Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Ειμαι κατοχος δυο φωτογραφικων μηχανων,μιας Canon AE1 και μιας Nikon F80 και οι δυο με φιλμ....!! Αδυναμια με την κλασσικη φωτογραφια βλεπετε!!! Θα ηθελα να κανω την αναβαθμιση σε μια ψηφιακη λογω και της μετεπειτα ενασχολησης μου με την Αστροφωτογραφια και θα ηθελα μια βοηθεια στην επιλογη τι ειναι καλυτερο γιάυτο το κομματι. Τα χρηματα που μπορω να διαθεσω ειναι γυρω στα 650€ και προσωπικα σκεφτομουν να αγορασω το νεο μοντελο της Nikon που αναμενεται σε στις αρχες του Οκτωβρη και ειναι αυτο:

http://www.nikon.gr/el_GR/product/digital-cameras/slr/consumer/d3100

Θα ηθελα την αποψη σας αν υπαρχει κατι διαφορετικο στο χωρο της Αστροφωτογραφιας που δεν γνωριζω γιατι εχω κατεχω το κομματι της φωτογραφισης μονο!

Skywatcher 200mm Black Diamond

F1000mm

f/5

Δημοσιεύτηκε

Tελικα η canon ειναι μονοδρομος για την αστροφωτογραφια με dslr.

Για πολλους και διαφορους λογους που θα σου εξειγησουν οι πιο εμπειροι και παλιοι αστροφωτογραφοι.

Δημοσιεύτηκε
Ολοι λένε πως οι canon υπερτερούν σε απόδοση από τις Nikon στην αστροφωτογράφιση γιατί έχουν χαμηλότερο θόρυβο.Αλλά κ αυτές για να αποδώσουν καλά πρέπει να τους βάλεις ένα φίλτρο που κοστίζει πολλά αλλα κ πρέπει να το κάνει κάποιος που ξέρει καλά την διαδικασία.Ετσι όμως θα έχεις πρόβλημα στην καθημερινή φωτογράφιση.Ακόμη κ έτσι τίποτε δεν συγκρίνεται με μία ψυχωμένη κάμερα ειδική γι αυτή τη δουλειά.Ολοι εκεί καταλήγουν μετά από διάφορους πειραματισμούς.Για αρχή θα μπορούσες να βάλεις κ τις αναλογικές ή οποιαδήποτε ψηφιακή διαλέξεις για καθημερινή φωτογράφιση.Μόλις εξοικειωθείς με την διαδικασία τότε το ψάχνεις περισσότερο
Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Δημοσιεύτηκε

http://www.astropix.com/HTML/I_ASTROP/NIK_CAN.HTM

O Jerry Lodriguss ειναι απο τους ειδικους και κραταει τα ποιο πανω αρθρα του οσο ποιο ενημερωμενα γινεται. Στο ποιο πανω λινκ θα βρεις τους λογους γιατι ολοι προτιμησαμε Κανον κατα περιοδους. Αν και απο οτι διαβαζα σε καποιο συγκριτικο προσφατα, και η Canon εχει κανει τις λαδιες της οσο αφορα noise reduction εσωτερικα, αλλα οχι σε βαθμο που να εχει γινει αισθητο για χρονια. Απλα να ξερεις οτι ειναι πολύ δυσκολο να συνδιασεις και καθημερινη και αστροφτογραφιση αν θελησεις να αφαιρεσεις το εσωτερικο IR φιλτρο για να μπορεις να τραβας νεφελωματα εκπομπης. Γινεται αλλα ειναι δυσκολο. Ισως να προχωρησεις σε μεταχειρισμενη Κανον ηδη τροποποιημενη μονο για το χομπι ; πουλιουνται αρκετες και σε χαμηλή τιμη.

Δημοσιεύτηκε

Με την 300 d της canon, που μάλλον θα πρέπει να θεωρείται αρχαιολογία σήμερα, έκανα μια δυο προσπάθειες τον περασμένο χειμώνα στο Μ42. Η κάμερα είναι χωρίς τροποποίηση και η εμπειρία μου ανύπαρκτη.

Η φωτογραφία που παραθέτω αποτελείται απο 200 εκθέσεις των 30" χωρις dark, flat .... γιατί στόχος μου ήταν να δω αν μπορώ να κάνω μμια απλή αποτύπωση του νεφελώματος κι όχι να κάνω αστροφωτογράφιση. Χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις η ευθυγράμμιση των κατόπτρων του R200ss και η πολική ευθυγράμμιση της eq6.

Νομίζω πως στα χέρια κάποιου έμπειρου το αποτέλεσμα θα είναι τελείως διαφορερικό.

(Εσείς με τις olympus πολύ φόρα πήρατε :lol: :lol: )

[/img]

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.thumb.jpg.1ddf26b715e8d766cc8cbb3e9692d470.jpg

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης