supernovus Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2010 Έγινε! ...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14, 2010 66.666% Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
50mm Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2010 Και εγω μεσα!! Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2010 Μια επισήμανση για όποιον θέλει να δει και άλλη παράσταση πριν ή μετά.Στις 15:30 Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Ψηφιακή παράσταση Διάρκεια: 40΄Στην παράσταση αυτή περιγράφονται, σύντομα αλλά περιεκτικά, οι δραστηριότητες των Διαστημικών Λεωφορείων τα τελευταία 30 χρόνια, η εκπαίδευση και οι συνθήκες διαβίωσης των αστροναυτών στο Διάστημα, η εμφάνιση και η εξέλιξη των Διαστημικών Σταθμών (Σαλιούτ, Σκάιλαμπ, Μιρ και Διεθνής Διαστημικός Σταθμός), η προσφορά των απογόνων του Σπούτνικ για τη βελτίωση της ζωής στη Γη, οι ανακαλύψεις των τροχιακών μας αστεροσκοπείων για το Σύμπαν και οι περιπέτειες των «πρεσβευτών του ανθρώπου» στους πλανήτες και στους δορυφόρους του Ηλιακού μας Συστήματος. «Η Μεγάλη Περιπέτεια» αποτελεί την δεύτερη παράσταση μιας τριλογίας (προηγήθηκε ήδη η παράσταση «Από τη Γη στη Σελήνη»), η οποία έχει ως σκοπό να περιγράψει τις διάφορες δραστηριότητες του Ανθρώπου στο Διάστημα κατά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.Στις 16:30ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Ψηφιακή Παράσταση Διάρκεια: 40΄Ένα συναρπαστικό ταξίδι με προορισμό τον Ήλιο. Από τη γέννηση του πλησιέστερου σε μας άστρου ως το θάνατό του και από τους αρχαίους πολιτισμούς της Αιγύπτου και των Μάγια ως τα τελευταίας τεχνολογίας επίγεια και διαστημικά μας τηλεσκόπια, το ταξίδι αυτό μας αποκαλύπτει ότι ο Ήλιος είναι το πλησιέστερο αλλά και ένα πολύ «δραστήριο» άστρο. Η αέναη εμφάνιση και εξαφάνιση των ηλιακών κηλίδων, η ασταμάτητη ροή του ηλιακού ανέμου, οι τεράστιες εκροές ύλης από το στέμμα του, η παραγωγή ενέργειας στο εσωτερικό του είναι ορισμένα μόνο από τα φαινόμενα που συνεχίζουν να μελετούν οι αστρονόμοι στην προσπάθειά τους νααποκρυπτογραφήσουν τα μυστικά που κρύβει «Το Άστρο της Ημέρας».Στις 17:30 Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ Ψηφιακή Παράσταση Διάρκεια: 40΄Τα άστρα, όπως και κάθε τι άλλο στο Σύμπαν, γεννιούνται, εξελίσσονται και κάποια στιγμή πεθαίνουν. Στα τελευταία στάδια της ζωής τους όλα τα άστρα μετατρέπονται σε κόκκινους γίγαντες. Το στάδιο αυτό είναι ο προθάλαμος του θανάτου τους που θ' αφήσει πίσω του ένα από τρία πιθανά "λείψανα" ανάλογα με τη μάζα, που έχει κάθε άστρο. Άστρα με λιγότερα υλικά από 4 ηλιακές μάζες θα μετατραπούν σε άσπρους νάνους. Άστρα με 4 έως 25 ηλιακές μάζες θα μετατραπούν σε πάλσαρ ή άστρα νετρονίων, ενώ άστρα με ακόμη μεγαλύτερες μάζες θα καταλήξουν να γίνουν μαύρες τρύπες. Ο εκρηκτικός, όμως, θάνατος ενός άστρου είναι ταυτόχρονα ένα τέλος και μία αρχή. Γιατί χωρίς τις αστρικές εκρήξεις δεν θα υπήρχε η Γη, δεν θα υπήρχαν βράχια και βότσαλα, δεν θα υπήρχαν φυτά και ζώα, δεν θα υπήρχε ο άνθρωπος. Το Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ το έχω δει νομίζω, δηλαδή σίγουρα έχω δει κάτι με το θέμα αυτό αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ήταν στο Ευγενίδειο.Όλα είναι ενδιαφέροντα. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Makis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2010 Eννοείτε ότι θα είμαι μαι εγώ εκεί ΑΛΛΑ για πιο σωστή προετοιμασία ορίστε καιο οδηγός της παράστασης: http://www.eugenfound.edu.gr/appdata/documents/planhtario/parastaseis/odigoi_pdf/toastrothshmeras.pdf Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
mars1980 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2010 ωραιος οδηγος αυτος, τα παντα εχει μεσα...δεν χρειαζεται να παμε να δουμε την παρασταση.... θα εχει και για τα αλλα θεματα φανταζομαι...να τους κατεβασω να τους εχω celestron nexstar 4secelestron ultima barlow
Makis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2010 Όντως είναι πολύ καλός οδηγός.Σου λέει την περίληψη της παράστασης!!!!!!!!!!!! Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15, 2010 Έχουμε ένα από τα καλύτερα πλανητάρια του κόσμου και από τους καλύτερους διευθυντές πλανηταρίων (κάνει και φοβερή αφήγηση). Δεν το λέω έτσι, έχω δει παραστάσεις σε Άμστερνταμ, Αμβέρσα, Κοπενχάγη, Μόναχο, Παρίσι, Μιλάνο, Νέα Υόρκη. Μόνο της ΝΥ ήταν ένα κλικ παρακάτω από το δικό μας. Τα άλλα μου θύμισαν το παλαιό πλανητάριο που πήγαινα μικρός. Οι εκδόσεις αυτές (υπάρχουν και έντυπες) είναι ένα μόνο δείγμα, υπάρχουν και τα Multimedia CD ROM της δεκαετίας του 90 (έχω 2-3), με την ασύγκριτη φωνή του Σιμόπουλου. Και οι παλαιοί θα θυμούνται την εκπομπή ''Κόκκινοι Γίγαντες, Άσπροι Νάνοι'' της δεκαετίας του 80 και τις ανταποκρίσεις από την NASA για το Apollo την δεκαετία του 70. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
supernovus Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2010 Έκλεισα ήδη εισητήριο online (για μένα) για αύριο Κυριακή ώρα 16.30Ανυπομονώ να σας συναντήσω, φίλοι μου. ...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
50mm Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2010 Εκλεισα και εγω εισητηριο on line θα σας δω εκει! Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2010 Μάνο και λοιποί φίλοι, μόλις έκλεισα για τις 16:30 αύριο Κυριακή 17 Οκτ. (3 άτομα θα είμαστε εμείς) Θα τα πούμε εκεί Πιθανότατα θα μείνω να δω και την επόμενη, "Ο Θάνατος των Άστρων". Την έχω δει ήδη αλλά θέλω να την ξαναδώ οπωσδήποτε...όσοι δεν την έχετε δει...σπεύσατε!! «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2010 75% Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Makis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16, 2010 Eννοείτε ότι θα είμαι μαι εγώ εκεί Κάτι που ξέχασα να πω είναι ότι έκλεισα και εγώ online εισητήριο.Λοιπόν τα λέμε εκεί!!!!!!!! Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
themis_kart Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2010 Άντε ετοιμάζομαι για να έρθω και εγώ!!! Θα τα πούμε εκεί!!!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
Makis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2010 Η παράσταση ήταν τέλεια και είχε καταπληκτικά εφφέ.Η αφήγηση ήταν τέλεια αλλά η συγκεκριμένη παράσταση με γέμισε δέος σχετικά με τηνζωη του Ήλιου καθώς εξηγούσε μα γλαφυρό τρόπο το πως ο Ήλιος μετατρέπει τουδρογόνο σε ήλιο ή τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι πολιτισμοί μετρούσαν τις μέρες του χρόνουμε βάση την κίνηση του Ήλιου.Όπως και να'χει είναι μαι ωραία παράσταση και αξίζει τον κόπο να την δει κάποιος Καλές Παρατηρήσεις & Καθαρούς Ουρανούς! Μάκης ΛυκόπουλοςΜέλος Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης (ΕΑΕ)Μέλος Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Βοιωτίας (ΣΕΑΒ)
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2010 Ο θάνατος των άστρων ήταν ακόμη καλύτερος. Να το δείτε αν υπάρξει ευκαιρία.Επίσης, είναι πάντοτε υπέροχο να παρακολουθείς παραστάσεις κάθε είδους και τριγύρω σου, συνθεατές, να βρίσκονται παιδιά και παιδάκια. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
themis_kart Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2010 Μια πολύ ωραία προβολή με την ζωή του ήλιου μας. Φοβερές εικόνες απο το 3D Stereo, ηχητικά εφέ καιόχι μόνο. Συνιστάτε ανεπιφύλακτα σε όλους!!!! Μακάρι να είχε και άλλες τέτοιες ταινίες να μπορούμε να βλέπουμε και άλλα γύρω από το αγαπημένο μαςHobby.Ευχαριστώ τα παιδιά που παραβρέθηκαν, για την πολύ όμορφη παρέα!!! Gazing at the universe through the ΄Eyes΄ of an astrophotographer...!!! http://www.astrothemis.gr Greek Astrophotography Discord Chat! https://discord.gg/2DUPacrNfM
ziorange Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2010 Ήταν όλα τέλεια! http://www.astrobin.com/users/ziorange/http://www.athens-weather.eu Παναγιώτης Ζιώγας
Despet Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2010 ...πράγματι πανέμορφη η προβολή...Βέβαια εγώ κάποια από αυτά τα ζω κατά κάποιο τρόπο κάθε φορά που στρέφω το τηλεσκόπιο προς τον ήλιο και βλέπω τα συμβαίνοντα σε αυτόν...Μου άφησε μια ..."πίκρα"...για το τι περιμένει ..το "Άστρο μας"...και τη Γη μας...μετά κάποια " αναρίθμητα Χρόνια"... Συγνώμη για την γρήγορη αναχώρηση μου μετά...αλλά από ότι είδατε ..συνόδευα τη μικρή "arasteo".και λόγοι ανωτέρας βίας το επέβαλαν .. Ελπίζω το πρόγραμμα του Πλανητάριου να εμπλουτισθεί και να δίνουμε πιο συχνά κάποιο ραντεβού εκεί... Πέτρος Δεσύπρης Corvus Eye ObservatoryATHENS / S Y R O S http://www.pdesypris.com/http://www.ceo-despet.blogspot.com/
supernovus Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2010 Πολύ όμορφη προβολή - όπως όλες του πλανηταρίου άλλωστε. Θεαματική και με πολύ καλή αφήγηση. Συνιστάται ανεπιφύλακτα! Και με καλή παρέα, όπως ήταν στην περίπτωσή μας, η παράσταση απογειώνεται. ...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
Τάσος Βράτολης Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 17, 2010 Η προβολή δεν παιζόταν! Μας άρεσε και την χαρήκαμε πολύ. Πολύ ωραίο και το γεγονός ότι είμασταν κάμποσοι αστροβοξίτες μαζεμένοι! Δυστυχώς έπρεπε να φύγω παιδιά εκτάκτως, για αυτό και δεν ακολούθησα στον καφέ μετά..ελπίζω να περάσατε και εκεί εξίσου καλά. Σε τέτοια μέρη (και όχι μόνο) να βρισκόμαστε πάντα.. «Μπορεί και μακριά πολύ, μέσα στων ουρανών τα αποκαΐδια...την Ανδρομέδα, την Άρκτο ή την Παρθένο...Άραγες να είναι η μοναξιά σε όλους τους κόσμους η ίδια;» Οδυσσέας Ελύτης
50mm Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2010 Δυστηχως εμενα με πηρε στην αγκαλια του ο Μορφεας, μια απο τις σπανιες φορες το μεσημερι αλλα βεβαια ειπαμε ... επρεπε την συγκεκριμενη ωρα και μερα Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
supernovus Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2010 ... επρεπε την συγκεκριμενη ωρα και μερα Αγαπητέ μου γείτονα, τίποτα δεν έπρεπε. Απλά έτυχε να συμφωνήσουμε σε μια συγκεκριμένη πρόταση που έπεσε. Αλλά κι εσύ δεν λες ότι έχεις πρόβλημα Απ' ότι είδες οι περισσότεροι ήμασταν ανοιχτοί στο θέμα της ώρας.Η αλήθεια είναι ότι σαν άνθρωποι περί την Αστρονομία, έπρεπε να κανονίσουμε κατά τα μεσάνυχτα, όπως μας το κάνει η τηλεόραση με τα ντοκυμανταίρ της. Μην στενοχωριέσαι όμως, φίλε μου Δημήτρη. Μόνο μια φορά νομιζεις ότι θα τη δούμε την προβολή; Πες εσύ πότε θέλεις και εδώ είμαστε εμείς.Νομίζω ότι και ο Κώστας απ' την Κεφαλονιά έχει ήδη δηλώσει ότι θα μας έρθει και θέλει να δει την παράσταση. ...,εάν αποτύχει, τουλάχιστον θα αποτύχει έχοντας τολμήσει να μεγαλουργήσει. Οπότε η θέση του ποτέ δεν θα είναι ανάμεσα στις κρύες και δειλές ψυχές, που δεν γνώρισαν ποτέ, ούτε τις νίκες ούτε τις ήττες. (Theodore Roosevelt)
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2010 Νομίζω το παράπονο του Δημήτρη δεν απευθύνεται σε εμάς αλλά τον Μορφέα.Μην του θυμώνεις Δημήτρη, είναι μνησίκακος ο θεός του ύπνου, συμβουλεύω να τα έχεις καλά μαζί του για να μην σε εγκατάλειψει ποτέ. Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
50mm Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19, 2010 Καλημερα παιδες !Ο γιατρος το επιασε , τα λογια μου απευθυνοντουσαν στην κακη μου τυχη .Τελως παντων αδυναμιες του γραπτου λογου φανταζομαι . Πως ηταν η παρασταση ρε παιδια το ηχητικο συστημα ειναι ανωτερο του THX ? Απο εικονα φανταζομαι θα ηταν τελεια ! Γεια χαρα και ευχαριστω για τα ψαρια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα