Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Βρήκα αυτό το πακέτο καθαρισμού οπτικών στο e-shop. Είχε εξαντληθεί για ενα μήνα και τώρα είναι ξανά διαθέσιμο.

Περιέχει ειδική φιάλη ψεκασμού φτιαγμένη από βίο-αποσπάσματα, ειδική φούσκα (globule), αντιστατική βούρτσα και το ειδικό ύφασμα.

Τιμή: 8.50€

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.580150

PER.580150.jpg

Ένα τηλεσκόπιο....

....για να κοιτάς πλανήτες μακρινούς

κομήτες και αστέρια

και να ονειρεύεσαι κάτω από το φώς του φεγγαριού

κόσμους μαγικούς και αλλιώτικους!!!

Δημοσιεύτηκε
Στην περιγραφή του προιόντος, λέει οτι είναι κατάλληλο και για τηλεσκοπια. Για το βουρτσάκι και τη φούσκα δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Το υγρό δεν ξέρω τι ποιότητας είναι.

Ένα τηλεσκόπιο....

....για να κοιτάς πλανήτες μακρινούς

κομήτες και αστέρια

και να ονειρεύεσαι κάτω από το φώς του φεγγαριού

κόσμους μαγικούς και αλλιώτικους!!!

Δημοσιεύτηκε

Πήρα ένα τέτοιο κάποτε από τα Multirama επειδή ήθελα την φούσκα (η οποία είναι μικρή όμως, καλύτερα ένα Giotto ή ένα κλύσμα, 3 ευρώ κάνει μόνο) αλλά δεν τόλμησα να χρησιμοποιήσω το υγρό. Μόνο Baader Wonder Fluid. Αν έχεις την πρόθεση να πειραματιστείς μπορώ να σου χαρίσω το δικό μου, αν υποσχεθείς να δημοσιέψεις τα αποτελέσματα, τόσο τα άμεσα, όσο και follow up 12 μηνών.

Έχω μια υπέροχη DSC της SONY T700 με μεγάλη οθόνη αφής η οποία είχε κάτι πανέμορφες ιώδεις αντιανακλαστικές επιστρώσεις. Έκανα το λάθος να μην βάλω προστατευτικό και αν την δεις τώρα σε πιάνει η καρδιά σου: έχουν ξεφλουδίσει και φαίνονται χάλια. Φοβάμαι με αυτά τα υγρά μην δω κάτι τέτοιο σε κανέναν φακό, δεν θα το αντέξω. Τώρα που μου το θύμισες, αν δεν προσφέρεσαι για το πείραμα, έχω κάτι Plossl και Super Plossl στην άκρη όπου μπορώ να δοκιμάσω εγώ. Όμως το Baader κάνει μόνο 9 ευρώ ούτως ή άλλως και κρατά πάρα πολύ καιρό.

http://www.astronomy.gr/main.cfm?module=eshop&action=detail&id=1394

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Εγώ χρησιμοποιώ υγρά καθαρισμού φακών σε προσοφθάλμιους εδώ και χρόνια. Να είναι καθαρισμού φακών αυτά οθονών είναι άλλο πράγμα.

Δεν υπάρχει κίνδυνος κανένας. Τόσα χρόνια πως καθάριζαν τους φακούς των φωτογραφικών μηχανών δηλαδή;

Μπατονέττα υγρό στην μπατονέττα καθάρισμα του φακού προσεχτικά αφού τον φυσήξουμε πρώτα και εν συνεχεία σκούπισμα με καινούργια καθαρή μπατονέτα. Ο προσοφθάλμιος αστράφτει!

Τώρα τα βιοαποσπάσματα δεν ξέρω τι είναι. Αν εννοεί ότι είναι προϊόντα ανακύκλωσης ή "οικολογικά" αυτό είναι δείγμα πως είναι "για τα μπάζα" όπως κάθε τι "οικολογικό" και "ανακυκλωμένο" (σόρρυ αλλά ναι δεν αντέχω τον συρμό που λέγεται οικολογία και συνεπαγόμενη καταστροφολογία :cheesy: )

Facebook Giorgos'' videoastronomy page https://www.facebook.com/videoastronomy/

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης