bug Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2005 Ενδιαφέρομαι για κάποιο (γενικό) επιστημονικό περιοδικό. Μετά από μικρή έρευνα τόσο σε κέντρα τύπου όσο και στα topics του παρόντος forum, κατέληξα στα ακόλουθα: Popular ScienceNew ScientistScientific AmericanScience Illustrated Θα ήθελα να μάθω αν έχετε κάποια προηγούμενη εμπειρία με κάποιο από τα παραπάνω περιοδικά, και αν ναι, ποιό προτείνετε και γιατί. Υ.Γ. Σκέφτηκα να αγοράσω αυτό το μήνα και τα 4 και να αποφασίσω μόνος μου, αλλά πιστεύω πως ένα τεύχος δεν αρκεί για να κρίνει ένα περιοδικό που έχει ιστορία δεκαετιών και γι' αυτό αποφάσισα να ζητήσω τη βοήθειά σας. "Δύο πιθανότητες υπάρχουν: Είτε είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν είτε δεν είμαστε. Και οι δύο είναι εξίσου τρομακτικές." — Arthur C. Clarke
MARINOS Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2005 Έχω διαβάσει μόνο το Sc.American και το Sc.Illustrated.Το πρώτο είναι σαφώς καλύτερο -για μένα. Τα κείμενά του φαίνονται πιό καλογραμμένα και -κάτι που μου αρέσει- πιό εξειδικευμένα. Χρήστος Μαρινός
peaceful Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2005 Βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον και το δεύτερο τεύχος του DISCOVERY AND SCIENCE το οποίο δίνει και ένα cd με 12 προγράμματα ηλεκτρονικού πλανηταρίου! Φιλικά Σταύρος TS GSO 10' , skywatcer 100 bked, vixen ultima 9x63.
Vegan Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2005 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2005 Από τα 4 περιοδικά το Scientific American είναι το πιό "τεχνικό" αλλά και το πιό καλογραμμένο -για μένα, μιας και είναι και το πιό παλιό. Το P.Science προσανατολίζεται κυρίως σε θέματα τεχνολογίας και προσωπικά, δεν με ενθουσιάζει.... Το D&S είναι πιό απλοϊκό, χωρίς όμως να ξεφεύγει από το "επιστημονικό" ύφος που χαρακτηρίζει όλα αυτά τα περιοδικά, έχει αρκετά άρθρα αστρονομίας + DVD και επιπλέον βελτιώνεται αισθητά από τεύχος σε τεύχος Άλλα επιστημονικά περιοδικά είναι τα: Περισκόπιο της ΕπιστήμηςFocusNational Geographic απ΄τα οποία το πρώτο είναι αρκετά "βαρύ" για κάποιον "μή-φυσικό" (η "μη-χημικό" κ.ο.κ..... ) Ελπίζω να βοήθησα!Φιλικά,Γιάννης
siouxwwss Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2005 Καλησπέρα κι από μένα.Θα ήθελα να πω και εγώ τη μικρή μου γνώμη. Πρώτα από όλα, από επιστημονικά περιοδικά ξέρω αρκετούτσικα νομίζω, δεδομένου ότι είμαι Φυσικός. Έτσι έχω διαβάσει από Focus μέχρι άκρως εξειδικευμένα περιοδικά (ECOC, PRL κτλ).Ένα είναι το βασικό: τι σε ενδιαφέρει να βρεις στο περιοδικό αυτό. Το σημαντικότερο ίσως χαρακτηριστικό είναι η τεκμηρίωση και κατεπ΄'εκταση η εγγυρότητα.Αν θες ένα απλό αλλά και ενδιαφέρον ανάγνωσμα για λίγη χαλάρωση προτείνω το Focus, λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι κυμένεται στα όρια του επιστημοφανούς και εννίοτε κλείνει προς εικασίες και ατεκμηρίωτες απόψεις, στυλ Λιακό... και Βελό...Παραμένοντας στην ποικίλη επιστημονική ύλη, αρκετά έμπροσθεν του Focus είναι τα Quantum και Περισκόπιο της Επιστήμης. Όντως είναι πιο "δύσκολα" όπως προαναφέρθηκε, αλλά είναι σκάλες εγγυρώτερα. Οι απόψεις είναι πιο τεκμηριωμένες, με πλήρη αναφορά στον συγγραφέα, επιτρέποντας τον έλεγχο αλλά και την περαιτέρω ανάλυση. Μη φοβάσαι ότι σε κουράζουν με τύπους πολλούς και τέτοια. Εννίοτε όμως έχουν αρκετά "βαριείες" θεωρείες και όντως κλείνουν προς Φυσική, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι μία Μεγάλη Μητέρα.Ανάμεσα στα παραπάνω είναι τα Popular Science, Science Illustrated και Scientific American. Εύληπτα και απλά, με σύγχρονα και σημαντικά θέματα. Να κατλάβεις όμως, μόνο στο Περισκόπιο είχα βρει προ 3ετίας, αναφορά (εκτενέστατη) στην επαναφορά των ερευνητικών προγραμμάτων περί Ψυχρής πυρηνικής σύντηξης, και το καλοκαίρι αυτό ανακοινώθηκε η έναρξη κατασκευής τέτοιου εργοστασίου στη Γαλλία.Τώρα αν σε ενδιαφέρουν οι φωτογραφίες, τότε το National Geographic είναι το περιοδικό σου. Πραγματική τέρψη οφθαλμών. Θεματολογία που τείνει προς Ζωολογία, Γεωγραφία και Κοινωνικό-πολιτισμικές-λεογραφικές επιστήμες. Κάτι σαν ντοκυμαντέρ για τη Φύση και τους πολιτισμούς.Για να μη σε κουράζω, ό,τι και αν διαλέξεις, γνώση θα λάβεις και καλά θα περάσεις. Έτσι πιστεύω. Απλά κάποια από τα παρπάνω θέλουν λίγο παραπάνω κόπο για την λήψη των πληροφοριών, κάτι που ίσως σε κουράσει και να μη σου χρειάζεται στο κάτω-κάτω.Keep on searching ... the world is full of magic ... \" Today the Wolf Silences ... For Man howls \"\" Ένας άνθρωπος παίρνει τον δρόμο της γνώσης όπως ακριβώς πηγαίνει στον πόλεμο, με πλήρη συνείδηση γεμάτος φόβο, σεβασμό και με απόλυτη αυτοπεποίθηση \"(Don Juan διά πένας Carlos Castaneda)
amanph Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2005 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2005 egw tha sou protina to nauture , alla kai ta alla pou aneferes einai polu kala periodika . bebaia , panta uparxei kai to internet ... eidika gia themata fusikis rikse mia matia sto physicsweb.org Antonis Manousakis PS lupame kai pali gia ta greeklish , alla den exw ellhnika --Antonis Manousakis--Many photons died to bring you this information
κβαζαρ 100 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 Εγω θα σου προτεινα το science illustrated γιατι ειναι ενα περιοδικο που αναλυει απλα και κατανοητα τα διαφορα θεματα που αναλυει.Το διαβαζω απο μικρη ηλικια και το θεωρω ενα απο τα καλυτερα μαζι με το focus.Το παιρνω καθε μηνα. ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ-ΙΣΣΑΑΚ ΝΕΥΤΩΝ Το διδυμο που θεμελιωσε τον κοσμο μας.
elena Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 ΑΚΟΥ ΤΟΝ ΚΒΑΖΑΡ.Το science ειναι απλα υπεροχο γιατι εκτος απο θεματα αστρονομιας αναλυει και πολλα αλλα.Δεν εχω χασει κανενα τευχος.Εκτος απο πολλα και ποικιλλα αρθρα δινει dvd σχετικα με την αστρονομια.Αντιθετως το focus κατα με δεν ειναι τοσο ωραιο αλλα δεν ξερω μπορει να σου αρεσει.Τα γουστα διαφερουν ...ΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΝΗΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΤΑΡΑΧΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΥΜΠΑΝΤA... Walt Whitman
Laskos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 Popular Science New Scientist Scientific American Science Illustrated Απλα να σημειωσω οτι αυτα δεν ειναι αστρονομικα περιοδικα. Αν θελεις αστρονομικο περιοδικο κοιτα εδω: http://www.skyandtelescope.com/
Alexander Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 Ρε παιδιά ο bug έκανε την ερώτηση το 2005 κι έχει να μπει στο forum από το 2006 ...Σε ποιον απαντάτε Α κι το 2ο τεύχος του Discovery and Science το είχα πάρει κι εγώ κι ακόμα βρίσκεται στο δωμάτιό μου...Βλέπετε είχα από μικρός το μικρόβιο της επιστήμης ( ) αλλά δυστηχώς δεν εξελίχτηκε όσο θα ήθελα λόγω του εκπαιδευτικού μας συστήματος κι γενικότερα της νοοτροπίας μας( :cry: )... (καλύτερα να μην ξαναπιάσουμε αυτήν την κουβέντα περί Ελλάδας κι τα λοιπά...) Είμαστε ταξιδιώτες που πάνω στη Γη διασχίζουν το διάστημα, σαν επιβάτες πάνω σε πλοίο, και πολλοίαπό εμάς δε νογάμε κανένα μέρος του σκάφους πέρα από την καμπίνα όπου καταλύουμε.S.P. Langley
Altinakis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 Ρε παιδιά ο bug έκανε την ερώτηση το 2005 κι έχει να μπει στο forum από το 2006 ...Σε ποιον απαντάτε Meade LX200 8" EMC Classic (F/10) , Celestron Ultima Barlow 2x, Baader Ortho 6mm (Phantom),Hirsch SCT Focal Reducer / Corrector f/6.3, Philips SPC900NC IR/Cut >Destination Space!
Laskos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 OXI RE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Σωστος ο Αλεξανδρος!!!!
koyote Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Ειμαστε ελεος Aσε την ψυχη σου να σταθει νηφαλια και αταραχη μπροστα σε ενα εκατομμυριο συμπαντα!!! Φιλικα, Βαλογιαννης Γιωργος
nansy Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 2, 2008 Όλα τα περιοδικά είναι πάρα πολύ καλά και έχω να προτείνω και το Astronomy....!!!Eίναι πολύ καλό!!! Ο άνθρωπος προέρχεται από την αστερόσκονη των αστεριών και από την ανθρώπινη αστερόσκονη μπορεί να γεννηθούν νέα αστέρια....!!!!-(Μάνος Δανέζης)
angelica Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2010 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 31, 2010 Θεωρώ ότι το Science Illustrated είναι το καλύτερο απ' όλα ειδικά το τελευταίο διάστημα που έχει έρθει πιο κοντά στον έλληνα αναγνώστη. Χαίρομαι που έμαθα ότι από τον Αύγουστο ξανακυκλοφορεί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα