eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 Βασίλη νομίζω ότι τα παιδιά παραπάνω σε κάλυψαν Σημείο-κλειδί πιστεύω είναι αυτό που λέει ο Ιφικράτης: "[...] το τηλεσκόπιο με ελεύθερο το declination να ισορροπεί όπου και να κοιτάει".Αν το πετύχεις αυτό, τα μοτέρ δεν θα ζορίζονται ότι κλίση και να έχεις. Είναι λίγο δύσκολο αλλά όταν το βρεις σημείωσε τις θέσεις του ED80 και του αντίβαρου στις ράγες και θα είσαι εντάξει για την επόμενη φορά. Από την αλλη, για να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου, ακόμα και αν σου φεύγει λίγο το όλο σύστημα σε κάποια κλίση από τη στιγμή που κάνεις παρατήρηση δεν χάθηκε κι ο κόσμος... Σκοπός σου είναι να ελαχιστοποιήσεις τις φθορές στα μοτέρ και να έχεις μια ομαλή κίνηση και tracking, όχι να πετύχεις το απόλυτο goto και την απόλυτη παρακολούθηση του στόχου. Καλές παρατηρήσεις!
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 *Οff topic* Αν θυμαμαι καλα ιφικρατη το δικο σου ed80 ηταν w.o. και δεν ηταν μοντελο με fpl-53 οποτε καλα εκανες και το εδωσες Και εγω ειχα ed80 απλα με την καμερα που εχω δεν με καλυπτε για widefield γι'αυτο και το πουλησα και πηρα (εις γνωση μου) το ed70 με fpl-51.Απλα λεω πως το σκοπιο ειναι παρα μα παρα πολυ καλο και ειδικα για τα χρηματα του. http://pegasusastro.com/
vasilas432 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 Ευχαριστώ παιδιά, ελπίζω να το πετύχω! Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
eliasg2004 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 Μια χαρά θα πάει στα σίγουρα. Το να το αφήνεις φορτωμένο μονόπατα και να "μουγκρίζει" είναι πρόβλημα. Από τη στιγμή που έχεις σύστημα με αντίβαρα θα βρεις σημείο ισορροπίας.
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 *Οff topic* Αν θυμαμαι καλα ιφικρατη το δικο σου ed80 ηταν w.o. και δεν ηταν μοντελο με fpl-53 οποτε καλα εκανες και το εδωσες Και εγω ειχα ed80 απλα με την καμερα που εχω δεν με καλυπτε για widefield γι'αυτο και το πουλησα και πηρα (εις γνωση μου) το ed70 με fpl-51.Απλα λεω πως το σκοπιο ειναι παρα μα παρα πολυ καλο και ειδικα για τα χρηματα του. Τί εστί fpl-53; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 Εντάξει, το βρήκα: Ohara is at present a major supplier of ED glasses (although other firms also melt them). They produce three varieties, called "S-FPL 51," "S-FPL 52," and "S-FPL 53." S-FPL51 is the least abnormal and delicate, while S-FPL53 (the latest to be marketed) is softer and can be broken rather easily, though it is less fragile than fluorite. Its optical properties, however, come closest to fluorite of any true glass. http://www.ohara-gmbh.com/ Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Ifikratis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 Αν θυμαμαι καλα ιφικρατη το δικο σου ed80 ηταν w.o. και δεν ηταν μοντελο με fpl-53 οποτε καλα εκανες και το εδωσες xaxa! σωστό κι αυτό! αλλά ούτε καν δε το έδωσα γι αυτό..και flp-53 να ήταν θα το έδινα. Είναι θέμα τι θέλει ο καθένας απο μια φωτογραφία. IK Observing System
vasilas432 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 Εντάξει, το βρήκα: Ohara is at present a major supplier of ED glasses (although other firms also melt them). They produce three varieties, called "S-FPL 51," "S-FPL 52," and "S-FPL 53." S-FPL51 is the least abnormal and delicate, while S-FPL53 (the latest to be marketed) is softer and can be broken rather easily, though it is less fragile than fluorite. Its optical properties, however, come closest to fluorite of any true glass. http://www.ohara-gmbh.com/ Στο THE BACKYARD ASTRONOMER'S GUIDE στην ενότητα που μιλάει για τα αποχρωματικά αναφέρει τα συγκεκριμένα οπτικά και τα συγκρίνει κατά κάποιο τρόπο με αυτά πολύ ακριβότερων τηλεσκοπίων. Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2010 Ευχαριστώ Βασίλη. Αυτήν την ενότητα, όπως και της αστροφωτογραφίας, την... πήδηξα (με την καλή την έννοια) για λόγους... οικονομίας! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
vasilas432 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30, 2010 Ευχαριστώ Βασίλη. Αυτήν την ενότητα, όπως και της αστροφωτογραφίας, την... πήδηξα (με την καλή την έννοια) για λόγους... οικονομίας!Έτσι λοιπόν εξηγείται το πως ηγείται αυτό το οικονομικό ED80 του SMT σε πλανήτες, φεγγάρι και αστεράκια σαν μύτη της βελόνας! Manousos Special 24.4" f/3.2 Truss Dobsonian
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα