το σχήμα του αρχικού αντικειμένου ώστε να αποφασίσουμε αν και κατά πόσο η σκια του είναι φυσική ή αφύσικη πριν σερβίρουμε προσθέτουμε μια δόση αβεβαιότητας ως προς την γνησιότητα της φωτογραφίας (υπάρχει και το Photoshop) και της αλήθειας των λεγομένων του παρατηρητή. Πέρα από την πλάκα, η φωτογραφία είναι πολύ περίεργη, αλλά αν το είχα δει μπορεί να μην μου είχε κάνει εντύπωση να το σκεφτώ. Μου φαίνεται λες και έχει 2 σκιές (μια στη θάλασσα και μια προς τη μεριά του φωτογράφου) όπου η 1 είναι χρυσαφί και η άλλη μπλε, οπότε "κάτω από το σύννεφο" θα έβλεπες ηλιοβασίλεμα, ενώ πάνω από το σύννεφο θα ήταν απογευματάκι, το όποιο είναι λογικό, αν σκεφτείς ότι το σύννεφο είναι πολύ ψηλό. Η "κάτω" σκιά δεν είναι απαραίτητα ακριβώς από κάτω, αλλά υπό γωνία, αλλά το σύννεφο είναι ανάμεσα στον ήλιο και στον παρατηρητή. Επίσης, ο παρατηρητής είναι και αυτός στη σκιά, αφού δεν βλέπει τον ήλιο εξαιτίας του σύννεφου. Νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αν συνειδητοποιήσεις ότι το σύννεφο αυτό καλύπτει μεγάλη επιφάνεια και είναι και ψηλό. Τώρα, το σχήμα της σκιάς δεν είναι περίεργο. Αν έχεις δει "τούνελ" φτιαγμένο με λέιζερ σε δωμάτιο με καπνό. Η φωτογραφία δίνει την αίσθηση ότι οι σκιές όλες απομακρύνονται από τον παρατηρητή, ενώ στην πραγματικότητα όλες τον περιβάλλουν, απλά είναι πολύ μεγάλες και τα κοντινά τμήματα αλλοιώνονται από την αίσθηση της προοπτικής. Νομίζω. Μπορεί και να κάνω λάθος Disclaimer: Είμαι Celestronάς τί να κάνω;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα