Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Μιας και ο Διας αυτές τις μέρες βρίσκεται σε πολύ καλή θεση, σκέφτομαι να δοκιμάσω να τον φωτογραφίσω. Το τηλεσκόπιο που έχω ειναι το bresser skylux 70/700 (απο το lidl).

η φωτογράφιση με webcam πώς γίνεται? τι πρόγραμμα χρειάζομαι?

Δημοσιεύτηκε

Εκτος απο webcam χρειαζεται και αστροστατης για να μενει μεσα στο οπτικο πεδιο ο πλανητης .

Ωραιο προγραμμα ειναι το wxAstrocapture , οπως και το AMcap .

http://kostasastronmy.zxq.net/Projects.html

Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημοσιεύτηκε

Οχι απαραιτητα .

Μια κανουργια NexImage ή ToUcam(οσες εχουν μεινει ) κοστιζουν με ελληνικες τιμες 168 Ευρω .

Μια μεταχειρισμενη ToUcam πορει να κανει και 30-40 Ευρω .

Τα προγραμματα ειναι δωρεαν .Ενα φιλτρο χρειαζεται Ir-cut .

Το μονο που μενει ειναι το κοστος τηλεσκοπιου και στηριξης , αλλα για πλανητικη δε χρειαζεται goto οποτε μειωνεται καπως το κοστος .

Και με μια EQ3-2 και τον αστροστατη και μια καλη πολικη ευθυγραμμιση μπορεις να φωτογραφιζεις πλανητες .Πανω της θα μπει τηλεσκοπιο που να μη τη ζοριζει πολυ τη στηριξη .

Δημοσιεύτηκε
Αν θες μπορεις να δοκιμασεις στην αρχη χωρις ισημερινη στηριξη. Απλως τοποθετεις το Δια στην μια ακρη του οπτικου πεδιου και τραβας βιντεο μεχρι να φτασει στην αλλη ακρη. Επειτα κατεβαζεις το registax που ειναι δωρεαν και αυτο θα σου ευθυγραμμισει αυτοματως ολα τα frames του βιντεο, θα σου επιλεξει τα καλυτερα frames, θα τα στακαρει, κλπ.
Δημοσιεύτηκε

αυτο ακριβώς σκοπεύω να κάνω φίλε thedkar. μια πρώτη απόπειρα , με ό,τι εξοπλισμό έχω.

το τηλεσκόποιο έχει αυτη την ψευτοισημερινή στήριξη(wedge λέγεται?) που μπορείς να κάνεις μια υποτυπώδη ευθηγράμιση για οπτική παρακολούθηση να τη χρησιμοποιήσω ακολουθώντας με το χέρι?

Δημοσιεύτηκε
θα σου έλεγα να μην ακουμπήσεις καθόλου το χέρι πάνω στο τηλεσκόπιο..σε μεγάλες μεγενθύσεις θα αρχίσει να πηγαίνει σαν τρελομπαλάκι ο Δίας! Άστο να περάσει απλά από το πεδίο σου..
Δημοσιεύτηκε
Αν θες μπορεις να δοκιμασεις στην αρχη χωρις ισημερινη στηριξη. Απλως τοποθετεις το Δια στην μια ακρη του οπτικου πεδιου και τραβας βιντεο μεχρι να φτασει στην αλλη ακρη. Επειτα κατεβαζεις το registax που ειναι δωρεαν και αυτο θα σου ευθυγραμμισει αυτοματως ολα τα frames του βιντεο, θα σου επιλεξει τα καλυτερα frames, θα τα στακαρει, κλπ.

ευθυγραμιζει αυτόματα ?

δηλαδη εαν αφησουμε να περασει απλα απο το οτικο μας πεδιο ο διας θα μπορεσουμε να τα κεντραρουμε ολα μαζι τα frames?.

καλο.

θα το δοκιμασω(μολις παω στην πατριδα) ,αλλα σημειωτεον οτι χρειαζεται ανταπτορας...

Δημοσιεύτηκε
Παιδεία κατά την γνώμη την δική μου η φωτογράφιση του Δία είναι δύσκολη εγώ τράβηξα ένα βίντεο 2 λεπτών αλλά πάλι φένεται θαμπός α και κάτι άλλο έβγαλα ένα βίντεο 7.000 φραμες αλλά δεν μου το εμφανίζει στο Registax μου βγάζει πράσινο πλαίσιο στο πρόγραμμα τι να κάνω;

Ότι κι αν υπάρχει εκεί έξω θα το ανακαλύψούμε εμείς οι ερασιτέχνες ατρονομοι.

http://photosbyraphail.webs.com/

Δημοσιεύτηκε
Μεγαλο ρολο παιζει η καλη εστιαση, η σωστη εκθεση (παιξε με το gain αλλα μην το ανεβασεις πολυ και την ταχυτητα) και προσπαθησε να τραβας με λιγοτερα fps. Θα εχεις λιγοτερα αλλα καλυτερα frames. Αν εχεις καλο τηλεσκοπιο και μπορουν να φανουν αρκετες λεπτομερειες, στην περιπτωση του Δια μην τραβας πανω απο 3-4 λεπτα γιατι λογω περιστροφης του Δια θα θολωσουν οι λεπτομερειες.
Δημοσιεύτηκε
πάντως σήμερα δεν κατάφερα τπτ. δεν μπορούσα να εστιάσω καλά ώστε να καθαρίσει η εικόνα, και φυσούσε πολύ.(με την ετοιμόρροπη στήριξη αυτο είναι πρόβλημα)
Δημοσιεύτηκε
7000 frames ειναι παρα πολλα λασιθιτακη. περιορισου στα 1200-1500 ή σε συνολικο χρονο κοντα στα 3 λεπτα. οσον αφορα οτι δεν βλεπεις καθαρη την εικινα ακομα και αν εχεις εστιασει καλα τοτε εχεις κακο seeing μιας και λες οτι φυσαει κιολας

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά σας ανεβάζω μια photo που έβγαλα πριν από τρεις μήνες περίπου όχι περισσότερα από 170 frames με το 8" Dob. + SPC900NC και barlow x2. Για βάση Dob βγήκε πολύ καλή.

Jupiter_ioannisb.png.f2dc0eab87e1a1d97eccd6c7c7480967.png

LoginImage.png

The goal of planetary imaging is not to acquire beautiful images, but to capture useful scientific data !

https://www.e-astronomer.com - Ιωάννης Α. Μπούχρας

Δημοσιεύτηκε

τον έβλεπα με την κάμερα τελείως θολο,(απλώς σαν φωτεινή μπαλίτσα) ενώ με το μάτι μπορούσα να διακρίνω μια απο τις ζώνες του. επίσης σε όποιο προσοφθάλμιο κι αν έβαζα την κάμερα, το πεδίο ήταν απελπιστικά μικρο.

μήπως να αφαιρέσω τον φακο απο την καμερα?

Δημοσιεύτηκε
καταρχας δωσε μας στοιχεια για το τι καμερα χρησιμοποιεις. εαν χρησιμοποιεις webcam η καλυτερη λυση ειναι να βαλεις τον ειδικο ανταπτορα οπως περιγραφω στο κειμενο μου (αυτο ισχυει για την spc900nc αλλα και για αλλες webcam υπαρχουν ανταπτορες εφοσον εχει σπειρωμα να βιδωσει) εαν βλεπεις τον πλανητη σαν μια φωτεινη μπαλιτσα οπως λες χαμηλωσε gain,fps, shutter, brightness,contrast μεχρις ωτου να σε ικανοποιει το αποτελεσμα

Φιλικά Κώστας

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Δημοσιεύτηκε
Παιδιά σας ανεβάζω μια photo που έβγαλα πριν από τρεις μήνες περίπου όχι περισσότερα από 170 frames με το 8" Dob. + SPC900NC και barlow x2. Για βάση Dob βγήκε πολύ καλή.

Παρα πολυ καλη !!!

Δημοσιεύτηκε

για κάμερα χρησιμοποιώ μια Logitech c300. έπαιξα λίγο με το gain, exposure κ brightness αλλα δεν είδα πολλά.

δηλαδή η κάμερα μπαίνει χωρίς το φακό της στο προσοφθάλμιο?

ή δεν χρειάζεται καν προσοφθάλμιο?

• 3 μήνες αργότερα...
Δημοσιεύτηκε

Προσφατα αγορασα την CG5 και ανεβασα το dob επάνω. Με την ευκαιρια, αορασα ενα t-ring για την nikon d90 που εχω. Δεν εχω σκοπο να ασχοληθω με την αστροφωτογραφηση, και ξερω οτι απαιτει αλλο εξοπλισμο. Παρολα αυτα πιστευω οτι κανενα νεφελωμα και πλανητες μπορω να πετυχω.

Χρησιμοποιησα λοιπον το t-ring και προσπαθησα να βγαλω καποιες φωτο.

Το δε νεφελωμα του Ωρίωνα (για τα δικα μου δεδομενα) ειναι αψογο. Οταν προσπαθησα να βγαλω τον Δια(ή και τον Κρονο) το αποτελεσμα ηταν απαραδεκτο. Αληθεια γνωριζει καποιος τι πρεπει να κανω με τον συγκεκριμενο εξοπλισμο για να βελτιωσω τις εικονες?

Υπενθυμιζω οτι δεν εχω στοχο την φωτογραφια , αλλα την παρατήρηση και πχ μια φωτο σαν του george_clima απο πανω θα ηταν αποδεκτη για εμενα.

Παραθετω και καποιες φωτο για να φανει το προβλημα

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

18832544.th.jpg

Ωριων

orionz.jpg

Διας ](*,)

12529920.jpg

Δημοσιεύτηκε

Πρώτον δεν έχεις εστιάση σωστά και δεύτερον ο Δίας είναι "καμμένος".Θέλει μικρότερους χρόνους για τον Δία και μεγαλύτερους για τους δορυφόρους και μετά κάνεις μίξη τις εικόνας.

Δες εδώ με το Nexstar 4se,Νικον d-70,Celestron 24-8 zoom eyepiece

http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=8982

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης