Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε
Ας διαγράψει κάποιος moderator την ανάρτησή μου. Σε τελική ανάλυση όλος ο κόσμος τα ξέρει αυτά όπως και το να κατεβάζεις εμπορικά προγράμματα δωρεάν είναι παράνομο.
Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/
Δημοσιεύτηκε

Δεν λεω οτι εχεις αδικο, ειδικά στις εποχες που ζούμε...

ας κρατήσουμε το επίπεδο του φορουμ ψηλα και ολα τα αλλα ας τα λέμε μεταξύ μας,

ποτε δεν ξερεις ποιος μπορει να διαβάσει τις δημοσιεύσεις σου.

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Άγγελε είσαι super! Μπορεί να κάνω κάποιες ερωτήσεις που κάποιοι τις θεωρούν αστείες...αλλά δυστηχώς δεν γνωρίζω κάποια βασικά πράγματα ακόμα...!!! :oops:

Επίσης το ίδιο θέλω να κάνω με τον ερευνητή 9 x 50...Άγγελε;;;!!!

www.soleftwords.com

www.lmoutsa.wordpress.com

Δημοσιεύτηκε
Ασχετο με το θέμα αλλά το ψάξιμο με telrad δεν βολεύει καθόλου για το είδος παρατήρησης που είναι φτιαγμένο το τηλεσκόπιο σου.

Συγνώμη για το off-topic...αλλά νομίζα ότι ο telrad βοηθάει σε όλα τα είδη dobsonian.

Ναι, και εγώ απόρησα. Γιατί δεν βολεύει;

Εμένα πάντως με βολεύει με τα κιάλια να έχω χάρτη με υποδειγμα Tellrad, καθώς έχουν πεδίο 4.4 μοιρών (150x70), σχεδόν όσο το Tellrad, οπότε καταλαβαίνω που να κατευθυνθώ. Ακόμη και στο GOTO βολεύει πολλές φορές. Εφ'όσον έχεις ερευνητή με διαγώνιο ένας Rigel ή Tellrad σε κάθε τηλεσκόπιο είναι χρήσιμος.

Ο ερευνητής Telrad είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να πάρει κάποιος. To ΑΠΟΛΥΤΟ must!!! Οχι μόνο βολεύει αλλα είναι φτιαγμένο για να βρίσκεις τα objects πολύ εύκολα κ γρήγορα!

http://www.backyard-astro.com/equipment/accessories/telrad/telrad.html

Δημοσιεύτηκε
Όπως ήδη έγραψαν οι φίλοι παραπάνω, στο astrovox δεν ενθαρρύνουμε την πειρατεία (βλ. "Κανόνες"). Τα σχετικά post αφαιρέθηκαν.

"Πως να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου; ..." Κώστας Κινδύνης

"Με το λύχνο του άστρου στους ουρανούς εβγήκα, στο αγιάζι των λειμώνων, στη μόνη ακτή του κόσμου..." Οδυσσέας Ελύτης

www.a-polaris.org

Δημοσιεύτηκε
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ειναι πειρατεία το να κατεβάσει κανείς ένα πρόγραμμα απ το διαδίκτυο.Μπορεί να εννοούσε τη δοκιμαστική έκδοση που δίνεται απ την ίδια την εταιρία. :^o :^o :^o
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Ναι, και εγώ απόρησα. Γιατί δεν βολεύει;

Εμένα πάντως με βολεύει με τα κιάλια να έχω χάρτη με υποδειγμα Tellrad, καθώς έχουν πεδίο 4.4 μοιρών (150x70), σχεδόν όσο το Tellrad, οπότε καταλαβαίνω που να κατευθυνθώ. Ακόμη και στο GOTO βολεύει πολλές φορές. Εφ'όσον έχεις ερευνητή με διαγώνιο ένας Rigel ή Tellrad σε κάθε τηλεσκόπιο είναι χρήσιμος.

Σε όσα λες έχεις δίκιο.Αλλά εγώ είπα για το είδος παρατήρησης που είναι φτιαγμένο ένα 10" dob.Δεν είπα για κιάλια ούτε για μικρο τηλεσκόπιο που έχει ερευνητή με διαγώνιο.Εννοείτε πως εκεί κάνει δουλειά.

Ο ερευνητής Telrad είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να πάρει κάποιος. To ΑΠΟΛΥΤΟ must!!! Οχι μόνο βολεύει αλλα είναι φτιαγμένο για να βρίσκεις τα objects πολύ εύκολα κ γρήγορα!

http://www.backyard-astro.com/equipment/accessories/telrad/telrad.html

Αμα βρειτε γαλαξία 14 Mag σε πεδίο χωρίς πολλά αστέρια με τον telrad να μου το πειτε κ εμένα παιδιά.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι παραπάνω μπορεί να κάνει καλύτερα ο telrad απ τον ερευνητή εκτός απ την εύρεση του αστεριού που θα ξεκινήσουμε την αναζήτηση.

Βέβαια για να μην είμαι απόλυτος παίζει ρόλο κ τι χάρτη χρησιμοποιείτε.Τσάμπα χρόνος είναι παιδιά.Προσπαθήστε να μάθετε καλά τον ερευνητή σας κ θα κάνετε την μισή ώρα για να βρείτε αυτό που θέλετε.

Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε
Εγώ έχω το Adobe photoshop CS5 portable(δεν θέλει εγκατάσταση) δουλεύει κανονικά και ούτε καν το πλήρωσα έχω ένα φίλο χάκερ :cheesy:

Ότι κι αν υπάρχει εκεί έξω θα το ανακαλύψούμε εμείς οι ερασιτέχνες ατρονομοι.

http://photosbyraphail.webs.com/

Δημοσιεύτηκε
Εγώ έχω το Adobe photoshop CS5 portable(δεν θέλει εγκατάσταση) δουλεύει κανονικά και ούτε καν το πλήρωσα έχω ένα φίλο χάκερ :cheesy:

Όλοι "χακεράδες" είμαστε την σήμερον ημέραν :wink:

Όσο για ελεύθερο Photoshop, μην αγνοούμε άλλο τον ελέφαντα στο δωμάτιο :-note :roll:

Δημοσιεύτηκε
θα μπορούσε κάποιος που έχει τους κύκλους telrad και ερευνητη 9x50, να μου τους στείλει να τους εκτυπώσω σε διαφάνεια; ( δεν μπορώ να τους φτιάξω στα προγράμματα, lmoutsa@yahoo.gr )

Λευτέρη,

διάβασε και κατέβασε από τα δικά μου πόστ:

εδώ

&

εδώ

&

εδώ

τι βιάζεσαι; Αφού σε έχω έτοιμο με uranometria εκτυπωμένη και διαφάνειες ακόμα και

για τον pocketskyatlas :mrgreen:

Δημοσιεύτηκε

Εξαιρετικά.

Πότε όμως θα τα μαζέψει όλα κάποιος σε ένα αγκιστρωμένο νήμα; Μαζί με τις εκδόσεις Deep Sky των Κρητών και ότι άλλο υπάρχει;

Σουλατσάρω 1 χρόνο στο Astrovox, έχω εντρυφήσει κανονικά σε θέματα από το 2002 και αυτά δεν τα είχα δει, ή αν τα είδα δεν είχα τρόπο αποθήκευσης εκείνη την στιγμή και μετά τα ξέχασα. Υπάρχουν θησαυροί εδώ που ένας νέος ίσως δεν έχει ελπίδα να δει ποτέ του, είτε θα δει κατόπιν εορτής.

Για σκεφτείτε το.

Απαγορεύεται η προώθηση της παράνομης διακίνησης υλικού και πολύ σωστά. Για να συμμορφωθούμε όμως με την ουσία αυτής της απαγόρευσης και όχι μόνο με τον τύπο της θα βοηθήσει η προσφορά εναλλακτικού υλικού, όπως των δημοσιεύσεων των χρηστών του Astrovox αλλά και σύνδεσμοι για ιστοσελίδες με υλικό από άλλες πηγές.

Τέλος, θα είναι επιβράβευση για όποιον κουράστηκε να φτιάξει κάτι και μετά δεν το κράτησε για τον εαυτό του αλλά το μοιράστηκε με όλους, να φαίνεται το όνομά του εκεί όπου μπορεί ο οποιοσδήποτε να προμηθευτεί το πόνημά του.

Θα το ξεκινούσα εγώ αλλά χρειάζεται η παρέμβαση των administrator για να γίνει αγκίστρωση, δεν είμαι τόσο παλιός ώστε να ξέρω όλα όσα υπάρχουν και ήδη κάποιοι έχουν βαρεθεί να βλέπουν παντού kkokkolis (γειά σας παιδιά! :wink: ).

Αν όμως δεν υλοποιηθεί εν ευθέτω χρόνο, μα τον Γαλιλαίο, θα το κάνω!

:cheesy:

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε
Ωραία, Γιάννη με καλύψανε πλήρως τα post σου, ευχαριστώ. ( Ήθελα διαφάνειες για τον ερευνητή και για το 110 best NGC, γι' αυτό το ψάχνω )

Λευτέρη,

πρέπει να δούμε πόσα χιλιοστά ανά μοίρα δίνει ο χάρτης 110 best ngc .

Τα υπόλοιπα είναι εύκολα σε corel η illustrator.

Η προσοχή χρειάζεται στο σεταπ της εκτύπωσης για να μη χαλάσουν οι κλίμακες.

Για αυτό το λόγο υπάρχουν περιθώρια σε κάποια αρχεία και κυρίως γι'αυτό

η μετατροπή από το διανυσματικό γίνεται σε pdf. (το πιό σίγουρο!)

check πόσα χιλιοστά είναι το πεδίο του χάρτη για να στο φτιάξουμε. :mrgreen:

υγ. στο astrovox υπάρχουν όντως πραγματικοί θησαυροί από ανθρώπους με πολλά κέφια

κάποιες στιγμές! =D>

Δημοσιεύτηκε

Μα το 110 best of the NGC έχει πάνω του τυπωμένα τα πεδία Telrad!

Έχει δύο κλίμακες χαρτών, την κλίμακα περιοχής (ολοσέλιδοι χάρτες) και την κλίμακα αντικειμένου, και η κάθε μία διαθέτει τους κύκλους Telrad πάνω από το ενδιαφέρον αντικείμενο.

Αν θέλετε να εφαρμόσετε τους κύκλους και αλλού, τότε ξεπατικοσούρα, αλλιώς μετράτε τους κύκλους με υποδεκάμετρο και το φτιάχνετε στον υπολογιστή.

Book110BestNGC.pdf

111.jpg.b1b5a35f8b13fccbdac224b392803009.jpg

110.jpg.505c723219ea6804a07a1a37beaf9c84.jpg

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Λευτέρη,

στη σελίδα 4, αν το έχεις εκτυπώσει ολόκληρο γράφει:

"Each object is in a small finder chart, 6 degrees on a side, with a Telrad circle."

anyway, αν μετρήσεις στην εκτύπωση που έχεις τον κύκλο στους ολοσέλιδους χάρτες,

θα πρέπει να είναι 16χιλ.

τότε το επισυναπτόμενο αρχείο revised εκτυπωμένο σε διαφάνεια,

είναι αυτό που θες :mrgreen:

κόβοντας το στη μέση, θα έχεις 2 εκτυπώσεις.

ο ερευννητής σου θα είναι 5,5° με 6,5° οπότε οι 6° είναι μια χαρά.

υγ. αν έχεις εκτυπώσει σε άλλη κλίμακα, μέτρα τον κύκλο και θα το φτιάξω...

(κατέβα λίγο, για να μη φωνάζω ε;)

100BestNGC-finders..pdf

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης