kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2010 Μαΐστορες και Μαϊστόρησες του Astrovox, χρειάζομαι την βοήθειά σας.Υπάρχει τρόπος να βάλω Teflon σε κεφαλή φωτογραφικού τρίποδα;Φυσικά υπάρχει, το θέμα είναι προβλέπεται να δουλέψει ή απλώς πρόκειται να τον χαλάσω;Ο τρίποδας είναι αυτός της φωτογραφίας. Τον χρησιμοποιώ με ένα 4SE και ένα ST80 και είμαι πολύ ευχαριστημένος με όλα, εκτός από την ομαλότητα της κίνησης, ειδικά σε μεγάλες μεγεθύνσεις (πλανητική). Εναλλακτικά δοκίμασα την βάση Dob της άλλης φωτογραφίας και δουλεύει άψογα, δεν έχω όμως αρκετά ψηλό τραπέζι και όταν βλέπω τον Δία κοντά στο ζενίθ στραβολαιμιάζω. Επίσης η γραμμή του βλέμματος δια μέσου του Rigel βγαίνει έξω από τα γιαλιά μου, με αποτέλεσμα να δυσκολεύομαι και στο κεντράρισμά του.Και οι δύο λύσεις καλές αλλά με μειονεκτήματα. Φυσικά έχω την βάση του Nexstar η οποία είναι βράχος με αυτά τα τηλεσκόπια και πατάκια καταστολής κραδασμών, αλλά το νόημα είναι πως χρησιμοποιώ τα μικρά όταν δεν θέλω να μπλέξω με ρεύματα και λοιπά. Επίσης απέκλεισα την αγορά AZ3 ή Vixen Porta Mount μετά από πολλά reviews που αναφέρουν πως οι μικρομετρικές τους ρυθμίσεις είναι αδέξιες και έχουν αρκετούς κραδασμούς. Ο Manfrotto είναι σίγουρα καλύτερος αλλά δεν σχεδιάστηκε για χρήση με τηλεσκόπια σε 200x και "κλωτσάει". Φυσικά επειδή δεν έχει autotracking πρέπει συνεχώς να αναπροσαρμόζω και είναι απογοητευτικό Με 50x όλα καλά είναι, αλλά να έχω το δυναμιτάκι C4 και να περιορίζομαι τόσο χαμηλά δεν με ικανοποιεί.Το έχει δοκιμάσει κανένας; Δεν πρόκειται να λύσω την κεφαλή αν δεν είμαι σίγουρος πως έχει νόημα. Εναλλακτικά, μπορώ να προσθέσω μικρομετρικές κινήσεις, είτε να αγοράσω άλλη συμβατή κεφαλή που να τα καταφέρνει καλύτερα;Ευχαιστώ. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
filiatra Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2010 Γιατί δεν φτιάχνεις ένα ψηλότερο τραπέζι για να το έχεις στην dob στήριξη αφού είναι κ βράχος?Κάτι σαν ψηλό σκαμπό είναι εύκολο να φτιαχτεί. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2010 Γιατί δεν φτιάχνεις ένα ψηλότερο τραπέζι για να το έχεις στην dob στήριξη αφού είναι κ βράχος?Κάτι σαν ψηλό σκαμπό είναι εύκολο να φτιαχτεί. Σωστά. Είναι η πιο εύλογη λύση, αλλά:1. Θα με στραβοκοιτάζει η γυναίκα μου και θα απαιτήσει να το φυλάω κάπου που να μην φαίνεται2. Θα χαλάσει η φορητότητα αν πρέπει να κουβαλώ και αυτό μαζί μουΚάτι όμως με διπλή χρήση μπορεί να πάρει την έγκριση του Στρατάρχη, όπως ένα ψηλό τραπέζι Bar μόνιμα στο μπαλκόνι. Πρέπει να το περάσω ως σικ, θα βάλω και την κόρη μου στο κόλπο... Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα