vtsamis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2010 Αα. Ευκαιρία για γεωμετρία. Αν πούμε ότι η κόμη έχει την ίδια φαινόμενηδιάμετρο με τη Σελήνη (0.5 μοίρες ή 1/120ακτίνια), τότε, εφόσον η απόσταση Γης-κομήτηείναι περίπου 1/8 της Αστρονομικής Μονάδας, το πραγματικό της μέγεθος είναι 1/(120x8) AU ή 1/1000 AU = 150,000 χλμ δηλ. 12 φορές τη διάμετρο της Γης (περίπουτη διάμετρο του Δία). Ούτε το δημοσιονομικό έλλειμα δεν είναι τόσο μεγάλο (εκλιπαρώ την ανοχή του astrovox σε αυτό το σημείο). Τόλης.Γεια σου Τόλη με τα ωραία σου https://ui.adsabs.harvard.edu/search/q=%20author%3A%22tsamis%2C%20v.%22&sort=date%20desc%2C%20bibcode%20desc"Αστέρας εισαθρείς, αστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίς όμμασιν εις σε βλέπω."Πλάτων
astrotheodoros Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2010 Κανένα νέο από τον κομήτη? Η ανθρωπότητα είναι φτιαγμένη από αστρική ύλη και κυβερνάται από συμπαντικούς νόμους.Harlow Shapley 1962
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2010 Μαύρος βαρύς ο ουρανός. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
3c273 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2010 Υπάρχουν ελπίδες αυτό το Σαβ.κο για καθαρό ουρανό. Από διαφάνεια της ατμόσφαιρας δεν ξέρω. Ας ετοιμαζόμαστε πάντως. Μπαταρίες φορτισμένες για τους κατόχους goto. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
astrotheodoros Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2010 Εδώ ο ουρανός καθαρίζει σιγά-σιγά και πιστεύω πως το βράδυ θα μπορέσω να τον δω . Η ανθρωπότητα είναι φτιαγμένη από αστρική ύλη και κυβερνάται από συμπαντικούς νόμους.Harlow Shapley 1962
3c273 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Αν αύριο Σάββατο έχουμε λίγη τύχη να είναι ανέφελος ο ουρανός, θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε τον 103P; Επειδή είναι η Σελήνη εκει κοντά. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
astrotheodoros Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Αύριο νομίζω έχει πανσέληνο και πιστεύω ότι αν μπορείς να τον παρατηρήσεις δεν θα φαίνεται εύκολα. Η ανθρωπότητα είναι φτιαγμένη από αστρική ύλη και κυβερνάται από συμπαντικούς νόμους.Harlow Shapley 1962
3c273 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Το επόμενο Σαβ.κο ο κομήτης θα βρίσκεται στους διδύμους; Η Σελήνη που θα βρίσκεται τότε; Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Και τώρα που καθάρισε εδώ στον Πειραιά, ο ουρανός λάμπει ολάκερος. Μόνο για Δία έχει νόημα η παρατήρηση. Και αν δεις τον κομήτη δεν θα φαίνεται νομίζω η κόμη του καθόλου. Με απλό αστεράκι θα μοιάζει. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
astrotheodoros Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Το επόμενο Σαβ.κο ο κομήτης θα βρίσκεται στους διδύμους; Η Σελήνη που θα βρίσκεται τότε; Και η Σελήνη εκεί κοντά θα βρίσκεται σύμφωνα με το Stellarium. Η ανθρωπότητα είναι φτιαγμένη από αστρική ύλη και κυβερνάται από συμπαντικούς νόμους.Harlow Shapley 1962
3c273 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Θα δοκιμάσεις με το τηλεσκόπιο Κώστα ή είσαι κουραμένος και θα μείνεις στην απόλαυση του Ουρανού με τα μάτια μόνο; Δυσκολεύουν δηλαδή τα πράγματα με την παρατήρηση του κομήτη; Πότε έχουμε ελπίδες να τον ξαναδούμε; Λέω ξαναδούμε γιατί μία φορά κατάφερα να τον παρατηρήσω και μετα πλάκωσαν σύνεφα κ βροχές. Θάθελα τουλάχιστον άλλη μία παρατήρηση να βεβαιωθώ ότι τον εντόπισα σωστά. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Θα δω σε λίγο που θα κοιμηθεί η οικογένεια με το διοπτρικό. Αλλά πρέπει να αρχίσει να αδειάζει η σελήνη, σε μια εβδομάδα δηλαδή και πλέον θα είναι καλύτερα. Αν δεν έχει σύννεφα φυσικά. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
3c273 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Πολύ φοβούμαι ότι ο μικρός θα είναι αγκαλίτσα με την σελήνη σε μία βδομάδα. Και το μέγεθός του όλο και μικραίνει. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2010 Μην αγχώνεσαι. Νέοι είμαστε, θα δούμε τον Halley το 2061. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
astrotheodoros Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Σήμερα εδώ έχει καθαρό ουρανό και το βράδυ θα προσπαθήσω να δω τον κομήτη έστω και με τη Σελήνη.Αλλιώς αντί για τον κομήτη θα δω τον Δία. Η ανθρωπότητα είναι φτιαγμένη από αστρική ύλη και κυβερνάται από συμπαντικούς νόμους.Harlow Shapley 1962
3c273 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Την ίδια δουλειά θα κάνουμε όλοι μου φαίνεται. Και εδώ ο ουρανός είναι καθαρός, βέβαια βλέπω κάτι σύνεφα στη δύση που είμαι βέβαιος ότι θα καταφθάσουν μέχρι το βράδυ. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23, 2010 Και εδώ είναι ασυνήθιστα καθαρός για τον τελευταίο μήνα και μάλιστα η δύση είναι πανέμορφη (μου αρέσουν αυτές οι live ανταποκρίσεις!). Αν δεν το παραξενυκτίσουμε μετά το θέατρο θα δούμε. Λέω να δοκιμάσω και λίγο Collinder Star Clusters όταν έχει ανέφελη πανσελήνο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
3c273 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 24, 2010 Η Σελήνη νίκησε χτες τον μικρό κομήτη για τις δικές μου δυνάμεις και εξοπλισμό. Κατάφερα κανείς να τον δεί; Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
astrotheodoros Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2010 Δυστυχώς όχι με τόσα σύννεφα . Η ανθρωπότητα είναι φτιαγμένη από αστρική ύλη και κυβερνάται από συμπαντικούς νόμους.Harlow Shapley 1962
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2010 Η Σελήνη νίκησε χτες τον μικρό κομήτη για τις δικές μου δυνάμεις και εξοπλισμό. Κατάφερα κανείς να τον δεί; Όχι βέβαια. Αλλά με αποζημίωσαν οι υποσχέσεις του Ωρίωνα που ανεβαίνει (ξεπλυμένος και αυτός από την σελήνη, αλλά σε δυό βδομάδες αν δεν έχει αέρα, βροχή ή σύννεφα θα γίνει το έλα να δεις). Το έριξα μετά στα μεγάλα αστρικά σμήνη (T4 σε διοπτρικό που κοστίζει το 1/3 του και ξερό ψωμί) και έπειτα στην Σελήνη ψάχνοντας την Mare Orientale, με ολίγον από Δία. Όχι θα κάτσω να σκάσω! Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
3c273 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2010 Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε εδώ ένα διάλειμμα ξαστεριάς το Σαββατο. Ο Hartley2 θάναι στο πόδι του Πολυδεύκη και το φεγγάρι στο καρκίνο.Σωστά; Έχουμε ελπίδες να τον παρατηρήσουμε; τι λέτε; Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
g.moralis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε εδώ ένα διάλειμμα ξαστεριάς το Σαββατο. Ο Hartley2 θάναι στο πόδι του Πολυδεύκη και το φεγγάρι στο καρκίνο.Σωστά; Έχουμε ελπίδες να τον παρατηρήσουμε; τι λέτε; Προσωπικά έχω απογοητευτεί με τον 103P Hartley 2. Δεν φταίει βέβαια αυτός, αλλά η φωτορρύπανση από τα φώτα της πόλης και του φεγγαριού. Skywatcher 8" DOB Pyrex
KonstantinosM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Σίγουρα δεν φταίει αυτός. Το πρόβλημα της φωτορύπανσης είχε επισημανθεί από την αρχή. Οι προβλέψεις δεν ήταν ευνοϊκές για παρατήρηση από την πόλη και μιλάγαμε για παρατήρηση μόνο "από σκοτεινούς ουρανούς σχετικά εύκολα". Εγώ πάλι έχω ενθουσιαστεί από τις παρατηρήσεις του κομήτη. Τον έχω δει 7 βραδιές μέχρι τώρα. Αλλά αυτό που κουράζει είναι η συννεφιά. Μας έχει σαπίσει 1 μήνα τώρα. Η πλάκα δε είναι, ότι στα site του εξωτερικού πληθαίνουν οι παρατηρήσεις από σκοτεινό ουρανό με γυμνούς οφθαλμούς και εμείς κάνουμε οφθαλμόλουτρα στις φωτογραφίες τους. Ωστόσο τα νέα φέρνουν ένα ακόμη "ΙΣΩΣ" για τα αποτελέσματα του περάσματος του κομήτη. Οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ και ο ειδικός σε θέματα μετεώρων Peter Brown μιλάνε για πιθανή βροχή μετεώρων στις 2 με 3 Νοεμβρίου. Η οποία θα οφείλεται στον Hartley. Στις υποθέσεις αυτές κατέληξαν μετά από παρατήρηση 2 μεγάλων μετέωρων στις 16 Οκτωβρίου από τις all sky κάμερες τις ΝΑΣΑ. Αν ο ουρανός είναι καθαρός εκείνες τις βραδιές και δείτε κάτι πείτε μας. Περισσότερα για το θέμα των μετεώρων που ίσως οφείλονται στον κομήτη στο πολύ όμορφο άρθρο: http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2010/27oct_hartleyids/ Φιλικά - Ντίνος Μακρόπουλος *Όλα τα ταξίδια κάποια μέρα θα τελειώσουν. Βρες το σύμπαν μέσα σου και μπορείς να ταξιδεύεις για πάντα*.Prem Rawat
astrotheodoros Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 πιθανή βροχή μετεώρων στις 2 με 3 Νοεμβρίου. Η οποία θα οφείλεται στον Hartley. Αν συμβεί αυτό τότε θα έχει να μας προσφέρει κάτι αυτός ο κομήτης . Η ανθρωπότητα είναι φτιαγμένη από αστρική ύλη και κυβερνάται από συμπαντικούς νόμους.Harlow Shapley 1962
3c273 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28, 2010 Συνεπώς το παλεύουμε με πρώτη ευκαιρία. Ενδιαφέροντα και όμορφα τα νέα σας. Καθαρούς ουρανούς λοιπόν και ενημέρωσηηηηηη. Η Αλήθεια είναι Υπέρλογη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα