Efstathios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Σε αυτό το κείμενο θα αναπτύξω την άποψή μου μετά από μελέτη για την πρώτη επαφή των ανθρώπων με έναν εξωγηίνο πολιτισμό και γιατί αυτή μπορεί να έχει ήδη γίνει! Η θεωρία είναι δική μου και δεν έχω δεί να αναφέρεται πουθενά, αλλά πιθανώς και άλλοι να την έχουν σκεφτεί. Φυσικά παραμένει μία θεωρία μέχρι να αποδειχθεί άν όντως είναι έτσι η όχι. Στο γνωστό μας Στάρ Τρεκ, οι Vulcans έκαναν την πρώτη επαφη όταν οι άνθρωποι κατάφεραν για πρώτη φορά να ταξιδέψουν με warp speed. Στην πραγματικότητα ένας ανεπτυγμένος πολιτισμός, τόσο τεχνολογικά όσο και πνευματικά θα είχε ένα διαφορετικό κριτήριο για το πότε πρέπει να γίνει η πρώτη επαφή. Και αυτό είναι η σχάση του ατόμου, για ευνόητους λόγους. Διότι τότε ο πολιτισμός που το επιτυγχάνει αυτό μπορεί να διαλύσει όλον τον πλανήτη του κυριολεκτικά. Και εμείς φυσικά δεν χάσαμε χρόνο αλλά αμέσως μετά την επίτευξη αυτή πέσανε και οι 2 βόμβες στην Ιαπωνία. Το πιθανό δόγμα για την πρώτη επαφή με έναν άλλον πολιτισμό είναι να μήν τον μολύνεις και αλλάξεις την ροή της ανάπτυξής του. Έτσι περιγράφεται ωραία επίσης στο Στάρ Τρεκ. Και αυτό ίσως είναι και μία πραγματικότητα για έναν πολιτισμό ανεπτυγμένο και πνευματικά που ξέρει πέντε πράγματα παραπάνω. Όμως αυτό το δόγμα αλλάζει όταν ο πολιτισμός επιτυγχάνει τη σχάση και έχει τα φόντα να την χρησιμοποιήσει και για πολεμικούς σκοπούς, όπως εμείς κάναμε. Είναι ίσως η μόνη περίπτωση που χρειάζεται επέμβαση. Και ερχόμαστε τώρα στην επέμβαση. Το 1947 και 2 χρόνια μετά την ρίψη των ατομικών βομβών έχουμε το γεγονός του Roswell. Κανονικά δεν θα ασχολούμουν με ένα τέτοιο γεγονός που ανήκει στην συνομωσιολογία και δεν αποδυκνείεται, εάν ο γνωστός αστροναύτης Μπάζ Όλντριν, που συμμετείχε στο Apollo 11 και ήτανε μαζί με τον Armstrong ο πρώτος που πάτησε στο φεγγάρι, δεν είχε βγεί πρόσφατα να πεί οτι το Roswell σύμφωνα με τις πηγές του ήτανε πραγματικό. Ο Όλντριν μεγάλωσε σε ένα μέρος κοντά στο Roswell στο Νεό Μεξικό. Ήξερε αρκετούς ανθρώπους στην περιοχή και όπως είπε ο ίδιος για αυτόν τον λόγο και για το γεγονός οτι είναι αυτός που είναι τον πλησίασαν απόστρατοι και του είπαν για το Roswell. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του λοιπόν αξιωματούχοι που είχαν πάρει σύνταξη και συμμετείχαν στο Roswell, επειδή δεν άντεχαν την μυστικοπάθεια που τους είχαν επιβάλλει του είπαν οτι πράγματι είχε γίνει η συντριβή του εξωγηίνου σκάφους και οτι ανασύρθηκαν πτώματα. Όταν τα είπε αυτά ο Όλντριν σε μία πρόσφατη συνέντευξη κάποιοι βιάστηκαν μάλλον να πούν οτι ξεμωράθηκε. Δεν νομίζω οτι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Επίσης ο Όλντριν άν θυμάμαι καλά είπε για την θέαση ενός ατια όταν πλησιάζανε την Σελήνη, γεγονός το οποίο το συμπεριέλαβαν στην πιό πρόσφατη ταινία που βγήκε για το Apollo 11. Επειδή λοιπόν τείνω να πιστέψω τον Όλντριν, η χρονική στιγμή που έγινε το ατύχημα στο Roswell συμπίπτει με την ρίψη των βομβών 2 χρόνια νωρίτερα. Είναι απόλυτα λογικό λοιπόν οι γειτονές μας αμέσως μετά το 1945 να έχουν έρθει εδώ οι ίδιοι (διότι ίσως να είχανε μή επανδρωμένα σκάφη μέχρι τότε) ώστε να κάνουνε μία επαφή ή να επιβλέψουνε καλύτερα την κατάσταση. Για το πότε έγινε εάν όντως έγινε η επαφή έχω 2 ημερομηνίες. Ή αυτή έγινε το 1945, διότι δεν νομίζω οτι τους πήρε 2 χρόνια να έρθουνε εδώ, το Roswell πρέπει να ήτανε μία ατυχής συγκυρία αλλά μάλλον ήτανε ήδη εδώ, είτε το 1962. Το 1962 έγινε το εξής περίεργο. Ήτανε τότε με τα γεγονότα στον κόλπο των χοίρων, με την Κούβα. Τότε ήτανε η στιγμή που ο κόσμος απειλήθηκε όσο ποτέ με έναν πυρηνικό πόλεμο. Σε όλα τα ντοκουμέντα που υπάρχουνε αλλά και στο γνωστό έργο που βγήκε πρίν κάποια χρόνια για αυτό το θέμα, βλέπουμε ότι εκεί που η κατάσταση είχε κλιμακωθεί και είχαμε τις πρώτες αψιμαχίες μεταξύ Αμερικανών και Ρώσσων και το πάτημα του κόκκινου κουμπιού μπορούσε να γίνει ανα πάσα στιγμή, τότε ο Χρουτσώφ υποχώρησε και έδειξε διαλλακτική στάση, το ίδιο και ο Κένεντυ. Βέβαια σύμφωνα με την ιστορία ο Κένεντυ ήτανε που προσπαθούσε να αποφευχεί αυτή η συμφορά, αλλά ο Χρουτσώφ ήτανε σκληρό καρύδι. Το τί έγινε πραγματικά και άλλαξε, άν λογικεύτηκε κλπ, είναι κάτι που μπορεί να μη΄ν το μάθουμε, αλλά είναι και κάτι που μπορεί να οφείλεται σύμφωνα με τα παραπάνω που έγραψα, σε άμεση επέμβαση των γειτόνων μας, οπότε όλοι βάλανε μυαλό. Επομένως έχουμε αυτές τις 2 ημερομηνίες σάν πιθανές για την πρώτη επαφή. Βέβαια το ατύχημα στο Roswell ίσως τους υποχρέωσε να εμφανισθούν αμέσως μετά από αυτό, αλλά αυτό είναι πάντα μία από τις θεωρίες. Θυμίζω, σχάση του ατόμου και χρησιμοποίησή του το 1945 και πτώση εξωγηίνου σκάφου στο Roswell το 1947, που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μπάζ Όλντριν όντως έγινε. Αυτό μας οδηγεί στην θεωρία ότι η σχάση του ατόμου ήτανε η αφορμή για επαφή. Το γιατί αυτή η επαφή δεν έγινε γνωστή, έρχεται να συμφωνήσει με κάποιες από τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν, οτι μας προετοιμάζουν σιγά σιγά για την ανακοίνωση ύπαρξης μίας τέτοιας επαφής. Και όντως, ένας προηγμένος πολιτισμός ξέρει τι επιπτώσεις μπορεί να έχει κάτι τέτοιο έτσι, σε έναν άλλο πολιτισμό όπως στον δικό μας που μία μύγα να τσιμπήσει τον Πρόεδρο της Αμερικής τα χρηματιστήρια θα ταλαντεύονται για μέρες. Να μήν μιλήσουμε για άλλα θέματα όπως θρησκειών κλπ. Επομένως είναι λογικό, κατ¨εντολή κυρίως δικής τους, να γίνει μία εισαγωγή σε αυτό το θέμα σιγά σιγά, όπως και γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες, ώσπου πλέον ο άνθρωπος να είναι εξοικιωμένος με κάτι τέτοιο. Λίγο τα έργα, λίγο οι θεωρίες συνομωσίας, λίγο ο αστρονόμος του Πάπα να λέει για την ύπαρη άλλων πολιτισμών, το ένα το άλλο, η γενιά μας πλέον είναι πολύ εξοικιωμένη με την ιδέα της ύπαρξης εξωγηίνων. Και τώρα τελευταία ακόμη περισσότερο με την ανακάλυψη των εξωπλανητών κλπ. Οπότε να θεωρείτε μία τέτοια αποκάλυψη αρκετά κοντινή. Βεβαίως αυτά είναι πάντα θεωρίες, αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει μάλλον και φωτιά. Και η πεποίθησή μου είναι οτι αυτά τα όντα άν υπάρχουν είναι τελείως φιλειρηνικά και απλά παρακολουθούν. Δεν επεμβαίνουν στους μεταξύ μας πολέμους, ή να σταματησουνε την πείνα και την φτώχια, αλλά μόνο στην περιπτωση που ανέφερα. Μπορεί με τα δικά μας μέτρα αυτό να φαίνεται περίεργο, αλλά άλλο εμείς άλλο αυτοί. Επομένως μην περιμένουμε τα σκάφη να κατέβουν μία μέρα στον λευκό οίκο σε παγκόσμια αναμετάδοση ή κάν να τους δούμε, αλλά κάτι διαφορετικό, μία δήλωση ίσως από κάποιον δικό μας, κάτι απλό. Όσο για τις θεάσεις ατια που γίνονται συνέχεια, οι περισσότερες είναι μούφες. Ίσως αυτό το πολύ μικρό ποσοστό που μπορεί να είναι αληθινές, να είναι τα μή επανδρωμένα ερευνητικά τους σκάφη που παρακολουθούν. Πάντως όπως έχει αποδειχθεί, η πραγματικότητα ξεπερνάει πολλές φορές την επιστημονική φαντασία. Μία θεωρία. Να είναι έτσι? Πιστεύω οτι ενδείξεις δείχνουνε οτι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι έτσι. Live long and prosper. starrynights.blog
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Τα μεγέθη του σύμπαντος, ο αριθμός των άστρων και των γαιόμοιων πλανητών αλλά και οι αποστάσεις μεταξύ τους, καθώς και οι αφιλόξενες για την ζωή διαστημικές συνθήκες, οδηγούν τον επιστημονικά σκεπτόμενο άνθρωπο σε δύο ισχυρές υποθέσεις:1. Υπάρχει ζωή σε πολλά σημεία του σύμπαντος σε διάφορα στάδια εξέλιξης και ενδεχομένως διαφορετικές βιολογίες (διαφορετική διαχείριση πληροφορίας και ενέργειας).2. Η πιθανότητα μια μορφή ζωής από ένα ηλιακό σύστημα να συναντήσει μιαν άλλη από άλλο σύστημα, ηθελημένα ή άθελα, είναι μηδαμινή.Ακόμη και η ανταλλαγή πληροφορίας είναι εξαιρετικά δυσχερής καθώς οι αποστάσεις κάνουν το φως και κάθε ακτινοβολία να μοιάζει πως ταξιδεύει με ταχύτητα σαλιγκαριού, πόσο μάλλον υλικά ή έμβια σώματα.Σχετικά με τον Όλντριν, δεν τον εξέτασα ακόμη, αλλά το γεγονός πως συμμετείχε σε διαγωνισμό χορού αστέρων (Astronomy, Αύγουστος 2010) με οδηγεί στην υπόθεση πως δεν αντέχει να ζει στην αφάνεια αναπολώντας τις μέρες της δόξας, οπότε επιζητεί την προσοχή με κάθε τρόπο. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
christopherPAPA Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Θα ήθελα να δώ σύνδεσμο για τις δηλώσεις του Όλντριν .Επίσης να ρωτήσω τι διαφορά έχει αυτό το θέμα με το άλλο που αφορά την αποστολή STS-80 που πριν από λίγο κλειδώθηκε . Τουλάχιστον στο άλλο ο 525 Α προφασιζόταν και μία ερώτηση . .....Σχετικά με τον Όλντριν, δεν τον εξέτασα ακόμη,.... γιατρέ το σχόλιο σου είναι όλα τα λεφτά MASTERED by desire impulsive By a mighty inward urging I am ready now for singing Ready to begin the chanting
terring Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Φίλε Ευστάθιε, αν όντως ένας πολιτισμός επιλέξει ως κριτήριο την ανακάλυψη της ατομικής ενέργειας, γιατί να περιοριστεί μόνο σε αυτό και να μην προσθέσει και τον σεβασμό προς το περιβάλλον; Κακά τα ψέματα, κάναμε τον πλανήτη σαν τα μούτρα μας Σίγουρα θα πετάξω απ' τη χαρά μου αν έρθουν κοσμικά αδέλφια να μας βοηθήσουν, όμως κάτι τέτοιο θα γκρέμιζε το ανθρώπινο πνεύμα. Ήδη έχουμε πολύ καλές ιδέες για την επιβίωση της ανθρωπότητας, χωρίς να επιβαρύνουμε τον πλανήτη μας, δεν χρειαζόμαστε λοιπόν εξωγήινους από μηχανής θεούς Θα συμφωνήσω ότι οι κοσμικές αποστάσεις είναι τεράστιες, όμως ένας πολιτισμός χιλιάδες χρόνια πιο μπροστά από εμάς θα βρει τρόπο να τις καλύψει με μεγαλύτερη ευκολία. Και ναι, αναφέρομαι σε ταξίδια και επικοινωνίες ταχύτερες από το φως! Δεν μειώνω σε καμία περίπτωση το έργο του Αϊνστάιν, άλλα ένας ειδήμων στα εκρηκτικά ονόματι Ναύαρχος William Leahy είχε πει στις αρχές του 20ου αιώνας ότι η ατομική βόμβα δεν θα εκραγεί ποτέ Ελπίζω μόνο να μην κλειδωθεί κι αυτό το θέμα "Μην κρατάτε τις πύλες του πνεύματος σας κλειδωμένες, αλλά ούτε και διάπλατα ανοιχτές" Τσαρλς Φορτ
Peri Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Ειναι και το αλλο που ελεγε o Hawking: Οτι μονο η τριβη των πολιτισμων μπορει να αποβει καταστροφικη για τον λιγοτερο εξελιγμενο, οπως εγινε με τους Γηγενεις Αμερικανους(Ινδιανους αν θελετε ). Συνεπως η ιδεα απο το Σταρ Τρεκ ειναι πολυ σωστη, ενας πολιτισμος που ενδεχομενως γνωριζει την υπαρξη ενος αλλου, λιγοτερο εξελιγμενου, θα περιμενει μεχρι ο τελευταιος να αναπτυξει τεχνολογια που να προσεγγιζει την δικη του ή τουλαχιστον μεχρι να αναπτυξει αρκετη διαυγεια ωστε να μην υπαρξει πολιτισμικο σοκ και να αρχισει να αποδιδει την εξελιγμενη τεχνολογια στο υπερφυσικο(εδω παει η γνωστη ρηση του Arthur C. Clarke "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic." ) Με αυτο το κριτηριο μαλλον δεν ειμαστε ετοιμοι, αφου ενας κομητης περναει και διαφορες ομαδες αρχιζουν να αυτοκτονουν γιατι πανω στο κομητη *μπορει* να βρισκονται κακοι εξωγηινοι που θα τους κλεψουν την ψυχη Peace and long life. Περικλης ΔS>0: A change we can believe in.
hypest Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Ευτυχώς πρόλαβαν και απάντησαν στο θέμα αυτό μερικοί άνθρωποι! Μου άφησε πολύ πικρή γεύση το χθεσινό "ΑΚΥΡΟ" που έπεσε στο θέμα για το STS-80. Ελπίζω να μην ξαναγίνει και να οδηγήσει ίσως στη δημιουργία ενός υπό-φόρουμ όπου θα μπαίνουν οι "επιστήμονες" και θα ρίχνουν σφαλιάρες στους κακομοίριδες που έχουν σκέψεις και απορίες για την πιθανή εξωγήινη ζωή... Στο θέμα τώρα, μια θεωρία που απλά συνδέει κάποιες σειρές γεγονότων έχει το κακό ότι αυτοτροφοδοτείται... δηλαδή, όσο την σκέφτεσαι, τόσο πιο πιθανή σου μοιάζει! Η θεωρία όμως χρειάζεται να μπορεί να την επιβεβαιώσει και ένας τρίτος/ανεξάρτητος ερευνητής, κάτι που δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Κλείνω παραθέτοντας τα εξής: http://www.skepdic.gr/entries/Epsilon/epistimi.htm και "ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ" - Σωκράτης my starlog: http://hypest.posterous.commy star gallery http://hypest.org/gallery/index.php?dir=astro
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Κανένα θέμα δεν είναι κακό. Όλα μπορούν να συζητηθούν. Κακός φάνηκε ο τρόπος που προσεγγίστηκαν ανάλογα θέματα μέχρι σήμερα. Αν τα ψάξεις θα δεις πως κατέληξαν σχεδόν πάντοτε σε σύγκρουση, κάποτε ακόμη και άγρια. Αν αποδεικνύαμε την απαιτούμενη ωριμότητα δεν θα υπήρχε λόγος προληπτικής απαγόρευσης. Μέχρι να την αποδείξουμε όμως ας δεχτούμε τους κανόνες. Πάντως, όπως μαρτυρεί ο αυτόπτης μάρτυρ Χαράλαμπος Τραμπάκουλας: Τα Ούφο υπάρχουν. Αν ποτέ τα δείτε, να προσέχετε την πόρτα! ΥΓ: Χωρίς παρεξήγηση, χάριν ευθυμίας και μόνο, οι παλαιοί θυμούνται τον απίστευτο Χάρρυ Κλύν. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Efstathios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Φίλε Ευστάθιε, αν όντως ένας πολιτισμός επιλέξει ως κριτήριο την ανακάλυψη της ατομικής ενέργειας, γιατί να περιοριστεί μόνο σε αυτό και να μην προσθέσει και τον σεβασμό προς το περιβάλλον; Κακά τα ψέματα, κάναμε τον πλανήτη σαν τα μούτρα μας SadΣίγουρα θα πετάξω απ' τη χαρά μου αν έρθουν κοσμικά αδέλφια να μας βοηθήσουν, όμως κάτι τέτοιο θα γκρέμιζε το ανθρώπινο πνεύμα. Ήδη έχουμε πολύ καλές ιδέες για την επιβίωση της ανθρωπότητας, χωρίς να επιβαρύνουμε τον πλανήτη μας, δεν χρειαζόμαστε λοιπόν εξωγήινους από μηχανής θεούς Wink Νομίζω οτι απάντησες και μόνος σου στην ερώτησή σου. Όμως επιμένω οτι η μόνη επέμβαση θα ήταν σε περίπτωση ανακάλυψης και χρήσης της ατομικής ενέργειας υπό μορφή όπλων. Διότι αυτό είναι το μόνο που μπορεί να ερημώσει τον πλανήτη μας και να καταστρέψει τον πολιτισμό μας μέσα σε λίγες ώρες. Όλα τα άλλα είναι στα χέρια μας να τα αντιμετωπίσουμε. Παιδιά μία θεωρία εξέφρασα. Πιστεύω οτι μπορεί να ισχύει βάση των πραγμάτων που έχω δεί μέχρι τώρα. Ένας συγκερασμός δεδομένων. Δεν πρόλαβα το άλλο θέμα που κλειδώθηκε, δεν έχω ιδέα τι έλεγε, αλλά αυτό που έφτιαξα δεν είναι για να δημιουργήσει αντιπαραθέσεις, ούτε έκανα κάποια ερώτηση, απλά είπα την σκέψη μου. Άν απο αυτό προκύψει μία γόνιμη συζήτηση, τότε οκ. Το ατύχημα του Roswell τελικά δεν το δηιγείται ο Aldrin αλλά ο Edgar Mitchell, για κάποιο λόγο θυμόμουνα τον Aldrin αλλά οκ. Το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=b0d5lOecEpo&feature=related Ο Aldrin είπε για το ατια που έβλεπαν από το Apollo. Υπάρχει άλλο ένα βίντεο με τον Aldrin σε μία εκπομπή να λέει οτι το αντικέμενο αυτό ήταν κομμάτι του πυραύλου, πράγμα αντιφατικό με αυτά που έλεγε. Αυτό από μόνο του σηκώνει αρκετές ερμηνείες, συγκάλυψη, ο Aldrin ξεμωράθηκε κλπ, αλλά όταν έχεις και άλλους αστρονάυτες να λένε για παρόμοια γεγονότα, όπως ο Mitchell για το Roswell, δεν νομίζω οτι είναι τυχαίο. starrynights.blog
raxxla Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 ...Και ναι, αναφέρομαι σε ταξίδια και επικοινωνίες ταχύτερες από το φως! ... Μεγαλύτερη του φωτός είναι μόνο η ταχύτητα με την οποία ξεφυτρώνουν τέτοιες βλακείες πια στο astrovox και ένας moderator δεν έχει ούτε άπειρα χέρια ούτε άπειρο χρόνο να ασχολείται με αυτά. Ο Γ.2ος έρημος κανόνας χρήσης λέει "2. Δεν επιτρέπονται δημοσιεύσεις που προωθούν την επιστημονική παραφιλολογία (συνομωσιολογίες, αστρολογία, UFO-λογία, κλπ.) ωστόσο η αναφορά σε τέτοια θέματα επιτρέπεται προκειμένου να καταδειχθεί (εμπεριστατωμένα) το ψεύδος κάποιας πληροφορίας ή είδησης, ή να συζητηθεί η έκταση μιας πλάνης. Αναγνωρίζοντας ότι τα όρια της επιστήμης με την παραφιλολογία μπορεί κάποτε να γίνουν δυσδιάκριτα για τον απλό χρήστη, καλούνται τα μέλη να χρησιμοποιήσουν την κρίση και τις γνώσεις τους πριν κάνουν μια σχετική δημοσίευση" Εδώ δεν νομίζω να προσπαθείτε να καταδείξετε εμπεριστατωμένα το ψεύδος κάποιας πληροφορίας, αντίθετα ρίχνετε λάδι στη φωτιά τσιγκλώνοντας 100δες ή και 1000δες άλλους που διψούν για μυστήρια και σκάνδαλα και θα αρχίσουν να αναπαράγουν αυτά και αλλού.Ρε παιδιά, υπάρχουν ένα σωρό out-of-here sites που είναι αφιερωμένα σε τέτοια ανέκδοτα και εκεί μάλιστα διαβάζουν εκστασιασμένοι ο ένας τον άλλο, γιατί ταλαιπωρείστε σε ένα φόρουμ που συναντάτε συνέχεια τρικλοποδιές; Και τελειώνοντας, επειδή παραβίασα σχεδόν όλους τους κανόνες συμπεριφοράς της παραγράφου Β "1. Η ευγένεια και η καλή προαίρεση αποτελούν αρετές 2. Δεν επιτρέπονται περιφρονητικά σχόλια και ειρωνικές υποδείξεις προς άλλα μέλη 3. Δεν επιτρέπονται οι προσωπικές επιθέσεις και έριδες 4. Απαγορεύονται οι υβριστικές εκφράσεις, οι προσβολές μελών και το χυδαίο λεξιλόγιο κλπ κλπ" ελπίζω η ανάρμοστη συμπεριφορά μου, παρά το κόστος της, να αποτελέσει τουλάχιστον την αιτία να μπει παύση. Ζητώ συγνώμμη από όσους καθυστερώ και διαβάζουν αυτό το ποστ αντί να διαβάζουν κάποιο άλλο για παρατήρηση, φωτογράφηση, έρευνα κλπ αλλά ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ ! Ηλίας ΝταγιόγλουΜια φωτογραφία = 10^3 λέξεις = 10^6 σκέψεις
Bi2L Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 ...Και ναι, αναφέρομαι σε ταξίδια και επικοινωνίες ταχύτερες από το φως! ... Μεγαλύτερη του φωτός είναι μόνο η ταχύτητα με την οποία ξεφυτρώνουν τέτοιες βλακείες πια στο astrovox και ένας moderator δεν έχει ούτε άπειρα χέρια ούτε άπειρο χρόνο να ασχολείται με αυτά. Ο Γ.2ος έρημος κανόνας χρήσης λέει.Ηλια νομίζω οτι εισαι λιγο υπερβολικος, μια υποκειμενική θεωρητική κουβεντα κανουν τα παιδια, μπορει να μην εχει υπόσταση μπορει ομως και να εχει......Φαντασου να μπορουμε να στο μελλον να δημιουργήσουμε μικρες σκουληκότρυπες και να τις χρησιμοποιούμε για πιο γρηγορη επικοινωνία, ουσιαστικα η επικοινωνία μου απο Α στο Β δεν ξεπερασε την ταχυτητα του φωτος αλλα εκανε παράκαμψη το συμπαν αρα... θα μπορουσες να πεις οτι η επικοινωνία ειναι πιο γρηγορη απο το φως αλλα μεσα σε " " Εντελώς επιστημονικη φαντασία αλλα ποτε μην λες ποτε εντάξει μπορει μερικα μερικα πραγματα να ειναι υπερβολικα αλλα το ιδιο θα ίσχυε αν αυτα που εχουμε σημερα τα ελεγες πριν μερικους αιωνες. Η αληθεια ειναι οτι το θεμα το χωριζει μια λεπτη γραμμη... κατα την γνωμη μου το Θεμα δεν την εχει περασει Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
konpan Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Συμφωνώ απόλυτα σχεδόν με τον Ηλία.UFOλογίες και διάφορα συναφή, νομίζω ότι το μόνο που έχουν να προσφέρουν, είναι σύγχυση, ειδικά σε άτομα που ίσως δεν μελετούν αυτά που πρέπει και παρασύρονται σε ατέρμονες συζητήσεις που φυσικά δεν καταλήγουν πουθενά!!! Αλλα τι να λέμε τώρα, αφού ακόμα και ο Στέφεν Χώκινς με τις τελευταίες δηλώσεις του περί πιθανής εχθρότητας εξωγήινων που εν δυνάμει έμελλε να επισκευτούν την γή, ανοίγει θέματα!!! Επειδή το εν λόγω θέμα έχει αναπτυχθεί ήδη σε συζήτηση που έχει γίνει πρό ημερών και επειδή όλα αυτά δεν βγάζουν πουθενά, συνιστώ σε όποιον δεν το κάνει ήδη να διαβάζει τις αναρτήσεις του ακούραστου φίλου Γιώργου Δρόσου στην κατηγορία Διάστημα, πέρα βέβαια από τις επίσημες ανακοινώσεις επιστημονικών sites και περιοδικών. Νομίζω ότι όλα τα υπόλοιπα είναι θέματα εκ του πονηρού από άτομα που οι ιδιοτελείς σκοποί τους δεν είναι άμμεσα εμφανείς...η καμμιά φορά πολύ προφανείς!!!
Efstathios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2010 Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια θέματα να θεωρούνται πλέον ταμπού. Ολόκληρος επιστημονικός κλάδος ασχολείται με την ανακάλυψη εξωπλανητών και την έρευνα για εξωγηίνη ζωή οποιασδήποτε μορφής, με απώτατο στόχο βέβαια την νοήμονα ζωή. Γιατί δηλαδή κάποιοι να πρέπει σώνει και καλά να κινούνται στα άκρα? Είτε ώς ¨απομυθοποιητές¨ των πάντων είτε το αντίθετο? Και Ηλία, ενα forum αστρονομίας περιέχει ποικίλλα θέματα. Άν είχα ανοίξει δηλαδή θέμα για τους εξωπλανήτες δεν θα αποσπούσε και αυτό την προσοχή από την αστροφωτογράφηση, παρατήρηση κλπ? Ξέρεις όμως βέβαια πως ασχολούμαι και με τα 2. Αλλά επιπλέον μου αρέσει πού και πού να αναπτύσσω τις θεωρίες μου, να φιλοσοφώ ίσως, ή ακόμη και να αμπελοφιλοσοφώ όπως μπορεί να φαίνεται σε άλλους. Δεν χρειάζεται να υπάρχουν διενέξεις, αλλά γόνιμη συζήτηση. Και φυσικά πολλά θέματα πρέπει να είναι ανοιχτά στο τραπέζι, όπως τα διαπλανητικά ταξίδια, πως αυτά μπορούν να γίνουν κλπ. Το να πεί κανείς οτι μπορεί να επιτευχθούν ταξίδια που αντιτίθενται στους γνωστούς μας νόμους της φυσικής δεν βλέπω γιατί να προκαλεί την επίθεση απο άλλους. Όχι σε έναν τομέα όπως αυτός που σχεδόν κάθε θεωρία καταρρίπτεται για να βγεί μία καινούργια που την αντικαθιστά ή την συμπληρώνει. Στο θέμα μας τώρα και θα ήθελα να μην κλειδωθεί εφόσον κρατάμε επίπεδο στην συζήτηση, τα 2 βίντεο που παρέθεσα είναι για μένα αρκετά καταλυτικά ώστε να διαμορφώσω μία άποψη, κρατώντας βέβαια επιφυλάξεις, που λέει οτι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ξεμωραθεί ούτε και έχουν ανάγκη από δημοσιότητα. Και άν αυτό που είπε ο Mitchell για το Roswell είναι πραγματικότητα, τότε καταλαβαίνετε οτι οι προεκτάσεις είναι πολλές. Εγώ βάση της δικής μου άποψης για το πώς θα μπορούσε να είναι ένας εξωγηίνος πολιτισμός, έφτιαξα αυτή την θεωρία και είπα απλά οτι η αλληλουχία των γεγονότων 1945-1947, ταιριάζει. Και πιστεύω οτι πλησιάζει και η ώρα που ίσως ο συγκεκριμένος πλανήτης καταγωγής των γειτόνων, ή κάποιος αντίστοιχος θα αποκαλυφθεί μέσω των προγραμμάτων έρευνας εξωπλανητών. Ήδη έχει βρεθεί πλανήτης εντός κατοικήσιμης ζώνης που κατα πάσα πιθανότητα είναι και βραχώδης ή και με ωκεανούς και σύντομα θα έχουμε την δυνατότητα να βρούμε πιό πολούς και ακόμη μικρότερους και να αναλύσουμε την χημική τους σύσταση ώστε να διαπιστώσουμε τις συνθήκες εκεί. Εάν εμείς λοιπόν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, ποιός ξέρει τι θα μπορεί να κάνει ένας πολιτισμός με χιλιάδες χρόνια ή και περισσότερο τεχνολογικό και πνευματικό προβάδισμα απο εμάς. Το θέμα με εμάς είναι οτι μόνοι μας πρέπει να λύσουμε τα θέματα τα πρωτόγονα που αντιμετωπίζουμε σαν ανθρωπότητα, τους πολέμους την φτώχεια κλπ. Μπορεί τεχνολογικά να έχουμε αναπτυχθεί αρκετά, αλλά πνευματικά και με οτι συνεπάγεται αυτό, ήμαστε πίσω ακόμη. starrynights.blog
astrovox Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2010 Αγαπητοί φίλοι, Η έρευνα για εξωπλανήτες ή η διερεύνηση ύπαρξης ζωής σε άλλα μέρη είναι ασφαλώς επιστημονικά θέματα και εντός των πλαισίων του forum. Όμως, ουδεμία σχέση δεν έχει με αυτά η ουφολογία ή η συνωμοσιολογία. Δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν υπάρχει η τεράστια συνωμοσία που έχει αποκρύψει την επίσκεψη εξωγήινων αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κάτσουμε να υποστηρίζουμε κάθε πιθανή θεωρία συνωμοσίας. Η απόφαση του να μην υπάρχει στο astrovox τέτοια θεματολογία, η οποία είναι ενσωματωμένη στους κανόνες όπως ξέρετε, υπάρχει για συγκεκριμένο λόγο. Τα θέματα ουφολογίας ή συνωμοσιολογίας τείνουν να διογκώνονται και να ξεφεύγουν και να μην έχουν καμιά επιστημονική βάση ή σχέση με την αστρονομία. Ο Έλληνας, και ίσως ο άνθρωπος γενικότερα, έχει μια έφεση για τις θεωρίες συνωμοσίας και γλυκαίνεται να τις συζητά και να τις πιστεύει. Επιπλέον, τα web site, όπως και τα περιοδικά κτλ, που ασχολούνται με UFO, συνωμοσίες κτλ είναι πιθανώς πολλαπλάσια των αστρονομικών. Θέματα όπως τα UFO, η απόκρυψη της επίσκεψης εξωγήινων κτλ στη Γη συζητιούνται σε άπειρα site παγκοσμίως, υπάρχουν οργανισμοί, λέσχες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε που ασχολείται με αυτές τις συνωμοσίες. Γιατί να θέλουμε και άλλη μια γωνιά του διαδικτύου να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα; Σήμερα ανοίγει ένα θέμα, αύριο θα ανοίξουν δύο και μεθαύριο θα είναι τα μισά θέματα του φόρουμ (δεν είναι θεωρία, το είχαμε δει στην πράξη κάποτε που ήμασταν πιο χαλαροί με το συγκεκριμένο θέμα ως moderator!!). Ας κρατήσουμε αυτή τη γωνιά του διαδικτύου όσο μπορούμε μακριά από τις συνωμοσίες και τα UFO και πιο κοντά στην επιστημονική προσέγγιση. Επειδή το θέμα κλειδώνεται και δε θα μπορεί κάποιος να μου απαντήσει δημοσίως, είμαι στη διάθεση όλων να συζητήσουμε τα παραπάνω με πμ. «I have loved the stars too fondly to be fearful of the night». Sarah Williams, The Old Astronomer
Προτεινόμενες αναρτήσεις