Jump to content

tommygolf

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    72
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από tommygolf

  1. Καταρχάς ευχαριστώ ολους σας για τις απαντησεις σας!!! Κkokkolis σ'ευχαριστω για την αναλυτικη σου αποψη, είχαμε συζητησει και παλιοτερα καποια θεματακια για τους φακους όμως τωρα το βλεπω λιγο πιο ζεστα και μ΄ενδιαφερει να κανω την πρωτη μου αγορα διχως αυτή στη πορεια να με απογοητευσει. Αυτή τη στιγμη εχω μονο τους φακους του πακετου 25mm & 10mm + τον Barlow φακο. Η αγορα από Agena είναι ασφαλης εάν επιλεξω την φθηνοτερη επιλογή μεταφορικών στα 20,55$?? Αλλιως σε άλλη περιπτωση τα εξοδα βγαινουν ιδια με αυτά από την ES Γερμανιας. Εκει υπολογισα βγαινει 145 ο 6,7mm ενώ στην Agena 87. Επισης ειδα ότι ο συγκεκριμένος φακος εχει εξαντληθεί στην Αgena και εχει μονο τον 8.8 και τον 4,7mm. Προτείνεις καποιον απ'τους δυο αν δεν προχωρήσω με τον 6,7? Ισως χρειαστω την βοηθεια σου αν παρω την αποφαση να αγορασω από Αμερική εν τελει που με τρώει εδώ και πολυυυυυυυυ καιρο!!!
  2. Καλησπέρα σας, Εδώ και αρκετό καιρό διαβάζω διάφορα άρθρα για προσοφθάλμιους φακούς και εν όψει εορτών σκέφτομαι να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου και να γιορτάσω και την αγορά του τηλεσκοπίου μου που έγινα πριν ένα χρόνο! Η πρώτη μου σκέψη ήταν να πάω στους Baader καθώς είναι αρκετά οικονομικοί, έχουν πολύ καλό eye Relief (φοράω και γυαλιά) και γενικά οι περισσότεροι που τους έχουν χρησιμοποιήσει έχουν πολύ καλές εντυπώσεις. Επίσης ακόμα ένα θετικό στοιχείο είναι ότι τους βρίσκεις άμεσα στην Ελλάδα δίχως το ρίσκο επιπλέον πιθανών δασμών. Απ΄την άλλη είναι οι ES για τους οποίους έχω ακούσει επίσης πολύ καλά λόγια. Έχουν βέβαια μικρότερο eye Relief αλλά η ποιότητα τους είναι πολύ κοντά σ'αυτή των Televue όπως εχω διαβασει. Σκεφτόμουν για αγορά ενός 5mm φακού ή 6,7mm στη περιπτωση των ES. Γνωρίζει καποιος γι'αυτους τους φακούς? Προτείνετε κάτι διαφορετικό σε πιο μεγάλα mm για το τηλεσκόπιο μου? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Νikon D3100 300mm Sigma lenses 1/4000 f/32 ISO 200
  4. tommygolf

    Πανσέληνος - 23/6/2013

    Παλιο Λιμάνι Θεσσαλονίκης Νikon D3100 Sigma lens 70-300mm APO
  5. tommygolf

    Νέος ES 100 μοιρών 5,5mm

    Σ'ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σου!! Η αληθεια ειναι το σκεφτομαι πραγματικα γιατι η διαφορα τιμης που υπαρχει μεταξυ του 6,7 και του νεου 5,5 ειναι αρκετη. Θα μπορουσα να τα επενδυσω σε ενα καλο powermate αντ'αυτου. Απ'΄την αλλη ομως ενας καλος 5αρης φακος ειναι ενα must στην συλλογη. Ειδωμεν!!! Αναμενω κι εγω με ενδιαφερον να δω κανενα review απ'τους τρελαμενους αστροφιλους της Αμερικης!!
  6. tommygolf

    Νέος ES 100 μοιρών 5,5mm

    KKokkolis θα ηθελα την προσωπικη σου γνωμη με αφορμη το νεο αυτο φακο.Σκοπευα να αγορασω καποια στιγμη τον ES 82 6.7 για το Skywatcher 8'' Black Diamond που εχω με f5. Στη συνεχεια φυσικα σιγα σιγα θα εξοπλισω κ με μεγαλυτερα mm την συλλογη. Θα ηθελα ομως να μου πεις πριν ξεκινησω την αγορα μου ειναι καλυτερα να προβω στην αγορα του νεου αυτου φακου στις 100 μοιρες αντι του 6,7 στις 82?
  7. Καλησπερα σε ολους τους αστροφιλους! Η δικη μου αστροματια απ'το Λιμανι της Θεσσαλονικης! Συνοδος Πλανητων
  8. Το κόστος απο Αμερικη σιγουρα ειναι κατα πολυ φθηνοτερο απο καθε αλλη αγορα της Ευρωπης,οσο για τα μεταφορικα οντως υπολογιζεις πολλα ομως σε καθε περιπτωση η καθε αγορα απο Αμερικη εμπεριεχει κ το ρισκο να το τσιμπησει το τελωνειο κ να πληρωσεις εξτρα χρηματα που αν συμβει θα ερθεις στο κοστος αυτου της Γερμανιας. Η back order list που εχει η ΕS στην Αμερικη ειναι πολυ μεγαλη, υπαρχουν προσωπικες εμπειριες απο αστροφιλους εδω μεσα που περιμεναν 8 μηνες κ δεν τους παρελαβαν.... Οσο για τον χρονο αναμονης απο Γερμανια οταν εγω εκανα την αποπειρα να παραγγειλω μου ηρθε mail οτι σε 4-5 εργασιμες μερες θα το εχω στα χερια μου. Και απο θεμα stock η Γερμανια δεν αντιμετωπιζει το προβλημα της Αμερικης λογω της αυξημενης ζητησης. Εγω αν δεν φοβομουν την μεγαλη αναμονη κ το πιθανο εξτρα κοστος απο το τελωνειο θα αγοραζα απο Αμερικη, αλλα προκειμενου να μπω σ'αυτη την αγωνιωδης διαδικασια προτιμω να δωσω 30-40 παραπανω και να το εχω σιγουρα. Ειναι στη κριση του καθενος αυτο.
  9. Kαλησπερα κι απο μενα, μιας κ εχω ψαξει αρκετα την αγορα οσον αφορα τους ES σκεφτομουν να τους παρω απο Αμερικη. Ομως οι μακροχρονιες καθυστερησεις με προβληματισαν κι ετσι εστειλα mail στην ΕS για λεπτομερειες κ με παρεπεψαν στην αντιστοιχη αντιπροσωπεια στην Γερμανια. Οι τιμες φυσικα δεν ειναι Αμερικης αλλα σε σχεση με την Ελλαδα υπαρχει παλι μια υπολογισιμη διαφορα. Παραθετω το σχετικο λινκ εδω: http://www.explorescientific.de/
  10. tommygolf

    φτηνοί Barlow

    Καλησπερα κι απο εμενα, θα προτεινατε να επιλεξουμε φακο Βarlow ή καποιον Powermate της Televue? Εχω τον Barlow της Skywatcher που συνοδευοταν στο πακετο του τηλεσκοπιου κ σκεφτομαι να παρω κατι πιο "δυνατο" ωστε να φερω πιο κοντα καποιους πλανητες πχ τον 5χ Powermate. Εχει καλυτερα οπτικα απο τον Barlow? Eυχαριστω εκ των προτερων.
  11. tommygolf

    Ο Κρόνος σε αντίθεση

    Nαι Στελιο με dslr την τραβηξα, την Νιkon D3100. Η αληθεια ειναι οτι εχω κ εχω κ ενα φιλμακι στα 3200 Iso που ψηνομαι να χρησιμοποιησω αλλα το αποτελεσμα με προβληματιζει ποιο θα ειναι!! Αυτο που με απασχολει περισσοτερο βεβαια επι του παροντος ειναι να καταφερω να αυξησω την μεγενθυση πιθανον μαλλον με καποιο powermate 5x. Θα δουμε ομως σ'αυτα χρειαζεται μεγαλη υπομονη!![/img]
  12. tommygolf

    Ο Κρόνος σε αντίθεση

    Καλησπερα κι απο μενα!! Χτες το βραδυ ειχα την χαρα να παρατηρησω για πρωτη φορα τον περιφημο Κρονο ή αλλιως τον Αρχοντα των δαχτυλιδιων!!! Η εμπειρια ηταν μοναδικη αν κ η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα να φερω πιο κοντα τον πλανητη!! Στη πορεια σκοπευω μολις αποκτησω τον ES 6,7 να δοκιμασω ξανα. Μεχρι τοτε σας επισυναπτω κ την πρωτη μου φωτογραφια του πλανητη εστω κι αν ειναι μακρια!!!
  13. Δες κι αυτο!! http://www.astrovox.gr/avat/types.php
  14. Καλησπερα αστροφιλε!! Ναι εχω το Black Diamond ακριβως οπως αυτο που εχεις στο πρωτο σου λινκ. Φυσικα το συγκεκριμενο τηλεσκοπιο υπαρχει κ με την στηριξη που σου ανεφερα στο παρακατω λινκ που θα δεις. Βεβαια ειναι διπλασιο το κοστος αλλα σιγουρα εισαι καλυμμενος απο στηριξη εκτος κι αν θελεις να πας στην μεγαλυτερη λυση της ΝΕQ6. http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1477 Μια αλλη λυση ειναι επισης να παρεις ενα Dob 10αρι να κερδισεις τις επιπλεον 2'' και να παρεις την στηριξη χωριστα μιας κ αυτη του dob δεν κανει για αστροφωτογραφιση. Το Black Diamond σε γενικες γραμμες ειναι ενα αξιολογο τηλεσκοπιο για αρχαριους καθως εχει καλες ιντσες κ για αστροφωτογραφιση ειναι κ γρηγορο με λογο f/5. To Backyard το εχω παρει κι εγω και ειναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ βιβλιο και οπως ειπαν κ οι υπολοιποι αστροφιλοι ειναι κατι που πρεπει οπωσδηποτε να αγορασεις. Προτεινω επισης να παρεις κι αυτο το βιβλιο καθως θα σε βοηθησει να μαθεις τον ουρανο καλυτερα: http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1962 Σχετικα με την αστροφωτογραφια και το τι χρειαζεται σε αρχικο επιπεδο μπορεις να ριξεις μια ματια εδω στο παρακατω λινκ: http://www.northstarastronomy.gr/100CCC86.el.aspx Οτιδηποτε αλλο χρειαστεις ειμαι στη διαθεση σου να σε βοηθησω.
  15. Καλως ηρθες στον υπεροχο κοσμο της Αστρονομιας φιλε Irons. Καταρχας θελω να σου πω πως σε καταλαβαινω απολυτα καθως κι εγω ημουν στη θεση σου τα τελευταια 3 χρονια μεχρι να καταληξω στην αγορα τηλεσκοπιου. Εψαχνα να βρω το ΤΕΛΕΙΟ σουπερ τηλεσκοπιο που τα κανει ΟΛΑ!! Αυτο δυστυχως ΔΕΝ υπαρχει. Ολα εχουν τα υπερ τους και τα κατα τους, εξαρταται τι χρηματα εχεις να διαθεσεις ωστε να περιορισεις αυτα τα "λαθη" και να ξεκαθαρισεις τι θελεις να κανεις με το τηλεσκοπιο. Διαβασα λοιπον οτι ενδιαφερεσαι για αστροφωτογραφιση. Αυτο ειναι πολυ καλο αλλα να ξερεις οτι μπαινεις σε ενα χωρο ΠΟΛΥ δυσκολο και απαιτητικο. Κι εγω ηθελα να ασχοληθω με την αστροφωτογραφια (κατι που δεν εχω αποκλεισει βεβαια) αλλα οταν ειδα τι χρειαζεται για να ασχοληθεις σωστα εκει το εβαλα στην ακρη για την ωρα. Δεν το λεω τυχαια αυτο. Ξεκινησα προσφατα μαθηματα αστροφωτογραφιας στον ΟΦΑ στην Θεσσαλονικη και οι πληροφοριες που εχω αποκτησει εκτοτε ειναι μοναδικες. Το κυριοτερο που μπορω να σου πω ειναι οτι απαιτουνται ΠΟΛΛΑ χρηματα γιατι καθε επομενο βημα που προκυπτει στην αστροφωτογραφια χρειαζεται και ενα εξαρτημα!!! Υπολογιζω πανω κατω οτι χρειαζεται 1500 με "φθηνες" αγορες κι αυτα χωρις να υπολογιζω την φωτογραφικη μηχανη. Εγω προσωπικα αγορασα το τηλεσκοπιο που εχεις ως πρωτη επιλογη και απο παρατηρηση μπορω να σου πω οτι ειμαι πολυ ικανονοποιημενος. Στη πορεια θα χρειαστεις οπωσδηποτε αγορα προσοφθαλιων φακων για να το χαρεις οπως πρεπει. Οταν με το καλο μπεις στο χωρο της αστροφωτογραφιας το βλεπεις με το καλο. Υποψιν η στηριξη που εχει το τηλεσκοπιο αυτη δεν εχει μοτερ,αν θελεις ανεβαινεις ενα κλικ με το ιδιο τηλεσκοπιο στην αυτοματη HEQ5 αλλιως στο μελλον να υπολογιζεις 380 για να την κανεις κ GO TO. Ξεκινα πρωτα φιλε με την παρατηρηση καθως η αστροφωτογραφια θελει χρημα, χρονο, και ΠΟΛΛΕΣ δοκιμες!! Ο,τι θελησεις ειμαστε εδω στη διαθεση σου ολοι να σε βοηθησουμε και αν θελεις ψαξε για καποιο ομιλο αστρονομιας αν εχει στη Πολη σου.
  16. Kαλησπερα κι απο μενα σε ολους σας! Διαβασα με προσοχη ολα τα post που εχουν γινει στο topic εδω κ καπου εχω χαθει!!!! Οντας νεος στο χωρο δεν ξερω που να απευθυνθω για να κανω τις αγορες μου απο την Αμερικη. Ενδιαφερομαι να αγορασω καποιους φακους της ΕS κ το πιο πιθανο με βαση τα παραπανω που διαβασα μαλλον μεμονωμενες θα γινουν οι αγορες. Καποιοι φακοι εχουν κοστος μολις 99$ οποτε ειμαι στο οριο να μην χρεωθω τελωνειο κτλ. Απο που ομως αγοραζουμε τους εν λογω φακους? Απ'ευθειας απ'την ΕS? σε καποιο αλλο καταστημα μεσω online αγορα? Αν μπορειτε να με κατατοπισετε λιγακι να παρω μια εικονα κ μετα η αποστολη απ'οτι καταλαβα αυστηρα μονο με USPS με International first priotity. Σας ευχαριστω προκαταβολικα για την βοηθεια.
  17. Πανο σ'ευχαριστω παρα πολυ!! Δεν με πειραζει καθολου που ειναι μεγαλο το link, χρονος υπαρχει γιατι θελω να το μελετησω σωστα κ να κανω την καταλληλη αγορα. Θα τα βαλω ολα κατω ωστε να επιλεξω τα πιο καταλληλα κ να κανω μια συνολικη αγορα οπως ευστοχα ειπες κι εσυ. Θα σ'ενημερωσω σχετικα οταν εχω μια πιο συγκεκριμενη εικονα με το τι θα επιλεξω. Σ'ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.
  18. Πανο σ'ευχαριστω για την ενημερωση, η αληθεια ειναι δεν θελω να αγορασω κατι κ μετα να μπω στην διαδικασια να το αντικαθιστω. Συνεπως θελω κατι που θα ταιριαξει με το τηλεσκοπιο μου κ θα μ'αφησει κ ικανοποιημενο. Για τα ES εχω ψηθει αρκετα μπορω να σου πω, τα baader σιγουρα ειναι μια πολυ καλη κ οικονομικη λυση αλλα δεν ξερω πως αποδιδουν στην πραξη. Απο κριτικες εχω ακουσει πολυ καλα λογια. Αυτο που μ'εχει κανει να σκεφτομαι ακομα περισσοτερο την λυση των ES ειναι το κοστος τους στην Αμερικη σε καποιους φακους ειναι στα 99$!!! πχ ο 6,7mm στις 82ο Το θεμα ειναι δεν ξερω αν στελνουν απο Αμερικη, τι παιζει με τα μεταφορικα κ αν μετα εχει κ εξτρα κοστος με τα τελωνεια! Αν γνωριζεις κατι ενημερωσε με σε παρακαλω ή εστω καποιος αν εχει κατι υποψιν του. Το παραπανω φακο τον βρηκα εδω στα 201€!!
  19. Πανο σ'ευχαριστω για το link!!! Ηταν πολυ κατατοπιστικο!!! Βεβαια χαθηκα καπου στην πορεια να σου πω την αληθεια! Ο προβληματισμος μεγαλος! Σιγουρα οι επιλογες των Televue, ES k Pentax ειναι εξαιρετικες ομως το κοστος αυτων ειναι καπως τσουχτερο για τις εποχες που ζουμε. Δεν ξερω ποια ειναι η γνωμη σου για τα Baader καθως εχουν μεγαλο eye relief,ειναι 2" εχουν καλο FOV και η τιμη τους ειναι σιγουρα προκληση! Δεν ξερω ομως επειδη δεν εχω πειρα αν θα αποδωσουν καλα στο τηλεσκοπιο μου. Σκεφτηκα σε καποια φαση κ την επιλογη του ζουμ 8-24mm σε Baader
  20. Niko καλησπερα,εχω ακουσει διαφορα για τους ζουμ φακους αλλα για τον Hyperion 8-24mm εχω κι εγω ακουσει καλα ομως δεν ξερω αν αξιζει τελικα να μπει κανεις στην αγορα ενος ζουμ η να κανει σιγα σιγα την συλλογη του με σταθερους φακους. Διαβασα κ για τους Baader αναλυτικα καποια πραγματα κ μου φανηκαν πολυ αξιολογοι φακοι με βαση παντα τις κριτικες. Δεν ξερω αν καποιος απο εδω τα εχει δοκιμασει να μου πει μια γνωμη
  21. Να΄σαι καλα Ηλια! Σ'ευχαριστω πολυ! Σου ευχομαι κι εγω με την σειρα μου να καταφερεις να αγορασεις το πρωτο σου τηλεσκοπιο πιο συντομα απ'οτι το καταφερα εγω! Αφου σου αρεσει η αστρονομια κ η παρατηρηση τοτε με υπομονη σιγα σιγα θα τα καταφερεις! Οσο για το Dob που αναφερθηκες ειναι παρα πολυ καλη η επιλογη σου για πρωτο τηλεσκοπιο, ειναι αναβαθμησιμο και αρκετα οικονομικο γι'αυτα που προσφερει!! Με το καλο σου ευχομαι να το αποκτησεις!!
  22. Σ'ευχαριστω πολυ Ουρανια!! Να΄σαι καλα!!! Μολις το μαθω καλα θα δουμε κ το κεφαλαιο φωτογραφια με το νεο μου "παιχνιδι" !!!
  23. Σ'ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου songless bird! Η αληθεια ειναι οτι δεν σκοπευω να βιαστω απλα θελω να εχω ενα πλανο στο τι ακριβως θα αγορασω ωστε να κανω κ τις απαραιτητες αποταμιευσεις παντα!! Ολα οσα αφορουν το τηλεσκοπιο τα εχω υποψιν μου καθως διαβασα κ καποια βιβλια μεχρι την αγορα κ ασχοληθηκα με την παρατηρηση του ουρανου με κυαλα πρωτα. Θα εχω υποψιν μου κ τα μεταχειρισμενα που ανεφερες γιατι δεν αποκλειω να βρω κατι αξιολογο κ σ'αυτη την περιπτωση. Ολους τους φακους παντως κ να ηθελα δεν μπορουσα να το κανω με τιποτα!!
  24. Σέυχαριστω πολυ Νικο για τις ευχες σου! Να΄σαι καλα! Οντως τωρα περιμενω λιγο να στρωσει ο καιρος να το ανεβασω αρχικα στην ταρατσα για τις πρωτες παρατηρησεις κ μετα θα ξεκινησουμε τις εξορμησεις!! Το θεμα των φακων οντως με προβληματιζει καπου γιατι αν ειναι να παρω κατι που δεν θα με ικανοποιει σε αποδοση ποιος ο λογος να το παρω. Τα televue φανταζομαι ειναι η ελιτ αλλα το κοστος αυτων ειναι πολυ υψηλο, αν ομως αξιζουν τοτε καπου σκεφτομαι μηπως να μαζευω σιγα σιγα κ να καλυψω τις οποιες επιλογες κανω. Σκεφτηκα κ τα baader οπου μου φανηκαν αρκετα καλα σε καποια site που τα εψαξα κ το κοστων αυτων ικανοποιητικο. Αντε να δουμε στο τελος που θα καταληξουμε!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης